Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anna Hernádi

104 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel július első hétvégéjén elkezdődik a ház két belső szobájának vályoggal történőtapasztása, a legutóbbi kiruccanásunk a szervezés, előkészítés, alapanyagbeszerzés körülzajlott. Szombat reggel a csapat két részre oszlott: Többen a szomszédok felajánlásánakköszönhetően egy használaton kívüli…..
Egyik munkatársunk a diplomáját megünneplendő részt vett a Közösségfejlesztők Egyesülete által szervezett tanulmányúton, melynek keretében Szombathelyen és környékén járt és derítette fel a közművelődés, a civil társadalom és a helyi nyilvánosság lehetőségeit és…..
A Kóspallagi Ökotájház körül zajlik az élet. Alakul a ház berendezése és készülünk a nyári kutatótáborra. Szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna, hogy mi is ez a Tájház, miért Öko, és mit szeretnénk általa elérni. Törekszünk rá, hogy ne csak Kóspallagon lehessen velünk találkozni, hanem akár…..
A Kóspallagi Ökotájház projekt fontos célkitűzése és sajátossága, hogy nem saját magunk szeretnénk megmondani, hogy mi legyen Kóspallagon, hanem igyekszünk minél több csatornán nyitni a helyiek felé és feltérképezni az igényeiket, majd ezekre reagálni, minden módon, ahogyan csak tudunk. Azt pedig…..
Valóraváltó Íme Alsómocsolád 2018.09.20 15:02:49
https://www.facebook.com/pannon.televizio/videos/217345225800929/ ..
Sok minden történt, amióta nem írtam. Könnyebb volt egy irodából könyvek és inspiráló videók alapján okoskodni, mint valóban megtapasztalt élmények alapján valami személyeset írni, feltárva a szívem és vállalva, hogy valakinek ez nem fog tetszeni. Azaz biztos, van, akinek nem fog.  Alsómocsoládon…..
Ismét elolvastam egy könyvet. Takács-Sánta András: A közlegelők komédiája volt a társam az elmúlt néhány napban. Tetszett is meg nem is, többek közt ez motivált arra, hogy életemben először pénzt áldozzak tudásra. A Kisközösségi Program keretében szervezett, Takács-Sánta Andrá által vezetett 10…..
Verőcén, egy kis csoda-településen (számomra legalábbis mindenképpen az) már sokadik alkalommal rendezik meg az Adok-kapok Napokat, melynek lényege a használt holmik újrahasznosítása, a közösségen belül való cseréje. Itt kimarad a pénz, megjelenik a közösséget formáló erő és a fenntarthatóság…..
Ismét lehetőségem nyílt olvasni.  A Kisközösségi program keretein belül megjelent Építőkockák egy új világhoz majdnem egy olyan könyv, ami összefoglal és magában hordoz mindent, ami mostanában foglalkoztat: fenntarthatóság, ökologikus gondolkodás, közösségi létezés, szociális vállalkozás, de van…..
https://abcug.hu/letaroltak-a-ruzsai-paprikafoldet-a-kozmunkasok/amp/ Létezik átlatható megőgazdasági munkaközvetítő Magyarországon? Diákok dolgoznának a földeken? Meg kéne csinálni. Vagy már létezik? Tök jó lenne, ha létezne...
Valóraváltó Becsekkolok 2018.07.17 12:32:46
Ismét eltelt egy év, újra egy mozgalmas és tanulságos.  Dolgoztam egy évig egy jó ügy szolgálatában a tápláléklánc legalján. Itt lehetőséget kaptam, hogy részt vegyek egy Ifjúsági Vezető Képzésen Herrschingben, ahová csak remélni tudom, hogy egy év múlva önkéntesként mehetek majd el. Nem gondoltam…..
Veszekedés, vitatkozás, vita, disputa: a meggyőzés és együttműködés kommunikációs eszközei   Retorika: Ebben a témában kikerülhetetlen a retorika, vagyis a szónoklattan. (ókori idézetek, történelem, stb). Szóval meg kell-e győzni a többi embert? Még az igazság sem érvényesül automatikusan, hiába…..
Ezúttal Rosenger Kommunikációelmélet című művének 99-113. oldalát kellett elolvasnunk, melyben a szerző először a személyközi kommunikációval, majd a csoportkommunikációval, ezek jellemzőivel és alapvető fogalmaival foglalkozott. A személyközi kommunikációról leírta, hogy ezt rendkívül sok tényező…..
Ezen a héten Forgó Sándor A kommunikációelmélet alapjai című művének 127-148. oldalát olvastam el és fogom most feldolgozni. Itt a szerző alapvetően a metakommunikációs jelekkel, a testbeszéddel, mimikával foglalkozott. Hosszasan taglalta az arc lehetséges kifejezéseit és azok jelentését, a kéz…..
Ezúttal Forgó Sándor A kommunikációelmélet alapjai című munkájának 37-55. oldalát kellett feldolgoznunk, mely a kommunikációs modellekkel és azok változásával, fejlődésével foglalkozott. Első benyomásom a szöveggel kapcsolatban a „hanyag kommunikáció”, a befogadó lekicsinylése volt, mivel több…..
Tanulmányaink során elsőként Karl Erik Rosengren Kommunikáció című könyvének 31-36. és 43-51. oldalát kellett elolvasnunk, majd feldolgozunk. A könyv ezen szakaszai egyrészt a kommunikációelmélet kialakulását, a különféle korábbi rendszerek hibáit tárgyalta, illetve azt, hogy a jelenleg is élő és…..
Ezúttal Forgó Sándor A kommunikációelmélet alapjai című könyvének 113-126. oldalát kellett elolvasnunk és feldolgoznunk. A könyv ezen szakasza az alkalmazott kommunikációs formákról szólt. Ezen belül pedig a közvetett és a közvetlen kommunikáció ismérveit mutatta be, illetve az ezek közti…..
Szinte pont egy éve írtam, úgyhogy cirka egy évet töltöttem az élettől távol. Először egy nagyon kellemes burokba kerültem, ami nagyon hamar vált élhetetlenné. Egyszerre volt gázkamra és bordélyház. Egy év után ismét megszültem saját magam. Most így vagyok. Szülés lesz még, burok nem. Amíg nem…..
Léthazugság, életút, berögződések, önáltatás, nevezhetjük sokféleképpen. Mindannyian járunk egy úton, és kívülről szemlél bennünket mindenki más, rosszalló pillantásokat vetve felénk és csóválva a fejét. Az egyetlen dolog, amire ráhatásunk van, az, hogy felnézünk-e, vagy egyszerűen, mint egy jó…..
Furcsa kombináció, de létezik, léteznie kell, mert ez vagyok én, akarom mondai, talán majd egyszer ez leszek, ha elég erősen hiszek benne. Hiszen fiatalként azért vagyunk tele álmokkal, hogy, ahogy növekszünk, legyen mire vágynunk és miért cselekednünk. Sok élet történetét hallottam már és nagyon…..
Az embernek talán azért kell annyit gondolkodnia és várakoznia, hogy teljesen kiforrjon benne az elképzelés. Sokszor alábbhagy a lelkesedés, van, hogy egy percre még a hit is elveszni látszik, de ez sosem történhet meg igazán. Ha az emberben életében egyszer gyökeret vert a vágy egy természetesebb…..
Néha egy gondolat beszökik a fejembe. Mindig tudom, már az első percben, hogy nem átutazóban van, ugyhogy próbálok, úgy tenni, mintha mégis így lenne.  Meglátok egy reklámot, valaki kimond egy szót, olvasok egy nagyon mély mondatot, ami csak nekem az, és akkor elkezdődik... Eljátszom a…..