Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bernáth Tamás

24 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bárhová nézünk mostanság Magyarországon, csakis a nevetségesség pöcegödrébe nézünk. Reggeltől estig elpirulunk szégyenünkben ennyi nevetségesség láttán. Minden karikatúra, egyszerűen minden. Nézzünk csak bele alaposan a stupid magyar lapáradatba, vagy az ATV-től az…..
Egyedül élek Budakalászon, mégis annyi pénzt költök, amennyi havonta népesebb családoknak sem áll rendelkezésére. Hogy csak egy példát említsek, ki fűt manapság egész télen át hat szobát, és nem is kicsit, egymagának, és a többi. Ténylegesen, annak ellenére, hogy…..
Folyton azt hallani, hogy milyen botrányos az úgynevezett iskolarendszer átalakítása, ám az ősbotrányt senki sem érinti. A tanárok sorsa Magyarországon már régóta keserű sors, a tanárok régóta visszataszító minisztériumi rendeletek által megnyomorított, szánalmas életet…..
Milyen országot hagynék én itt tulajdonképpen, ha, teszem azt, elmennék hosszú időre Berlinbe, mint Kertész Imre, vagy Kanadába, mint Kertész Ákos? Úgy vélem, ha elmennék, egy tökéletesen tönkrement országot, egy ellenszenves államalakulatot hagynék itt, amelyet korábban a…..
Szinte egész éjjel fel-alá járkáltam, és amikor néha elaludtam, azonnal felébredtem rémálmaimból, amelyek mindig a feleségemről szólnak. A halála óta folyton arra gondolok: nem lett volna jobb, ha rögtön utána én is befejezem az egészet? Gyávaságomat sosem bocsátom meg…..
„Naponta háromszor megváltják a világot, de nem tud-/nak gyufát se gyujtani, ha így megy tovább, / nem törődöm vélük.” (József Attila: József Attila)   Van egy karakter, amely önmagát magyarázza.  Nincs szükség gúnyra, még finom iróniára se, hogy azt lássuk,…..
hacsaknem Ciki vagy, békemenet 2013.02.03 12:27:57
Sokadszorra olvasom, hogy Magyarországon békemenetet szerveznek. Az isten tudja hányadikat. Most éppen Gyula település, a Fidesz egyik állítólagos bástyája fogja a helyszínt szolgáltatni. Bencsik András főfőszervező demokrata megszimatolta, hogy a szocialisták tüntetést…..
Ez a Márai, akit jómagam is olyan szörnyűségesen tiszteltem, behatóbb foglalkozás után ugyanolyan rossz írónak bizonyul, amilyen rossz, ha nem mizerábilis zeneszerzőnek behatóbb hallgatás után Kodály. Évtizedeken át bámultam Márait anélkül, hogy valaha is precízen és…..
Bernáth Tamás 2013.02.03 15:51:06
@petteri57: Tiszelt uram, kétségtelen: magam sem érdemlek senkitől semmiféle kíméletet, - sőt! -, ám érdemes volna különbséget tenni a között, hogy egy íráshoz nem lehet értelmesen hozzászólni, és a között, hogy valaki egy íráshoz nem tud értelmesen hozzászólni. Az Ön fenti szövege talán, ám inkább felettébb gyanús módon ez utóbbi eset ékes példája.
Ténylegesen élvezet elvétve egy-egy jól öltözött embert látni, jól öltözött, jó küllemű, intelligens embert. Manapság a lerobbant Budapesten kívül néha még ezekben a lerobbant magyar városokban, illetve úgynevezett nagyvárosokban is láthatunk jó küllemű embert. Hosszú…..
Apám nem sokkal nyugdíjazása előtt, az úgynevezett rendszerváltás után néhány évig Budapestről ingázott, hogy ügyeleti orvosként dolgozzon Nógrádban. A betegekkel soha nem úgy cselekedett, amint azt a szakma ellenében folyton hangoztatják, tehát mint egy óriási,…..
Budapest botrányos illemhelyhelyzetét már említettem, ám egyáltalában: a budapestiek koszosak, egyetlen európai nagyváros sincsen, amelyik koszosabb lenne. Köztudott, hogy a legkoszosabb európai lakások a budapesti lakások, a budapesti lakások koszosabbak a budapesti…..
Megyünk a magyar utcán, és az aljasságban járunk, az aljasságban és a szégyentelenségben, az álságosságban és a gonoszságban. Azt mondjuk, hazugabb és álságosabb és gonoszabb ország, mint a miénk, nem létezik, de ha kimegyünk innen, vagy csak kitekintünk, látjuk, hogy ezen…..
Mivel ez a nyomokban esetleg még posztkádárista, ám mára valójában ízig-vérig kriptohorthysta, sőt: horthysta, pszuedokeresztény-konzervatív Budakalász napról napra csak elviselhetetlenebbé válik számomra mind fizikai, mind szellemi értelemben, jövő héten talán megint elmegyek…..
GFG Blog Kultúrprogram 2013.01.16 10:29:53
„Lápinád.” (Sas-kabaré)   Van egy poén. „Lápinád”. Ilyen és ehhez hasonló magas röptű kakis, kotonos és nemiszerves viccen röhögték magukat halálra a szocialisták a 2010. őszi vörös műselymes kongresszusokon. A Sas-kabaré volt a kultúrprogram. De hogy Bibó…..
Márai újra és újra Müller Péterre emlékeztet engem. Ahogyan Márai a legarcátlanabb módon elgiccsesítette a magas irodalmat, ugyanúgy elgiccsesítette Müller a filozófiát. Müller, aki után majdnem egy teljes ezredfordulós generáció loholt, egy giccsfej, épp úgy, mint Márai, de…..
A Fent és Lent blog Dr. Bibó című sorozata jelentkezik. Kígyónak lábsó, magyaroknak offshore. Nyáron jól meglepett minket Dr.Bibó, amikor a csajokról beszélt nekünk - persze a maga módján -, de azért most is sikerült egy pillanatra sokkolnia a blog szerkesztőségének tagjait,…..
Bernáth Tamás 2013.01.16 08:22:34
@kultúrpesszimista: azok a néhai dolgok P. R. esetében végül a már leírt, bulvár-madárijesztő ripacs szerephez vezettek. Időnként némi, végső soron elhanyagolható mennyiségű értelmet tölt a magyar közbeszédet és közgondolkodást uraló teljes sivárságba és bárgyúságba. Az én koromban egy úgynevezett gondolkodó ember már nem engedhet az abszolút kíméletlenségből, sem önmagával, sem mással szemben.
A magyarok nyolcvan százaléka szabadidejében végső soron munkaruhában jár, legyen az valódi kezeslábas vagy munkaruhaként használt melegítőszett. Kiváltképp a magyar férfiak többsége még vasárnap és az ünnepnapokon is munkaruhát visel, és, ha épp nem a kocsmában ül vagy…..
Ami a kultúrát illeti, attól már tényleg csak felfordul az ember gyomra. Ami az úgynevezett régi művészetet illeti, poshadt és kilúgozott és kiárusított, figyelmünkre már jó ideje semmivel sem szolgál rá, ami azonban a kortárs művészetet, egy fabatkát sem ér, mint mondják. A…..
Közönséges, szörnyeteg házvezetőnőm, Szűcsné még a nyár végén felmondott, és ahogy a fotelben ülök a laptopommal, s az egész szoba feltartóztathatatlan pusztulását figyelem, elborzaszt a gondolat, hogy, ha nem utazom el külföldre, vagy a fővárosba vacsorázni Kolozsival,…..
Kibírhatatlan, hogy naponta olvassam ezeket a magyar újságokat s provinciális politikai ócskaságaikat, ezt a bárgyú politikai és gazdasági és tárcamocskot. Hogy ne legyek képes megvonni magamtól ezeket az újságokat és undorkeltő gyártmányaikat, mert olyan mohó módon kell…..
"Hetven éve, 1943. január 12-én kezdődött a doni katasztrófa. Idegen földön, idegen érdekekért négyszer annyi ember veszett el, mint a mohácsi csatában." (Heti Válasz)   Tilinkós, horthymikiszobros  jó reggelt kívánunk!  Milyen érdekekért a kicsoda-micsoda?…..
A dolgok alapvetően oda konkludálnak, hogy a magyar jobboldal végső szervezőerejévé az antikommunizmus vált (hús-vér kommunisták/nemzetárulók nélkül), a baloldal csataüvöltésévé pedig az antirasszizmus (amihez viszont rasszistákra/nácikra nincs szükség, bár -- tul.képp…..
A magyar mindig hajótörött, s tökéletesen tudatában van annak, hogy az. Ez összes ellenszenves vonásunknak oka, gyenge jellemünké, mert minden ellenszenves vonásunk közül az első a jellemgyengeség. Ugyanakkor ez egyúttal érdekesebbé teszi a magyar embert a többieknél. A magyar…..
Mi mindent össze nem beszélünk azoknak, akikhez a legcsekélyebb közünk sincsen, mert kell a hallgatóság. Kell a hallgatóság, meg egy szócső. Élethossziglan várunk az ideális szócsőre és nem találjuk, mert nem létezik ideális szócső. Nekem megvan ugyan a szócsövem, egy…..