Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vadkeleti Bölcs

88 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cannesban a váltásunk mégis képes volt egy rendkívüli eseményt produkálni: a század semmirekellő bangladesi kantinosa úgy berúgott, hogy ingyen kezdte osztogatni az árut, még arra is ráerőltette, aki fizetni akart. Kiürítette a teljes készletet, ment is utána a sittre. A…..
Vadkeleti Bölcs 2015.09.17 23:14:32
@Dobri: Röviden a lényeget beírom újra a rizsa nélkül:
1- Van egy enyhe szívzörejem, de a sportorvos szerint ez nem gond. Nem is éreztem soha, hogy hátráltatna.
2- 18 évesen elítéltek 2 év felfüggesztettre betörésért. Ez gond lehet a gestaponál?
3- Ugyanebben az időszakban kipróbáltan sok drogot. Ezt eltitkoljam, vagy úgyis kiszedik majd keresztkérdésekkel?
4- a mosogatós kérdés :D
Vadkeleti Bölcs 2015.09.20 07:47:40
@Balazs_: Köszönöm a válaszodat.
MamSza Ő, a háborúban 2014.11.29 18:18:16
   Arra lett figyelmes, hogy a sötét éjszakai égboltról, feje felett a magasból gépek zúgása éri el a fülét. Nem tudta elképzelni miféle gépek lehetnek ezek. Úgy tudta, hogy a légtér, ami a feje felett van zárt övezet, nem hatolhat be senki. Ebben a pillanatban megszólaltak a…..
Hogy az ember mennyire élvezi a bringázást, leginkább a saját kreativitásán múlik. Először mindenki csak leféli magát a lejtőn, aztán, ahogy gyűlik a tapasztalat, úgy lesz egyre élvezetesebb játszótér a hegyoldal. Egy földkupac, amiről el lehet ugrani, egy vastag gyökér, ami…..
Vallásellenes plakátok a Szovjetunióban UPDATE: képaláírásokkal..
Thaiföldről mindenkinek a pálmafák, az óceán, a pihenés jut az eszébe, most azonban egy ott élő ausztrál újságíró egészen más képet fest az országról: korrupt rendőrség, erőszak és nyom nélkül eltűnő emberek alkotják Thaiföld sötét oldalát. John Stapleton az 1970-s…..
Vadkeleti Bölcs 2014.11.18 21:35:47
@aki mást mond az hazudik: A hozzászólásod nagyobb értékű, mint maga a poszt. Minek került ez ki az indexre? Ez egy ilyen megemlítünk valamit, aztán annyi... Ez nem volt semmi ez a poszt, vagyis, pont, hogy az. Egy nagy semmi.
Mi az a Spotify?A Spotify egy streaming alapú zenehallgató szolgáltatás, de az egyszerűség kedvéért hívhatjuk saját szerkesztésű webrádiónak, vagy virtuális zenegépnek is. Mint minden jó dolog természetesen a Spotify is Svédországból érkezett. Folyamatosan változó, rohanó,…..
Havas András ingyenesen kínálja letöltésre Könnyű Zenei Menedzsment című könyvét. Az ebook a könnyűzenei menedzsment fortélyaiba avatja be az olvasót. Részletesen szól az image felépítésétől kezdve a koncertezésen át, egészen a bevételszerzésig mindenről, amiről tudnia…..
<a href="http://kiddohungary.bandcamp.com/album/kiddo-ep" data-mce-href="http://kiddohungary.bandcamp.com/album/kiddo-ep">kiddo EP by kiddo</a> A tavaly februárban alakult Mixikutya zenekar…..
Modorosblog A muzsika, mint olyan 2008.11.02 16:22:00
Szeretném megköszönni rale olvtársnak a címadó kifejezés felemlegetését :-) Modoroséknál mindig jól jön az ilyesmi!A modoros ember az igényes zenét szereti. Igazándiból nem érkezett még arra elfogadható magyarázat, hogy egy zene mitől igényes - hogy 3 akkordnál több van-e…..
Vadkeleti Bölcs 2014.02.08 11:47:24
@redeyedrabbit: Én meg azt a fajtát bírom, aki megrögzötten védi a saját imádott stílusát és ezt mindenféle idióta érvvel próbálja alátámasztani. "Az általad tüctücnek titulált zenei fogalom valójában a ritmus, amely tudniillik ősibb a dallamnál."
Ja, 3 évesen én is a Mosó Masa Mosodáját olvastam, de ma már azért már nem azt.
Megnyílt csütörtökön a Rockmúzeum, a MagyaRock Hírességek Csarnoka az angyalföldi RaM Colosseumban. Az állandó kiállításon a hatvanas évek elejétől mutatják be a magyar rockzene történetét korabeli plakátok, fotók, hangszerek, zenészrelikviák segítségével.…..
Vadkeleti Bölcs 2014.02.07 01:38:09
Három dallal debütál a Lángoló Gitárokon a hiphophoz a lo-fi irányából közelítő MVRK NTRX. A lépten-nyomon macskákkal és piramisokkal operáló rapper álom és ébrenlét közötti világában egyszer AK-val felszerelkezve, véres videó játékban írtja a zombikat, máskor az…..
A MetalInjection.com webzine még anno 2011-ben fedezte fel és osztotta meg Biquette történetét a világgal. Akkor találtak rá egy Wormrot koncerten. A grindcore banda Franciaországban egy farmon tartott koncertjén jelent meg a kecske és állítólag mocskosul élvezte a bulit. Most…..
A fenti kép története röviden: helyi idő szerint péntek délelőtt riasztást kapott a melbourne-i tűzoltáság az egyik városi szálloda szobájából. Beindult a füstjelző. Gyorsan kimentek, de szerencsére tűz nem volt, ellenben találtak egy rakás jókedélyű, rendkívül…..
Vadkeleti Bölcs 2014.01.24 11:10:23
léggitár A Dalverseny margójára 2014.01.21 16:20:41
Bizonyára már mindenki felvéste a naptárba, hogy Január 25-én elindul a Dal, az Eurovíziós Dalfesztivál méltán népszerű hazai válogatója, amiben ezúttal egy metálzenekar, a Depresszió is tiszteletét teszi. Nem mondanám magam Depresszió-rajongónak, a zene sem tetszik, és az…..
A volt Red Hot Chili Peppers- és Mars Volta-gitárosok Kimono Kult nevű zenekara kiadta első dalát, a Todos Menos El Dolort. A teljes ep, ahogy azt már itt írtuk, március 4-én jelenik meg. A dalt spanyolul énekli Teri Gender Bender, aki elmondta, elsősorban azért, mert szép nyelv,…..
Vadkeleti Bölcs 2014.01.18 00:04:09
Többek között erre próbál választ adni a Google Research. Az új kutatás összerakott egy interaktív Music Timeline grafikont, ami megmutatja, hogy egyes műfajok mikor lettek népszerűek, majd mikor felejtették el azokat, mi tartott ki töretlenül, mi volt csak egy rövid ideig a…..
Az ugye mindenkinek megvan, hogy a Kistehén zenekar nem léphetett fel az X-Faktorban, mert a választott dalban túl sokszor hangzott el a hülye szó? Ezt később az RTL Klub korrigálta, Kollár Klemenc Lászlóék egy másik számmal már szerepelhettek a tehetségkutató show-ban,…..
Vadkeleti Bölcs 2014.01.16 11:38:08
@szimon09: végre valaki kimert mondani! Köszönöm
Ma este Depeche Mode-koncert lesz Barcelonában. Ezt csak azért mondjuk, hogy összekössük valahogy a fenti videót az angol zenekarral. Az együttes két tagja ugyanis kedden elment a katalán focicsapat edzésére vigyorogni egyet. Martin Gore és Andy Fletcher láthatóan nagyon jól…..
Vadkeleti Bölcs 2014.01.16 11:36:45
léggitár 2013 legjobb lemezei 2014.01.13 16:18:10
Remélhetőleg már mindenki kiröhögte magát az ilyen-olyan listákon, úgyhogy eljött végre az ideje, hogy divathullámoktól, hype-tól, hipszterségtől mentesen, kizárólag a zenére koncentrálva szembesüljünk 2013 legjobb albumaival. Vannak fenntartásaim a listázással kapcsolatban,…..
léggitár Egy kecske az űrből 2013.05.26 14:12:56
Spacegoat S/T 2012 Kisebb visszaesést tapasztalok az okkult retro-rock énekesnős szakágában, mintha egy kicsit kevesebb lenne a kiemelkedő lemez, és mintha a fáradság és a tömegtermelés jelei mutatkoznának, a kecskevérben könyékig turkáló asszonyságok munkásságában. A…..
Úgy tűnik nem csak a norvég black metal színtér tud felmutatni kegyetlenkedést. A thaiföldi zenekarok körül is történnek brutális események. A bangkoki Surrender Of Divinity frontemberét például a napokban ölte meg egy rajongó, mert szerinte nem volt elég sátánista. Samong…..
Aki nem talált kedvencre az tavalyi Daft Punk- Arcade Fire- és Kanye West-lemezek között, és még az új Eminem is hidegen hagyja, azoknak szól ez a poszt. Cikkünkben 2013 legfurcsább, legsokkolóbb és legnehezebben emészthetőbb magyar produkcióiból nyújtunk át egy csokorral. Van itt…..
Vadkeleti Bölcs 2014.01.12 16:22:39
A száraz tények: Jimmy Page, a világ egyik legjobb rockgitárosa ma lett hetvenéves. Ráadásul nem csak mi mondjuk, hogy mekkora zseni ez a bácsi, hanem egy rakás lista is erről beszél. A Rolling Stone 2011-es Minden idők 100 legjobb gitárosa összeállításán például csak Eric…..
Vadkeleti Bölcs 2014.01.10 11:58:12
@satch: Volt ott whole lotta love is, meg kashmir is.
Jack White szintén nagy gitáros.
De hogy Edge mit keresett ott azt nem értem? Nem is tud gitározni, a szegényes technikai tudást egy raklap effektel rejti el
Mit csinál egy ember, aki kitalálja, hogy márpedig ő mostantól zenélni fog, és ráadásul még nem is olyan, mint Kurt Cobain, aki egyes pletykák szerint nem nagyon tudta elviselni, hogy szeretik őt, hanem még be is akar futni? Vagy legalábbis törekszik arra, hogy minél több emberhez…..
Vadkeleti Bölcs 2014.01.02 16:27:48
@Richie21061: És neked miért fáj, ha valakinek efféle hobbija van? Nem lehet mindenki focista.
Vadkeleti Bölcs 2014.01.02 18:51:36
@nyikk: A laptop messze nem olyan, mint egy "valódi" hangszer, amit hús-vér módon szólaltatsz meg és hosszú éveket töltesz el, mire valamilyen alap szintű zenét tudsz vele csinálni. Persze ettől függetlenül igazad van, a laptop is hangszer, csak kicsit más.