Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egészen kis kukac

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma, azaz 2013. április 30-án jelent meg és holnap, május elsején lép hatályba az a KRESZ-szabályokat módosító kormányrendelet, amely alapján holnap akár már büntethetnek is a rendőrök. Hogy mennyi idő van felkészülni? Egy-két óra, amennyiben valaki rendületlenül böngészi…..
A nemzetközi helyzet fokozódására tekintettel dr. Lenkovics Barnabás alkotmánybíró vélelmezi, hogy a jogállam dogmáját ideje feladni.  Fontoljátok meg, feleim — az Alkotmánybíróság asszisztált az országunkat romba döntő jogállami viszonyok elterjedéséhez! "Ennek a…..
egészen kis kukac 2012.12.31 20:55:39
@DarthVader:

Kedves Dath Úr,

bizonyára Lucius Annaeus Senecára gondol... ki egyébiránt
meglehetősen csúf véget ért,- nem utolsósorban éppen az
Őn által is említett "sokszínűségért" (sok >= 2).

Valóban nagytehetségű ember volt L.A.S. is, dehát a tehetség
és az erkölcsi tartás nem járnak szükségképpen kézenfogva.

A forróvizű kádban történő érfelvágás igen hatásos festői
téma is (Luca Giordani, Rubens, ... éltek is vele).

Magam ugyan látni vélem a keményebb idők előnyeit is
(jobban elválik jobban a vér a víztől, etc.), de módfelett
megértem mindenoldalú aggódásaikat.

Boldog Új Évet minden kedves kommentezőnek :-)

EKK
Helyszín: a Mikszáth téri régi Piarista Rendház, ma a PPKE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának épülete. Alkalom: a tanár úr nyolcvanadik születésnapjára rendezett ünnepség, melyet a PPKE Esztétika Tanszéke szervezett. Köszönet Váli Dezső festőművésznek a…..
A felsőoktatási keretszámok tervbe vett csökkentésének egyértelmű nyertese Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, akinek a plágiumszagú szakdolgozatáról a reflektorfény a lázadozó diákokra terelődött. A NOL stábja a parlamentben forgatott, és kormánypárti képviselőket…..
  Igazából minden öreg járművemnél erre vágyok a legjobban. Hogy külföldre mehessek vele. Lehetőleg Nyugatra. Köpjenek le, egy sznob vagyok, nekem még mindig ott a legszabadabb a levegő, ott merek leülni az utcai lépcsőre tiszta farmerben, ott érzem logikusnak a dolgok…..
A Magyar Tudományos Akadémia ma hozta nyilvánosságra a 2012-2016 között támogatandó akadémiai kutatócsoportok listáját.   Ötvennégy pályázat nyert összesen 1457 millió forintnyi támogatást. 2006-ban nagyon komoly felhördülést keltett, hogy 79-re csökkent a…..
egészen kis kukac 2011.07.16 09:54:48
@különvélemény: ohhh... ez még semmi. Csak nyugodtan továbbra is ! :-) Legalább a mainstream-hoz tetszik tartozni :)

Ohh kérem... a figyelő elmeél hány és hány helyen/módon tud kisiklani ?! Ez is csak egy a sok népszerű (népszarú ?) lehetőségek között.

Áldás és Békesség továbbra is...
egészen kis kukac 2011.07.16 10:03:40
@MacMester: Caro Maestro. Kérem, az Ön hozzászólásából némi csodálkozás és elégedetlenség sugárzik. Mintha nem ez lenne a természetes. Pedig ez az. Neem... nem ez az elgondolható világok "legjobbika" (hogy az egyik indefinit fogalmat másikkal ne vegyítsek), de gondolja el kérem:

1) mennyire lenne érdeke a mostani politikai garniturának (nem baj ha rövid u-val írtam ? :) az a tény, ha...

2) ...varázsütésre holnaptól kiművelt emberfők sokaságává válna a nép... kihez a korrupció gondolata sem férhetne... ha nyelveket beszélnénk éspedig jó szinten...

Válasza borítékolható.

Neeem... kérem nem következik mindebből, hogy a politika ellensége lenne a megválasztójának. Kapcsolatuk merőben szimbiotikus. S mielőtt erről is a panasz hangján szólanánk, idézzük elménkbe a vaskos tényt, hogy a szimbiotikus létformák nagyon is a sikeres létformák közé tartoznak (ezek sem zérus-összegű játékok, etc.)

De mindez messzi vezet. Pusztán csak a demos és vezetői közötti kölcsönös és mélységes determinizmusra szerettem volna az Ön(ök ?) figyelmét fókuszáltatni :)

üdv: EKK
„Ugye, nem ugathatom le, meg nem oszthatom ki, mert a főnököm. Meg nem is lépi át azt a határt, hogy leteperjen vagy ilyesmi” – ha az ötvenes kövér főnöknő rád mászik, jobb ha becsukod a szemed és tűrsz. De akár ki is találhatsz magadnak egy okos kis…..
magyar-magyar szótár tájszólás 2011.01.24 06:11:00
 A tájszólás a hangzók használatában és hangrendiségben mutatkozik meg. Tájegységhez köthető. Földrajzilag viszonylag behatárolható. Tájszólások tanulmányozásával a szociográfus vagy ethnográfus papíron-oklevélileg akár dokumentálatlan népmozgalmakat [maiszóval:…..
„Ami pedig a szegény német kancellárasszonyt illeti, őt kabátlopási ügybe keverték. Nem mondott szegény semmit. A német kormány helyettes szóvivője mondta azt, hogy egyébként természetesen egy európai uniós tagállam be kell, hogy tartsa az európai uniós normákat, és…..
Az Indexen is megjelent, a NEFMI honlapján részletesen olvasható az új közoktatási törvény tervezetének vitaanyaga. Azzal együtt, hogy számos helyeselhető lépést tartalmaz a javaslat, egyes területeken szerintem teljesen elszakad a realitásoktól. Erre jó példa, hogy érettségire…..
egészen kis kukac 2010.12.04 23:20:28
@flamer:

Igaza van Tisztelt Uram.

(Azért titkon remélem nick-nevének megválasztása nem volt egészen tudatos Kegyed előtt (flamer = extremely flamboyant homosexual - very bright clothing, loud speach, upbeat attitude, often noisy or annoying, intrusive - very very gay...)

No de nem ez a topic most, igaz ? :-)

Azt gondolom, hogy a Gyermekeink oktatása mindennél előbbre való. S hogy ez nagyon nem állami föladat. Ki annak gondolná, akár hozzá is fűzhetné, hogy "szeresse az állam a gyermekemet... magam nem érek rá, mer' dolgozom !".

Ki ne tudná (na jó: legalább sejtené), mekkora előny/hatalom/kincs a megszerzett ösmeret... annak is a foglalata, amit nyelvismeretnek hívunk.

Nem hinném, hogy a mostani valóságból kellene kiindulni. Sokkal inkább valami "legyen"-ből, mint a "létező"-ből. Már csak azért is, hogy legyen miből lealkudni (gondoljon legelébb is a felsőfokú tanulmányok befejezésének - folytonosan szabotált - ezirányú feltételére.

Hogy mindehhez legelébb tanárra lenne szükség ? De mennyire. Pontosan ezért van szükség a mostani képzés "fölturbósítására": kik majd tanítani fognak 15-20 év múlva.

Most persze fölhozhatja ellenem, hogy "ámde a magyar valósááág !". Értem. Sőt azt a folyamatot is kissé (pár évtized a barbárság uralma alatt, amikor is gyanús volt mindenki, aki késsel-villával tudott enni).

Más lett a világ. Örömmel látnám, ha az óvodában - már ott... igen - megmutatnák azt is a kölyköcskéknek, hogy "...és vannak, akik pálcikával esznek gyerekek !".

Ami a harmadik nyelv elvárása, kb. az a pálcika (legalább elfogadható) használata az asztalnál. Mondhatom: nem lehetetlen :)

Áldás Békesség...
(gazsi)
Pontosan tíz éve – 1999-ben – történelmi tettet hajtott végre egy székely származású vajdasági magyar ember: Dani Zoltán. A világsajtót bejárta a hír, hogy Dani és katonái lelőttek egy F–117-es lopakodót. Szerbiában nemzeti hősként tisztelik, tettéről filmet…..
egészen kis kukac 2009.04.12 02:15:51
@Modigliani:

haha kisfiam... meglehet, jó festő vagy, de Albert bácsiból 1-es. Ugyanis éppenséggel (éppenseggel) kettő (=2) relativitáselméletet hozott össze. Elébb a speciálisat, majd az általánost !

Néked is ott a helyed... az általánosban :)

Egyéberánt igazad van :)
Bár egyre-másra cikkezik az újságok - vélhetőleg csak maguktól -, hogy a világválság nyertese a McDonalsd's, illetve ezzel párhuzamosan véletlenül szénné is reklámozták magukat (még a 30 Rock vígjátéksorozat történetébe is sikerült beleszövetniük magukat egy epizódon…..
w Zárt osztály 2009.02.21 06:00:00
Patrióta gazdaságpolitika lesz mostantól; eddig ugyanis valamiért nem az volt, de majd most megpróbáljuk. A patrióta politika pedig olyasmi, hogy megmondjuk a Tescónak, mától nyolcvan százalékban áruljon magyar élelmiszert. Az még majd eldől, hogy ezt méterben, értékben vagy…..
hiper 80% magyar termék? 2009.02.20 13:12:00
A hét "hiperhíre" kétségkívül az a készülő etikai kódex volt, mely szerint "az élelmiszer-kiskereskedelemben legkésőbb június 30-ától az értékesített áruk 80 százaléka magyar eredetű lesz". A hiperek többsége üdvözölte a lépést, s tartani kívánja…..
- Felmentette az emberölés bűntettének vádja alól Bakó Balázs rendőr őrnagyot szerdán a Pest Megyei Bíróság, aki 2006. január 24-én Vecsésen drogdílerek elfogása közben fegyverével halálosan megsebesítette az egyiküket - írja az MTI alapján az MNO. Ezt még értem, a…..
egészen kis kukac 2009.02.18 15:29:41
@salamon: nem a Te hülyeséged az izgalmas: asszed', erre való a jog. Hogy visszaélj véle. Egy barlangos testecskét... nem.

Ami izgalmatosch: semelyik szélességi koordináta mellett nem fordulhat ilyes dolog elő, csak itt: nyugatra innen két sor az ilyen: "lelőttek egy mocskot" - keletre innen 0 sor: csak lelőttek egy mocskot.

Ennyi: "barátom".

Az ügyészt, aki 3 éve fingatja a rendőrt... na azt kellene kivizsgáltatni ! :-)
Az rendben van, hogy Danica Patrick nő létére versenyzik. Az is rendben van, hogy nő létére versenyzik és nyer. Sőt, mi több, nő létére versenyzik, nyer és jól néz ki. Ráadásul barna, ami szintén piros pont. Nem beszélve arról, hogy fürdőruhában kígyózik. Tudják mi kell a…..
 A miniszterelnök meggondolatlan kapkodása egy olyan futballistának a képét idézi meg, akinek csapata a 85. percben is jelentős hátrányban van, a vereség biztos, a szurkolók hörögnek, ő pedig kétségbeesetten próbál labdába rúgni, míg végül nagy igyekezetében…..
EUpályázat Ügyfélkapu 2.0 2009.01.28 16:05:00
Uniós forrásból jön decemberben az Ügyfélkapu 22009 decemberétől vége a rendszerhibáknak és gyakori lefagyásoknak, hiszen egy csaknem ötmilliárd forintos, 100 százalékban uniós forrásból finanszírozott fejlesztésnek köszönhetően megkezdi működését az „Ügyfélkapu…..
egészen kis kukac 2009.01.29 02:59:53
@viktor134:

1) kedves "kolléga" úr: opensource hogyan lehet az a 123.456 féle kérdőív, kitöltési útmutató, bizonylat, elektronikus irat-Himalaya ? Ami ugye a sóját (=savát, borsát ? :) adja az egésznek. Meg azok folyamatos karbantartása: minden trv-hozás után :-)

2) 200 mFt HW-re ? De kérem... 2-3 m€ talán, nem ? Igazán nem fikázom a számait, de nézzen meg pl. egy komolyabb hardware-t (Fujitsu PRIMEPOWER 2500 Server ? Ez maga elviszi az Ön által említett összeg 3-szorosát ! :) s hozzá néhány petaByte-ot, mint tárhelyet, épületet, klímát, biztonságot, huhh...

3) és hogy miként "lopódik" majd el a pénz nagyobb része mégis ? Ez bizony más topic lenne...
__________________________________________________

S még valami - ez már nem Kegyednek szól.

Alapszabály: "hülyével ne vitatkozz,- még összetévesztenek véle a többiek !"

Áldásos, Békés, Munkás Köznapokat Mindenkinek :-)
azbeszt Luxus 2009.01.13 10:49:00
Ki ne költötte volna el fejben az időszakosan fel-felmerülő milliárdos lottónyereményeket? Oh, igen, én is megtettem, voltam nagyvonalú, előrelátó, világhódító, de minden esetben kénytelen voltam megengedni magamnak egy kis luxust. Kocsi, lakás, utazás, minden, ami a mai ember…..
egészen kis kukac 2009.01.13 13:39:59
@Bockó:

Gratula, kedves Bockó 2009.01.13. 13:13:10

...pontosan ez van a legújabb Spiegel címlapján (Der Fall Merckle: Das Ende eines Milliardärs).

A topic klassz: sok ilyet a temérdek "sünöző" helyett :)

Mindenkinek kellemetes és "luxuriőz" napot mára is :-)
A tötymörgőkön lehet bosszankodni, némán tűrni és haladni a tempójukban, vagy egyszerűen kielőzni őket, minden bonyodalom nélkül. Ez utóbbit próbálta Diána is kivitelezni, de egy kisebbrendűségi komplexussal küzdő egyén úgy gondolta, legyen egy életre szóló - vagy inkább…..
egészen kis kukac 2009.01.12 13:59:05
@autosave: vazzika... köszönöm ! Köszönöm, hogy rávilágítottál mennnyire szánalmas/szántalpas vok' ! :-)

Szerinted járókeretes nyugger vok', vagy 300 PS-es Hirsch-tunningos Saab-os, ha ? Nem az előzés ténye a gadget, hanem az ezen való sipákolás, capisco ? Ha nincsen min 2.5 x annyi PS-ed, akkor ne tedd. Mármint így, mint Diánka. (Ha meg van ekkora difference, akkor észre sem fogja venni, ha elciffantottál mellette...)

Ohh... Kedves Kortársam/Kórtársam...
A tragacs nem arra való, hogy repesszünk.
Előzni ? Minek ?! Sietni ? Hová ?

Úriasszony/úriember nem tesz ilyest :-)

Áldás Békesség. Tenéked is :-)