Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jani57

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rátaláltam erre a blogra, és nagyon sokat gondolkoztam mit es hogyan írhatnék... Előre szeretném leszögezni, hogy nem akarok senkit sem bántani, csupán megosztani bizonyos eseteket az emberekkel, mert lehet pont ebből tanulhatnak sokan... Elsőként talán a húgom történetet írnám…..
jani57 2018.11.20 00:44:02
Leírom én is a kalandomat a Baker cisztával meg az orvosokkal: 61 éves férfi vagyok 105 kg, kb 58 éves koromig nem volt problémám a lábaimmal. Ekkor a téli nagy lustálkodások után tavasszal kimentem veteményezni a kertbe, kapálás közben egy éles késszúrás-szerű fájdalom hasított hátul a jobb térdhajlatomba és úgy éreztem mintha valami meleg folyadék ömlene le a térdemből a vádlimba. Fél perc után a fájdalom eltünt, egy kis merevség és feszítő érzés maradt a térdemben de dolgoztam tovább. Estére kicsit megdagadt a térdem de borogattam és elkezdtem szedni porcerősítőket (jutavit glükozaminszulfátot és hialuronsavat), kíméltem a térdemet és kb két-három hét alatt teljesen rendbejött. Három hónapig szedtem a pocerősítőket, aztán ahogy abbahagytam félévre rá kiújult a baj, ekkor már nem volt késszúrás-szerű fájdalom csak merevség és feszítő érzés a térdemben. Na, újabb pihentetés és porcerősítő kúra, ismét rendbejött. Ez négyszer ismétlődött meg 3 év alatt, megfogadtam hogyha mégegyszer előfordul elmegyek az orvoshoz és kivizsgáltatom hogy mi ez.
2018 aug 9 csütörtök, dög meleg volt, éreztem hogy merevedik és feszül a térdem (talán a melegtől rossz a keringés?)
aug 10 péntek telefonáltam a háziorvosnak hogy szeretném felkeresni, hány órára mehetek? (mániájuk ez a hülyeség hogy időpontot kell kérni, azelőtt másik háziorvosnál nem volt ilyen, ha beteg voltam odamentem, kivártam a soromat és elláttak) Női hang mondta hogy ma nem tudnak fogadni, kapok időpontot 14-én keddre. Estére fájt minden mozdulat a térdemmel, gyulladt meleg volt a térdem, csak nyujtott lábbal tudtam ülni, feküdni, felpüffedt a lábam térdtől lefele megtelt vízzel. Gondoltam egyet, ne pangjon benne a víz, a masszázsfotel lábrészével megszorongattam a lábamat. Ki is nyomta belőle a vizet, vékonyabb lett tőle a dagadt lábam és sokkal jobban éreztem magam utána. Fél nap múlva újra feltelt vízzel, én meg újra kimasszíroztattam belőle. Így telt a hétvége, hétfőn már jobb lett a lábam, keddre már alig dagadt. Mentem az orvoshoz.
Aug 14 kedd A háziorvos nincs, másik orvos helyettesített. Mutatom a lábam, elküldött röntgenre, kaptam rá gyulladáscsökkentőt, borogatáshoz krémet és egy beutalót az ortopédiára. Ott is időpontot kellett kérni, kaptam is 3 héttel későbbre szept 4-re. Addig beszedtem a gyulladáscsökkentőt, borogattam és porcerősítőket szedtem.
Szept 4 ortopédia: elmondtam mi volt de addigra a lábam teljesen rendbejött, fizikálisan megvizsgáltak, itt is elküldtek röntgenre. Mondta a doki hogy ortopédiai szempontból ő rendben látja a lábamat, amiatt hogyha vizesedik inkább érsebészetre kellene mennem. Írt fel nekem egy gyógyszert (cartexan) 3 havi adagot, de 18000 Ft lett volna így csak 1 havit váltottam ki belőle. Otthon mikor megnéztem láttam hogy ez is glükozaminszulfát csak spanyol gyártmány és háromszor annyiba kerül mint a magyar jutavit. Ha már kiváltottam beszedtem de csalódtam benne, jobb a jutavit.
Okt 4 A háziorvosnak elmondtam mire jártam az ortopédián, erre elküldött ultrahang vizsgálatra és ott cisztát találtak a jobb térdemben. Beutalt ortopédiára, de mondta hogy melyik kórházba kérjek időpontot. Kaptam is időpontot 2019 jan 22. Itt tartok most.
Bár régóta ígérjük, hogy lesz ilyen is - mégis ez az első sörbeszámolónk. Nem akarunk persze az erre szakosodott, tematikus blogokkal versenyezni - de úgy érezzük, tudunk újat mondani a sörmárkák terén. Magyarországon ma méltánytalanul periférikus helyet foglalnak el a piacon…..
jani57 2018.02.20 04:03:50
@scooby0821: Végre valaki! Már azt hittem csak nekem ízlik az Argus sör.
"...az úttörő oly vidám" - énekelték úttörők generációi estig, kora reggel óta. Hát még milyen vidám lehetett az az úttörő, akit 1976 tavaszán arról értesítettek, hogy "kimagasló úttörőmunkája eredményeként" a Csillebérci Vezetőképző és Úttörőtáborban időzhet. A táborozás azonban nem csak mókából és…..
jani57 2017.03.19 17:01:04
1972 májusban nyolcadik osztályosként én is voltam 10 napot Csillebércen (tanulmányi versenyen nyertem).
A Partizán altáborban voltam, katonai sátrakban volt a szállás, emeletes vaságyakon aludtunk. Volt egy kis kőépület, ott voltak a WC-k, mosdók és az ifivezetők szobája.
A napirend reggel 7-kor ébresztő, torna, mosakodás, reggelizéssel indult, délelőtt szervezett játékok, vetélkedők voltak, ebéd után vacsoráig szabadfoglalkozás. Leginkább fociztunk, de lehetett lábteniszezni, pingpongozni vagy tollaslabdázni is. Volt egy úszómedence is, de azt sajnos nem töltötték fel mert hogy májusban még nincs elég meleg hozzá. Egyszer voltunk egy egésznapos gyalogtúrán a hegyekben, és egyszer jött valami rockbanda koncertezni. Utolsó este tábortűz és ennyi volt a csillebérci táborozás.Teljesen jól éreztem magam, de ha hosszabb lett volna már unalmas lett volna.
Az ideológiát nem sulykolták belénk, amit mások írtak én semmilyen szakkörre nem emlékszem hogy lett volna, iskola helyett élmény volt ott lenni.

Zánkán az úttörőtáborban már felnőtt fejjel családdal voltam 1995 táján.
Autóskempinget kerestünk és véletlenül tévedtünk be, akkor tudtam meg, hogy a volt úttörőtáborban vagyunk. Privatizálták és vállalkozók drótkerítésekkel kisebb területekre rekesztették.
A szállásunk a gyerekeknek épített épületekben volt, szinte semmit nem változtattak rajta, még a berendezés is a gyerekeknek készült bútorok voltak. Az udvaron ahol azelőtt a gyerekek játszottak, most autók parkoltak. Az ifivezetők helyett most a pénzsóvár vállalkozó számolta a bevételt.
Undorral gondolok az ott töltött napokra mert ez a gyerekeknek épült, nekik kellett volna ott táborozni, nem nekem a pénzemért.
Ti megszoktátok már a VÉDA kapukat az utakon? Hogy jövet-menet figyelik mindent jól csináltok-e, nem telefonáltok, nem érintitek a záróvonalat, és azonnal megálltok, ha sárgára vált a jelzőlámpa? Hogy éjszaka sincs nyugalom, mert a vöröslő szemeikkel akkor is figyelnek? A "szupertrafipaxok" tavaszi…..
jani57 2016.10.20 21:27:48
@antidogma: Ellenőrizd, hogy a csipogó középső vezeték D2 és a piros led D4 van bekötve.
jani57 2016.11.13 00:14:40
@Fazer600: Az mindegy hogy a táp bemenetének melyik sarkára kötöd, az a lényeg hogy sorba kösd vele (tehát a zéneren át kapja a 12V-ot a táp)
Fontos még az, hogy záróirányba kösd be. Ha nyitóirányba kötöd be akkor sem történik semmi baj csak így nem kapcsol le, mert nyitóirányba kb 0,5V-nál nyit, záróirányba meg 9,1V-nál.
Bütyköltem TIVEDA beépítése 2016.09.10 23:23:57
Amikor az elkészült TIVEDA-t szeretnénk fixen beszerelni egy járműbe, az első probléma, amit meg kell oldani, az az, hogy a jármű áramellátása általában 12 voltos (ritkábban 6), a mi vezérlőnk viszont 5V-nál többet nem tolerál. Ezért egy feszültség átalakítóra (step down converter) lesz szükségünk,…..
jani57 2016.10.12 07:34:05
@ferrit: Megerősítem, vigyázni kell a mini táppal.
Vettem én is 2 db-ot belőle, azt tapasztaltam hogy terhelés nélkül beállítottam 5 voltra, aztán rákötöttem a Wemost, terhelve is megmértem, 5,77 voltot adott le. Azt hittem elmozdult a trimmer, de nem. Ha kikötöm terhelés nélkül megint 5V, terhelve 5,77V. Végül beállítottam terhelés nélkül 4,2V-ra, terhelve így 5V.
jani57 2016.10.12 10:34:14
@tele1: Nem forró a tekercs csak langyos. Szerintem így nincs veszély mert induláskor mértem a feszültséget, nem ugrik 5V fölé. 5V-ról nekem nem megy semmi mert ledeket nem használok, a Wemosnak meg saját 3,3V-os regulátora van. Azt, hogy a bemenő feszültségtől mennyit változik nem mértem.
jani57 2016.10.12 11:42:32
@Mr. Big: Ha erre gondolsz most vettem 10db ilyet:

www.ebay.com/itm/191736123869?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Ennek nem ugrál felfele a feszültsége, inkább lefelé rugalmas. Finoman szabályozható, csak hát a mérete 43 x 21 x 14 mm.
Elkészültem végre az ígért videóval a TIVEDA szoftver feltöltéséről. A Wemos D1 mini a CH340 meghajtót igényli. Ezt windowshoz itt találjuk meg, ha telepítettük, akkor csatlakoztatás után egy új COM portot kapunk. Ennek a száma gépenként eltérő lehet, általában a legmagasabb lesz a megfelelő. Az…..
jani57 2016.09.29 20:28:30
@Dóka László: CH340 driver fenn van a oépeden? Az eszközkezelőben USB-SERIAL CH340 (COM4) látható?
jani57 2016.09.29 20:48:27
@Dóka László: Akkor nem tudom mi lehet a gond, én is ugyanilyet vettem:
www.ebay.com/itm/191787524741?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
és a Nodemcu Flasherrel raktam fel a firmwaret és a térképet.
jani57 2016.09.29 21:25:42
@Dóka László: Rákattintasz a képernyő jobb alsó sarkában a wifi ikonra, a listában látod a Tivedát, ehhez csatlakozol, bepipálod az automatikus csatlakozást és kész.Megjegyzi. Utána visszacsatlakozol a gépeddel netre.
  Sok esetben valóban nagyon zavaró és idegesítő lehet a helytelen nyelvhasználat, de nagyon fontos a tolerancia! Gyakran mégis azt tapasztaljuk, hogy a magasabb iskolai végzettségű emberek “kijavítanak” bennünket. Nincs olyan ember, aki “hibátlanul” beszélne. Mert, pl.…..
jani57 2016.09.17 14:33:54
@FnagyZs: lehet hogy így mondják, de az helyesen nem pacsit hanem patics. Ha betapasztják sárral akkor meg paticsfal lesz lesz a paticsból.
Mit hagy maga után az ár? Általában rengeteg uszadékfát, roncsokat, szemetet, miegymást. Olykor viszont egy valódi kiskertet ültet. Ez történt most is! Pompás poszttal ünnepli negyedik születésnapját a Dunai szigetek blog: egy komplett kiskertet fedezett fel Dani az Erzsébet híd…..
jani57 2015.07.25 14:07:14
@Mrs. Jackman: Vagy csak tapasztalt
Az alábbi levél beküldőjének édesanyja elégé sajátosan értelmezi a szülőtartás intézményét. Kedves Zugugyved! En a kovetkezo probemaval forulnek Onhoz. jelenleg kulfoldon elek es terveztem volna hazakoltozni, de a kialakult esemenyek miatt elegge elkeseredetten irok Onnek,…..
jani57 2013.11.25 04:59:48
@Minouche: Ha adósság marad anyád után nem vagy köteles örökölni, visszautasíthatod az örökséget az adóssággal együtt.
Bigyóságok Cukkini-hiradó 2013.06.02 19:09:39
Idén úgy tűnik, a cukkini lesz kertünk sztárja!Április 27-én ültettük el a bio-cukkini magokat egy méteres sor és 80 centis tőtávolságra. Május 11-én pedig már kedves, friss zöld palánták sorakoztak a fogadásomra, Kedvesemmel együtt. Most próbálkozom először ezzel a…..
Bigyóságok Hullámzik a mező 2013.05.27 21:45:47
Imádom a hullámokat, a Balatonét, a tengerét, Toszkána dombjaiét. A mező hullámai azonban csak mostanában vették hátukra gondolataimat, hogy továbbgörgessék magukkal. A derékig érő fű lágyan ring a szélben, és üde zöld hullámokat vet. Az elmúlt majd két év alatt szerettem…..
jani57 2013.06.01 10:23:12
Fontos, hogy nem szabad kiszámolni, mennyit költ az ember egy-egy évben autóra-motorra. Engem viszont akkor is érdekel, ha egyszer már belefutottam egy csúnya összegbe, amikor a Mazda MX-5 eladásakor egymásra raktam a szerviz-munkalapokat, és kijött, hogy csak tervszerű megelőző…..