Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tom Bradley

0 bejegyzést írt és 223 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Európa eddig úgy tekintett az orosz törleszkedésre, mint mikor a macska odarókázik a sarokba, a gazdi meg eléhúzza a sámlit. Ha nem látjuk, akkor ott sincs. Így volt ez Krímmel - azt se tudjuk, hol van pontosan, meg hát úgyis oroszok lakták, kit érdekel. Így volt ez az ellenzéki politikusokkal - jaj…..
Magyarországon védettségi igazolványhoz juthat mindenki, akit beoltottak vagy igazoltan átesett a Covid19 betegségen. A most megjelent kormányrendelet szerint azonban a munkáltató elrendelheti a kötelező oltást minden alkalmazottja számára, aki nem tudja igazolni, hogy ez nála orvosilag…..
Tom Bradley 2021.11.01 11:36:07
@Politológus Mihály: Azért nincs igazad, mert a vírus leszarja az Alaptörvényt az összes jogszabállyal együt.
Ő maximum a benned levő minél több antitesttől fél.
Szóval jogászkodni mindig lehet, csak a lélegeztetőgép zajától nem mindig fog hallatszani, melyik paragrafust idézed.
Nem az első alkalom, de még Mike Muirék szerint sem utolsó, hogy lelőtték a Suicidal Tendencies Instagram fiókját. Az egész hátterében a zenekar neve áll, a Suicidal rész ugyanis sokak szemét szúrja a mindenre érzékeny világunkban. Akárhogy is, most a fiók elérhető, érdemes figyelni, mikor…..
Tom Bradley 2021.10.09 23:37:34
@Androsz: Basszus, az ST 40 éve alakult. Aki akarta/tetszett neki, az hallgatta, aki nem vagy nem ismerte, az nem. Anno az MTV is adta néhány klipjét.
Eddig senkinek nem volt baja a nevével, csak ennek az újkeletű liberális diktatúra cenzúrájának? Ne legyél már hülye...
1896. Az első újkori olimpia Athénben. A 100 méteres síkfutás döntőjének rajtja: balról a negyedik a magyar Szokolyi Alajos, akinek bronzérme minden idők első megszerzett magyar olimpiai érme..
Tom Bradley 2021.01.17 20:30:59
@Smouse: Ha a szakállas úriemberre gondolsz (akinél az "atomtáskád" van), nos ő gróf Apponyi Albert, korábbi vallás- és közoktatásügyi miniszter.
A többiek elvileg újságírók: "A Vasárnapi Újság számára Jelfy Gyula készített fényképeket, amelyek egyikén Roosevelt és Apponyi az újságírók gyűrűjében áll." (forrás: pozsonyikifli.sk/theodore-roosevelt-pozsonyban-egy-latogatas-margojara-avagy-hogyan-keletkeznek-a-varosi-legendak/)
Abban viszont valaki segíthetne, hogy a jobbról a második (bal kezében fekete kalappal) alak lehet-e Szamuely Tibor? Igaz, csak húsz éves volt akkor, és igaz, hogy Nagyváradon, de már újságíró volt. Arcra nagyon hasonlít nekem.
Az idei év minden eddiginél jelentősebb – és sajnos inkább negatív – változásokat hozott a könnyűzenébe, emiatt a szokásos év végi listáim közül a legjobb koncertek összegyűjtése ezúttal kimarad, az ismert körülmények miatt nem lenne sok értelme. Megjelenésekben viszont így se volt hiány, sőt, a…..
Hosszan lehetne vitatkozni, mit kellene az általános iskolásokkal, mint kötelező olvasmány olvastatni. Bár az Egri csillagok és A kőszívű ember fiai is közel állnak hozzám, nem a mai kiskamaszoknak valók. A Légy jó mindhalálig pedig felnőtt regény, hiába egy kisfiú a főszereplő. Annál már csak az…..
Tom Bradley 2020.11.25 23:40:54
@zachary: Sajnállak, komolyan. Remélem, hogy kórboncnok vagy (PhD-s!), mert élők ne kerüljenek a kezeid közé.

HP már 8 éve hetedikben volt választható kötelező a fiaméknál, a második rész.

@BBerni86: Miért NEM kéne szerinted nemzeti tudatot csepegtetni a gyerekekbe az irodalom segítségével? Hiszen a történelmünk és irodalmunk szorosan összefonódott mindig is.

Vannak nyilván nem gyerekeknek való művek, amiket most velük olvastatnak, de van egy kötelező minimum is a magyar irodalomból, amit mindenképpen ismerni kell. Nálam Egri csillagok, A kőszívű.. ilyen. HA nagyon-nagyon-nagyon nem megy valakinek az olvasás, akkor mindkettőnek ott a zseniális filmváltozata. Bár én úgy neveltem a gyerekeimet, hogy ha van mindkettő, akkor szigorúan előbb a könyv, aztán a film. Bejött, rengeteget olvas mindhárom.
Az inspiráció bárhonnan származhat és minél inkább cselekvésre ösztönöz minket, annál jobb. A filmek a modern világunk kiváló inspirációs forrásai és az évek során több száz film készült, amelyből sokat tanulhatunk és inspirációt meríthetünk. Gyakran viszont nem csak a cselekmény az, amire oda kell…..
A volt pártállami rendszerek közül egyedül Albániában volt népszavazás a királyság helyreállításáról. Igaz, a királyság ügye alulmaradt, de önmagában komoly eredmény volt a népszavazás kiírása is. Vajon miként áll a monarchia ügye Albániában?..
Tom Bradley 2020.02.29 16:48:01
Tom Bradley 2020.02.29 16:54:55
Blogunk egyik nagyon régi bútordarabja és szerzője (Pizka professzor) fura szerzet: velejéig és zsigerileg civil, ugyanakkor visszatérően és alaposan foglalkozik olyan témákkal, amelyek gyakran fel-felbukkannak a lemiles olvasótábor agytekervényeiben is. Mai posztja egy olyan örökzöld topikot érint,…..
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
Tom Bradley 2019.12.09 11:16:18
Amikor Rákosi Mátyás új himnuszt szeretett volna íratni Magyarországnak, a felkért Illyés Gyula és Kodály Zoltán megijedt a feladattól, de a top tenünkben listázott többnyire középszerű vagy annál is rosszabb műdalok alkotói híján voltak az aggályoknak, és bátran bevállalták, hogy megírják az új…..
Tom Bradley 2019.11.20 12:11:01
@erol: Nem mindegy, hogy egy embert szidsz vagy egy csoportot, urambocsá' az egész nemzetet

@Zabalint: lehet, tévedtem, de a kommentelők egy része igen
Dzsungel könyve-probléma: nem befürdés, mert még ha az is ihlette, másra vonatkozik a dalban
A cikkel az is a problémám, hogy egy olyan ember írta, aki bevallottan sem a focit, sem a nemzeti érzést nem szereti

"Szélsőjobb kult dalai" alatt mit értesz? Egyáltalán: mit értesz a "szélsőjobb" és az "álnemzeti" fogalmak alatt?
Megint egy jubileum. Szinte felfoghatatlan, de már a háromszázadik részét láthatjátok a sorozatnak, amely hat éve indult el itt a blogon. Eddig mintegy 6100 képet nézhettetek meg az oldal legnépszerűbbnek számító bejegyzéseinek számító válogatásokban. Hogyan kezdődött a mániám? A digitális…..
Kongói Szabadállam 1890-1908 Ez a Rejtő Jenőt idéző cím nem kattintásvadász. A Kongói Szabadállam 1890-re, II. Lipót belga király mesterkedései eredményeképpen jött létre, aki olyan ügyesen játszotta ki a versengó nagyhatalmakat (Franciaországot, Nagy-Britanniát, Németországot és Portugáliát)…..
Tom Bradley 2019.09.21 18:28:15
@nemecsekerno_007: egyik sem, hanem igazi belgák
Mozgalmi egyenruha, iskolaköpeny és kezdés 6 évesen. Vajon jobbak voltak az előző rendszer kötelező dolgai?..
Tom Bradley 2019.09.03 18:44:50
@MAXVAL bircaman közíró: Nem szívesen mondok ellent, de általános iskolás pályafutásom alatt (1978-86) igenis volt külön "úttörőing", ami valóban fehér volt, mindkét oldalán zsebbel a mellrészen, és a gombjain ott volt a háromszögletű úttörőzászló.
Külön nyári változata volt a "tábori ing", ami nem fehér, hanem világosbarna volt és ha az ember felhajtotta az úját, akkor azt gombolással rögzíteni is lehetett.
Nem vonom ugyanakkor kétségbe, hogy egyes helyeken megelégedtek a sima fehér inggel, de az általánosan kötelező a külön úttörőing volt.
Tom Bradley 2019.09.04 14:07:47
@Tom Bradley: természetesen "ujját" az "úját" helyett
Ezt kiabálta egy  kiskamasz a társainak tegnap a Balaton-parti strandon, és azonnal értelmet nyertek az elmúlt évek itt szerzett fertőzései. A férjem évek óta minden Balatonban töltött nyár után jellegzetes bőrkiütéseket növeszt magán mellkas-szerte, amire a bőrgyógyász első alkalommal csak annyit…..
A nyár utolsó Napi érdekesét láthatjátok ma. Szerdán még jön egy bejegyzés, ám utána kis szünetre vonulunk el mi is. Szeptember 15-én vasárnap láthattok újabb Napi érdekest, aztán egy 300., jubileumi monstre válogatás érkezik majd.  Szükség van a pihenésre, a fotók felfrissítésére, és ígérhetem…..
A "hős" megnevezés meglehetősen szubjektív "besorolás", hiszen beleértendő az életét nemes célokért feláldozó katonától a jó ügyekért küzdő harcoson át egészen a példaképnek tekinthető ikonokig szinte mindenki. A történelem és a szépirodalom mellett napjainkra a filmvilág is megteremtette a maga…..
Műanyag tejtartó, tantusz és centri – csak néhány olyan tárgy, ami nem hiányozhatott egyetlen szocialista magyar otthonból vagy balatoni nyaralóból sem. Hétköznapi holmik, amelyek mára kikoptak a köztudatból. Ha ma mutatjuk meg ezeket egy tinédzsernek, alapesetben fogalma sincs, hogy mire…..
A nacionalizmus az emberi együttélést különféle normarendszerek révén szabályozó szemléletmódok egyike (ilyenek még többek között a humanizmus, lokálpatriotizmus, liberalizmus és szocializmus), emiatt lehet egy olyan sejtésünk, hogy valószínűleg létezik egy optimálisnak mondható aránya a…..
Lett néhány kedvenc játszóterünk a városban.  1. Pasaréti úti játszótér  árnyékos  kedves emberek sok apuka és anyuka együtt (vagyis nemcsak anyukák) jó minőségű játékok felnőttek számára is edzőpark a játszótér közvetlen közelében  színes környezet  biztonságos játékok  jó, hegyi…..
Tom Bradley 2018.06.06 13:12:56
1890-es évek. Nasszer Aldin perzsa sah (Naser al-Din Shah) két háremhölgye, Teherán..
Most biztosan azt gondolod, hogy te teljesen tisztában vagy a divattal és te bizony nem követsz el semmilyen stílusbakit. Sajnos az az igazság, hogy attól mert nem veszed fel a hírhedt ’szandál-fehérzokni’ kombinációt ami valljuk be, nyilvánvalóan a történelem egyik legnagyobb stílushibája, még…..
Tom Bradley 2018.01.17 09:34:30
@cardiobascuralis 3: És igeeeeen!!!!! Gratulálok! Hatalmas érzékkel sikerült megragadnod a komment lényegét! Csak így tovább!

Ja, az "árvíztűrő tükörfúrógép" olyan kb olyan találmány, mint a "quick brown fox jumps over the lazy dog", azaz arra való, hogy minél rövidebb szövegben legyen benne az összes, a magyar nyelvben használt ékezetes betű. Betűtípusok tesztelésére használható pl.

De tudod mit? Legyen helyette 3 db kardio baszkuráló szerkezet. Így melyiktől vennéd?
Tom Bradley 2018.01.17 11:19:11
@Tom Bradley: ennyire nem sarkítottam ki, szerintem rövid ujjú ingben sem szabad túlozni, de igenis lehet úgy összeválogatni, hogy jól nézzen ki.
Egyébként pénzintézetnél dolgozom, és nyáron NEM követelmény a hosszú ujjú ing, sőt, még a vezetők is abban járnak.