Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gina

27 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PCOS Tréner Fogadjátok szeretettel a PCOS Tréner honlapot :) PCOS edzés, életmódváltás, test, lélek, szabadság. ..
Ezerszer hallottad már: pulzuskontroll, zsírégető zóna, anaerob tartomány, pulzusmérő óra, de még mindig nem látod át, miért is fontos neked mindez? Segítek!   Személyi edzőként nap mint nap szembesülök azzal, mennyire elengedhetetlen az edzés alatti pulzusmérés.…..
Becslések szerint minden tizedik nő szenved egy rejtélyes, kevéssé ismert szindróma tüneteitől, ám csak töredékük tud róla. Pattanások, hirtelen jelentkező, sokszor nehezen megmagyarázható hízás, a deréktáji zsírpárnák növekedése, menstruációs zavarok, hajhullás vagy…..
Gina 2014.11.18 18:17:30
@_BaBe_: a PCOS kivizsgálása es kezelése belgyógyászati-endokrinológiai hatáskörbe tartozik, tehát erdemes a PCOS-ben, IR-ben jártas endokrinológust felkeresned.
Köszönöm ezt az interjút C. Szabó Helgának. Helga, újra a legjobbat hoztad ki belőlem! :) Eredeti közlés: http://nokatopon.hu/nok-topon-gina-libertad/ Gina elsöprő lány… talán nem véletlenül lett életmód-tanácsadó és személyi edző, mert azt hiszem ehhez a munkához ez…..
Te is elcsomagolod szépen  a futócipődet október végén, és tavaszig eszedbe sem jut, hogy kimerészkedj? Azt hiszed, hogy a futás nyári sport? Pedig ha betartunk néhány szabályt, akkor a futás a legkedvesebb négyévszakos szabadtéri mozgásformánkká válhat, ami ráadásul a…..
Eddz a PCOS ellen   Lefogyhatsz, szép izomzatod lehet, könnyebben eshetsz teherbe, kiiktathatod a stresszt, leküzdheted a PCOS tüneteit – ez mind a sportolás jótékony „mellékhatása”. Prónay-Zakar Gina vagyok, PCOS Tréner, személyi edző, életmód-tanácsadó. Évek óta…..
A Margit híd előtt történt, a felhajtónál. Az utolsókat rúgtam, de tényleg. Az előtte lévő három kilométer 32-től 35-ig, ott a szigeten, ahol annyira akartam maratont futni, pokoli volt. Nem tudom, ezt hívják-e falnak, mert bírtam még, mondogattam, hogy a tüdőd oké, a szíved…..
Very special thanks to my friends, Bíbor Demkó and Emőke Soproni for the professional translation. Girls, you are great, and you did an incredible job! <3 Host: Gina Prónay-Zakar is the next presenter, who had been working almost one and a half decade in the communication business when she…..
Hosszú-hosszú éveken keresztül volt egy visszatérő álmom: az, hogy futok. Mit futok! Szinte repülök, ritmusosan, tempósan. De ez csak álom maradt, sokáig elhittem, hogy a futás nem az én világom. Aztán lassan négy éve, egy sötét augusztusi esti órán, esőben kimerészkedtem a…..
Prónay-Zakar Gina vagyok, PCOS tréner, személyi edző, életmód-tanácsadó. Ezt a blogot több mint egy éve indítottam el, amikor elkezdődött a szabadságom. Kilenc hónapos szabadság. Kilenc hónap szabadlábon Spanyolországban. Ebben a blogban az ottani élményeket, fájdalmakat,…..
Hát hazajöttem. Néhány hónapja véget ért a kilenc hónapos szabadságom. Hogy mit csináltam Spanyolországban, és hogyan értem el, hogy a külső szabadság meghozza a belső szabadságomat is, arról december elején meséltem a TEDxSomlóiStWomen konferencián. ..
Az elmúlt öt hétben úgy félezer kilométert gyalogoltam, és közben ezer csodát láttam, de eddig Plasencia az a városka, ahol a legszívesebben élnék. Nem olyan kiszámíthatóan középkori, mint Cáceres, szebben beszélnek, mint Zafrában, van folyója, öreg hídja és aquaductja,…..
Ott tartottam, hogy Caceres tényleg jópofa város. Egy kicsit több annál, mint amit kedvenc amerikai applikációm fontosnak tart közölni róla ("imádni fogod, vibráló, elegáns bevásárlónegyede van...", illetve a látnivalók között, mint mindig, első helyen a helyi Parador…..
Meridát látni kell. Extremadura fővárosának mindössze 56 ezer lakója van, ami magyar viszonylatban kisváros, itt viszont, ahol 1200 fős falvaknak majdnem akkora sportcsarnoka van, mint a Fradinak, és a 200 lelkes településeken is van minimum három kocsma és két bolt, és az a…..
Sevilla után a Via de la Plata első nagyobb városa Zafra, 16 ezer lakójával Extremadura egyik legfontosabb települése. Minden megvan benne, amit elvárunk egy dél-spanyol ősi várostól: a római, a mór és középkori keresztény kultúra legjava keveredik itt. Vagyis érdemes eltölteni…..
A leghosszabb spanyolországi Camino de Santiago útvonal 1000 km-es hosszával a Via de la Plata, amit általában és hibásan Ezüst-útnak fordítanak. Az egykori római kereskedelmi útvonal neve valójában a latin plattus, a köznapi latinban plataként hangzó szóból, más források…..
Test. Lélek. Szabadság. Oszd meg! 2013.04.22 19:36:16
Jóformán minden szavam hamis vagy pontatlan lesz, ahogy kimondom, ugrott be a malagai reptér méregdrága kávézójában valamikori blogom egyik ottliki mottója. Megint nem tudtam a véletlen számlájára írni, hogy a granadai egyetemista Gergővel a tarifai első találkozás után a…..
Test. Lélek. Szabadság. Úton 2013.04.12 12:56:09
Milyen szomorú, amikor egy barát elmeeeeegy, ne menj, ne meeeenj, jó baráááát! Julio dala akkor is meghatott, ha mindannyian nevettünk rajta. Hatan ültünk a tűz körül az utolsó estémen, barátok, akiket három hónapja vagy még annyi ideje sem ismertem, de mégis a legfontosabbak…..
Ayudaaaa! – kiáltottam először halkan, másodjára pedig, némi hezitálás után úgy, hogy a jurta körül dolgozók közül legalább egy ember tényleg meg is hallja segítségkérésemet. Kettő perccel előtte még nagyon magabiztos voltam. Lazán összegyűrtem a jurtát takaró mintegy…..
Kicsit megégett a hajam – mondtam a vállam felett a régi malom ajtaján belépő Mimának, miközben a negyedik tepsi süteményt szedtem ki a tűzforró kemencéből. A pici lány megállt velem szemben, hóna alatt a húszkilónyi bedagasztott kenyértésztával, rámnézett, és egészen…..
Gondolj arra, hogy mennyi leendő pillangónk van... – próbáltam kicsit jókedvre deríteni Aline-t, miközben az ágyon térdelve dobáltuk ki a hernyókat a lakókocsi apró ablakán. A furgonban négyen készülődtünk alváshoz az egyetlen, mintegy 140 centi széles ágyon, amit, csakúgy…..
Test. Lélek. Szabadság. Ölelés 2013.02.25 16:47:55
Koszos a körmöm - állapítottam meg, miközben tekintetem elidőzött a mellettem ülő hetvenes señora gondosan manikűrözött és gazdagon felékszerezett kezein. Pedig amikor érkezésem után nem sokkal, a második szabadnapomon megtaláltam a túlméretezett kínai boltot a templom…..
Amikor ragyogó szemű spanyol barátném, Opal rajtam szemléltette, hogy milyen az introvertált ember, azért elképzeltem az otthoni barátaim és kollégáim arcát, és nagyon nevettem. Nyugi, csak befelé, tudom, hogy egy introvertált ember nem mutatja ki az érzelmeit. De hogy mennyire…..
Én még életemben nem örültem könyvnek annyira, mint a teljesen véletlenül a szobánkban felejtett, La Vida en el Campo című mázsás kötetnek. Nevezett összeállítással könnyedén agyonverhetnék bárkit egy pillanat alatt, de a zord külső mögötti tartalom láttán majdnem…..
Test. Lélek. Szabadság. Áradás 2013.01.27 13:46:40
Ez volt életem leghosszabb hete. Amellett, hogy simán tűnhet hét nap tizenhétnek, az is kiderült, hogy ha ha kívül kerülsz a komfortzónádon, méghozzá kilométerekkel, és az aktuális életed nyomokban sem tartalmazza az eddigi életedet, az elemi tiltakozásra képes késztetni a…..