Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jaffar

0 bejegyzést írt és 1926 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Láttunk már fantasztikus alkotásokat és világokat, amelyek a Markus Persson kultikus játéka segítségével készültek el, de talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Linard néven is ismert Oszter Dániel egy magasabb ligában játszik, ha a Minecraftról van szó. Az általa épített Galekin nevezetű virtuális…..
Jaffar 2016.10.11 06:44:44
Az Apple 1984-ben mutatta be az első Macintos számítógépet, amely a maga idejében abszolút forradalminak számított, köszönhetően például az ikonokra épülő grafikus kezelőfelületnek, vagy a nagyközönség előtt itt debütáló egérnek. Az egyébként legenda kategóriájú, Mac becenéven futó masinának ma már…..
Jaffar 2016.09.27 19:29:25
@É2I: Sztem abszolút nem drágák a lategóriájukban. Hasonlítsd egy hasonló kategóriás géphez, mint pl. HP Elitebook vagy Dell Xps.
A Központi Statisztikai Hivatal első féléves jelentéséből legalábbis ez derül ki. Az egyenetlenség elég látványos: a legnagyobb nyertesek a vidéki nagyvárosok, Budapesten is pörög az újépítés, ellenben a községekben elég durva a visszaesés...
Visszatért a fiúnk a Csangcsung Jatajtól Európába. De rögtön leszögezte: nem azért igazolt a német élvonal éppen kiesésre álló csapatához, hogy válogatott legyen. De nem ám. Ein Mann, ein Wort. Ő megmondta 2010-ben, hogy nem lesz válogatott. Hát most sem lesz. Hiába…..
Trikorder A Star Citizen dráma 2015.10.26 09:21:10
A Star Citizen a valaha volt legsikeresebb crowdfunded játék (93 millió $) (a 2014-ben gyűjtött adományok meghaladják az összes Kickstarteren lévő video játék projekt teljes összegét). Még 2012-ben indult Kickstarteren, ahol Chris Roberts a Wing Commander sorozat és a Freelancer…..
A parizer vagy más néven párizsi az egyik legnépszerűbb felvágott. Készítésének módja, tartalma városi legendák sorát ihlette. Én persze nem hiszek bennük, mert nekem van egy saját használatú. Egyik gyermekkori haveromnak a papája szocialista összeköttetéssel - a fiataloknak:…..
Hiába ellenőrzi már felügyelőbizottság a jegybanki pénzköltekezést, az elmúlt hónapokban semmit sem változott a korábbi trend: a jegybank, minden racionális magyarázat nélkül, újabb milliárdokat vert el ingatlanokra és műkincsekre. Erre meg is volt a lehetőség, mert az új…..
Jaffar 2015.09.29 06:27:56
@ulpius66: növekvő államadósság?
Miért? Most talán csökken?
Nemrég egy Aerosmith dokuban futottam bele a Jaded klipjébe, aztán meglepetten konstatáltam, hogy abban bizony a szexi csaj nem más, mint Mila Kunis, aki akkor még közel sem volt akkora sztár, mint most. Aztán jött véletlenül egy hihetetlenül begombázott klip, amiben az ifjú Jason…..
Most amolyan információs poszt következik, személyes élményekkel fűszerezve. Ugyanis Brünhilda és Mephisto megosztotta velünk kalandjait a magyar bürokráciával itthon és külföldön. Nekem az „akkor is kell igazolványszám, ha igazolvány nincs” rész tetszett, mert az egész…..
Amíg megy a huza-vona arról, hogy pontosan melyik útszakaszok lettek fizetősek, újra ingyenesek esetleg többször fizetősek, körbenéztünk, hogy melyik ország hogy intézi hasonló ügyeit a környéken. Elöljáróban annyit, hogy ha svájciak lennénk, az éves autópályamatrica 1200…..
Határátkelő Hol van Európa? 2015.01.08 06:51:00
Mindig érdekes, amikor valaki hosszabb távollét után látogat vissza Magyarországra. Ez történt Diggerrel, aki két év Anglia után töltötte az év végi ünnepek idejét Magyarországon. Tapasztalatairól (melyek között akadt ilyen is, olyan is) az alábbiakban számol be. „Ez az…..
Két dolgot tudtam meg a saját gyerekeimről a hétvégén.  1. Nem is gyerekek. Legalábbis az egyik nagy mozihálózat szerint, amelynél a családi jegy, gyerekjegy csak a 9 éven aluliakra vonatkozik, az ennél idősebbeknek diákjegy jár, de csak diákigazolvány ellenében, mert…..
Jaffar 2014.12.09 06:59:35
Salzburgból érkezett a mai poszt, melynek szerzője, Gergely, megpróbálta összeszedni, szerinte mi az a 12 dolog, amiben Ausztria különbözik Magyarországtól. Természetesen lehet vele egyetérteni és egyet nem érteni, vitatkozni, a listát kiegészíteni… „Ez egy rövid írás…..
Jaffar 2014.08.26 14:33:17
@házelőtthinta:
"A túlsúly pedig a hitelminősítéseknek felel meg a mai világban. Könnyű úgy vonzani a befektetőket hogy az amik csatlóslovai dobálják az országra a prémium besorolásokat minket meg lehúznak. "

Most már értem miért van szarban Mo.
/facepalm
A hétvégén újabb hullámokat vetett az Origó ügy: előbb Pethő András Telekom vezéreknek írt levele kötött ki a 444-en, majd Gazda Albert ex főszerkesztő jött a kamingauttal: őt is próbálták megkeresni hangulatjelentésekkel: "az lett a döntés, hogy találkozom én is egy…..
Jaffar 2014.08.25 15:24:47
ÉdesViktor illiberális álmában úgy működik az ország, hogy akire kíváncsiak vagyunk arról mindent megtudunk: Hányszor szeretné, ha a Jóisten análisan zaklatná a Főnit, hányszor kurvaanyázza teszem azt a közhivatali főnökét, utálja vagy szereti a rizsacsökkentést és úgy…..
Kigömbölyödött Mindenórás Tábornok nertársról eddig azt hittük azért válik gömböcöid formájúvá, mert a jólétben rágás nélkül egyben csúszik lefele neki a mangalica sonka. De könnyen lehet, hogy a népesedéspolitikai illiberalizmusban már ő is várandós, hogy ne fogyjon…..
Az idegen tőke legfrissebb legádázabb ellensége is szedegette a Soros György asztaláról lehulló kenyérvéget. A hivatala nem mond semmit, annyit se, hogy fiatalka volt és kellett a pénz, az a fránya, amiből Orbánnak is jutott havi tízezer még liberális értelmiségi…..
Jaffar 2014.07.17 08:36:03
@Fabius:

Kicsit off :
index.hu/belfold/2014/07/17/bitay_interju/
Ahogy olvasom a cikket, a közepe táján látok egy képet :

Mászáros államtitkár egy kávé társaságában az íróasztalánál ül. A háttérben a falon meg egy "Nagy-Magyarország" térkép van.
WWWWWWTTTTTTTTTFFFFFFFFFF?

Most komolyan, tényleg ez a szint?
Egyszerüen nevetséges.
Jaffar 2014.07.17 11:14:44
@Jaffar: Elírtam. Bitay államtitkár az illetö.
Kolbászol a kerítés Ügyintézz 2014.06.27 19:07:29
A blog címéhez híven, eddig azt kell mondanom, hogy az ügyintézés legalább 5 kolbászt ér.Munkába állásunk második napján már mentünk is elintézni az itteni élethez és munkavállaláshoz szükséges dolgokat. Ezek amúgy a következők:- bankszámlanyitás (izgatottan várjuk az…..
A jakubmarian.com-on jelent meg egy térkép az angol nyelvet beszélőkről, mely szerint Magyarország az előkelő utolsó helyen van, nálunk a lakosság egyötöde beszél angolul. Ez egyébként nem újdonság, a honlap a 2012-es Eurobarometer-adatokat dolgozta fel (melyekről mi is írtunk…..
Körülbelül két hete jelent meg Viktória posztja az ausztriai megélhetési költségekről. Akkor ő tételesen végigvette, mire mennyit költenek egy hónapban, és mennyi pénzt tudnak félretenni. (Ha valaki nem olvasta volna, ide kattintva pótolhatja, szerintem érdemes a mai írás…..
Jaffar 2014.06.16 15:12:19
@Lukas Meier:
www.karriere.at/c/brutto-netto-rechner

Beírod, hogy mennyi a bruttód és kész :)
Jaffar 2014.06.16 15:32:14
@Nyúlz of the World [A]:

Ha viszont még ovi elött álltok, akkor érdemes jól meggondolni., mert mint írtam az ovi nem ingyenes. Sajna vidéken munkát sem egyszerü találni, s hiáb van jó fizud, ha a párod meg otthon csücsül. Bécs környéke (Niederösterreich) ismét drága, ha nem drágább, mint Bécs egyes részei, pedig Bécsben is találni nyugis helyeket. Persze 2-3 évig is eltarthat mire meglesz az igazi.
Bécs mellett szól szinte minden. Ingyenes egész napos óvoda, sok munkahely, sok lehetöség. Aztán persze ellene szól, hogy "nagyváros", ami sokaknak ellenszenves, de szerintem nem olyan vészes. Mondjuk én biztos nem csinálnám azt, hogy csak azért vidékre költözzek, hogy aztán apuka meg anyuka is ingázhasson minden nap be Bécsbe a munkahelyére.
Jaffar 2014.06.16 16:10:38
@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Hadd reagáljak én is :)
"Szakmát tanulni 40 órás hét mellett (ami sok helyen 50 vagy több) nem tudsz."

A feleségem "fizikai" meló mellett tette le a föiskolát. Azóta már alkalmazott és nem kell fizikai munkát végeznie, a fizuja is jobb :)

"Mert a nyelvvel nem igazán lehet fejlődni egy adott szint után, mert a helyiek nem fogadnak be."

A nyelv az valóban egyénenként változó. Nem is bizos, hogy szükséged van arra, hogy perfekt légy. Kb. 5-6 év alatt én eljutottam a nulláról arra a szintre, hogy gyakorlatilag mindent megértek. Nyilván egy hivatali levelet nem tudok megírni, de azért nem is ez a jellemzö, hacaknem jogász vagy :) A lényeg a beállítottság és az akarat. A 10 év alatt egyszer vagy kétszer ért "inzultus" a külföldiségem okán. Rajtam múlott persze, hisz be akartam illeszkedni, meg akartam ismerni az országot, az embereket. Nincs az autómon nagy Magyarország matrica, nem járok bocskaiban sem, viszont a helyi TV-t nézem, a szomszédaimmal (1 kivételével) grillezek, bulizok. A munkahelyemre nem a nemzetiségem miatt vettek fel, hanem azért, mert az adott feladatra alkalmas voltam. Nyilván külföldiként néhol többet kell mutatnod, de ez is inkább az egyszerübb, szaktudást nem igénylö munkákra a jellemzö. S még sorolhatnám.

"Kitörés ebből nincsen a legtöbb esetben"

Minden rajtad múlik. Én egy istállóban kezdtem lovászként, holott közöm nem volt a lovakhoz, de nem volt kezdésnek más és indulásként ez is jó volt. Ma klímatizált irodában ülök az egyik legnagyobb telekomcégnél és azt csinálom, amit szeretek.

Amióta kijöttem rengetegszer kellett döntenem. Túlnyomó többségben a jobbik utat választottam, amihez persze némi szerencse is kellett. De amit elértem, azt mind saját eröböl értem el.
Úgy alakult, hogy a mai is bizonyos értelemben válaszposzt (noha nem annak íródott), hiszen míg tegnap Lobelt Ledfold írt arról milyen volt visszaköltözni Kínából Magyarországra és milyen tapasztalatok érték, addig ma ismét egy régi ismerős, Nyúlz of the World írása…..
Jaffar 2014.06.10 15:06:09
@Nyúlz of the World [A]:

Nincs semmi gond a Genossenschafftwohnungokkal. A lakhatást a gyermekeid örökölhetik, és lényegesen olcsóbbak (20-40%), mint az egyéb bérlemények. A szomszédokat sehol sem te válogatod :)
Én is kifogtam egyet, ráadásul a legrosszabb fajtából. Ezzel mindenhol együtt kell élni. Mondjuk, ha Eisenstadt a cél, akkor én inkább maradnék Sopronban ^^.
A mai poszt később jelent meg, mint általában szokott, ennek pedig az az oka, hogy a blog lehetőséget kapott arra, hogy (együttműködő partnerként) publikálja a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézete által a nagy-britanniai magyarok…..
Csinos kis háború van kialakulóban: A Reklámadó Fronttal Viktorék folytatják az offenzívát, a "norvégok pénzén hízó" civil ellenőrző szervezetek anyagi ellehetetlenítése mellett új frontot nyitottak a legszélesebb nyilvánosságot elérő RTL Klubbal szemben is. A fegyvereket…..
Jaffar 2014.06.03 10:24:33
@Fabius:
Ne alacsonyítsuk le a derék parasztembereket egy ilyen szarcsimbókhoz. Különben is, útálom a pocakos miniszterelnököket.
Azt hiszem, a mai poszt népszerű lesz azok körében, akik a kiadások és általában véve a pénzügyek iránt érdeklődnek. A helyszín Ausztria, a szerző pedig az ottani országfelelős, Viktória, aki tételesen végigvette a bevételeiket és kiadásaikat, megmutatva, hogy spórolnak…..
Jaffar 2014.06.02 14:36:20
@jewel79bp:
Akkor elég, ha annyit írok, hogy a hétvégén egyedül voltam vásárolni és amúgy sem szoktam nagyon az árakat nézni, hanem azt veszem, amire szükségem van és azokból a márkákból, ami bevált már. (Néha az olcsóbb a jobb). Tehát a helyszín egy Merkur, ami nem éppen a legolcsóbb, de itt megtalálsz mindent. A kosaram 90%-a volt teli és 150€-t fizettem. A legdrágább tételem 15€ volt.
Persze ebben volt minden. Mindent összevetve annyit mondhatok, hogy egy hétvégi nagybevásárlás nem szokott 100€ alatt megállni.
Az elsö években nálunk sem volt vészes a bevásárlás és ritkán érte el a heti 50€-t, de ahogy hozzászoksz a jóléthez (idestova 10 év után), úgy emelkednek a költségek is. Elég csak az autóra, biztosításokra, megtakarításokra gondolni, a gyerekekröl nem is beszélve.
Az Eurovízió igazi győztese a tolerancia. Miként várhatja el például egy roma származású ember, hogy ne bélyegezzék meg bőrszíne miatt, mikor ő is tele van előítéletekkel, másokkal szemben. Hogyan várhatja el egy kerekesszékes, hogy ne nézzenek rá másképp mert ő…..
Jaffar 2014.05.19 21:24:29
@J.László: Haha. Rengeteg linket lehetne hozni a "másik" oldalról is. Ettöl még nem lesz igazad. Attól, hogy neked nem tetszik, az még nem jelenti azt, hogy rossz is. Ö kapta a legtöbb pontot, nem véletlenül. Övé volt a legjobb performansz. Ezek tények. Jövöre meg majd más nyer. Kit érdekel?
Jaffar 2014.05.19 21:29:42
@J.László: Nekem inkább az volt européer, ahogy 10ezer ember ünnepelte öt. Mert ök nem csak a másságát ünnepelték (ahogy azt a sok ellenzö beállitja), hanem azt, hogy egy osztrák nyert. Még mindig nem értem a fanyalgókat. Kijafasz kényazerít titeket arra, hohy nézzétek, olvassátok a Conchitát? Tényleg ennyire perverzek vagytok? S persze utána ti akarjátok megmondani a tutit...
Jaffar 2014.05.19 22:27:34
@csakférfi: Érdekes, ezek a gondolatok biztos nem fordultak meg a ny-európaiak fejében, hisz ök hülyék, csak mi k-európaiak tudjuk a tutit ;)
Az, hogy te mit tartasz " normálisnak" egy dolog. Szíriában pl simán levágják a szélsöségesek a fejedet, ha keresztény vagy. Ott az az elfogadott. Az EU nagy részében meg az, hogy ha egy nönek öltözött férfi elindulhat egy dalversenyen. Most tehet ö arról, hogy jobb volt mindnél?