Regisztráció Blogot indítok
Adatok
madártejföl

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írnám én, hogy tegnap megszavaztuk Pápai Jocit és az "Origo"-t az idei Eurovíziós indulónknak, csak hát eleve nem tehettünk mást, mivel a zsűri top négyese kettő híján szöges ellentétben állt a miénkkel, a nézőkével, sőt, Tóth Gabit, a hatalmas közönségkedvencet be se tették közéjük. Joci és a dala…..
madártejföl 2017.02.23 20:46:04
Lefordítom: a cikkíró lehet csak szubjektív, mert ő előjogot adott volna Tóth Gabinak az első 4-be kerülésre. Sőt, ha már itt tartunk, miért is rendezünk Dalt, adjuk a lehetőséget Tóth Gabinak azonnal. Hmm... Érdekes... Abszolút nem fontos, hogy kit, hol, hogyan mérnek (én nem is találkoztam ilyennel); a szakmai zsűri véleménye a fontos (amibe - mivel a zene egy szubjektív műfaj (is)- belekeveredik a szubjektum is a szakmai elvárások mellett. Megszűri a dalokat, és nem az első 8, 7, 6, 5 a végső finalista, hanem az első 4 az, amiből válogat a közönség. EZ A SZABÁLY! Így ment ez eddig mindig, miért pont most változna??? Mert Tóth Gabi hisztizik? Mert a testvére karmikus fenyegetést küld a Földre? Mert a rajongói a Youtube-on magukból kikelve fenyegetőznek, hogy majd ez lesz, meg az?! Petíciót indítanak (Istenem, de röhejes!) Kicsit túltoljátok ezt a dolgot. Tóth Gabi dala egy katyvasz, a szövege állandó "megnemértettségéből" fakad, ami pedig erőszakosságából adódik. Ez a példa is ezt bizonyítja. Nem tudott méltósággal veszíteni.
A zsűri valószínűleg úgy gondolkodott - ahogy egyébként Tóth Gabi is tette zsűritagként -, hogy azonos "karakterű"-ből az egyiket választja. Ebben az esetben egy jazz, egy rnb, egy etnopop és egy soul dal került kiválasztásra, szemben a 2 etnopoppal... Gabika szépen viselje el, hogy így döntött a zsűri.

Érdemes a Youtube nézettséget is megnézni, már a döntő előtt is Jocinak a videóját nézték többen külföldről. AZ zavarja Tóth Gabit, hogy az itthon (sokszor hiszti által) kialakított hírnevével (és 360 ezres követőjével) akart legyőzni, ledózerolni egy kevésbé ismert, de sokkal tehetségesebb srácot, mert neki csak 16 ezer követője van. Hát, bebukta. Ennyi. Én nagyon örülök, hogy a zsűri észnél volt, és nem engedte az első 4-be. A nő egy ripacs, agyonkoptatott hanggal, aki károg, mint a varjú...
Az Edward Snowden ügy után elképzelhető, hogy egy újabb szivárogtató bukkant fel, ezúttal az amerikai védelmi minisztériumból. Robert Connors állítólag az amerikai védelmi minisztériumban dolgozik, és a napokban töltött fel egy drámai hangvételű videót a…..
madártejföl 2016.11.09 19:37:38
@bgp: Te senkiházi szarjankó! Éppen, hogy attól hiteles. A kisujjáig nem érsz annak az embernek. A Sony félig az ő kezében volt, (nemrég vásárolta ki 750 millió dollárért), vagyis túl nagy gazdasági hatalma volt, hatalmas befolyása volt a kultúrára, és ugyanakkor a szeretetet hirdette zenéiben. Ez nem tetszett a fiatalokat elkorcsosítani akaró háttérhatalomnak.
A gyilkos orvosa szabadkőműves. Szó szerint feláldozták. 9/11-kor is a WTC-ben lett volna találkozója, de elaludt. Az az ember a nyamvadt seggedért, a te életedért is küzdött, egy igazi hős volt, te meg májkelezed, kisköcsög? A zenéiben, videóiban ott vannak a szimbólumok, próbálta felvenni a harcot és leleplezni a háttérhatalmat. Az utolsó koncertkörútján akarta lerántani a leplet, de már előtte is megtette. Informálódj, mielőtt a szádra veszed a nevét, mert szétütlek!
madártejföl 2016.11.09 20:20:44
Kis infó: az idén is ő volt a legjobban kereső sztár (még az élők között is), immáron 7 éve... A követőinek száma a fb-on - habár a fb nem feltétlenül az ő platformja - , mégis 76 millió körül van (bár volt már 85millió is), vagyis megelőzve a háttérhatalom üdvöskéit: Lady Gagát, Beyonce-t, Madonnát, Nicky Minajt, Katy Perry-t, Justin Biebert. Generációk imádják ma is! (Gyerekkorától kezdve így volt.) Egyedüli sztárként 2x is a Rock and Roll Hall of Fame (a Hírességek Csarnokának) tagja. Mint klip egyedüliként a Thriller klip került be az amerikai Nemzeti Filmarchívumba, az évszázad művészének választották. ( rekordokat, díjakat, nemzetközi elismeréseket napestig sorolhatnám), a kulturális öröksége leírhatatlan.

A fekete híres szónok: Minister Louis Farrakhan 2 és fél órás előadásokat tartott Crucifixion of Michael Jackson címmel. Lényegében Jézus kivégzéséhez hasonlítva Michael halálát.

www.youtube.com/watch?v=GmF_QiUd9vA

Michael Jackson az oxfordi egyetemen is adott előadást vendégelőadóként Heal the kids címmel. Azon kívül, hogy zseni volt a szakmájában, egy intelligens üzletember is volt, nem egy egyszerű popsztár, emellett reneszánsz típusú művész (rajzolt, zenét szerzett, verset írt, koreografált, táncolt, fotózott...), és egy igazi filantróp, humanitárius, a valaha élt legtöbbet adakozó sztár volt, akinek szívügye volt az emberiség, a Föld és a gyerekek. (ezt fordították ellene) Alapítványain keresztül ezrek életét mentette meg! Saját pénzét áldozta idegenekre, mert adni akart. Küldetése volt a Földön. A szeretet. Ezért ölték meg! (és ezért próbálják a mai napig rombolni az image-ét az ilyen bulvár agymosottak, mint te)

Jó lenne, ha a tudatlan fejed csak egy részét befogadná a fentieknek, akkor már nem éltél hiába.
Természetéből adódóan nehéznek tűnik megválaszolni a „miféle film a Felhőatlasz?” kérdést, minthogy a válaszadó sorolhatja a jelzőket, műfajokat, hogyizé, dráma, antiutópia, sci-fi, thriller, vígjáték, és ebből még mindig nehéz lesz összerakni a képet – de hé, no…..
madártejföl 2016.04.13 15:57:37
Rusznyák Csaba, ez egy remek "filmkritika" . Zsigerileg ugyanezt éreztem, mikor kínszenvedve végigültem a 3 órát - és ugyanezt gondolom azokkal kapcsolatban is, akik behugyoznak a gyönyörtől, és lesajnálnak másokat, mert "nem értenek a művészethez". :) Már önmagában is elég gáz, hogy a szenvedésre emlékszem leginkább, amit a film nyújtott anno - hisz azóta nem láttam - de a filmre már csak homályosan. Azt tudom, hogy mocskos módon überfos volt, egy katyvasz. Nekem Tom Hanks neve lett volna valamiféle garancia, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. "Felhőatlasza azért botrányos (és maradandó), AHOGYAN rossz." "Giccses, manipulatív, álentellektüel közhelygyűjtemény" - tökéletes megfogalmazás! (A "félbe vágott fejű kutyák" fölött virtuálisan zokogók, vagy a pofájukat trikolorra festők és az álentellektüelek kedvence ez a film, de nem fogom rosszul érezni magam azért, mert én rühelltem.

Várakozás, csillogó szemek, pozitív kíváncsiság, értetlenség, kis optimizmus némi naivitással keverve (lesz ez még jobb), hátrahőkölés (wtf), düh (a q-a anyátokat szívassátok!) és rezignáltság. Kb. ilyen hangulati lejtmenet volt ez a film számomra. Mikor az ember másfél-két óra tájékán rádöbben, hogy nem ilyen lovat akart; kidobott pénz, kidobott idő, mert ebből már tényleg nem lesz semmi, akkor azt mondom: download halleluja! Mert az idő a legfontosabb manapság. De hát én is belesétáltam a csapdába, megvettem a jegyet, mert volt egy csali. (akivel egyébként azóta együtt forgattam az Infernoban, így megbocsátottam neki). De a Felhőatlaszt még Tom Hanks kedvéért sem fogom megnézni még egyszer ebben az életben.
Kik is azok a keményen dolgozó emberek? MINDENKI, aki munkából szeretne élni és egyről a kettőre akar jutni.  Ez ennyire egyszerű...
Egyetemi jegyzet politika-szakos hallgatóknak   Van itt néhány megjegyzés egy Index-cikk ürügyén: 1. Az Index éppen azt olvassa a jobboldal fejére, amit maga is képvisel: a szelektív nézőpontot. Az Index ugyanis számtalan alkalommal maga is "totálisan félreérti" az…..
Aggasztó lenne, ha egy feleltőlen intézkedéssel felelőtlen politikusok Amerikát a digitális kőkorszakba löknék vissza. Ez szembemegy a világban zajló folyamatokkal. Szélsőségesen antidemokratikus és antiszociális. Növeli az egyébként is meglévő digitalis szakadékot és csak…..
madártejföl 2014.12.05 20:28:06
@smartdrive: Már megint ez az irigység... Ej-ej, kopasz! ;)
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
madártejföl 2013.01.07 12:07:24
Ilyen hatásvadász irományt még sosem olvastam. Kedves apukától idézve: "De ott szeretni fognak. Szeretni fognak, mert ott tudnak szeretni, és szeretni fognak, mert te megérdemled, hogy szeressenek. Mi több: becsülni fognak, mert ott becsülete van mindazoknak a dolgoknak, amikkel te bírsz: a szorgalomnak, az egyenességnek, a kreativitásnak, és a tisztességnek!" Tény1: Nagy-Britannia lezárná határait, ha az EU nem kényszerítené másra. "A brit belügyminiszter, és közvetve a kormányfő is szükségesnek nevezte a munkaerő szabad áramlásának korlátozását a brit munkahelyek megvédése céljából." Vagyis amit szeretetnek vélsz, az fanyalgás, valójában EU-s kényszer elfogadása, gazdasági értelemben pedig az olcsó munkaerő kihasználása, nem megbecsülés. tény2: A britek naponta tüntetnek a kislányod (és több százezer bevándorló) ellen, mert kiszorulnak a munkaerőpiacról és veszélyben a kultúrájuk. Vagyis ki nem állhatják a lányod több százezren... Kelet-európai (főleg lengyel, román), ázsia, afrikai bevándorlók színesítik a palettát, nem magyar specialitás a telhetetlenség. tény3: irigyelt ország társadalma raktározta el elnökük szavait : "Ask not what your country can do for you--ask what you can do for your country." (J.F. Kennedy) Ha nem tudsz angolul, kérdezd az okos kislányod még felszállás előtt, érdemes! Nem gonosz varázslatok irányítják az országot, hanem a bennük élő emberek! Olyan az ország, amilyenné az emberek tették. Az EMBEREK, nem a kormány. tény4: előbb küldted volna el a kislányodat Namíbiába, ahol por-zsír keverékével kenik, dörzsölik magukat mosdásként (víz híján), esetleg É-Koreába, Kubába, vagy bármelyik dzsungel civilizálatlan törzséhez, esetleg az eszkimók közé, de jelenleg Görögországba is küldhetted volna (estig tudnám sorolni az országokat, ahol rosszabb, mint itt). A rosszat is tapasztalni kellene, hogy érezze a jót! A pénz-itt-most-szentháromságának bűvöletében élni, a törtetés mindenek felett, a fogyasztói társadalom MEGTŰRT uniformizált, gyökértelen robotmelósának lenni egy nagy nemzetkatyvasz- rendszerben minden, csak nem jó! De ugyanez szól a papának is! Amióta világ a világ, folynak vándorlások, a világ minden részén, hol nagyobb ütemben (felfedezéskor, gyarmatosításkor, háborúk idején vagy épp új Unió-tagországok felvételekor), hol kevésbé. Jelenleg viszont a fogyasztói-társadalom anyagi telhetetlenségi hulláma vet idegen földekre számkivetetteket. A kislánynak több lelki többletet kellene felhalmoznia, nem anyagit.