Regisztráció Blogot indítok
Adatok
janosfut

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A válasz tulajdonképpen rövid és meglepő: mert nem vagyunk annyira fejlettek, hogy ott legyünk. Ez a leegyszerűsített magyarázat azonban sok tényezőre vezethet vissza, ezen gondolkoztam el Brüsszelből haza felé repülve, miközben a Deloitte és EuropeActive 2018-as European Health & Fitness Market…..
janosfut 2018.10.01 20:59:26
Jó az írás, érdekes és elgondolkodtató.

Egy-két gondolat........
Kezdő Fitnesz edzőként inspiráló, hogy van perspektíva és lehet látni a fejlődést. Talán azért nem vagyunk rajta a Fitnesz térképen, mert még nincs akkora igény az emberek részéről a mozgás iránt. Nem ez az elsődleges az életük során. Addig míg tőlünk nyugatabbra már nem kell küzdeni az embereknek a megélhetésért (autó, lakás, nyaralás)addig nálunk nem, hogy kikapcsolódni, de költeni is kevésbé tudnak a középosztályban.
Fitnesz, mozgás magunkkal való foglalkozás kicsit következtet az anyagi helyzetre és kimerül a munkában való mozgással.
Prevenció megértése. megértetése fontos lenne, de még sokan nem tartanak itt. Addig míg első helyen vagyunk a légzőszervi megbetegedésekben EU-ban és a légzőszervi rákos megbetegedésekben nem várhatjuk, hogy többet mozogjanak.

Történet : egy nagyobb versenyem előtt elmentem a körzeti orvoshoz kérni egy szív ultra hangos vizsgálatot és egy terheléses EKG-t. (minden évben teljesítmény diagnosztikán kimérettetem a pulzus zónáimat és meghatározzák a fontosabb értékeket, hogy tudjak versenyezni TRI)
"Nem lehet csak ha beteg vagyok" mondta a körzeti orvos.......
Később egy kis győzködés és futás és pulzus segítségnyújtás után megkaptam a lehetőséget.
Ez az orvos a körzeti orvos, tehát ha beteg van az jó ha nincs baj az nem jó.
megj : olyan pontokat írt fel a lapomra, beutalóra (nem tudta, hogy a párom EÜ-ben dolgozik és tudunk latinul) amilyen betegségem nem volt, de ő pontszámban el tudta számolni.

Ötlet : mindenképpen kellenének még minőségi kiadványok az edzőknek amiből tájékozódni tudnának és ilyen és ehhez hasonló írások jelennének meg nem csak blog formájában hanem kézzel fogható nyomtatványon, de el tudom képzelni PDF formában mert úgy könnyebb eljuttatni sok képzett, végzett edzőhöz ! Ez egy ötlet hátha meg tudjátok valósítani (részesedést kérek :)

Jómagam blogger is vagyok és nagyon sokan keresnek meg azon keresztül.
Jókuti András világevőt, egykori Café műsorvezetőt nem kell bemutatni a gasztronómia iránt érdeklődőknek. 110 kiló után eltávolodott egy picit a sportolástól, de soha nem teljesen: az egykori vízilabdázó folyamatos visszatérése következik a sporthoz, enjoy! –…..
Szolnok, valamikor 1994-ben Tűző nap, szikkadt, kitaposott fű, pár kókadt facsemete. A lakótelepi iskola gyerekeit ide viszik ki játszani, a betonjárdán körben meg a Cooper-teszt megy. Szóltak, hogy azért legalább 2 kilométert össze kéne szedni, számolgattuk, hogy hány kör.…..
Futóblog Hurghada utcáin 2013.08.02 10:52:03
Amikor egy futó nyaralni indul, óhatatlanul is elkezdi fejben tervezni a nyaralás alatti edzéseket. Alkalmatlan felbontású műholdképeken próbálunk útvonalakat tervezni, fórumhozzászólásokat böngészünk, hogy az adott cél környékén lehet-e futni, és ha igen, akkor merre. A…..