Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zs_

40 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1.nap – December 20. A budapesti indulásnak az a nagy előnye, hogy ha normális időben indul a gép, akkor az embernek nem kell transzfert foglalnia vidékről sem. A LOT-tal ezúttal szerencsénk volt, emberi időben kelve vonattal is simán Budapestre értünk, majd a szokásos metró - E100-as kombóval…..
Zs_ 2024.03.22 09:16:23
@kirgizke: Hat nem tudom, ehhez képest így 450 helyett csak 350et fizettunk per fő. 5 db 200ast adtam, adtak vissza egy 100ast, majd az ember rámkacsintott, es a jegyekkel együtt visszaadott még egy 200ast. Ezt mondjuk azóta sem értem hogy mi volt és miért.
Az angol–holland háború sok szempontból különlegesnek számít a hadtörténetben. Részben az ekkor először alkalmazott taktikai újítások miatt, melyek a következő évszázadok tengeri harcászatát meghatározták, részben pedig azért, mert az újkor történetében ez volt az első, és szinte az utolsó olyan…..
Miután Angliában diadalmaskodtak a köztársaságpárti erők, s felszámolták a királypártiak ellenállásának utolsó gócpontjait, sikerült stabilizálniuk a közállapotokat is, helyreállítva a közigazgatást, s rendezve a pénzügyeket. A belpolitikai helyzetet rendeződésével, és hatalma megszilárdításával…..
Amit sajnos nem lehet megmászni. Ezért mi nem is tettük. Ámde remek kis túrákat lehet tenni a környékén, 4000-es hegyekben. Amit viszont tettünk. Lássuk hát hogyan is történt...
A "háborús filmek" meghatározás meglehetősen tág kategóriát jelent, hiszen az ókori, középkori filmektől (Trója, Rettenthetetlen) egészen napjainkig terjedően ölelheti fel a különböző fegyveres konfliktusokat. Jelen poszt azonban kifejezetten csak a világháborúkra fókuszál, így kiesnek a XX. század…..
Zs_ 2021.03.16 16:20:44
@vincent66: Csak az nem film hanem sorozat.
Pár napja még azt hittük, hogy nehéz győztest hirdetni a "ki tartja magánál a legpofátlanabb módon az utas pénzét" versenyben, de a Ryanair a friss húzásával nehezen behozható előnyre tett szert. Azt, hogy a légitársaságok többsége sunnyog és a koronavírus-járvány miatt törölt járatok után nem…..
Zs_ 2020.04.26 10:18:31
@Fillér B. Gusztáv: Én már egy hónapja indítottam nem európai fapadosnal vett jegy ügyében. Most kaptam vissza a pénzt, de azzal hogy 60 nap a vizsgálat, amelyben az elfogado bankja fogja eldönteni hogy jogos-e vagy sem, és ha nem, akkor szépen visszaveszik újra. Azon meg igencsak csodálkoznék ha az elfogado bankja mondaná hogy igen, jogos a reklamáció, szóval nem is értem hogy ez így most hogy van. Igazán kíváncsi leszek a végére.
Zs_ 2020.04.27 22:26:47
@vanek ur: Az én esetemben erre még csak szándék sincs, átfoglalást vagy kreditet ajánlanak. Kérdés hogy ezt elfogadja-e a bank mint teljesítés...
Magyar kreativitás kimaxolása dölux: pár nappal azután, hogy be kellett szüntetnie az utasok szisztematikus lerablását a Wizz Air budapesti földi kiszolgálójának, a Malév GH megtalálta a megoldást a kieső bevételek pótlására: a telefonokra pdf-ben letöltött beszállókártyát nem fogadja el, 30 euróra…..
Edzna Ez itt már végképp egy félreeső hely, de azért arra nem számítunk hogy teljesen egyedül leszünk. Márpedig így történik, rajtunk kívül senki, pedig ez egy elég nagy komplexum, közepén az igen látványos, öt emeletes, elég jó állapotban megmaradt palotával. Illetve egyedül azért mégsem vagyunk,…..
Az utunk egyik apropója, illetve a célja a maja romvárosok jó alapos megtekintése volt, aminek sikeresen eleget is tettünk. Bő egy hét alatt összesen 11 romvárost néztünk meg, és bár én szerettem volna még ennél is többet, K hallani sem akart róla, neki ennyi is bőven elég volt. Vagy talán inkább…..
És még a Lufthangya, a gépünk is fél 7 körül dzsal le. Úgy látszik a jó öreg Lufthansa 20 év alatt nem változtatott menetrendet ;o)..
Mexikó hatalmas és csodálatos. A magyar turisták is felfedezték már. Jó néhány utazási iroda hirdet utakat, amelyek bázisa a Yucatan-félsziget valamelyik felkapott üdülőtelepe (Cancun, Playa del Carmen, Tulum) ahol remek all inclusive ellátást biztosító szállodák sorakoznak a parton és fakultatív…..
Mert mi is történik akkor ha nincs? Nos éppenséggel lehet rögtönözni is, ami előfordulhat hogy éppen tök jól sül el, de az is előfordulhat hogy úgy jársz mint mi, és gyakorlatilag elpazarolsz egy napot. És ez nem annyira jó, amikor az idő amúgyis szűkös.....
Milyen az amikor minden nap 67 busznyi kínai nézi végig ahogy vered az excelt? És persze ez az egész hogy is jön ide? Mindez – remélem – kiderül a második nap krónikájából...
Itt van néhány plusz információ Wizz-utasoknak. Úgy tűnik, kissé nehezen megy a szabályok egységes betartatása a reptereken, a kötelező kézicsomagfeladás pedig inkább csak vágy, nincs retorzió azoknak, akik kihagyják a sorállást az utasfelvételhez. Lényegében ingyen is lehet két kézicsomagja az…..
Zs_ 2018.09.07 12:41:00
@heidt: Az azert erdekelne melyik webshop ad 8 €-ert egy uveg Pedro Ximenezt, szallitassal egyutt...
Zs_ 2018.09.10 09:41:16
@heidt: Köszi, ezeket tudtam eddig is ;o) Hát, nem tudom mennyire néztél körbe odakint, de ezek szerint azért nem túlságosan. 8 EUR-ért már elég jót lehet kapni, persze nem a duty free-ben vagy turistaközpontokban.
Amúgy h már hasonlítani akarod vmihez, akkor ne a Tokajihoz, inkább a görög Mavrodaphne-hoz - amit viszont valóban egyre gyakrabban lehet kapni itthon is.
Komoly változás idén: újra érdemes még egy főváros környéki magyar utasnak is Bécsből indulni nyaralni. A budapesti nyaralójáratokat szokás szerint aranyárban méri a Wizz, a Laudamotion-Ryanair páros viszont még a főidényre is rengeteg jegyet ad 10 ezer forint környékén Ferihegy 3-ról. És kiváló…..
Zs_ 2018.05.04 13:46:15
@Fillér B. Gusztáv: Az összes Bécsbe menő járat megáll a reptéren? Mert akkor működik az ott leszallok dolog. Viszont ha úgy keresek hogy Bp - Bécs akkor mas jaratokat látok mint ha úgy keresek hogy Bp - Bécs reptér. Ez vajon miért lehet?
Valamint, vajon az is működik h Bécs - Bp jegyet veszek, de csak a reptéren szállok fel?
Az előző bejegyzés végén meg lettem szólítva, hát íme, következzen a kis összegzés, hogyan s milyennek is láttuk Sri Lankát. Kezdjük talán azzal, hogy Sri Lanka igen kompakt kis ország. Mindössze 65 ezer és még néhány száz négyzetkilométer, vagyis területe Magyarország területének kb a kétharmada,…..
Nem vagyok az a típus aki hamar feladná a dolgokat, sőt, épp ellenkezőleg, jellemzően még akkor is próbálkozok elérni az aktuálisan kitűzött célt/betervezett valamit amikor már racionálisan felesleges pörögni rajta, ez most mégis az a szitu volt amikor fel kellett adni. És hogy mit is? Hát az Adam’s…..
Előzetesen erre a napra terveztük Polonnaruwát, és a következőre Sigiriyát, de kis társaságunk nagyobbik része, vagyis rajtam kívül mindenki hátsó fertályi fájdalmakra panaszkodott a két nappal korábbi bringázás után. Ezt először nem tudtam mire vélni, aztán rávilágítottak, hogy míg én egy szuper…..
Egyik extremitásból a másikba sikerül esnie a Ryanairnek. Mi sem akartunk elhinni, hogy lényegében üresen reptetik fedélzeti csomagtartókat, de valóban ez a helyzet.  Meglepődtünk, amikor első tapasztalatainkkal ellentétes utasélmények is érkeztek kommentben, de a legutóbbi két ryanaires utunk…..
Zs_ 2018.02.16 10:48:44
@Kánikula: Nah azt biztos nem fogok. Viszont az erdekes lesz ha szemre nezik, a keretbe meg siman beleteszem...
Zs_ 2018.02.16 10:50:35
@Fillér B. Gusztáv: Hm, mit muveltel? Meltatlankodtal? ;o)
BUD-on lesz aktualis amugy a dolog, itt mit tapasztaltatok normal meretu hatizsak eseteben?
Egyszer eltolták az új rendszer indulását, de jövő hétfőn életbe lép: lényegében arról van szó, hogy aki fel akarja tenni a csomagját a csomagtartóba, annak fizetnie kell érte. Ingyen csak azt a csomagot lehet felvinni a gépre, ami befér az ülés alá. Átnevezték az elsőbbségi beszállást "elsőbbségi…..
Zs_ 2018.02.15 09:52:33
@zoli_: Nem gond, azt addig úgyis kilopják ;o)
Jó munkához idő kell, tartja a bölcs mondás. Ahhoz viszont, hogy egy tényleg olvasmányos beszámolót megszüljek, a szabadidő, a nyugalom, a harmónia és a jó internetkapcsolat oly együttállására van szükség, mely jelenlegi otthonom, Dzsakarta kavargó metropoliszában oly ritka, mint a szumátrai…..
Ha utazom akkor mindig megpróbálok egy piacot is megkörnyékezni, hogy megmerüljek a helyi kultúrában. Az ország gazdasági és földrajzi adottságain túl néplélektani következtetéseket is le lehet vonni a termelők és kifőzdék kínálatanák felmérése után. Novemberben a koreai barátnőm vitt…..