Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miseenplacehungary

56 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A spárga menő. Nem csak finom, de erősen kalóriaszegény (100gr/20kcal), tele van vitaminokkal (A, B1, B2, C, E) és még egy csomó jósággal, amiknek felsorolása nem ezen az oldalon kell, hogy történjen. Itt a lényeg, hogy finom és tele van fantáziával, élettel. Az idei első…..
Mi a világ egyik legjobb dolga? Természetesen a vaj. Én már azzal megelégszek, ha azt a ócska margarint kikukázod a konyhádból és helyette vajat használsz, de természetesen itt is megvannak a minőségbeli különbségek, így amennyire a pénztárcád engedi, keresd a lehető legjobb…..
Azt gondolhatnád, hogy ha ellátogatsz Szilvásváradra, akkor bárhova beülsz, jobbnál jobb Szalajka-völgyi pisztrángokat ehetsz, változatosan elkészítve. Nos, az utóbbi mindenképpen igaz, főleg, ha szénné égetett vagy esetleg az elmúlt félévben egyszer sem cserélt napraforgó…..
Klasszikus történet. Meghívtak, megetettek, megitattak és azt mondták, hogy ha tetszett, akkor írjak róla pár sort. Tetszett. Ha nem jött volna be, akkor ezeket a sorokat sem olvasnád, a helyre meg nem mennék többet. Persze, a Gozsdu udvar és  nemrégiben ott nyitott legtöbb új hely…..
Tavalyról adós maradtam ezzel a poszttal, de még pont időben vagyok, hogy betervezz a haverokkal vagy a családdal egy nyári hosszú hétvégét a Szent György-hegyre. Maga a hegy a Balaton-felvidéken található a Badacsony szomszédságában, úgyhogy már ez is garancia a pazar (igen ezt a…..
Egyél halat, mert jó. Nyilván most írhatnék arról, hogy mennyire egészséges, meg diétás stb. De gondolom ezeket már kívülről fújod. Ennél talán fontosabb a halállomány védelme, ezzel kapcsolatban viszont ajánlom figyelmedbe az alábbi videót. A lényeg, hogy a legtöbb hal…..
Társasházban élek. Majd, ha egyszer felfedez az Univerzum, lesz szép nagy kastélyom is, kutyákkal meg azokkal a rém randa kőbékákkal a kerti tó mellett, de addig is el kell viselnem az együttéléssel járó dolgokat. Kivéve egyet! Ha én bent vagyok a lakásban és a szint tőlem…..
miseenplacehungary 2014.02.26 20:02:33
@A fickó: A ghí szuper, szintén készítem és előszeretettel használom. Viszont valljuk be, az olvasók jelentős hányada nem fog otthon ezzel szórakozni, hiába egyszerű. Ezért bátorkodtam vajjal készíteni.
miseenplacehungary 2014.02.26 20:36:32
@Göncz Gábor: Szia, az általatok használt sütővaj miben különbözik mondjuk egy sima márkázott vajtól? Gondolok itt zsírtartalomra, állagra, stb.
miseenplacehungary 2014.03.04 12:31:03
@Kvaezo: Szuper ír majd meg a véleményed!
A megszokott közösségi oldalakon kívül(Facebook, Twitter, Instagram) egy ideje Blackberry Messengeren is követhetsz. Tudod, a BBM Androidra és iOSre is elérhető, ingyért van és nem csak dumálásra való. Ennyi, semmi több, csak gondoltam szólok. ..
A legenda szerint a középkorban a helyi földesúr minden vasárnap megvendégelte valami húsos ebéddel a melósait, és így alakult ki a sunday roast fogalma. Hát én ennél sötétebben látom a dolgokat, a földesurak meg amúgy is általában ortó nagy furkók voltak, úgyhogy inkább azt…..
miseenplacehungary 2014.01.22 01:27:47
@Pickles: Nyilván készülhetett volna hozzá még egy-két apróbb kiegészítő, de vendéglátónk is velünk mulatott az előző éjjel, úgyhogy ez is komoly teljesítmény volt részéről. :)
Amíg én alkotói válságomban sajnáltatom magam és a diétámat (nem, nem újévi fogadalom csak az új ruhatár beszerzésének árából inkább menő szakácskönyveket vennék) erőltetem, addig álljon itt egy pár gondolat a barátnőm fejéből. Ő egyébkén újságíró, de náluk…..
Megkeresett egy barátom a Nosaltytól, hogy mennyire remek lenne, ha írnék hozzájuk valami jó receptet meg okoskodnék kicsit. Természetesen a válasz igen volt, így két héttel ezelőtt csináltam is a haveroknak egy jó burgundi marhát, amit szépen fotózgattam közben. Az eredmény…..
Nyári római kirándulásunkkor nyilván a kajálásé volt a főszerep a rettentő nagy templomok és emlékművek nézegetése közben. Szerencsére a rengeteg turistára rengeteg étterem is jut, persze nem árt kicsit utánaolvasni, hogy hova érdemes betérni, bár enélkül is működik az…..
"Itt nemcsak a pénzről van szó, hanem a büszkeségről. A mi kajánkat zabálják: pizza, spaghetti, mozzarella, sajt, olajbogyó. Ezeknek nemvolt semmijük, ették a szart, míg meg nem ismerték az olasz konyhát! De ez, ez a legrosszabb eza, ezaz espresso-lötty!"Tudtad, hogy az elmúlt 15…..
miseenplacehungary 2013.09.24 16:47:02
@eszkis: tényleg! köszi :)
Megint egy gyors, nyári recept, semmi okoskodás. A piadina Emilia Romagna tartomány leghíresebb lepénykenyere, amely már Giovanni Pascolit (1855-1912), a híres olasz költőt is elvarázsolta. Egész Olaszországban népszerű, köszönhető ez annak is, hogy elkészítése nem igényel…..
mise en place Goldenblog 2013 2013.08.01 11:17:07
Van ez a Goldenblog 2013 dolog. Szóval nevezve lettem, mert biztos annyira jó vagyok, hogy ilyen illusztris nevek közt a helyem. Aha. A gasztroblogok idén az Életmód kategóriába vannak bedobva az utazás, sport, hobby, DIY blogokkal együtt. Erről tehát ennyit. Viszont, ha van fölös fél…..
mise en place Campo de' Fiori piac 2013.07.28 22:02:28
Nehezen, de végül megtaláltuk Róma leghíresebb piacát a Campo de' Fiori piacot. Köszönhető ez mondjuk annak, hogy elmentünk térkép nélkül egy olyan városba, ahol a helyiek a saját nyelvükön kívül csak ritka esetben szólalnak meg máshogy, illetve, hogy gondoltam a Tripadvisor…..
miseenplacehungary 2013.07.29 10:58:52
@kpetya72: És tényleg. Javítom, köszi!
mise en place Újra játék! 2013.07.26 10:39:15
Azt ugye mindenki tudja, hogy az olasz zászló, három színből áll, zöld, fehér, piros. A játék alatt minden szín egy hozzávalót jelképez, értelemszerűen a zöld a bazsalikom, a fehér a mozarella, a piros pedig a paradicsom. Pont mint egy jó pizzánál. Annyi az egész, hogy…..
Eredetét, mint annyi más ételét is legendák övezik. Egyesek szerint a tatárjárásnál elterjedt nyereg alatti húspuhítós módszer volt az elődje, aztán az eredményt daráló híján késsel felaprították és abból lett valami. Egyes francia bisztrókban a húst tartármástással…..
miseenplacehungary 2013.07.17 10:29:29
@Bambano: Egy hétig pácolni? Ugye mustárra és olajra gondolsz? Lelked rajta, ha tönkre akarod vágni a húst. Ja és, tudod, a tatár előétel. De persze, ha fél kiló húst ennél negyed kiló kenyérrel, akkor azt is lehet. Zöldségből pedig nyilván nem lehet bifszteket készíteni. A bifsztek jelenesetben a marhát jelöli, a tatár csak az étel jellegére utal.
miseenplacehungary 2013.07.17 12:35:19
@Void Bunkoid: Tatár. Nem tatár bifsztek. Ennél egyértelműbben nem tudom magyarázni.
miseenplacehungary 2013.07.17 15:54:38
@Sörjárőr: A mustár és egyéb olajos dolgokkal pepácolt hús, kiszárad, savanyodik, denaturálódik. A végeredmény egy krémes valami lesz, a hús eredeti jellegét és ízét teljesen elveszti, csak a hozzákevert fűszerek és szószok íze marad. Az séfek pedig akik a leírtakat követik, elismert, világhírű, akár csillagos konyhafőnökök. Szerintem ők jobban tudák, hogy is kell ezt. Ez az egész pácoljuk mustárban és fűszerekben a marhahúst, mert attól jobb lesz dolog, egy régi és rossz iskola maradéka, ami nagyjából arra lett kitalálva, hogy a rossz minőségű tejmarha húsát ehetővé tegyék a hozzáadott fűszerek segítségével. Azok az idők szererencsére elmúltak..
Borjú. A szarvasmarha addig borjú amíg szopós a kisállat. Jó esetben a saját anyja tejét fogyasztja, de azzal sincs para, ha másik mamától kap. Ez ugye eddig oké?! És itt kezdődik a probléma, mert kishazánkban rendes húsmarhát is alig kapni, nemhogy tisztességes borjúhúst. De!…..
Volt egy holland pacák Franciscus De La Boe Sylvius (1614 - 1672), aki egyébként a leideni egyetemen tanított, na ő volt az akinek köszönhetjük a gint, illetve inkább csak az elődjét a genevert (jenever, genièvre, junever, jeniever, peket, jajem). Hogy minél többen megismerjék ezt a…..
mise en place Jó csütörtök este 2013.07.08 12:02:55
Jó móka volt a múlthét csütörtök, Balázs örült, aztán jót söröztünk, amolyan őszinte módon amilyen a blog stílusa is. Beának kösz a fotót, énmeg jelentkezem hamarosan a gines cuccal, hamár jól beígértem egy ideje a Facebook-on...
mise en place 2013.06.06 20:27:34
Vér Balázs! Téged dobott ki a random.org, úgyhogy tied a kötény, gratulálok! Mindenkinek mégegyszer köszi a játékot, lesz még. Nemsokára úgyis Rómába visz az utam, majd onnan hozok nektek valami menő cuccot.A képeket a Facebookon megnézhetitek! ..
Oldalas. Bordák hússal. A képen látod merre van, azt meg nagyjából tudod, hogy remek kiegészítője lehet pörkölteknek, tokányoknak, káposztáknak, leveseknek stb.  Mégis a legjobb dolog, ami történhet vele az a sütés vagy grillezés. Nem drága hús, mégis az egyik legjobb…..
miseenplacehungary 2013.06.05 00:43:47
@nyisztor: A főzés elsajátításában segíthetek, de a szövegértésben sajnos nem.
miseenplacehungary 2013.06.05 00:45:44
@manes: Grillparti/házibuli másnapján reggelire. Zseniális! :)
miseenplacehungary 2013.06.05 00:47:38
@i!i: Valóban jó a megfigyelés, de elképesztően tetszett a kép és a pác tarjára is tökéletesen alkalmas. Persze ettől még jogos az észrevétel, a kép alá oda is írom, hogy az bizony nem oldalas. :)
mise en place Pizza, te csodás! 2013.03.28 13:57:53
A pizza sokkal régebbi történet, mint gondolnád. A 16. század környékén Bartolomeo Scappi már jegyzett ezzel a névvel ételeket. Ugyan itt még nem feltétlenül élesztővel készítették a tésztát, és a paradicsomszósz sem játszott. Helyette cukrot használtak, feltétnek pedig,…..
miseenplacehungary 2013.03.28 21:40:36
@Piréz Robert: én inkább megiszom előtte, közben, utána azt a sört :)
miseenplacehungary 2013.06.02 11:48:50
@kkornel: Simán!
Szegény haver egy hónap Amerika után kicsit megpihent Londonban, hogy mielőtt hazajön kipihenje a többhetes Mustanggal való közlekedés fáradalmait, úgyhogy elzavartam a Borough Markethez, hogy hozzon valami szépet, aminek valaki nagyon fog örülni itthon. Egy kötény lett a nyerő,…..