Adatok
miseenplacehungary
56 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/74c64918294c8f45f5a8128d822dae39_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
A spárga menő. Nem csak finom, de erősen kalóriaszegény (100gr/20kcal), tele van vitaminokkal (A, B1, B2, C, E) és még egy csomó jósággal, amiknek felsorolása nem ezen az oldalon kell, hogy történjen. Itt a lényeg, hogy finom és tele van fantáziával, élettel.
Az idei első…..
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/af7e822aa73f591477c3e0bfa6f2d028_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Mi a világ egyik legjobb dolga? Természetesen a vaj. Én már azzal megelégszek, ha azt a ócska margarint kikukázod a konyhádból és helyette vajat használsz, de természetesen itt is megvannak a minőségbeli különbségek, így amennyire a pénztárcád engedi, keresd a lehető legjobb…..
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/2c5aa69f1091c39e7c3d16ec246174a4_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Azt gondolhatnád, hogy ha ellátogatsz Szilvásváradra, akkor bárhova beülsz, jobbnál jobb Szalajka-völgyi pisztrángokat ehetsz, változatosan elkészítve. Nos, az utóbbi mindenképpen igaz, főleg, ha szénné égetett vagy esetleg az elmúlt félévben egyszer sem cserélt napraforgó…..
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/94c539ec1142ab8fcad354dfa26f231d_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Klasszikus történet. Meghívtak, megetettek, megitattak és azt mondták, hogy ha tetszett, akkor írjak róla pár sort. Tetszett. Ha nem jött volna be, akkor ezeket a sorokat sem olvasnád, a helyre meg nem mennék többet. Persze, a Gozsdu udvar és nemrégiben ott nyitott legtöbb új hely…..
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/073e1c375b5fd82e294ebf2760940603_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Tavalyról adós maradtam ezzel a poszttal, de még pont időben vagyok, hogy betervezz a haverokkal vagy a családdal egy nyári hosszú hétvégét a Szent György-hegyre. Maga a hegy a Balaton-felvidéken található a Badacsony szomszédságában, úgyhogy már ez is garancia a pazar (igen ezt a…..
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/32161832b3758158fdf54867463ca69b_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Egyél halat, mert jó. Nyilván most írhatnék arról, hogy mennyire egészséges, meg diétás stb. De gondolom ezeket már kívülről fújod. Ennél talán fontosabb a halállomány védelme, ezzel kapcsolatban viszont ajánlom figyelmedbe az alábbi videót. A lényeg, hogy a legtöbb hal…..
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/dbb1fb10adc291ba06b3e4e70eb7c08c_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Társasházban élek. Majd, ha egyszer felfedez az Univerzum, lesz szép nagy kastélyom is, kutyákkal meg azokkal a rém randa kőbékákkal a kerti tó mellett, de addig is el kell viselnem az együttéléssel járó dolgokat. Kivéve egyet! Ha én bent vagyok a lakásban és a szint tőlem…..
miseenplacehungary
2014.02.26 20:02:33
@A fickó: A ghí szuper, szintén készítem és előszeretettel használom. Viszont valljuk be, az olvasók jelentős hányada nem fog otthon ezzel szórakozni, hiába egyszerű. Ezért bátorkodtam vajjal készíteni.
miseenplacehungary
2014.02.26 20:36:32
@Göncz Gábor: Szia, az általatok használt sütővaj miben különbözik mondjuk egy sima márkázott vajtól? Gondolok itt zsírtartalomra, állagra, stb.
miseenplacehungary
2014.03.04 12:31:03
@Kvaezo: Szuper ír majd meg a véleményed!
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/69c1b8dca71e8daecf4d48a21760a1bc_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
A megszokott közösségi oldalakon kívül(Facebook, Twitter, Instagram) egy ideje Blackberry Messengeren is követhetsz. Tudod, a BBM Androidra és iOSre is elérhető, ingyért van és nem csak dumálásra való. Ennyi, semmi több, csak gondoltam szólok.
..
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/2a8a845aa299412ce2179fc2341eedd6_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
A legenda szerint a középkorban a helyi földesúr minden vasárnap megvendégelte valami húsos ebéddel a melósait, és így alakult ki a sunday roast fogalma. Hát én ennél sötétebben látom a dolgokat, a földesurak meg amúgy is általában ortó nagy furkók voltak, úgyhogy inkább azt…..
miseenplacehungary
2014.01.22 01:27:47
@Pickles: Nyilván készülhetett volna hozzá még egy-két apróbb kiegészítő, de vendéglátónk is velünk mulatott az előző éjjel, úgyhogy ez is komoly teljesítmény volt részéről. :)
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/68b58af7aacfec996655cf02198783c1_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Amíg én alkotói válságomban sajnáltatom magam és a diétámat (nem, nem újévi fogadalom csak az új ruhatár beszerzésének árából inkább menő szakácskönyveket vennék) erőltetem, addig álljon itt egy pár gondolat a barátnőm fejéből. Ő egyébkén újságíró, de náluk…..
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/bfe4478ea6fdb8da12ab8acdff64eed7_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Megkeresett egy barátom a Nosaltytól, hogy mennyire remek lenne, ha írnék hozzájuk valami jó receptet meg okoskodnék kicsit. Természetesen a válasz igen volt, így két héttel ezelőtt csináltam is a haveroknak egy jó burgundi marhát, amit szépen fotózgattam közben. Az eredmény…..
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/ff0e7e0beda6170edd158c39a13bd25d_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Nyári római kirándulásunkkor nyilván a kajálásé volt a főszerep a rettentő nagy templomok és emlékművek nézegetése közben. Szerencsére a rengeteg turistára rengeteg étterem is jut, persze nem árt kicsit utánaolvasni, hogy hova érdemes betérni, bár enélkül is működik az…..
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/54e3edf2354e682c4423c91641335119_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
"Itt nemcsak a pénzről van szó, hanem a büszkeségről. A mi kajánkat zabálják: pizza, spaghetti, mozzarella, sajt, olajbogyó. Ezeknek nemvolt semmijük, ették a szart, míg meg nem ismerték az olasz konyhát! De ez, ez a legrosszabb eza, ezaz espresso-lötty!"Tudtad, hogy az elmúlt 15…..
miseenplacehungary
2013.09.24 16:47:02
@eszkis: tényleg! köszi :)
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/4e496dccfef453b7040a13831cd896d5_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Megint egy gyors, nyári recept, semmi okoskodás. A piadina Emilia Romagna tartomány leghíresebb lepénykenyere, amely már Giovanni Pascolit (1855-1912), a híres olasz költőt is elvarázsolta. Egész Olaszországban népszerű, köszönhető ez annak is, hogy elkészítése nem igényel…..
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/846ac52662101b340b4b7d9d77fb20b9_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Van ez a Goldenblog 2013 dolog. Szóval nevezve lettem, mert biztos annyira jó vagyok, hogy ilyen illusztris nevek közt a helyem. Aha. A gasztroblogok idén az Életmód kategóriába vannak bedobva az utazás, sport, hobby, DIY blogokkal együtt. Erről tehát ennyit. Viszont, ha van fölös fél…..
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/059bbfaad4f6d14027adbfabba0beb10_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Nehezen, de végül megtaláltuk Róma leghíresebb piacát a Campo de' Fiori piacot. Köszönhető ez mondjuk annak, hogy elmentünk térkép nélkül egy olyan városba, ahol a helyiek a saját nyelvükön kívül csak ritka esetben szólalnak meg máshogy, illetve, hogy gondoltam a Tripadvisor…..
miseenplacehungary
2013.07.29 10:58:52
@kpetya72: És tényleg. Javítom, köszi!
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/58e99d678986174f326ec4b55c7cb0b3_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Azt ugye mindenki tudja, hogy az olasz zászló, három színből áll, zöld, fehér, piros. A játék alatt minden szín egy hozzávalót jelképez, értelemszerűen a zöld a bazsalikom, a fehér a mozarella, a piros pedig a paradicsom. Pont mint egy jó pizzánál. Annyi az egész, hogy…..
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/1ff6e4b103a87f4cfe81afbcebc7d032_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Eredetét, mint annyi más ételét is legendák övezik. Egyesek szerint a tatárjárásnál elterjedt nyereg alatti húspuhítós módszer volt az elődje, aztán az eredményt daráló híján késsel felaprították és abból lett valami. Egyes francia bisztrókban a húst tartármástással…..
miseenplacehungary
2013.07.17 10:29:29
@Bambano: Egy hétig pácolni? Ugye mustárra és olajra gondolsz? Lelked rajta, ha tönkre akarod vágni a húst. Ja és, tudod, a tatár előétel. De persze, ha fél kiló húst ennél negyed kiló kenyérrel, akkor azt is lehet. Zöldségből pedig nyilván nem lehet bifszteket készíteni. A bifsztek jelenesetben a marhát jelöli, a tatár csak az étel jellegére utal.
miseenplacehungary
2013.07.17 12:35:19
@Void Bunkoid: Tatár. Nem tatár bifsztek. Ennél egyértelműbben nem tudom magyarázni.
miseenplacehungary
2013.07.17 15:54:38
@Sörjárőr: A mustár és egyéb olajos dolgokkal pepácolt hús, kiszárad, savanyodik, denaturálódik. A végeredmény egy krémes valami lesz, a hús eredeti jellegét és ízét teljesen elveszti, csak a hozzákevert fűszerek és szószok íze marad. Az séfek pedig akik a leírtakat követik, elismert, világhírű, akár csillagos konyhafőnökök. Szerintem ők jobban tudák, hogy is kell ezt. Ez az egész pácoljuk mustárban és fűszerekben a marhahúst, mert attól jobb lesz dolog, egy régi és rossz iskola maradéka, ami nagyjából arra lett kitalálva, hogy a rossz minőségű tejmarha húsát ehetővé tegyék a hozzáadott fűszerek segítségével. Azok az idők szererencsére elmúltak..
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/3439ad96ad86d34a8f2b9b39db06e1f9_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Borjú. A szarvasmarha addig borjú amíg szopós a kisállat. Jó esetben a saját anyja tejét fogyasztja, de azzal sincs para, ha másik mamától kap. Ez ugye eddig oké?! És itt kezdődik a probléma, mert kishazánkban rendes húsmarhát is alig kapni, nemhogy tisztességes borjúhúst. De!…..
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/fa9d691bc0a6bc5501433095641b8035_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Volt egy holland pacák Franciscus De La Boe Sylvius (1614 - 1672), aki egyébként a leideni egyetemen tanított, na ő volt az akinek köszönhetjük a gint, illetve inkább csak az elődjét a genevert (jenever, genièvre, junever, jeniever, peket, jajem). Hogy minél többen megismerjék ezt a…..
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/e2c5405cb8042033db6c89009d4f3320_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Jó móka volt a múlthét csütörtök, Balázs örült, aztán jót söröztünk, amolyan őszinte módon amilyen a blog stílusa is. Beának kösz a fotót, énmeg jelentkezem hamarosan a gines cuccal, hamár jól beígértem egy ideje a Facebook-on...
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/e2f2bbb608a1a83744ac89249fa3a0e2_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Vér Balázs! Téged dobott ki a random.org, úgyhogy tied a kötény, gratulálok! Mindenkinek mégegyszer köszi a játékot, lesz még. Nemsokára úgyis Rómába visz az utam, majd onnan hozok nektek valami menő cuccot.A képeket a Facebookon megnézhetitek!
..
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/f71fb41e5e20b5c0d7c438201fe1b11c_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Oldalas. Bordák hússal. A képen látod merre van, azt meg nagyjából tudod, hogy remek kiegészítője lehet pörkölteknek, tokányoknak, káposztáknak, leveseknek stb. Mégis a legjobb dolog, ami történhet vele az a sütés vagy grillezés. Nem drága hús, mégis az egyik legjobb…..
miseenplacehungary
2013.06.05 00:43:47
@nyisztor: A főzés elsajátításában segíthetek, de a szövegértésben sajnos nem.
miseenplacehungary
2013.06.05 00:45:44
@manes: Grillparti/házibuli másnapján reggelire. Zseniális! :)
miseenplacehungary
2013.06.05 00:47:38
@i!i: Valóban jó a megfigyelés, de elképesztően tetszett a kép és a pác tarjára is tökéletesen alkalmas. Persze ettől még jogos az észrevétel, a kép alá oda is írom, hogy az bizony nem oldalas. :)
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/5b6074c558240e86696c3c21ebfe5a07_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
A pizza sokkal régebbi történet, mint gondolnád. A 16. század környékén Bartolomeo Scappi már jegyzett ezzel a névvel ételeket. Ugyan itt még nem feltétlenül élesztővel készítették a tésztát, és a paradicsomszósz sem játszott. Helyette cukrot használtak, feltétnek pedig,…..
miseenplacehungary
2013.03.28 21:40:36
@Piréz Robert: én inkább megiszom előtte, közben, utána azt a sört :)
miseenplacehungary
2013.06.02 11:48:50
@kkornel: Simán!
![](https://m.blog.hu/mi/miseenplace/image/.external/.thumbs/be458c49360656e3a04f77af74e7e953_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Szegény haver egy hónap Amerika után kicsit megpihent Londonban, hogy mielőtt hazajön kipihenje a többhetes Mustanggal való közlekedés fáradalmait, úgyhogy elzavartam a Borough Markethez, hogy hozzon valami szépet, aminek valaki nagyon fog örülni itthon. Egy kötény lett a nyerő,…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz