Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kirándulóutak

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Koczy blogja Vizsgaidőszak? Az... 2014.01.09 14:25:37
Vizsgaidőszak… Itt van, megint eljött az évnek az a része, amikor úgy igazán tanulni kell. Minden egyetemista rémálma, és a szorgalmi időszak végén remegő kezekkel számolja vissza a napokat az első…..
kirándulóutak 2014.01.10 10:01:59
Vajon hol készülhetett ez a kép? - teszi fel a kérdést, aki először megpillantja ezt az UFO bázisra emlékeztető valamit. Szó sincs ilyesmiről, ennél sokkal földközelibb vagyis inkább földalattibb világgal állunk szembe, mégpedig a Tordai Sóbányával. A Kolozsvár közelében…..
kirándulóutak 2013.12.14 17:27:19
Határátkelő Csak tudd abbahagyni 2013.10.07 06:48:00
A határátkelés speciális esete a hajós munkavállalás, amiről már több poszt is született a blogon. A mai is ilyen, egyébként pedig részben válasz egy korábbi írásra. Mindenesetre én mindig nagyon érdekesnek tartottam az ilyen életet, noha igazán sosem vonzott, de hát nem…..
Amikor podcaster kollégám Laci rákérdezett, hogy nincs-e kedvem megenni egy kicsit nagyobb hamburgert, mondjuk úgy két kilósat, egy pillanatra Adam Richman helyében éreztem magam, aztán a realitás erőt vett rajtam, és közöltem, hogy ki van zárva, azok az idők már elmúltak, amikor…..
Egy szerencsés véletlen folytán jutottunk el a Pastramiba (ahová menni akartunk, ott teltház volt), amiről azért ezelőtt is tudtunk pár dolgot. Ilyen például, hogy a magyar Gordon Ramsey, Serényi Zsolt nevéhez fűződik a TV Paprikán is leadott sorozatban, vagy hogy itt kapható a…..
kirándulóutak 2013.04.25 10:50:41
A Dallas étterem egyértelműen hihetetlenül népszerű, erre több dolog is utal: 1) a múltkor odamentünk szombat délben, és nem volt egy szabad hely sem 2) ott volt Fluor Tomi és Istenes Bence is, bárki is legyen ez utóbbi 3) előbb-utóbb minden beszélgetésben előjön a téma, és…..
Sokan sokszor hajlamosak csak a sikertörténeteket meghallani a külföldi munkavállalás kapcsán, pedig jócskán akadnak árnyoldalak is. A mai posztból kiderül, a londoni munkavállalás is jócskán szolgálhat nehéz pillanatokkal, legyen szó a munkáról, a magánéletről (bérelt…..
kirándulóutak 2013.04.19 09:54:56
@zej: Pont erre gondoltam én..hogy ha úgysincs nyelvtudása, akkor miért nem ment legalább közelebbre. Ráadásul Ausztriában ingyen szállást is adnak a takarítóknak sok hotelben. De írta, hogy a párja már kiment előtte, gondolom ez lehetett az oka.
kirándulóutak 2013.04.19 10:53:28
@tsabesz: egyetértek, nem lesz aki eltartsa őket..
Az idei évet a legelejétől végigkísérték egy 100 napos kalandról szóló posztok. Szerzőjük, Lantos Gábor, a Magyar Rádió sportriportere lassan útja végére ér (ilyen gyorsan eltelik száz nap...), a mai itt az utolsó posztja. (Korábbi írásait itt olvashatjátok el.)…..
kirándulóutak 2013.04.05 10:39:05
@Norbert Zseli: gratulálok a kitartásotokhoz! Ezen a kietlen vidéken élni és ezt a nehéz munkát végezni elképesztő teljesítmény!! Sok sikert kívánok a jövőben is:)
Skandinávia mindig is a szívem csücske volt és lesz. Fenntartással kezelek olyan kijelentéseket, mint például az évente megjelenő internetes szalagcímeket, miszerint a dánok lennének a világ legboldogabb nemzete. Nem tudom, azt azonban le kell szögezni, hogy széles mosollyal fogadnak…..
A mai történet arra példa, hogy cégen belül is micsoda különbségek lehetnek a magyarországi és a svájci kirendeltség között. Tibor Facebookon érkezett beszámolója az ügyintézés mikéntjére is rávilágít. „Nemrégen, idén január 3.-án kezdtem új munkahelyemen. Nem…..
kirándulóutak 2013.03.31 23:38:28
@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): nem biztos, h olyan fiatal, lehet h csak a szülei túl előzékenyek
A minap arról írtam, hogy immáron a fővárosi ún. elit gimnáziumokban érettségizők egyharmada tervezi, hogy külföldön jár majd egyetemre. A posztra reakcióként született meg Diák325 írása, aki azt mutatja be, miként is néz ki a rendszer belülről. Sokkal nem lettem…..
kirándulóutak 2013.03.31 23:06:54
@blackhair-lady: lehet, h itthon nem iratná be, de például Ausztriában nagyszerű a szakképzési rendszer és annak színvonala
Marci igazi nyughatatlan lélek, aki már bekalandozta fél Európát, és lassan fél éve Berlinben él. Haza szánt levelét változtatás nélkül közlöm, mert szerintem nagyszerűen leírja, milyen is egy európai nagyváros 2013 márciusában. A képekért külön hála…..
Határátkelő Az arany középút 2013.03.22 06:48:00
Ki gondolná, hogy nem is kell olyan messzire költözni érte, hiszen (legalábbis VeRog szerint) nehezen lehetne Szlovéniánál ideálisabb helyet találni a letelepedésre. Én ugyan még csak nyaralni voltam ott (igaz, többször is), de az első benyomásaim nekem is nagyon pozitívak voltak.…..
kirándulóutak 2013.03.22 09:16:11
@DieNanny: nem vár, hanem templom: Beldi-tó
Különösen a határ közelében ingáznak sokan ausztriai munkahelyük és magyarországi lakóhelyük között. A mai poszt szerzője, József története annyiban mégis különleges, hogy ő és párja azt követően döntöttek az ingázás mellett, hogy egy ideig éltek…..
kirándulóutak 2013.03.21 08:30:32
@Az Ingázó: lehet h pont ezért lett egy olyan város, ahol újonnan beköltözöttként is otthon érezheted magad..
Kedd este ismét kinyitott egy órára a Fogadó a Határon a blog Facebook-oldalán. Ezúttal a spanyol országfelelőstől, Roxitól kérdezhettetek és kérdeztetek is, munkavállalástól kezdve a válságon át egészen az ingatlanárakig. Némileg tematikusan igyekeztem csoportosítani a…..
kirándulóutak 2013.03.14 15:09:13
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: erre én is kíváncsi lennék..épp most tanulom az utolsó spanyol igeidőt, és tényleg nem tudom mi lehet az, amire a postoló gondol..
Krisztus születésének történetét sok-sok helyütt bemutatják világszerte, betlehemeket állítva a települések főterein. Magyarország kis falvainak egyikében, Vörsön ráadásul a világ legnagyobb, templomban épített betlehemét építik meg minden évben. A történet ráadásul…..
Kedves Anyám! Nagyon pocsékul érzem magam. Ez a hely hátborzongató. Társaságom nincs, rengeteget üldöznek a férfiak, szűkségem van kevesebb szúnyogra. Szeretném, ha kápét küldenél, nélkülözöm az anyósomat. Viszontlátásig ölellek! via..
kirándulóutak 2013.03.12 09:18:27
@lüke: egyetértek:D Egyre több az elfoglalt ember..
Olyan sem volt még a blogon, hogy egy amerikai történetét olvashattátok volna arról, hogyan és miért került – Grönlandra. Jöjjön tehát Alexander Genaud története a Magyar Rádió munkatársa, Lantos Gábor tollából, azaz a Száz nap északon újabb fejezetét olvashatjátok ma (a…..
kirándulóutak 2013.03.12 08:15:17
Ha Franciaország, akkor Párizs, esetleg Marseille, vagy a Riviéra, pedig van egy város, amelyet kultúrájával, a rengeteg fiatal egyetemistával, csodás óvárosával együtt kár lenne kihagyni. Ez Lyon, ahol Sophie kalauzol el minket. „Kerek egy éve költöztünk Franciaországba,…..
kirándulóutak 2013.03.11 12:45:43
@tableno: már a képeket elnézve sem egy étvágygerjesztő fogás, nem értem hogy bírjátok megenni ha még a szaga is szörnyű:)
A folyó közepén, távol a világ zajától magányos sziklán álló ház fényképe bejárta a világot, amióta tavaly augusztusban a National Geographic a nap képének választotta Becker Irén fotóját. A Szerbiában kanyargó Drina folyó sziklájára épült kis ház egycsapásra…..
kirándulóutak 2013.03.08 10:59:28
Újdonsággal próbálkozunk ma is, lévén szerdán Fogadó nyílt a Határon, ami nem más, mint egy kötetlen egyórás beszélgetés a blog Facebook-oldalán (tessék lájkolni, ha eddig nem… J ) valamelyik országfelelőssel. Tegnapelőtt Judit volt soron Máltáról, és arra gondoltam, a…..
Kőszeg - kép: Krumpli Béla Mi vagyunk azok a turisták, akik nem szoktuk agyontervezni az útjainkat. Sokszor az is szinte az utolsó percben dől el, hogy hová utazunk, és arra is volt már példa, hogy izgulnunk kellett, kapunk-e szállást, mert annyira kicsúsztunk az időből. Ez nekünk…..
kirándulóutak 2013.03.08 09:53:52
BPRNR olvtárs szervezte és jegyezte le az alábbi utat.2013. 01. 27. 06:05 – 08:10. BUD-CRL, HA-LPE, LF 150 fő, 290 FtA parkolópláza egyik ügyfelének hála, csakúgy, mint két hete, megint sikerült majdnem lekésnünk a gépet. Ők is és mi is 4.30-ra voltunk bejelentve, ehhez képest 5…..
Folytatódik a „Mi hiányozna..."-sorozat, melyben arra kértem az országfelelősöket, írják meg, mi hiányozna nekik a jelenlegi életükből, ha el- (vagy éppen Magyarországra vissza-) költöznének. Ma a spanyol felelős, Roxi listáját olvashatjátok. „A minap egy…..
Ebbe a fickóba szaladtam bele a minap az Örs vezér terén az Árkád előtt. Lehet, hogy ti már láttatok hasonlót, nekem új volt, amit csinált. Nagyjából úgy viszonyul a hagyományos szendvicsemberhez, mint egy késekkel hadonászó japán látványszakács a szendvicskészítőhöz. Hogy…..