Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KeményLászló

140 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kemény László Tisztelt Mihail Szergejevics, köszönöm, hogy lehetőséget adott erre a beszélgetésre. Ez lesz az első interjú az utóbbi tíz évben, amelyet valamelyik magyar televíziós csatornának ad. Nagyon örülünk ennek az exkluzív alkalomnak. Mihail Gorbacsov  Vagyis Ön megköszönte a találkozót…..
A II. Világháború elvileg a hitleri fasiszta rendszer kapitulációjával zárult. Ugyanakkor, már a fegyveres harcok befejeződése  körüli zűrzavar – kik előtt és mikor (1945. május 8 vagy 9) kapituláltak a nácik, miközben Prágában még dörögtek a fegyverek, s a japán front is létezett még, nem beszélve…..
Természetesnek tartja szinte mindenki, hogy a magyar társadalmi-gazdasági rendszer gyökeres átalakítása nem köthető konkrét dátumhoz, hanem hosszú távú folyamatban ment végbe. Mégis ki lehet jelölni legalább a kezdetét, az indító impulzusok idejét. Miután az egész „keleti” régiót érintette a…..
Minőségi fordulat érlelődik a világban az energia forrásait és hordozóik hasznosítását illetően. Kitüntetett szerepet játszhat e vonatkozásban a 2006-os év. Nem lehet véletlen, hogy szinte napra azonos időben hozta nyilvánosságra Bush amerikai és Putyin orosz elnök országaik új energiastratégiáját.…..
Андрей Лубенский 28.10.2021, Интервью Созданные человечеством средства ведения войны делают большую войну невозможной, и это должны понимать те, кто принимает решения. Наверное, и понимают. Поэтому вместо горячей войны ведут борьбу за умы. А такая война может быть ещё опаснее, считает известный…..
19.03.2021, Интервью Андрей Лубенский Высказывание президента США Джо Байдена относительно президента России Владимира Путина, конечно, не будет способствовать разрешению накопившихся в отношениях двух стран проблем. Проблемы будут множиться, а серьёзно пострадать из-за этого может Украина Об этом…..
25.05.2020, Интервью Андрей Лубенский Именно сейчас мы все находимся в точке перехода от одной цивилизационной модели к другой, считает венгерский политический философ Ласло Кемени —  Ласло, сейчас много споров о том, случайно ли эпидемия коронавируса совпала с разворачивающимся глобальным…..
Андрей Лубенский, Интервью 09.03.2021. Сильные мира сего предлагают людоедские рецепты решения накопившихся проблем. Но человечеству такие рецепты не подходят, и необходимо уже сейчас выработать новую глобальную идеологию, которая поможет людям выжить, считает известный венгерский политолог Ласло…..
Андрей Лубенский Интервью, Украина.ру.  6 ноября 2020  - Ласло, сейчас, когда мы с вами разговариваем, имя победителя в президентской гонке в Америке ещё не названо. Но какие особенности нынешних президентских выборов в США уже сейчас можно было бы отметить? Есть что-то, чего раньше не…..
Андрей Лубенский  23.11.2020, Интервью За политическими баталиями в США скрыты гораздо более серьёзные проблемы, нежели те, о которых мы узнаём из СМИ В мире сейчас думают над тем, как уберечься не только от коронавируса, но и от политического «вируса хаоса». И всё больше тех, кто понимает:…..
Об этом в интервью изданию «Украина.ру» (05.05.2020) сказал известный венгерский политолог Ласло Кемени.   Беседовал Андрей Лубенский     Происходящие на фоне пандемии коронавирусной инфекции поиски виновных, дипломатические демарши и обмен «любезностями» между США и Китаем являются проявлениями…..
Döntő fordulatot jelentett a Szovjetunió sorsában Mihail Gorbacsov színrelépése. A világban és odahaza is mindenki várta, hogy Ő lehet - és legyen is - a „korszakváltás” embere. A „levegőben” az vert már egy évtizede hullámot, hogy el kell dőlnie melyik globális hatalom viszi át az emberiséget a…..
Андрей Лубенский  10.04.2020, Интервью     Научно-техническая революция, на достижения которой возлагали и возлагают столько светлых надежд, может иметь для человечества совсем другие последствия, давно описанные в мрачных антиутопиях. Но пока ещё люди могут выбрать правильный путь. Об этом в…..
Андрей Лубенский  интервью 08.04.2020, Куда идёшь, человек? К исполнению светлой мечты или прямиком в липкую электронную паутину сбывающихся в реальности антиутопий? Быть может, выбор совершается именно сейчас. Об этом в интервью изданию Украина.ру сказал известный венгерский политолог Ласло…..
Экстраординарные события в Вашингтоне являются лишь проявлением давно копившихся проблем, причём проблемы эти касаются не только Америки, но и всего человечества..Людям надо выбрать, по какому пути идти — по разрушительному или по созидательному.   Об этом сказал венгерский политолог Ласло Кемени…..
Андрей Лубенский, Интервью для ukraina.ru 2020.03.27. Смысл происходящих сейчас грозных событий невозможно понять, если обращать внимание только на эпидемию коронавирусной инфекции и связанные с этим проблемы. На самом деле мы имеем дело с тектоническими сдвигами, с глобальной биологической войной,…..
A mai világban nem könnyű eligazodni a hírek áradatában. Mi a valós és mi a hamis információ? Szinte lehetetlen kideríteni, főként, ha eleve félrevezető szándékok szennyezik, torzítják a forrásokat. Miben higgyünk, mire alapozzuk a helyzetértékeléseket ahhoz, hogy olyan verifikálható, optimális és…..
A „kapitalista” és a „szocialista” világrendszerek kibékíthetetlen harca határozta meg a XX. század második felének történéseit. A hidegháború történetének részletes taglalása ma már a politikai és a társadalomtudományi irodalom fontos része. Természetesen mindenki a saját vizsgálati szempontjai és…..
Amióta bevégezte a „küldetését”, és 1991-ben lekerült a világpolitika „étlapjáról”, vajmi keveset foglalkoztak a személyével. A Szovjetunió, mint világhatalmi entitás megszűnt, az általa képviselt társadalmi modell a kapitalizmus alternatívájaként jelenleg a gyakorlatban nem funkcionál. Ronald…..
Valaki a TV-képernyőjéről rám réved és behízelgő hangon azt rebegi: „mindenki jól jár”. Megrázom magam – nem ér el, nem hat rám a hipnotizálási szándék. Eszembe jut: mikor és hol észleltem már ezt a látványt. Az 1990-es években lepték el a kelet-közép európai országokat és igyekeztek elvarázsolni a…..
 Úgy tűnik, hogy a 2021 évi Győzelem és Béke Napja ünnepek hátterében nem csupán a megemlékezés gondolatai lesznek a meghatározóak. Feszült a világ a korona-vírus nem igazán csökkenő veszélyei miatt, de azért is, mert ismét háborús veszély borzolja a kedélyeket. Már azt feltételeztük, hogy a…..
Kezdődött azzal, hogy - a még véget sem ért I. világháborúnak az Orosz Birodalomra gyakorolt hatásai következtében, a forradalom részeként magára vállalt különbéke okozta helyzet miatt, majd a polgárháború és az intervenció körülményei közepette - Lenin, kénytelen volt, és még képes is, korrekciókat…..
Vannak elvarratlan történelmi reminiszcenciák, amelyek stratégiai gondot okoznak, és többnyire szubjektív indíttatásból, személyes ambíciókból vezéreltetve, mindennapi ütközésekhez vezetnek. Kevesebb figyelem fordult eddig a – talán legnagyobb és rejtetten robbanható – orosz-kínai-japán-koreai…..
A szétszedett Szovjetunióból, 1992-től megszületett 15 új ország, köztük Ukrajna, amelynek államiságát többé-kevésbé sikerült az eltelt évek során, a területén élő lakosság és a világ számára is elfogadhatóvá tenni. Újrakezdte az életét - másikat és másként. Hasonlóan a Független Államok…..
  Migkíséreltem a jelenlegi korona-vírus pandemia által kiváltott világ-helyzetet „felülnézetben ábrázolni . Az interjú az ukraina.ru kérésére készült oroszul (a google segít az érdeklődőknek lefordítani!) Смысл происходящих сейчас грозных событий невозможно понять, если обращать внимание только…..