Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bicsu

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sörgeek A "Csíki sör" effektus 2017.01.30 12:41:13
Megint napok óta téma a neten az Igazi Csíki Sör, ugyanis kiírták a Facebook oldalukra, hogy bezár a bazár, mert a csúnya gonosz Heineken elérte a célját és be kell zárniuk. Ismerősen hangzik? Nem véletlenül. Egy cikk formájában fakadok ki és próbálom arra bíztatni az embereket, hogy próbálják meg…..
Ha igaz a sajtóértesülés, az alkotmánybíróság holnap bejelenti az előzetes regisztráció alkotmányellenességét. A Fidesznek innentől két választási lehetősége lesz: ragaszkodva az eredeti szándékához, kétharmados többségével élve alkotmányba erőltetni az…..
Bicsu 2013.01.06 20:38:24
@6.Lenin:

Csak azért, hogy tiszta legyen az álláspontom:

Jobb és baloldal egyaránt szokott hazudni, sokszor csinál hülyeséget, sok esetben korrupt és inkompetens.

Namármost bárhogy szépítjük ez a két oldal/párt az amelyik képes a kormányzásra (szándékosan nem az alkalmas szót használom)

A baloldalról: olyan a viszonya a kormányzáshoz, mint az atomreaktor karbantartónak az atomerőmű építéshez. Látotott már olyat, de se nem építészmérnök, se nem atomfizikus.

A jobb oldal pedig annyira konyít a kormnyzáshoz mint hóbagoly a napelemépítéshez.

A kettő között a különbség, hogy az első legalább látott már olyat, mint amit létre kell, hozni a másik még képen sem. Ettől nem rossz a hóbagoly, de még mindig a karbantartó esélyesebb elvégezni a feladatot, vagyis magyarra fordítva meglátásom szerint még mindig a baloldal kevésbé inkompetens kormányzás terén. Nem csinálja jól, de legalább lényegesen kevésbé csinálja rosszul mint a jobb. Nem feltétlenül jók az elképzelései, de legalább nem mesebeliek.
Bicsu 2013.01.06 20:45:36
@6.Lenin:

"Szerinted melyik lenne nagyobb segítség az "elesetteknek" (mikor is estek el?), ha ismét lehetővé teszem nekik a segélyen tengődést, vagy másokon példáján keresztül bemutatom, hogy aki tesz magáért, az jobban is fog élni?
"

Nos sok mindennel vádolhatsz, de azzal nem hogy nem teszek magamért és én bizony az amúgy sem sok fizetésemből buktam a jelen kormány miatt 20%-ot a 4 évvel ezelőttihez képest és ez nem a munkaadóm hibája, mert emelt amíg lehetett... sok jó példát az érvelésed alapján nem tudsz felmutatni, kivételek mindig vannak, de ne azzal példálózz 8bár remélem te vagy a kivétel és ehhez gratulálok) de a sztenderd a lényeg és az nem az amit leírsz.

Nem arról van szó hogy agyon kell segélyezni, de annyi ember tönkre nem ment 8 év alatt csak az átlagosnak nevezhető tágan értelmezett környezetemben, annyi vállalkozás be nem csődölt vagy került csőd közeli helyzetbe mint most a gazdaságpolitikának nevezett ki nevet a végén partiban. Tudod a szomorú, hogy nevetni nem az átlagember fog, sem balos, sem jobbos. De a jobbos legalább benyalta a kormányzati sikerpropagandát... A többszázezer közmunkás lenne a jópélda?
Bicsu 2013.01.06 21:50:53
@concret:

Elfogadva amit rólam és Leninről írtál, egy apró megjegyzés:

"7-8 év kormányzását ítélem eredményesnek, abból a 3 baloldali ciklus legfeljebb 3 jó évet mondhat a magáénak - és akkor még elég megengedő voltam..."

a jó és az eredményes nem feltétlenül ugyanaz. Ha azt nézzük a baloldalnak szerint nem volt összesen 3 jó éve. A jobboldlanak pedig azért több jó éve volt, ha az eredményességet nézzük már jelentősen más a helyzet.

Attól, hogy valami eredményes, az ember számára nem biztos hogy jó/pozitív is.
Az alapvető gondom (kimondva azt, hogy az első orbán kormánynak pozitív vetületei is voltak és talán még eredményeket is elért) a jelenleg regnáló se nem jó se nem eredményes.
Gazdaságpolitikai eredményt nehéz lenne valósat felmutatni, persze belemagyarázni mindenbe lehet, külpolitikait szintén, az egyetlen amiben eredményes és irigylésre méltó az az ahogy egyben tartja mindennek ellenére táborát, ez valóban tanulandó erénye. de ennyi. Ez a kormány köszönö viszonyban sincs azzal mint először volt... Nem szerettem azt sem, de elismertem a tevékenységét és a szimpátia hiányán kívül nagyon sok bajom nem volt vele.