Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fulopg

118 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2023-as évünk arról szólt, hogy bevezessük az ötévesünket a túrázás és a természetjárás rejtelmeibe, élvezetébe...
Most, hogy így újra komolyabban belefogtunk a túrázásba, kedvet kaptam egy kis teljesítménytúrázáshoz. Ez az indíttatás viszont csak bennem volt meg, tehát egyedül kezdtem szervezkedni. Kinéztem magamnak a címben megnevezett, közeli túrát és reménykedtem, hogy tényleg olyan idő lesz amilyent…..
fulopg 2019.04.15 21:46:17
@clemens: Attól teljesítménytúra, hogy a meghatározott útvonalon, meghatározott szintidőn belül kellett teljesíteni a távot. Egyszer próbáld ki. És hogy ehhez miért kell gyülekezni/nevezni/igazoló lapozni/tömegben nyomulni? Egyszer próbáld ki.
Adott az év első hosszú hétvégéje. Ezt és a kirobbanó jó időt kihasználva vasárnap nekivágtunk az Országos Kéktúra 18. szakaszának, mely remek alkalomnak bizonyult egy kis teszteléshez. Egyrészt legújabb szerzeményünket - egy háti gyerekhordozót, - élesben is kipróbálhattuk, másfelől arra is választ…..
fulopg 2019.03.26 08:43:48
@AtomCamel: Köszönön! Jogos hiányérzet :) Itt írtam pár gondolatot a hordozóról: csatangolasaink.blog.hu/2019/03/26/a_hati_gyerekhordozo
Egy olvasó a legutóbbi bejegyzéshez fűzött hozzászólása alapján született ez a poszt. Említés szinten és néhány fotó erejéig szerepelt benne a nagyon fontos - a címben is említett - tárgy. Most erről szeretnék ejteni pár szót bővebben...
Több, mint négy év telt el azóta, hogy utoljára írtam e blog hasábjaira. Pontosabban nem is egészen erre, az újrakezdés apropóján költöztettem át ugyanis erre a felületre a naplónkat. Négy év alatt túl vagyok - szigorúan időrendi sorrendben, - egy munkahelyváltáson, egy esküvőn, és közel egy éve már…..
Másodjára teljesítettem a Turul Túrák ezen távját, összességében pedig a harmadik részvételem volt ez az alkalom. A legutóbbi eseményhez képest három lényeges változás akadt: a túra útvonala és hossza, az időjárás és a túratársak. Ezúttal ugyanis Zoli és Józsi is velem tartottak. Hármunk kalandjai…..
Egy rövid időutazást tettünk december utolsó vasárnapján a Balaton-felvidék tanúhegyei közt. A Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület évzáró Fel a hegyre! túráján tehettük ezt meg, melynek ezúttal a Tóti-hegy volt a célpontja. Az egyesület ilyen jellegű teljesítménytúrája kicsit eltér a…..
Hónapok teltek el az utolsó teljesítménytúrám óta, úgyhogy úgy döntöttem ezen a túrán ha törik, ha szakad mindenképpen részt veszek. Egyrészt szokni kell kicsit az éjszakázást - nemsokára megyünk a Pilisbe, - másrészt pedig közeleg az év vége és a Budapest Kupa igazolófüzetemben eddig egyáltalán nem…..
Szeptember közepén egy ausztriai kiránduláson vettünk részt egyesületünk jóvoltából. Körülbelül 50-en vágtunk neki a hosszú buszútnak. Elsődleges célpontunk az Ötschergräben-szurdok volt, de mivel nagyon esős időt jósoltak B tervként egy Mariazell és környéki séta is a programba került. Végül a…..
Túránk utolsó napjának reggelét lustálkodással töltöttük. Tömegközlekedési szempontból nem éppen mondható forgalmasnak a környék, az első busz negyed 9 körül megy Sárvár irányába. Mi ezt a járatot céloztuk meg, így a reggeli ébredés után kényelmesen össze tudtunk pakolni és még egy kávé is belefért…..
Reggel a szokásosnál is korábban keltünk, ugyanis délutánra volt egy programtervünk és így időre kellett célba érkeznünk. A sátrat még fejlámpák fényénél csomagoltuk el, s még az első néhány száz méteren is szükségünk volt rá. Mária Út jelzőoszlop (Bögöt felé)..
Reggel fél 6 körül szólt az ébresztőnk, hogy korán megkezdhessük napi szakaszunk teljesítését. Az éjjel elkezdődött és a reggeli órákig kitartó eső miatt azonban csak 8 óra magasságában tudtuk elhagyni a szállást. A túra megkezdése előtt még beiktattunk egy kis bevásárlást és egy…..
Zsuzsival folytatott Kéktúra bejárásunk legújabb fejezetében az ország nyugati szegletébe látogattunk el, hogy az eddig hanyagolt 1. szakaszt is magunkénak tudhassuk. A túrát megelőző nap elutaztunk Szombathelyre, és az éjszakát a város egyik kollégiumában töltöttük. Ezáltal nem kellett túl korán…..
Miután megszületett a döntés, miszerint igenis részt veszek a Pomáz körül-belül nagy körén (43 km), testben és lélekben is elkezdtem a felkészülést. Tökéletes szintlépő túrának gondoltam, hiszen elég tág intervallumú volt a szintidő, vagyis a cél zárásáig ráértem eltévedni, pihenni, ismerkedni a…..
Egy pár hónapja dédelgetett álmom vált valóra a múlt heti szabadságom alatt. Végre ellátogattunk a Budapest belvárosában található Miniversumba. "A MINIVERSUM egy hatalmas, gyönyörűen kidolgozott és részletgazdag, folyamatos mozgásban lévő terepasztal, amin Magyarország, Ausztria és Németország…..
Reggel - mivel nem kellett sátorbontással foglalatoskodnunk, - a korábbi több napos túráinktól eltérően kicsit tovább hagytuk magunkat lustálkodni. Gyors összepakolást követően 7 óra magasságában neki is vágtunk a ránk váró közel 24 kilométernek. A nap krónikája alább olvasható...
Elsőre egyhetes vándorlást terveztünk július utolsó teljes hetére, de aztán több tényező is a program átszervezésére ösztönzött bennünket. Elsőként a jobb lábam kisujja, mely egy fotel lábával való konfliktusban maradt alul, másodsorban az elég csapadékosnak jósolt időjárás. Ezek miatt úgy…..
Legutóbbi túránkon - melyet az egyesületünk szervezett, - ismét munkaruhát húztunk Zsuval. A 25 kilométeres táv rajtoltatása volt az elsődleges feladatunk, majd az összes résztvevő elindulása után sepertünk a távon. E szemszögből következik néhány gondolat a túráról. Szamárkő..
E bejegyzéssel egy új sorozatot indítok, melyben az általam használt különböző túrafelszerelésekről fogok néhány szót ejteni. Nem kell mindenféle elemzésekre gondolni, csupán saját tapasztalataimat osztom meg a termékekről. Az írásokkal nem célom semelyik áruház vagy márka reklámozása. Elsőként az…..
A túra előtt nagy dilemmában voltam, hogy be merjem-e vállalni a távot. Ennek oka először is múlt hétvégi bokarándulásom volt, valamint még soha nem mentem ekkora távot teljesítménytúrán. Végül mégis e táv mellett döntöttem, tudván, hogy lesz olyan pont ahol kiszállhatok, ha úgy alakul...
Szombat reggel, a szokásos korai kelés háromnegyed ötkor és készülődés az aznapra kinézett túrára. A túra előtt azonban még várt rám egy 8 órás műszak, Zsura pedig egy hasonló intervallumú fejtágító. Végül este háromnegyed 7 magasságában indultam Budapest felé, hogy onnan továbbállva teljesítsük…..
Az utolsó napra virradóra lelkesen pakoltuk sátrunkat, hiszen előző napi hosszabbítás miatt csak 18 kilométer maradt úti célunkig, Szárligetig. Ez a nagy hajránk, a megtett 34 km-ünk, amit igen kevés alvás előzött meg, teljesen kimerített bennünket. Hiába aludtuk ki magunkat, 7 óra kevésnek…..
Túránk ötödik - utolsó előtti - napja kicsit nehezen indult, az előző este történtek miatt a megszokottnál később tudtunk csak elindulni. Minden sokkal lassabban ment, pedig már rutinból pakoltuk a dolgainkat. Már majdnem fél 7-et mutatott az óra mikor végre útra keltünk, pedig 5 órakor keltünk...
A pihentető éjszaka után pihentető nap következett. Megfáradt lábaink és megterhelt vállaink örömére úgy döntöttünk teszünk egy kitérőt Mórra. Mivel itt Fülöp már járt nem is olyan rég egy túra alkalmával, úgy gondolta, érdemes egy napot eltölteni itt...
Harmadik napunk reggelén pillanatok alatt összepakoltunk, köszönhetően annak, hogy nem kellett a sátor elbontásával foglalatoskodni. Gyors reggeli és teázás után elindultunk az előttünk álló körülbelül 20 km-es túrára...