Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pianyista

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem volt egyszerű feladat összehozni ezt a második fordulót. Az előző futam borai képtelenek voltak eloszlatni az előítéleteinket, mondhatni leragadtunk az általános vélekedésnél, miszerint az olcsó villányi veres valójában drága, ritkán éri meg az árát, a mellényúlás…..
Albert gazda Janus Portugieser 2008 2010.04.15 08:00:00
Nem tudom, ma hogy van, de a múltról feltételezem: azok, akik a 90-es években kezdtek jóborozni, mind átestek a villányi portugieseren. Ez volt a legolcsóbb választás a már akkor is nagynak számító nagyok választékából, ráadásul a kövesdi pincesoron kimérve is különb volt…..
Sokan szeretnének belemenni a jóba, de a pofonok völgyének érintése nélkül. Mi most - és újra meg újra - ehhez próbálunk segítséget nyújtani, azaz olyan borokat ajánlani, amelyek áruk fölött teljesítenek, és viszonylag könnyen beszerezhetőek. Gyakran hallom, hogy egy bor nem…..
pianyista 2009.06.23 22:03:30
@kezdő alkoholista: Egyetértek! De tegyük hozzá, havalakinek értékes gondolatai vannak magyar borokról, ossza meg, hadd tanuljunk, az még sosem ártott. A szerzőkhöz: Múltkor láttam cikket a fröccsözésről, lehet azt folytatni? Hiszen nyár van, még,ha az időjárásból nemis derül ki. Jómagam rozé-fröccs kedvelő vgyok, no meg persze az alfüldi cserszegi fűszeres a másik kedvencem fröccsnek.
A hétvégét az ország talán legszebb helyszínű fesztiválján, Orfűn töltöttük, és a végén az időjárás miatt agyagkatonákként távoztunk. Napközben ráértünk, ilyenkor egy borkedvelő kap az alkalmon, és meglátogatja a Pannon Borrégió Top25 borának eredményhirdetését…..
pianyista 2009.06.22 21:54:32
@zoli: Szerintem a régió névválasztás másodlagos, lényegesebb az, hogy van összefogás ás marakodás helyett együtt mutatják be a borokat. Azon kellene a többieknek is gondolkodnia, hogyan lehetne csatlkaozni vagy valami olyat kitalálni, hogy a magyar - méltán nagyra tartott - boraink végre az európai elismertség megfelelő szintjére kerüljenek. Egyébként Günzer Zoltán Ördogárok cuvee-jét én is ittam már, a 2006-os is nagyon szép volt, de hihetetlen sokat mutat ahhoz képest a 2007-es, szép történet megis próbálok pár palackot eltenni. A Barbárhoz is volt már szerencsém, le a kalappal. A Vilyanra és a Primamriusra rárepülök, amint lesz alkalom (alkalom=cash). Személy szerint hiányolom a listából a rozékat.
Nyilvánosságra kerültek a Decanter World Wine Awards 2009 magyar eredményei. A nagy nemzetközi borversenyek közül talán ez tekinthető szakmailag a leghitelesebbnek, így az itt elért sikerekre valóban büszkék lehetünk. Az idei verseny magyar részről elsöprő fehér/tokaji fölényt…..
Ma már szerencsére egymás sarkára hágnak a különböző borfesztiválok, de az e hétvégén esedékes Etyek Pincefesztivál kétségtelenül a boros év egyik fénypontja. A kínálat koncentrált, komplex és hosszú. A borásztársadalom krémje mellett családbarát, zenés programok…..
pianyista 2009.05.20 23:57:24
@t f 1: szerintem mindegyik rendben van. több ilyet kellene még rendezni, népdszerűsítendő a magyar borokat.Mint budapesti, külünösen támogatnám különböző termővidékek külön-külön nagyszabású bemutatóját is. Egyébként meg ott leszek Etyeken, viva la bor!
A Művelt Alkoholista Erős kezdés 2009.05.08 05:50:00
A Budai Gourmet Fesztiválon nekem is sikerült felfedeznem magamnak a Janus Borházat Bobék után szabadon. A fiatal, kétcsaládi vállalkozás marketingért felelős tagja kellemes lyukat beszélt hasunkba, miközben szorgalmasan töltögette boraikat a feltűnően gyorsan ürülő poharakba.…..