Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Antal Burján

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Étteremben ebédelni, és közben okos dolgokról beszélgetni egy vadidegen emberrel komoly kihívás. Postosan ezt használják ki azok a cégek, akik a leendő munkatársukat nem egy szokványos irodába hívják meg állásinterjúra. Ha téged is ebédelni hívnának, biztos lehetsz abban,…..
Antal Burján 2014.04.02 11:29:08
@belgabela: A mondanivalóm lényege - nem véletlenül - a végén volt. Istenigazából egy kommentben nem számít, milyen ember, vagy vezető vagy. Ami visdzont még egy kommentben is számít, az az, hogy ne ítélj meg másokat egy beírás alapján. Amúgy egyetértek a határozottsággal. De a magabiztosság nem határozottság. A magabiztos mindent tud. A határozott is lehet ilyen, de jobban jár, ha először mindenkitől (aki számít, és akitől lehet) véleményt kér, majd pedig határozottan dönt.
Magyarország egyre kevésbé van ráutalva a külső forrásokra, vagyis a gazdaságunk egyre inkább függetlenné válik a külföldről érkező sokkokkal szemben is.Az elmúlt hónapok a feltörekvő piacok válságáról szóltak, melynek során a befektetők elsősorban attól tartottak, hogy…..
Antal Burján 2014.03.07 07:01:57
:-) Vajon, miért hiszek inkább a poszt írójának, mint a KIVÉTEL NÉLKÜL NÉV ÉS ARC NÉLKÜL (!)üvöltve őrjöngő, hörgő pofájú kommentbérencek hadának? A kommentbérencet csak a szimpatikus hangzása miatt alkalmaztam, teljesen tisztában vagyok azzal, hogy ingyen őrjöngenek a népek, nem pénzért. Annyi nem csurog be Soros papától, hogy erre a szintre is lejusson. Érdekesek a bérkommancsok szakmai érvei. Szemezgetés: "eltapsolták a GDP 10%-át", "presztízsberuházás" (OV mauzóleum, he?), "Nagy Bölcs vezetőnk"... és tucatnyi egyéb. Kedves bérkommancsok! Próbáljatok meg értéksemleges szavakat használni a cikk szakmai kritizálása közben. Ugyanis a cikkíró sem írta le kétsoronként, hogy "ellentétben a pannon pumával", "végre TÉNYLEG dübörgünk" (merthogy egyik rövid memóriájú, de nagy elánnal riposztáló bérkommancs úr (hölgy?)a dübörgést OV "számlájára" írja. Emlékszik még a tisztelt helyett névtelen nulla úr (hölgy?) Kóka Jánosra? (Hiányolom is az Együtt-Összefogás-Kormányváltás-Még-egy-rohadt-háromszótagos-szót-sem-bírunk-úgy-találni-hogys-ne-lopjuk a személyét. És nem látom Dávid Ibolyka 70-30 asszonyt sem. Szóval gyerekek: ilyen posztot nem Jani bá olvas a kocsma wifijén Alsóbivalyb*sznádról. Próbáljatok meg elsősorban egy kis szakmai hátteret összegrundolni a hátralévő szűk egy hónapban, és ugyancsak elsősorban egy kis (az sem baj, ha ál-) semlegességet tanúsítani, és még mindig elsősorban egy picinyke stílust, hogy aki benneteket olvas, érezze úgy, hogy valamit tanulni is lehet tőletek. Mert ha az illető azt érzi, hogy sem szakmailag, sem morálisan nem vagytok a bányász béka psosija alatt sem, akkor hiába kommenteltetek. Még az is lehet, hogy kontraproduktívak lesztek. Ami nem baj (sőt), csak szólok... Végezetül roppant jót szórakoztam a beírásaitokon, nyugodtan lehet az én édesanyámat is szidni. Apró kis gyűlölködés buborékok pukkannak el kommentjeitekben, nem áll össze belőlük a gyurcsányi gyűlöletcunami. Legalábbis nem idén áprilisra. Derűs márciust. Ez a vonat megtelt, a beszállás folyik, hatodikán indul. Erről most lemaradtok, négy év múlva jön másik. Lehet vonyítani persze közben is, de vonat nem jön egy darabig. :-) (y) és minden jót nektek.
Antal Burján 2014.03.07 07:50:14
@Tökönrúgott Feleségek: Tetszik a neve és az arca! Tény: mint a többinél. (Amúgy én azért nem írtam tényt, mert az eredeti posztban van elég, a fene copy/paste-ol. Görgessen fel, válaszoljon ARRA! Én mindössze a nevüket, stílusukat és szakmaiatlanságukat kifogásoltam, egyelőre Ön sem győzött meg az ellenkezőjéről :-) Szép napot!
Mielőtt azzal lennék megvádolva, hogy rohadék "liber" szemét vagyok , és egyébként nem tisztelem Horthy Miklós emlékét, sőt mi több még adok is neki mert már nem tud vissza szólni, jegyezzünk meg egy dolgot. Életem egyik meghatározó része volt, hogy gyermekként nem azt a…..
Antal Burján 2013.11.20 05:58:23
A történelemből száműzni kellene végre a feketét és a fehéret. Senki sem tökéletes. Negatív értelemben sem. Persze léteznek nagyon sötétszürkék és törtfehérek. A világ tele van szórva mindenféle népek szobrával. Azt hiszem Horthy messze nem lenne a sötét árnyalatúak között az "utolsó dexilisben". Akkor meg miért ne kaphatna szobrot? Azzal maximálisan egyetértek, hogy ne most. És ne a Jobbik által. Alakítsanak történész bizottságot, vitassák meg, terjesszék fel, a Parlament (főváros önkormányzata szóljon hozzé) és ha engedélyezik, akkor méltósággal emeljenek neki szobrot. Én nem rovom fel neki a Don kanyart. Könnyű ma, majd' 70 év távlatából ítélkezni. Az, hogy egy kezdeményező politikusnak, aki nemcsak cammogni akar a keréknyomban, hanem kitörni, mennyire kötött a mozgástere, és éppen hol tud kiugrani a nyomból nem szokott senkinek fejfájást okozni. Egyszerű azt mondani, hogy nem kellet volna megtámadni a SZU-t és akkor ma lenne szobrod... A blog írója fáradjon vissza abba a korba, és tanulmányozza, járja körbe a lehetőségeket, és akkor ítélkezzen ha Horthy nyilvánvalóan elsételt egy hatalmas nagy kitörési lehetőség mellett. Szóval a Jobbik handabandázó paprikajancsik gyülekezete (jó esetben) vagy baloldal által pénzelt bomlasztók (rossz esetben). Az egész politizálásuk kizárólag arra irányul, hogy a jobboldalt ellehetetlenítse kül- és belföldön egyaránt. Ez a tény azonban nem szolgálhat(na) alapul Horthy személyiségének megítélésekor.
Mindenféle hazugsággal ellentétben, a közmunkások havi hetvenvalahány-ezer forintot keresnek. (Miniszterelnök évet értékel.) A kormányfő láthatólag nem elégszik meg az igazmondó juhász szerepével (vö.pl. „én nem hazudtam soha az embereknek”), le is rántja a…..
Antal Burján 2013.02.24 13:01:31
@dtk74: az, hogy a közmunka a valóságban nem az, aminek papíron lennie kellene, az baj. De ez teljességgel törvénytelen, törvényhozói eszközökkel tehát nem lehet ellene fellépni. Az viszont méltánylandó, hogy legalább papíron rendben van a dolog. Az, hogy a valóságban is rendben legyen, a csak lassan változó mentalitás és a hatékony felderítés/büntetés függvénye. Ez idő és pénz (de legalább az egyik) meglétének a kérdése. De a dolgok legalább elindultak, és ha 100-ból egy közmunkázó értelmes munkát végez, és örül annak, hogy amunkájára a társadalomnak szüksége van, már az is nettó nyereség. A segélyt ítéletnapig lehet folyósítani, abból felelős polgár egy darab nem nevelődik.
Antal Burján 2013.02.24 13:42:40
@okostojgli: légy szíves haveri körben "... zmegelj". Nem fogom megtenni. Szíves figyelmed mindazonáltal felhívom arra, hogy kevés lehet az olyan közmunkában részt vevő, akit az iróasztal mögül rántottak árkot ásni (mint pár évtizeddel ezelőtt a mai reformoktatók, és szellemi elődeik előszeretettel tették). Hanem éppen munkanélküliek voltak. Hja... hogy AZT IS MEGELŐZŐEN volt munkájuk, az lehet. Sőt valószínű. De nem Orbán Viktor tette ki őket az utcára.... zmeg, (csak, hogy a Te nyelveden is beszéljek picinkét). Avagy mégis? Azt mondod, hogy Gyurcsányiék alatt esetleg kevesebb lett volna a munkanélküliség???? KSH, kérem, KSH... és mi járt az akkori munkanélkülinek? Egy darabig segély, aztán a szája, aztán az sem... ma pedig közmunka. Nem azt mondom, hogy Paradicsom, de azért nem is ecetes uborka... ajánlom magam.