Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zetor75

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FRISSÍTVE: csökkentek az árak, az összegzésben a módosítás Az Elephone U egy rendhagyó teszt lesz, ugyanis kicsit kikanyarodunk a távirányítós modellek halmazból, és letesztelünk egy mobilt is, ha már a tulajdonosa megkért rá. Ráadásul ez egy elég érdekes darab, akkora a ROM-ja, mint a laptopom…..
Mekkora teljesítményt buksz az Intel (meg az AMD és az ARM) processzorok nemrég felfedezett hibája miatt? Tényleg 5-30% lesz a bukó, ahogy a gyártók tippelték? Megmértük! ..
Zetor75 2018.01.06 17:18:54
A cikkhez:
A probléma az átlagos felhasználókat általában annyira érdekli, mint egy pár döglött dingókutyavese. Nekik adatott 1 jobb-rosszabb CPU, némi memória, egy VGA (ha van), meg némi háttértár, ami akármekkora, az kicsi, de inkább kevés.
Gondolj bele, mennyi CPU-t használ egy felhőszolgáltató! (Google, Amazon, Microsoft, Apple, Facebook...)
Nem, nem 10esével vannak processzorok, hanem a Google esetében hajózó konténerenként ~1000es-10000es nagyságrendben. És ez csak a Google, rajta kívül vannak mások is. Namost, Te rendelsz tőle szolgáltatást, mert van egy honlapod, amint megy mondjuk egy webshop, ami alá kell valami adatbázis, meg levelezőszerver, stb. Ő erre kikalkulálja, hogy kéne neked adjon 2 procimagot, 10GB memóriát, 100M internetet stb. Erre jön valaki, aki azt mondja, hogy ácsi-bácsi, hibás a processzor, a javítás meg ~5-30 (néha 50% is) lassulást eredményet. Nos, a tervező (az a drága), azt mondja, hogy akkor neked nem 2 processzor mag kell, hanem ˇ3, vagy nem 10G ram, hanem 13. És ezt minden egyes (tetves) ügyfélre meg kell csinálja... Ergo, kell vennie még valahonnan processzort, meg memóriát, meg tárhelyet (emellé helyet, mert valahova tenni kell ezeket, áramot, plusz üzemeltetőt, mert aki most van, az is terhelt eléggé... stb). És itt eléggé nehéz a mérés, mert mi van, ha nem is lassult? (De, fog lassulni) Mi van, ha a lassulás "nem is annyira" érezhető, és mi van, ha a rendszer jelentős lassulást szenved? Ki mondja meg, hogy a kiajánlott erőforrások miatt beszerzendő új komponensek vajh' elégségesek e? És ha igen, azok nem szenvednek a hibától? Ráadásul a szolgáltatások egy része ki is esik, vagy lassul a szolgáltató oldali frissítések miatt (pl. Amazon leáll egy időre, MS szintén le-leáll ésatöbbi is), a kiesett idő ugye pénz, azt ki termeli vissza?
Nem véletlen indult már per az intel ellen...
Lazarbibi Marantz história 2017.12.10 10:07:16
Saul Bernard Marantz (zeneszerző, amatőr zenész és fényképész) 1911-ben született New Yorkban. Első kísérleti készüléke a saját autójában lévő rádió volt, amit kiépített, és a lakásban üzembe helyezve próbált belőle jobb minőséget kicsikarni. 1948-ban megjelent a mikrobarázdás monó hanglemez, ami…..
Zetor75 2017.12.10 20:41:40
Szerintük 11.2 is lehet, és szerintem is. www.av-online.hu/hazimozi/marantz-sr8012-az-uj-csucs-hazimozi-erosito_2240
A hátlapi hangfalcsatlakozók 11 hangfalat biztosítanak, a "szokásos" 7 mellett 4 plafon sugárzónak is jutott végfok, illetve van neki 2 subwoofer kimenete is, persze azok általában aktív sugárzók szoktak lenni.
Bármilyen eszközhöz jó, amihez egeret lehet használni!..
  Ha egy hideg, borongós napon az otthoni edzést választjuk, itt van néhány egyszerű gyakorlat. A rohanó hétköznapokba is beleférnek ezek a pár perces otthoni gyakorlatok, amiket kezdő szinten lévők is bátran csinálhatnak. Persze bármilyen testmozgást választunk, a bemelegítés ne maradjon…..
Gwen, Björk és Dolores, három csodás baronesz. Anneke, PJ, és Tarja, mindenki őket akarja. A rock legdögösebb istennői belőlünk is előcsalták a botcsinálta költőt, lényük rímfaragásra késztet, de ígérjük: alább inkább a képek beszélnek a csacska szavak helyett...
Zetor75 2017.10.01 21:52:46
Ha hó végén sikerült egy kis zsebpénzt megspórolnod, így a nyár vége felé közeledve, akkor az Oukitel A16 okoskarkötő kitűnő befektetés lehet a számodra. Ha szeretsz mozogni, ha érdekel, hogy hány lépést tettél meg egy bizonyos időtartamon belül, ha fontos a pulzusod detektálása, vagy ha nem tudsz…..
Zooltek barátunk bölcsessége ismét bevilágította blogunk homályos sarkát. Ahol a szerszámgépeket tartjuk. Tulajdonképpen egyetlen mondattal elintézhetnénk a dolgot, idézve offtopic rovatunkban írt hozzászólását, azaz: "A 115-ös gépek teljesen megegyeznek a 125-ösökkel, csak…..
Zetor75 2017.08.19 23:19:02
Itt van az ősz, itt van újra, legalábbis a kütyüőrültek már számolják vissza az új okostelefonos évad beköszöntéig hátralévő napokat. Bár egyes híresztelések megpróbálták ráhozni a frászt a mobilrajongókra, az iPhone 8, és az Essential is úton van, a felhasználók felé, nem késik egyik nagy durranás…..
Zetor75 2017.08.15 14:02:36
@Nyers Fa: Az android ingyenességéről a gyártóknak szerintem más a véleménye, mert licensz díjat fizetnek a googlenak. Úgy, a hogy a google is fizet a microsoftnak, mert microsoft féle licenszek is vannak az andoidban. De lehet, én tévedek, és már nem fizetik.
Ferdinand Alexander Porsche szerint a dizájn nem szimplán művészet, hanem a funkciók eleganciája. Bizony egy szépen megtervezett termék attól igazán jó, hogy a csodás külseje mögött minőségi technológia lapul. Szerintünk ez nemcsak autókra, de az órákra is ugyanúgy igaz.  Márpedig manapság igen…..
Zetor75 2017.08.02 06:05:49
@Jóska Pista: kronográf minősítéssel kell venni,, és óraforgatót is kell használni mellé, akkor le van tudva a gond. Amúgy szerintem a Rolex az vmi elb.szott termék, azon túl, hogy drága, szerintem semmire se való. Vannak prominensebb márkák, amik szebbek, vannak annyira feltűnőek és pontosak. És még csak nem is aPatek. :)
Zetor75 2017.04.29 09:23:45
@s: Van az, amikor a Sixtus kápolna teteje ott van, és lehetne ráfesteni. Meg van a trágyadomb, ahová értéket nem festünk.Ha ezem a dombon a sok értéktelen dolog közt kiguberálod mégis a gyémántot, akkorazt nem hagyod ott.
Szerintem ez volt, vagy ezt kellett volna tenni ezzel a képpel is. Nem kellett volna otthagyni. Az a fal a "szemétdomb",ingyenfal, festhet rá bárki bármit,és még csak baja sem lesz emiatt. De ha jön egy Michaelangelo, és oda tesz egy madonnát, akkor arra a második nap Pistike ráfúj... Az ilyen képeket meg kéne menteni az utókornak, egy erre alkalmas "múzeumban". És ide tenném a néhai 2es megállóban látható Einsrein képet,a BM oldalára fújt TAGet, meg még pár másikat.
A festés után a burkolatok cseréje a legnépszerűbb tavaszi felújítási munkálat, amit sokan saját maguk is bevállalnak. Pedig valószínűleg mindenki látott már olyan "home made" burkolást, ami hullámos lett, mint a Balaton, ezeket a hibákat azonban elkerülheted, ha követed mai posztunkat...
Sokan rajongói a csípős paprikának, azonban a fűszerek ereje eltérő, így még a legedzettebbek is belefuthatnak egy-egy igazán durván csípős darabba. Ilyenkor persze rögtön valamilyen enyhítőt keresünk, amivel a csípős érzést elvehetjük. Sokak szerint a tej vagy a víz a…..
A mangalica mindenki kedvenc zsírdisznója: szeretünk megenni a tepertőtől kezdve a szalonnán át a hurkáig, gyakorlatilag mindent, amit készíteni lehet belőle. Ha ebből indulunk ki, akkor ma Magyarországon egy ilyen nemzeti jószágra és az abból készülő zsírközpontú termékekre épülő fesztivált…..
Hagyományos izzóval már ritkán találkozni (aminek örülök is), néha mégis hangulatos tud lenni az izzószál látványa. Főleg akkor, ha nem nagy világosságra, hanem csak sejtelmes fényekre van szükség. Éttermekben is gyakran látni, így utánanéztem hol és mennyiért kapható.E27-es foglalatút kerestem ami…..
A Motorola 1984-es féltéglájától a korszakos botrányba fulladt Samsung Galaxy Note 7-ig rengeteg mobil van, ami így vagy úgy korszakos darab volt az elmúlt három évtizedben. Nyilván nem könnyű ezekből egy tízes listát összeállítani, úgyhogy a mai, a brit Guardian alapján…..
Ebben a bejegyzésünkben szeretnénk egy rövid áttekintést adni, hogy a húsok, húskészítményeket meddig ajánlott és idális a hűtőszekrényben és a fagyasztóban tárolni. Kezdjük a sort a felvágottakkal. A felvágottak esetében, amennyiben bontatlan vákuum csomagban található akár 2 hétig is tárolhatjuk,…..
Naked Hanna 2017.01.22 07:00:00
Zetor75 2017.01.25 22:21:55
A bakelit lemezek a retró korszakukat élik, újra divatba jöttek. Sokan gyűjtik őket, akár annak ellenére is, hogy nem tudják mivel lejátszani. Az igazán vájtfülű fanatikusok pedig a bakelit lemezjátszóra esküsznek, mondván össze sem lehet hasonlítani az analóg zene hangzását, a modern kor…..
Egyetlen vöröshagymát felszeletelni is általában könnyfakasztó dolog, arról ne is beszéljünk, ha nagyobb mennyiség kell a főzéshez. Nagyon sokféle módszerről hallottunk már, hogy megúszhassuk szárazon a feladatot: befogott orral, szemüvegben (nem hatásos), víz alatt, stb. Most találtam egy olyat,…..
Mennyi? 15 Mi 15? Mi mennyi? Hetek óta arról olvashatunk, hogy végre megtört a jég: 9 Ft /km- ről -ról 15 Ft /km-ra emelkedett a munkába járás adómentesen adható költségtérítése, sőt az általános személygépkocsi normaköltség is. De kevesen tudják mit is jelent ez. Mikor mennyi utazási…..
Zetor75 2017.01.08 10:48:04
@M_R:
Ez arra vonatkozik, ha elolvasod a rendeletet, hogy nem azonos településen laksz és dolgozol. Pl. Nyregíházán laksz, de Kiskunhalason dolgozol. Erre jár(t) a 9 Ft/km tértés, és ez lett most 15 Ft. Ha ehhez hozzáteszed a Kiskunhalasi jegyet/bérletet, lehet, hogy praktikusabb a szgk, mint a voán/máv szopódás. Túl kényelmen is, akár.
Arra, hogy Pesten laksz, és ott is dolgozol, nem járt semmi. A helyi közlekedés költségtérítése valóban nem jár(t). De ha bejössz a városba Volánnal, MÁVval, akkor hacsak nem a pályaudvaron dolgozol, kell helyi közlekedési megoldás is. Direkt nem írtam BKVt, mert nem csak ez van.