Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vargabi113

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Művelt Alkoholista Aranyrablás 2009.08.17 07:05:00
A Wine Spectator tudósítása szerint elloptak 60 palack magyar aranyat. A humorosnak szánt beszámoló hollywoodi thrillerhez hasonlítja az esetet, noha a lebonyolítás csavarmentesnek tűnik: néhány hete a kora reggeli órákban egy kisáruszállító hajtott egy parkoló teherautó mellé,…..
Tikkasztó nyár. Tűző napsütés, szinte fojtogatóan nehéz levegő. Halk légyzümmögés, izzadt, borostás arcok. A vízparton palacsinta- és lángossütő bódék okádják magukból a forró sültolajszagot, még fullasztóbbá téve a nappalokat. A forróságban csak a magunkkal cipelt…..
vargabi113 2009.08.16 11:54:35
@Mitya Ivanov:

"szerencsére kifelejtett almádi borhetek" ugyan,ugyan kedves Mitya... hát mi bajod Almádival? Lehet, hogy nem a legnagyobb, lehet, hogy nem a legprofibb, de a mienk... én lennt vagyok minden este (könnyű nekem, itt lakom:-))országos reklámkampány nélkül is minden áldott nap telt ház van, jó hangulat van, jó idő van. Ezen kívül mondjuk Füreddel ellentétben nemcsak a borvidék borászai vannak jelen. Meg talán egy kicsit emberléptékűbb. Tessék a teljes lista:
Bárdos és Fia - Mátra
Cse-Ki Pince - Füred-Csopak
Csordás-Fodor - Somló
Daróczi Nagy - Eger
Dobosi - Füred-Csopak
Feind - Füred-Csopak
Gál Tibor - Eger
Mészáros Pál - Szekszárd
Nyári Pince - Badacsony
Páll Pince - Tokaj Hegyalja
Schweiger - Füred-Csopak
Sipos Borház - Badacsony
Lővér Pince - Sopron
Szeremley - Badacsony
Vollain Pince - Füred-Csopak
Wunderlich - Villány
Zsebők Pince - Füred-Csopak
Balla Géza - Ared-Hegyalja

Ezen kívül Bolyhos pálinkaház, Csalló pálinkaház, fantasztikus sajtok, lacikonyha, kézművesek, stb...
És ezzel még nincs vége, ugyanis a borhetek után 08.27.-től 08.30.-ig Pálinkafesztivál ugyanott (Wesselényi-strand főbejárata)
Ha csak egy embernek csináltam is kedvet,hogy eljöjjön, már jól járt mindenki!!!
Lehet, hogy látszólag nem kapcsolódik a borhoz a téma, de mégis… Sajnos várható volt a döntés, de talán mégis reménykedtünk benne, hogy valahol van még józan ész. Véletlenül sem a szerencsieket szeretném bántani. Nyilván ha egyesével vesszük számba azokat az embereket,…..
vargabi113 2008.12.18 23:54:49
Szép (?) jó estét!

Igazán ritkán szólok hozzá témákhoz, bár mindíg nagy érdeklődéssel olvasom a kedves főkoholisták írásait és az azokra megjelenő kommenteket.
Az elején szeretném leszögezni, hogy a kertemben nincs üvegház, amiben narancsot termeszthetnék, nincs fóliasátor, amiben nőhetnének a szegfűk, sőt még egy árva galambdúcom sincs, akármiféle vándorló madarak számára. Ennyit tehát a politikai hovatartozásomról.
Szeretném egy idézettel kezdeni, amit a mai napig nagyon sokan Széchenyinek tulajdonítanak:
"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba..."
Ami ebben az országban megy egy ideje, arról szegény Hrabal vagy nyolc irodalmi Nobel-díjra valót írhatna. Tönkreverték a könnyűipart, a mezőgazdaságot, elprivatizáltak a gengszterváltás után mindent, ami nem fért bele a zsebükbe, de nem volt elég az ámokfutásból. Európa szemeteskonténerje lettünk. Mérgezett élelmiszereket hoznak be tonnaszámra, közben a magyar paraszt tönkremegy. A falvakban üresen állnak a disznóólak, csőd szélén a húsfeldolgozók, százával küldik el a melóst, nincs aki kézzel fogható kisipari terméket készítsen, tudatosan szétverték a szakmunkásképzést, nincs szabó, szűcs, esztergályos, cipész, ugyanakkor a legkisebb falvakban is büszkén világít a Hong Kong áruház felirat.
És eljutottunk oda, hogy a világ egyik legkülönlegesebb borvidéke, nem kér a világból!!!! Ez a mai magyar valóság: az egymásra való irigyek, a kompromisszum-képesség hiányával küzdők, az acsarkodók, garasoskodók, az íróasztalukhoz-poziciójukhoz tíz körömmel ragaszkodók, szemellenzősök, döntésmechanizmus-impotensek valósága. Mert sajnos ilyen ember a magyar. Mindíg utólag fájlalja azt, ami már soha nem lehet az övé, mert elszalasztott egy lehetőséget. Tokaj ne ilyen legyen!
vargabi113 2008.12.22 22:41:19
Kedves Fijjug! espé!

Tokaj fellendítésére ötletek? Van egypár, jogdíjat sem kérek utánuk!
- Összefogás (ugye nem kell kiemelnem, hogy ez a legfontosabb!? Az "egye meg a lisztharmat a szomszéd szőlőjét is" sehova nem vezet, vegyük már észre!
- Marketing (üljenek le egy kicsit Rigler Zsolttal, Sopronból, fantasztikus pali, nem szégyen a jótól kérdezni.)
- Infrastuktúra-fejlesztés. Bevonva magántőkét, állami támogatást, pályázati lehetőségeket, úniós-pénzeket, azokat nem lenyúlni!!! (Dr.Wekler után szabadon) Kerékpárutak, kerékpárkülcsönzés, megfizethető szálláshelyek kialakítása, családbarát programok szervezése, kalndpark (a szőlővel amúgy sem betelepített északi hegyoldalakban), téli-nyári bobpálya,(szintén). Esetlegesen fellelhető melegvíz forrásra építhető vízi élménypark létesítése, skanzen építése, élményfalu kézművesekkel, mutatványosokkal, programokkal (lásd: Bikal), stb...(ugyanis ezek vonzzák igazán a családokat. A borral kapcsolva pedig kész a hosszú hétvégére a program. Anya wellnesel, gyerek játszik, apa borozik (vagy kocsit hajt)
- Hagyni az embereket nyugodtan dolgozni. Szüret idején nem helikopterrel és terepjárókkal üldözni a szüretelőket. A magánszállásokon, kis panziókban a helyben termelt zöldség-gyümölcs,a kertben tartott csirke, pulyka, kakas, kappan, liba, kacsa, nyúl, disznó, (nem kívánt törlendő) felszolgálása. (nesze neked KÖJÁL, HACCP, Fogyasztóvédlem)
- A helyi vállalkozásoknak, melyek bizonyítottan turistavonzóak, helyi adómentességet, akárcsak a multiknak.
- És igenis munkához kötni bizonyos szociális juttatásokat. Vízelvezető árkot takaríttatni, közterületeket parkosíttatni, azokat fenntartatni, úgy általában a környzetet rendben tartatni.

Tovább is van, mondjam még...?
Tavaly sem ment simán, de az idén végképp totális kudarcot vallottunk az év Alkoholista-bortermelőjének megválasztásával. Úgy gondoltuk, a döntéshozatal lebonyolításának az a módja, amely másutt sokszorosan bevált, itt is alkalmazható. Kiderült, hogy nem az. A módszer akkor…..
Immár nyolcéves Bárdos Sarolta és Molnár Péter családi pincészete, a Tokaj Nobilis. Elismertségüket mi sem példázza jobban, mint hogy forgalomban levő palackos tétel a pincénél nincs, a borkereskedők és a borfogyasztók az elmúlt év termését felszívták. 2007 náluk is…..
Háromosztatú hírsalátánkból kiderül, hogy a bordeaux-i cru bourgeois-k, különösen a 2004-esek baráti áron kerültek piacra. Legalábbis Kaliforniához képest (amúgy 30-40 euro a hazai borviszonyok között sem irdatlan összeg). Aztán persze van Bordeaux-nak egy ismerősebb arca is,…..
Lackó nevű hozzászólónk egy dolgozatát már publikáltuk, most meg itt a másik. A merész borbarát szupermarketbe keveredett, és jól jött ki belőle. Lelkes beszámolója nem nélkülözi az önéletrajzi elemeket.A feleségem olthatatlan vágyat érzett a minap egy jó rántott húsos…..
Ezt a szöveget csak azért írom, hogy legyen mihez hozzászólni. Már ha van/lesz kedvük. Szóval, szerintem úgy van, hogy karácsonykor tényleg azt isszuk, amit megérdemlünk és ami arra érdemes. Én például most találtam ki, hogy mit: a Tokaj–Nobilis 2005-ös hárslevelűjét és…..
Mindenféle kínlódások után elérkezett a nagy pillanat, amikor kihirdethetjük kétfordulós szavazásunk eredményét. Történt, ami történt, a győzteseket akkor is illő megsüvegelni. Elöljáróban még elmondjuk, hogy az első körben 450-500-an szavaztak – pontosan hányan,…..
Akkor itten eldönthetik végre önök, ki érdemi a 2007 Alkoholista-bortermelője büszke címet. Megvolt az első kör, úgy, ahogy, a történteket ismerik, aki nem, lapozzon vissza. Az a döntés született, hogy nem kezdjük egészen elölről – bár ilyen javaslatok is felmerültek…..