Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GregorEisenhorn

1 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Elittárs.hu-t üzemeltető Affinitas GmbH "2008-as alapítása óta segíti a komoly kapcsolatra vágyó egyedülállók társkeresését." A tavalyelőtt arculatváltáson átesett cég az elmút 10 évben többször szerepelt a Homáron. Volt, aki lakonikus, volt aki vulgáris levélben számolt be a vele történtekről,…..
GregorEisenhorn 2018.01.27 19:20:57
@Tudod Te azt jól!: +1

Kicsit másképpen: Ezt a regisztrációt / Előfizetést kétféleképpen lehetett létrehozni:

1: A kártyatulajdonos posztoló leült a gép elé, létrehozott barátnő/barát nevében egy felhasználói fiókot, megadta a kártyaadatait, fizetés megtörtént lehet menni vadászni. Ugye itt fel se merülhet a kérdés hogy ki az előfizető.

2: Barát / barátnő ül le a gép elé regisztrálja magát és fizet a barátnő kártyaadatait felhasználva ekkor valóban barát / barátnő az előfizető azonban a barátnő beleegyezésével használta a kártyaadatokat, és emiatt a szolgáltatót pont nem is kell hogy érdekelje hogy az előfizető megfeledkezett az egészről. Ráadásul ez utóbbiért ha kiderül és ezután kb bármi valós visszaélés történt volna a kártyával a bank egy fillért nem fizetett volna mert a barátnő harmadik félnek adta meg a kártyaadatait ami ugye nem rendeltetésszerű használat és az alapvető biztonsági szabályok megszegése.

Baráton / Barátnőn bevasalni a 20K-t, ha nem megy benyelni vagy polgári per. Csókolom
GregorEisenhorn 2018.01.29 00:28:40
@Xezs6: Kezdjük ott hogy egy normális autókölcsönző cég sehol nem fog neked bérbeadni bankkártyaszám nélkül (sőt egy csomó helyen kifejezetten hitelkártyát kérnek) Ettől fizetheted készpénzben de mint "letét" a kártyaszámot elkérik, pont a fentebb említettek miatt. Tiltott kártya/érvénytelen kártyaszám: a legtöbb kereskedő nem fogja tudni megtenni de fent említett esetekben és okokból ez működik. Amikor pl megkapod az első hitel v bankkártyádat akkor létrehoznak egy (mondjuk így) virtuális számlát amihez a bankkártyaszám kapcsolódik. Attól hogy tiltod azt a kártyát amit a vásárláshoz használtál a következő kártya ugyanehhez a "számlához" fog tartozni, és ha a kereskedőnek megfelelő authorizációs kódja van (ez a kártyatársaság és kereskedő közti szerződésen múlik és a kölcsönzőknek, szállodáknak pl ilyen van) akkor biza a terhelés le fog könyvelődni erre a "virtuláis" számlaszámra (amihez ilyenkor már az új kártya tartozik) és akkor is megtörténik ha egy fillér pénz sincs a számlán, ha sima folyószámla hitelkeret nélkül akkor ott fog virítani X forint mínuszban, ha hitelkártya akkor meg egy jó kis hitelkerettúlépésben....
GregorEisenhorn 2018.01.29 00:31:47
@Xezs6: van ilyen. My account, Settings, Manage my Subscription, Cancel renewal v. Unsubscribe. Az hogy erre a kedves regelő nem vette a fáradtságot hadd ne a cég hibája legyen.
Filéminyon Lobster Roll 2017.07.17 22:52:10
       Rendben, ez itt egy kicsit könnyebben megy, viszont nekem a Nagycsarnok / Lehel Piac kör okoz némi fejfájást. Szóval  reggel ötharminckor  irány a Billingsgate  hat előtt érkezés, - helloturiszt: hivatalosan 9:30-ig van nyitva de 7 körül már a standok legnagyobb része már bezárt aki korán…..
Az egyik legvitatottabb kérdésben állt a bankok mellé a Kúria Ahogyan azt a hitelkarosultak.blog.hu már előre jelezte, ma hozta nyilvánosságra döntését a Kúria az egyik legjelentősebb kérdésben a devizahiteles szerződések ügyében. A Kúria – amint az sejthető volt - nem vállalta fel azt a…..
GregorEisenhorn 2016.06.07 22:49:57
@graphite: Miért is hibázott volna a bank ? Épp arról beszéltek hogy miért nem a szerződés napi hitelösszeg szerepelt a szerződésen (CHF-ben) nem ??
Mivel az árfolyam változik így vagy a forint összeg szerepel fixen vagy a svájcifrank összege. Nyílván az előbbi szerepelt mert a lakást sem CHF ben vetted. Egyébként ennyi erővel miért nem kértétek hogy CHF-ben folyósítsanak, aztán lehetett volna egyet sétálni a pénzváltóhoz... vagy azt hogy CHF ben lehessen törleszteni ?
GregorEisenhorn 2016.06.08 19:14:08
@$pi$: tehát ha a banán ára kilóban van megadva és te nem egy kilót veszel hanem csak 32,4 dekát akkor nem fizetsz érte, vagy a kereskedő nem is kérhet érte pénzt ? Egyébként ha ekkora átb@szás volt ez a kezdetektől (mert akkor ezek szerint nem az apróbetüről, díjakról stb van szo hanem talán a leglényegesebb pontról) akkor miért lett aláírva a szerződés ? vagy miért csak 3-4-5 év után jöttetek rá hogy jah hát az egész érvénytelen mert nincs a borítón 32 es betűmérettel hogy 52,3453 CHF-et vettél fel ???

De a másik kérdésre még mindig nincs válasz hogyha ez így lett volna és a bank emiatt kevesebb pénz (HUF) folyósít akkor meg mit szóltatok volna ????
GregorEisenhorn 2016.06.08 19:27:52
@$pi$: ha nem svájci frank volt mögötte mégis hogy a retkesbe adta neked oda a bank vagy 6% -al kevesebb kamatra mint a forinthitelt ?

Arról nem tudok hogy folyósítani folyósítottak CHF-ben (ezt elismerem) de CHF ben lehetett törleszteni.

És akkor egy kérdés: Van egy arany karkötőd 100gr, megvetted 150,000 forintért. Haver kölcsönkéri majd egy hónap múlva elveszti. Mondod semmi baj, még lehet kapni, az egyetlen bibi hogy közben kicsit kilőtt az arany ára, így mostmár 200,000 pengőforint. Te mit szólnál ha a haverod azt mondaná hogy Ő csak 150,000 forintot ad mert neked ennyiben volt ??? Előre is köszönöm a választ...
Öreg vagyok én már ehhez! Alig volt túl a huszadik életévén Shane Black, amikor papírra vetette ezeket a mára már klasszikussá érett szavakat. Emberünk aktorként nem sokat tett hozzá a filmművészethez, szerencsére azonban kipróbálta magát a forgatókönyvírás területén is, és elsőre sikerült…..
GregorEisenhorn 2015.05.20 22:35:52
El tudjátok képzelni, milyen pofát vágtak ezek a hanyatló európaiak, amikor meghallották, hogy halálbüntetés? Egy velejéig korrupt országban halálbüntetésről álmodozik a miniszterelnök. Ennél jobb kombót, keresve se találni ezen az öreg, dekadens kontinensen. Ja, és ráadásul…..
GregorEisenhorn 2015.05.03 20:21:26
@Éhes ló: Ohhh mert Viktorban meg Zsótiban épp a Jézusi szeretet munkál ugye ? Ezért akarnak akasztani, a szegényeket rabszolgamunkára fogni, a nincsteleneket meg bekasznizni. Egyébként hányás helyett inkább magyarázd el hogy az elmúlt 5 évben milyen fontosabb döntésről szavazhatott a "dolgozó kisember". Válaszokat a "nemvoltilyen" jeligére.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Néhány dologgal nem vagyok teljesen…..
Már alig van ága annak a balszerencsés Károly körúti fának, amelynek környékét egy étterem bérli. Takarja a cégjelzéses napernyőt, ezért pusztulnia kell. A Bocadillo éttermet zavaró fa alig három éves, a Károly körúti fasor többi fájához hasonlóan ezt is 2011 őszén…..
Robotzsaru: egy hős, egy fogalom. 27 éve már, hogy sokunk tisztában van vele: ki is Ő, illetve mi is Ő valójában. Aki nincsen, az most kezdjen el idefigyelni! A Robotzsaru (1987) egy szatirikus, dramaturgiailag mesteri, az akciók színvonalát tekintve pedig első osztályú sci-fi…..
Egy 59 tagú kábítószercsempész csapat 2006 óta ténykedett azon, hogy több mint két tonna heroint és egyéb drogokat juttassanak el Laoszból Vietnamon keresztül Kínába. A csapat tagjai több kartellből verbuválódtak és több, egymást követő razzián kapcsolták le őket a vietnami hatóságok. A büntetésük…..
GregorEisenhorn 2014.01.26 18:55:03
@béla a görög: hadilábon állhatsz a logikával. Nem azért végzik ki őket mert külföldiek - egyébként a cikk sem nem erről szól, hanem arról hogy szigorú a bűntetés - hanem mert drogot csempésznek....
Nem gondoltam volna, hogy valaha kommersz szénsavas üdítőkről fogok írni ezen a blogon, de azért ez a hír, amikor a világ egyik legkomolyabb boros- és kóstolópohár-gyártója a világ legismertebb üdítőjéhez készít poharat. De jó ez? És kinek?[Update: P.E. szakszerű…..
GregorEisenhorn 2014.01.08 20:25:29
GregorEisenhorn 2014.01.08 20:27:22
Így karácsony-újév táján sokakban felmerül a kérdés, mit is kívánnának maguknak az ünnepekre meg az új évre, ha egy jótündér egy suhintással meg tudná valósítani a kérést? Van, aki csak saját elméje szintjén álmodozik, van aki szúk körben, családjával vagy épp…..
Elég izgalmas dolgokat lehet találni az amerikai crowdsourcing weboldalon, a Kickstarteren, ott bukkantam erre is, egy kávégép, ami egyszerre iktatja ki a világ összes kizsákmányolását és igazságtalanságát és közben még fantasztikusan jó kávét is ígér. Fairebb még…..
Geekblog A holló 2013.11.04 06:00:00
Nincs még egy ilyen film. Általában, ha a geekzre írok, mégpedig ide leginkább a kedvenceimről szoktam, igyekszem valamelyest objektivitásra törekedni, már amennyire gyarló emberi mivoltomból futja. Most azonban, kedves olvasóink, nézzétek el nekem, nem fogok. A holló ugyanis az…..
Lehet, hogy unalmas mindig a BKV angolságain és egyéb marketingakcióin szórakozni, de erre tényleg nem találtunk szavakat: a népligeti metróállomáson egy kis papirosra a következők vannak felírva ékes külföldiséggel (a kép kicsit homályos, de sajnos csak nemokos telefonnal…..
GregorEisenhorn 2013.11.01 12:04:05
@JohnHenry: +1 kb 110K bruttó.
Be kell valljam, hogy ezt a főzeléket a mohóságom szülte. Nem tehetek róla, de annyira jó áron sikerült hozzájutnom az édesburgonyához, hogy nem tudtam otthagyni őket a boltban. A vásárlás pillanatában még nem tudtam, hogy pontosan mihez kezdek majd velük, de bűn lett volna…..
Ócska beruházás Ócsán devizahiteleseknek   Meglepően rosszul sikerült az ócsai kormányzati beruházás. Az eredeti elképzelés szerint 500 jó minőségű házat kívántak felépíteni mintegy 5 milliárd forintból, végül azonban csak kevesebb mint az ötöde, összesen 80…..
GregorEisenhorn 2013.09.01 09:59:42
@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Nem, igazából az államnak a Várgesztesi Villaparkot kellett volna államosítania, talán az elfogadható lenne. Ja nem, Bocs, az messze van az Aréna Plázától.
GregorEisenhorn 2013.09.01 10:34:22
@troppaerhümér:
1: "hatalommal való visszaélés" ezt kifejtenéd ?
2: "Az itt a gond, hogy nincs egy tökös civil szervezet sem, amely kellő háttérrel nekimenne ennek e rabló csőcseléknek." Az államra gondolsz ? Jobb helyen a "civil szervezetet" álampolgároknak hívják, azt meg hogy " nekimenne " általános országgyűlési választásoknak. Teljesen legitimen megszerzett 2/3 al azt csinálnak amit akarnak, és amít rezsicsökkentéssel és adósmentéssel meg lehet mindenkit venni, (nem olyan)aprópénzen, marad is a 2/3ad...
Hamarosan zár a Sziget, így blogunkon is véget ér a zene és a fotózás kapcsolatát bemutató heti sorozatunk. Ma Bryan Adams kanadai zenész, énekes és fotográfus képeiből válogattunk blogunkra. Bryan Adams világhírű slágereit szinte mindannyian fel tudjuk idézni, de talán kevesen tudják, hogy az…..
Igen, a cím nem elírás, hiszen mindenki grillezhet otthon. Persze aki házban lakik annak ez természetes, de aki -hozzám hasonlóan- panelpatkány, az most ingatja a fejét, pedig igenis lehet. Persze nem faszénen, hanem egy egyszerű elektromos grillen, de azért a grill az grill, nemdebár?…..
Ismeritek azt a viccet, hogy nyuszika sétál az erdőben? Nem? Tehát nyuszika az erdőben sétál, és odamegy hozzá a medve: „Nyuszika! Van cigid?” Nyuszika őszintén válaszol: „Nincs!” Mire a medve: „Miért nincs?” – és jól megveri a nyuszit. Másnap nyuszika megint arra…..
GregorEisenhorn 2013.06.21 22:37:54
@Szarvas Norbert: és mennyi Nyugat-Europában a különadó, és mennyi veszteséget kellett elszenvedni a hitelek kötelező átváltása / rögzített árfolyama miatt ?
GregorEisenhorn 2013.06.21 22:44:55
@Szarvas Norbert: "Másfelől bár az alacsony infláció több szektor számára rendkívül kedvező, vannak, akik számára nem az, és ilyen például a költségvetés is. Tavaly decemberben még 5,2 százalékos idei inflációval tervezték és fogadták el a költségvetést. Ennek mértékét az áprilisi konvergenciaprogramban bár 3,1 százalékosra korrigálták, a folyamatok arra utalnak, hogy annak mértéke még ennél is alacsonyabb lehet. Ennek hatása pedig megmutatkozik a fogyasztási típusú adóbevételeknél, így a tervezettől elmaradhat az áfából, a jövedéki adóból és a tranzakciós illetékből származó bevételek - magyarázta Varga. Hozzátette: mi viszont csak ez utóbbihoz nyúltunk hozzá."

Nem én mondtam hanem Varga Misi www.mfor.hu/cikkek/Adoemelesek_kellenek_az_alacsony_inflacio_miatt_is.html