Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lesliedawn

0 bejegyzést írt és 194 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:Century Media Honlapok:www.queensrycheofficial.comfacebook.com/QueensrycheOfficial A Deep Purple-nek is voltak "mark"-áns korszakváltásai (melyeket Mark I, II, III stb. néven emleget a szakma). Ha szigorúak és szabatosak akarunk lenni, akkor ez a Queensrÿche gyakorlatilag már a Mark III,…..
lesliedawn 2022.10.13 11:40:47
@Kotta: Inkább Griffiths, mint Vai
lesliedawn 2022.10.13 21:53:35
@Kotta: elsőre nem taglózott le, de adtam neki időt. Azóta az év legjobbjai között van nálam.
Kiadó:Voiza Records Honlapok:wwww.hibria.comfacebook.com/HIBRIAOFFICIAL Komoly átalakulások voltak a brazil heavy-speed-power csapatban azóta, hogy legutóbb írtunk róluk (az album címe nem véletlen). 2018-ban énekest cseréltek, ami azért elég kockázatos egy olyan bandánál, aminek egyik szexepiljét…..
Kiadó:Napalm Records Honlapok:www.evergrey.netfacebook.com/Evergrey Van olyan zenekar, amelyik évtizedekig ugyanazt csinálja, jóformán még finomhangolásokat sem végez stílusán, hangzásán, mégis sikeres, mégsem idegesítően önismétlő (pl. AC/DC). Azután van olyan zenekar, amelyiknek markáns…..
lesliedawn 2022.05.19 11:13:55
Az utolsó előtti mondat teljesen igaz, az Evergrey manufaktúra a Hymns for the broken óta mintha nekem írná a dalokat. A depis szövegek nem zavarnak, mert angol tudásom talán elégséges lenne hozzá, de az agyam nem kapcsol fordító üzemmódba, max. a refréneknél, így különösebben nem is foglalkoztat a tartalmuk. A zene és a dallamok viszont rendszeres léggitározásra késztetnek. Az utóbbi időben valóban ipari lett a termelés, sőt jelen recenzió tárgya már futószalagról gördült le és mégis tetszetős, míves, de valóban nem ér fel a két előző nívójához, időszerű lenne egy nagyobb szusszanás, ihletgyűjtés.
Englund melódiái eléggé Silent Skies áthallásosak helyenként, úgy látszik nem tudja, vagy akarja különválasztani a két formáció vokális dallamformálását, a szokásosnál is terjengősebb, a refrének sem fognak mindig, de...
A gitárjátéka engem még Danhage szólóinál is jobban lenyűgöz. Kevésbé tekerős, viszont a sound homogénebb, folyékonyabb, vaskosabb és a dallamok is emlékezetesebbek. Hallga csak az Ominousban a kromatikus színezést, vagy ahogy a Heartlessben Danhage elnézést, de számomra kissé jellegtelen virgája után berobban a bőr alá kúszó, azonnal ható gitársírás. Igaz, a szóló végi akkordbontás kissé hamiskás, egy körmös a hangmérnöknek, ez ma már simán javítható:)
A nyilvánvaló hibái ellenére nekem bejön az album, koncertet, de mihamarabb!
Kiadó:InsideOut Honlapok:www.lindbergmusic.comfacebook.com/jonaslindbergothersidejonaslindbergtheotherside.bandcamp.com Ezt most nem fogom bő lére ereszteni, nincs értelme a fölösleges szószaporításnak: ez a nevesincs fiatal csávó elkészítette az év egyik legjobb lemezét. Egy világméretű…..
Nem vagyunk már fiatalok, ez a négy ember itt már nem keresi az újdonságokat olyan megszállottan, mint régen, de talán nem is a (mi) feladatunk. Az idei toplistánkon ezért nagy újdonságok nincsenek, de minőségi albumok azért bőven. Mintha a műfaj is megfáradóban lenne amúgy, legalábbis arra a…..
lesliedawn 2022.01.16 10:48:44
lesliedawn 2022.01.17 12:42:25
@Kotta: Akkor az elsőt javaslom, bár a tavalyi a legprofibb.
lesliedawn 2022.01.17 21:56:57
@Kotta: Mindhármat:))!
Kiadó: Frontiers Records Honlap: www.eternalidol.it Ellentétes érzelmek kezdtek viaskodni bennem, mikor megláttam az Eternal Idol új albumának adatait: a Frontiers név hallatára – tudom, tudom, ostobaságnak tűnő általánosítás – legszívesebben rögtön ugortam volna, mint Pósalaky úr a "Légy jó…..
lesliedawn 2020.11.17 14:22:16
Kiadó:InsideOut Honlapok:www.caligulashorse.comfacebook.com/caligulashorseband Ahogy Kotta, egykori kollégánk megjegyezte egy kommentben nem kevés öniróniával: fóbiákkal teli öreg rockerekként nem éppen arról vagyunk híresek, hogy "rajta vagyunk" az új trendeken. Ennek a kijelentésnek nem kell…..
Alighanem éppen egy mániás epizódomat élem, melynek tárgya a Yes, de rendjén van ez így. Lekesedhetnék éppen a szó szerint betegre ajnározott, de minimum furcsa (mindössze 18 éves) Billie Eilishért is, csak azért még sokkal, de sokkal többet kellene az asztalra letennie, illetve el kellene mennie…..
Kiadó:Mascot Honlapok:www.meshiaak.comfacebook.com/meshiaak A ma reggeli kávémba valami tréfás jóakaróm igazságszérumot keverhetett, mert most szinte ellenállhatatlan késztetést érzek arra, hogy minden finomkodás és diplomáciai csomagolás nélkül mondjam ki a véleményemet. Szóval, akkor most…..
Kiadó:Frontiers Records Honlapok:www.prettymaids.dkfacebook.com/prettymaids Mivel a kétezres évek közepe óta a Frontiers istállóban rugdalóznak a nevükkel ellentétben nem is annyira csinos dán hölgyek, egyáltalán nem lepődtem meg azon, hogy az új lemez még a közvetlen elődöknél is dallamosabbra –…..
Kiadó:Universal Music MENA Honlapok:soundcloud.com/osturafacebook.com/osturaband Nagy örömömre szolgál, hogy egyre csak bővül az "orientális" metál kínálat. Az Orphaned Land, Yossi Sassi, Edgend, Myrath, Nawather, Amadeus Awad's Eon, PUi után újabb formáció próbálkozott meg azzal, hogy ötvözze a…..
Kiadó:Eagle Rock Honlapok:www.yesfeaturingarw.comfacebook.com/YESfeaturingARW Hogy ezt már milyen piszkos régen vártam! Egyrészt a formációban szereplő legendák összeborulását, másrészt a DVD megjelenését és tisztességes áron való beszerzését. A legendás O2 Manchester Apollóban, 2017. március…..
Honlapok:facebook.com/fractalcypherfractalcypher.bandcamp.com A Ktulu-hímtagja fedőnevű ügyeletes megmondó-embert figyelmeztetem előre (ha még olvas minket egyáltalán), hogy öntömjénezés következik. A montréali (Quebec) proggereket ugyanis mi fedeztük föl itthon, róluk (is) mi írtunk először, sőt…..
Kiadó:Musicus Records Honlapok:www.randybrecker.comfacebook.com/RandyBrecker Tekintve, hogy ez alapvetően egy hard rock/heavy metál-orientált kritikai oldal, csak óvatosan szabad adagolnom a jazzes kiadványokról szóló beszámolóimat, hogy ne haragítsam magamra sem az elkötelezett true metal-rajongó…..
lesliedawn 2018.11.06 22:03:05
Kiadó: Iceburn Multimedia Honlap: www.ghostshipoctavius.com A kukaturkálás csodálatos dolgokra képes – például a felfedezésre, olyanra, amire nem számítottál – és itt nem a kidobott szaros pelenkára, vagy lesütött háztartási olajjal teli üvegre gondolok, egyébként is itt, a blogon ilyesfajta…..
lesliedawn 2018.10.05 14:37:55
Kiadó:Edge Records Honlapok:www.dystopia.hufacebook.com/dystopiahungary Ugyan önálló írás még nem született nálunk a szegedi Dystopia korábbi anyagairól, egy koncertbeszámolóban már tettünk rájuk elismerő utalást, és több föllépésüket is megtekintettük, hiszen Túrisas cimborával mi is a régióban…..
lesliedawn 2018.09.03 21:17:28
Kiadó: Loma Vista Recording Honlap: www.ghost-official.com A gonosz itt van és egyre populárisabb módon osztogatja csapásait az arra érdemesekre: ebből is világosan látszik, hogy az emberiségre – illetve a rockerek bizonyos részére – nem a black és egyéb sátánista hordák jelentik a legnagyobb…..
Dionysos Rising Angra: ØMNI (2018) 2018.02.06 17:11:40
Kiadó:earMUSIC Honlapok:www.angra.netfacebook.com/angraofficial Úgy ám!!! – kiáltom Glenn Quagmire-rel együtt, aki simán a kedvenc karakterem a Family Guyból. Itt az új Angra, amiről a 2015-ös (toplistás) "Secret Garden" után már-már lemondtam, hiszen a nem alapító tag, de fontos dalszerző és…..
Kiadó: Frontiers Honlap: facebook.com/LioneConti Már csak idő kérdése volt, hogy a Frontiers a jól bejáratott Allen-Lande brand kitaposott ösvényén útba indítsa annak – ezúttal a szimfonikus metal "operasztikusabb" énekeseiből válogatva – folytatását. Nem is kellett messzire menni, hiszen a…..
Kiadó:Studio Luna Azul Honlap:facebook.com/ecjf.krj Aki kényszeres, az kényszeres... márpedig én az vagyok. Nincs megállás, itt egy újabb zseniális japán kishölgy, név szerint Kanade Sato, aki totálisan elkápráztatott tehetségével! Annak idején úgy ismertem meg, hogy Senri Kawaguchira keresgélve a…..