Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lesliedawn

0 bejegyzést írt és 171 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó: Frontiers Records Honlap: www.eternalidol.it Ellentétes érzelmek kezdtek viaskodni bennem, mikor megláttam az Eternal Idol új albumának adatait: a Frontiers név hallatára – tudom, tudom, ostobaságnak tűnő általánosítás – legszívesebben rögtön ugortam volna, mint Pósalaky úr a "Légy jó…..
lesliedawn 2020.11.17 14:22:16
Kiadó:InsideOut Honlapok:www.caligulashorse.comfacebook.com/caligulashorseband Ahogy Kotta, egykori kollégánk megjegyezte egy kommentben nem kevés öniróniával: fóbiákkal teli öreg rockerekként nem éppen arról vagyunk híresek, hogy "rajta vagyunk" az új trendeken. Ennek a kijelentésnek nem kell…..
Alighanem éppen egy mániás epizódomat élem, melynek tárgya a Yes, de rendjén van ez így. Lekesedhetnék éppen a szó szerint betegre ajnározott, de minimum furcsa (mindössze 18 éves) Billie Eilishért is, csak azért még sokkal, de sokkal többet kellene az asztalra letennie, illetve el kellene mennie…..
Kiadó:Mascot Honlapok:www.meshiaak.comfacebook.com/meshiaak A ma reggeli kávémba valami tréfás jóakaróm igazságszérumot keverhetett, mert most szinte ellenállhatatlan késztetést érzek arra, hogy minden finomkodás és diplomáciai csomagolás nélkül mondjam ki a véleményemet. Szóval, akkor most…..
Kiadó:Frontiers Records Honlapok:www.prettymaids.dkfacebook.com/prettymaids Mivel a kétezres évek közepe óta a Frontiers istállóban rugdalóznak a nevükkel ellentétben nem is annyira csinos dán hölgyek, egyáltalán nem lepődtem meg azon, hogy az új lemez még a közvetlen elődöknél is dallamosabbra –…..
Kiadó:Universal Music MENA Honlapok:soundcloud.com/osturafacebook.com/osturaband Nagy örömömre szolgál, hogy egyre csak bővül az "orientális" metál kínálat. Az Orphaned Land, Yossi Sassi, Edgend, Myrath, Nawather, Amadeus Awad's Eon, PUi után újabb formáció próbálkozott meg azzal, hogy ötvözze a…..
Kiadó:Eagle Rock Honlapok:www.yesfeaturingarw.comfacebook.com/YESfeaturingARW Hogy ezt már milyen piszkos régen vártam! Egyrészt a formációban szereplő legendák összeborulását, másrészt a DVD megjelenését és tisztességes áron való beszerzését. A legendás O2 Manchester Apollóban, 2017. március…..
Honlapok:facebook.com/fractalcypherfractalcypher.bandcamp.com A Ktulu-hímtagja fedőnevű ügyeletes megmondó-embert figyelmeztetem előre (ha még olvas minket egyáltalán), hogy öntömjénezés következik. A montréali (Quebec) proggereket ugyanis mi fedeztük föl itthon, róluk (is) mi írtunk először, sőt…..
Kiadó:Musicus Records Honlapok:www.randybrecker.comfacebook.com/RandyBrecker Tekintve, hogy ez alapvetően egy hard rock/heavy metál-orientált kritikai oldal, csak óvatosan szabad adagolnom a jazzes kiadványokról szóló beszámolóimat, hogy ne haragítsam magamra sem az elkötelezett true metal-rajongó…..
lesliedawn 2018.11.06 22:03:05
Kiadó: Iceburn Multimedia Honlap: www.ghostshipoctavius.com A kukaturkálás csodálatos dolgokra képes – például a felfedezésre, olyanra, amire nem számítottál – és itt nem a kidobott szaros pelenkára, vagy lesütött háztartási olajjal teli üvegre gondolok, egyébként is itt, a blogon ilyesfajta…..
lesliedawn 2018.10.05 14:37:55
Kiadó:Edge Records Honlapok:www.dystopia.hufacebook.com/dystopiahungary Ugyan önálló írás még nem született nálunk a szegedi Dystopia korábbi anyagairól, egy koncertbeszámolóban már tettünk rájuk elismerő utalást, és több föllépésüket is megtekintettük, hiszen Túrisas cimborával mi is a régióban…..
lesliedawn 2018.09.03 21:17:28
Kiadó: Loma Vista Recording Honlap: www.ghost-official.com A gonosz itt van és egyre populárisabb módon osztogatja csapásait az arra érdemesekre: ebből is világosan látszik, hogy az emberiségre – illetve a rockerek bizonyos részére – nem a black és egyéb sátánista hordák jelentik a legnagyobb…..
Dionysos Rising Angra: ØMNI (2018) 2018.02.06 17:11:40
Kiadó:earMUSIC Honlapok:www.angra.netfacebook.com/angraofficial Úgy ám!!! – kiáltom Glenn Quagmire-rel együtt, aki simán a kedvenc karakterem a Family Guyból. Itt az új Angra, amiről a 2015-ös (toplistás) "Secret Garden" után már-már lemondtam, hiszen a nem alapító tag, de fontos dalszerző és…..
Kiadó: Frontiers Honlap: facebook.com/LioneConti Már csak idő kérdése volt, hogy a Frontiers a jól bejáratott Allen-Lande brand kitaposott ösvényén útba indítsa annak – ezúttal a szimfonikus metal "operasztikusabb" énekeseiből válogatva – folytatását. Nem is kellett messzire menni, hiszen a…..
Kiadó:Studio Luna Azul Honlap:facebook.com/ecjf.krj Aki kényszeres, az kényszeres... márpedig én az vagyok. Nincs megállás, itt egy újabb zseniális japán kishölgy, név szerint Kanade Sato, aki totálisan elkápráztatott tehetségével! Annak idején úgy ismertem meg, hogy Senri Kawaguchira keresgélve a…..
Úgy döntöttem, kiadót, honlapot nem is vadászok ehhez a cikkhez. Minek? Ki fogja azt leellenőrizni, egyáltalán ki fogja ezt a recenziót elolvasni? Na, azért nem reménytelen a helyzet, akármilyen hihetetlen, két olvasója biztos lesz a kritikának (le lehet csekkolni, kommentben még fölkérés is…..
lesliedawn 2018.01.17 21:26:34
@Dionysos: Köszi, fülelem, a másikat meg keresem!
Kiadó:Phantom Recordings Honlap:www.simon-phillips.com Úgy látszik, nálam az újév eleje a jazz fúzió és a brutál jó dobosok jegyében telik. Mostanában Greg Howe és a japán jazz zenei életről folytatott megakomment-eszmecsere foglalkoztat elsősorban, és milyen érdekes, hogy ez a kettő tök…..
Közel egy éve nem született az "ügyeletes kedvenc" kategóriában bejegyzésünk. Ez nem azért van, mert mostanában nincsenek kedvenceink, hanem mert egyre kevesebb időnk jut zenehallgatásra, a szokásos penzumot is alig-alig tudjuk teljesíteni, nem hogy napokig pörgessük ugyanazt a nótát, és még írjunk…..
lesliedawn 2018.01.15 16:56:02
@Dionysos: Szívesen! youtu.be/sBN9i_NIbxQ
Mohini Dey-re ebben a videóban figyeltem fel.
lesliedawn 2018.01.15 22:26:06
@Román Miklós: Örülök, hogy örülsz:)
lesliedawn 2018.01.17 13:37:03
@Román Miklós: Ez bizony baromi jó. Köszi!
Első számú házi gitárhősünket nem kis feladat elé állítottam, amikor felkértem a TOP 15 megírására. "TOP 5 lehet?" – kérdezte, amire nem válaszolhattam mást, csak azt, hogy igen, hiszen magam is produkáltam már hasonlót, más kérdés, hogy kaptam érte hideget-meleget.. :-)) Nagyon nagy meglepetést…..
lesliedawn 2017.12.30 21:51:38
@garael: Nem is akármilyen!
lesliedawn 2018.01.05 11:31:52
@MádiN.: Protest the Hero-t ismered? Nem djent, de az újabb albumaikon egész fifikásak a gitártémák.
A Step in Fluid meg egy francia instru banda, talán jazzmetal-ként definiálhatnám a stílusukat. Állítólag érkezik a 2. lemez, érdemes meghallgatni őket.
Kiadó: Universal Music Honlap: www.diabloswing.com A Diablo Swing Orchestra idei lemeze úgy kerülte el a figyelmemet, ahogy egyszeri politikusnak az adóbevallás – pedig a színtér avantgard (!) üdvöskéjének minden jelentkezése élményszámba megy. A csapat egyébként maga a metal dadaista képviselője,…..
lesliedawn 2018.01.01 13:42:01
@Régi Olvasó: Nem kötözködés végett, de áruld már el légyszíves, milyen analógiát véltél felfedezni a recenzió tárgya és az általad említettek között?
lesliedawn 2018.01.02 00:14:55
@Régi Olvasó: Az idea, mely mozgásba hozza a komponálás mechanizmusát, az eklektikára, kiszámíthatatlan fordulatokra törekvés lehet közös pont az említett zenekarokban (megemlíthető még az Unexpected is), a zenei megvalósítás azonban gyökeresen eltérő, ilyetén mód az emocionális, illetve esztétikai hatás sem rokonítható legnagyobb sajnálatomra.
lesliedawn 2018.01.04 10:04:18
@Régi Olvasó: A széles spektrum nálam így néz ki: 20 % komolyzene, 30 % jazz, 50 % rock, metal. Koncz Zsuzsa munkásságát nem követem...
Kiadó:Klonosphere/Season Of Mist Honlapok:kadinja.bandcamp.comfacebook.com/KADINJA Ritkán kerül az utamba mostanság olyan instrumentális anyag, ami érdemes lenne az elemzésre, emiatt ki kell mozduljak a komfort zónámból. Mondjuk ez így, ebben a formában nem teljesen igaz, hiszen Jason Richardson…..
Kiadó:Lion Music Honlapok:www.statusminor.comfacebook.com/statusminorofficial Nem voltam benne biztos, hogy a Lion Music kiadó működik-e még. Lars Eric Mattson 1989-ben alapította a céget saját lemezeinek producerelésére és terjesztésére, s csak később kezdett más előadók, együttesek anyagaival…..
lesliedawn 2017.12.07 19:32:41
Kiadó:InsideOut Honlapok:www.caligulashorse.comfacebook.com/caligulashorseband Na, akkor népnevelő jelleggel egy kis történelemóra! Ki is volt ez a Caligula? Hát a Római Birodalom harmadik császára, akit eredetileg Caius Iulius Caesar Germanicus Augustusnak hívtak, és a Caligula (Csizmácska) nevet…..