Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lesliedawn

0 bejegyzést írt és 215 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:InsideOut Honlapok:www.wgdestroy.comfacebook.com/wgdestroy Mike Portnoy sok projektje közül talán a Sons Of Apollo állt legközelebb a zűrös körülmények között otthagyott anyabandához, a Dream Theaterhöz. Teljességgel érthető, hogy amint az előre sejthető és sokak által türelmetlenül várt…..
Kiadó:No Dust RecordsHonlapok:www.anubisgate.comfacebook.com/AnubisGate‎ Jön nemsokára a Riverside és a Voyager is az új lemezét népszerűsíteni, úgyhogy belehallgattam az idei megjelenéseikbe. Jó muzsika mindkettő, de nem az enyém. Más már, mint amivel megszerettem őket. Tulajdonképpen az Anubis…..
Kiadó:earMUSIC Honlapok:www.myrath.comfacebook.com/myrathband "Le roi est mort, vive le roi (Meghalt a király, éljen a király!)" – most én vagyok a herold, aki (ha nem is háromszor, mint utoljára XVIII. Lajos halálakor) az éterbe kiáltja az uralkodóváltás tényét. A csavar a történetben, hogy a…..
Kiadó:Season Of Mist Honlapok:www.voyager-australia.comwww.voyager.bandcamp.comfacebook.com/voyageraustralia Szögezzük le, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál egy émelyítő, irritáló, hazug és hivalkodó pénzkidobás gyakorlatilag nulla zenei hozadékkal. Ez nem jelenti azt, hogy egy-két előadó, együttes…..
lesliedawn 2023.07.19 22:03:04
Dionysos Rising Haken: Fauna (2023) 2023.02.25 10:55:35
Kiadó:InsideOut Honlapok:www.hakenmusic.comfacebook.com/HakenOfficial Szinte már hallom a nyafogást, a "szakmai öntudattól" fűtött berzenkedést: a lemez hivatalosan még meg sem jelent (a megjelenés beharangozott dátuma: 03.03.), ráadásul egy órásnál hosszabb igen összetett, nehezen emészthető…..
lesliedawn 2023.02.28 17:43:44
@Kotta: Az említett két banda sosem játszott ilyen zenét. Hallgasd meg a lemezt. Bocs:)
Kiadó:Three Dog Music Honlapok:www.thewinerydogs.comfacebook.com/TheWineryDogs Nem biztos, hogy nekem kellene megírnom ezt a cikket. Most nem arra gondolok, hogy az utóbbi hat bejegyzést is én írtam, így az a veszély fenyeget, hogy túlexponálom magamat. Inkább arról van szó, hogy a nagy nevek…..
lesliedawn 2023.02.14 13:22:40
@Dionysos: Pár napja hallgatom a return-t. Na, az még jobb:) Az első album dalaiból végül csak kettő nem végezte a lomtárban...
Igyekeztem több új muzsikát hallgatni idén, mint tavaly, össze is jött könnyen így a tizenötös lista. Azt azért hozzátenném, hogy ezek közül korszakosnak, igazán kiemelkedőnek egyet sem gondolok, ergo a helyezések kialakításával azért bajban voltam, legfőképpen, hogy ki legyen az első és hogy kik…..
Kiadó:Global Rock Records Honlapok:www.lillianaxe.comfacebook.com/lillianaxemusic Általában még a fekete öves metalosok sem nagyon tudnak mit kezdeni evvel az amerikai bandával. A korai – nagykiadós – lemezeiket glamként próbálta ránk sózni a zeneipar, de nem igazán illettek bele a Warrant/Poison…..
lesliedawn 2022.12.15 19:40:10
@Régi Olvasó: Igen, ezekre kaptam fel a fejem, vagy ragadtak be a lejátszóba. Haken kisikláson mit értesz? Ez szólólemez. Lassan érett be, de megérte kívárni. Micic pedig egy zseni. Hangulat kell hozzá, ez most nem egy léggitáros album lett
lesliedawn 2022.12.18 11:45:53
@Régi Olvasó: Az Alder-Zonder albumot kifelejtettem, kellemes hallgatnivaló, a Diablo Swing pedig érdekes, mint mindig
lesliedawn 2022.12.18 21:03:35
@Régi Olvasó: Haken: mindkét gityós szólóalbuma tetszett, az új dalok is. Kimondottan várós cucc. Rengeteg album gördül le futószalagról, úgy tűnik ez nem olyan lesz és így van jól.
Amúgy nekem a Leprous és a Muse is bejövős, de toplistára azért nem teszem őket. Belefüleltem a finn srác muzsikájába, egyáltalán nem fogott meg. Maradok a Micic, Plini vonalon...
Kiadó:Century Media Honlapok:www.queensrycheofficial.comfacebook.com/QueensrycheOfficial A Deep Purple-nek is voltak "mark"-áns korszakváltásai (melyeket Mark I, II, III stb. néven emleget a szakma). Ha szigorúak és szabatosak akarunk lenni, akkor ez a Queensrÿche gyakorlatilag már a Mark III,…..
lesliedawn 2022.10.13 11:40:47
@Kotta: Inkább Griffiths, mint Vai
lesliedawn 2022.10.13 21:53:35
@Kotta: elsőre nem taglózott le, de adtam neki időt. Azóta az év legjobbjai között van nálam.
Kiadó:Voiza Records Honlapok:wwww.hibria.comfacebook.com/HIBRIAOFFICIAL Komoly átalakulások voltak a brazil heavy-speed-power csapatban azóta, hogy legutóbb írtunk róluk (az album címe nem véletlen). 2018-ban énekest cseréltek, ami azért elég kockázatos egy olyan bandánál, aminek egyik szexepiljét…..
Kiadó:Napalm Records Honlapok:www.evergrey.netfacebook.com/Evergrey Van olyan zenekar, amelyik évtizedekig ugyanazt csinálja, jóformán még finomhangolásokat sem végez stílusán, hangzásán, mégis sikeres, mégsem idegesítően önismétlő (pl. AC/DC). Azután van olyan zenekar, amelyiknek markáns…..
lesliedawn 2022.05.19 11:13:55
Az utolsó előtti mondat teljesen igaz, az Evergrey manufaktúra a Hymns for the broken óta mintha nekem írná a dalokat. A depis szövegek nem zavarnak, mert angol tudásom talán elégséges lenne hozzá, de az agyam nem kapcsol fordító üzemmódba, max. a refréneknél, így különösebben nem is foglalkoztat a tartalmuk. A zene és a dallamok viszont rendszeres léggitározásra késztetnek. Az utóbbi időben valóban ipari lett a termelés, sőt jelen recenzió tárgya már futószalagról gördült le és mégis tetszetős, míves, de valóban nem ér fel a két előző nívójához, időszerű lenne egy nagyobb szusszanás, ihletgyűjtés.
Englund melódiái eléggé Silent Skies áthallásosak helyenként, úgy látszik nem tudja, vagy akarja különválasztani a két formáció vokális dallamformálását, a szokásosnál is terjengősebb, a refrének sem fognak mindig, de...
A gitárjátéka engem még Danhage szólóinál is jobban lenyűgöz. Kevésbé tekerős, viszont a sound homogénebb, folyékonyabb, vaskosabb és a dallamok is emlékezetesebbek. Hallga csak az Ominousban a kromatikus színezést, vagy ahogy a Heartlessben Danhage elnézést, de számomra kissé jellegtelen virgája után berobban a bőr alá kúszó, azonnal ható gitársírás. Igaz, a szóló végi akkordbontás kissé hamiskás, egy körmös a hangmérnöknek, ez ma már simán javítható:)
A nyilvánvaló hibái ellenére nekem bejön az album, koncertet, de mihamarabb!
Kiadó:InsideOut Honlapok:www.lindbergmusic.comfacebook.com/jonaslindbergothersidejonaslindbergtheotherside.bandcamp.com Ezt most nem fogom bő lére ereszteni, nincs értelme a fölösleges szószaporításnak: ez a nevesincs fiatal csávó elkészítette az év egyik legjobb lemezét. Egy világméretű…..
Nem vagyunk már fiatalok, ez a négy ember itt már nem keresi az újdonságokat olyan megszállottan, mint régen, de talán nem is a (mi) feladatunk. Az idei toplistánkon ezért nagy újdonságok nincsenek, de minőségi albumok azért bőven. Mintha a műfaj is megfáradóban lenne amúgy, legalábbis arra a…..
lesliedawn 2022.01.16 10:48:44
lesliedawn 2022.01.17 12:42:25
@Kotta: Akkor az elsőt javaslom, bár a tavalyi a legprofibb.
lesliedawn 2022.01.17 21:56:57
@Kotta: Mindhármat:))!
Kiadó: Frontiers Records Honlap: www.eternalidol.it Ellentétes érzelmek kezdtek viaskodni bennem, mikor megláttam az Eternal Idol új albumának adatait: a Frontiers név hallatára – tudom, tudom, ostobaságnak tűnő általánosítás – legszívesebben rögtön ugortam volna, mint Pósalaky úr a "Légy jó…..
lesliedawn 2020.11.17 14:22:16
Kiadó:InsideOut Honlapok:www.caligulashorse.comfacebook.com/caligulashorseband Ahogy Kotta, egykori kollégánk megjegyezte egy kommentben nem kevés öniróniával: fóbiákkal teli öreg rockerekként nem éppen arról vagyunk híresek, hogy "rajta vagyunk" az új trendeken. Ennek a kijelentésnek nem kell…..
Alighanem éppen egy mániás epizódomat élem, melynek tárgya a Yes, de rendjén van ez így. Lekesedhetnék éppen a szó szerint betegre ajnározott, de minimum furcsa (mindössze 18 éves) Billie Eilishért is, csak azért még sokkal, de sokkal többet kellene az asztalra letennie, illetve el kellene mennie…..
Kiadó:Mascot Honlapok:www.meshiaak.comfacebook.com/meshiaak A ma reggeli kávémba valami tréfás jóakaróm igazságszérumot keverhetett, mert most szinte ellenállhatatlan késztetést érzek arra, hogy minden finomkodás és diplomáciai csomagolás nélkül mondjam ki a véleményemet. Szóval, akkor most…..
Kiadó:Frontiers Records Honlapok:www.prettymaids.dkfacebook.com/prettymaids Mivel a kétezres évek közepe óta a Frontiers istállóban rugdalóznak a nevükkel ellentétben nem is annyira csinos dán hölgyek, egyáltalán nem lepődtem meg azon, hogy az új lemez még a közvetlen elődöknél is dallamosabbra –…..
Kiadó:Universal Music MENA Honlapok:soundcloud.com/osturafacebook.com/osturaband Nagy örömömre szolgál, hogy egyre csak bővül az "orientális" metál kínálat. Az Orphaned Land, Yossi Sassi, Edgend, Myrath, Nawather, Amadeus Awad's Eon, PUi után újabb formáció próbálkozott meg azzal, hogy ötvözze a…..
Kiadó:Eagle Rock Honlapok:www.yesfeaturingarw.comfacebook.com/YESfeaturingARW Hogy ezt már milyen piszkos régen vártam! Egyrészt a formációban szereplő legendák összeborulását, másrészt a DVD megjelenését és tisztességes áron való beszerzését. A legendás O2 Manchester Apollóban, 2017. március…..