Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HORNER

328 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2024 februárjának negyedik napján egy szeles, jellegtelen vasárnapi estén a Barba Negra kisebbik színpada megtelt a skót mondavilág szörnyeivel, nukleáris háborúk poros törmelékével és Blashyrkh jeges királyságának csatazajával, és ebben a kaotikus, zord világban ünnepelt az a néhány száz ember, aki…..
Micsoda, év eleje, és máris a desszert? Ráadásul épphogy csak túlélve az ünnepek egyik kajakómából a másikba esését? Nos, igen, ínyencségemről annyit, hogy nyugodt szívvel nasizok a főétek előtt, egy helyre megy, hát nem? Ez lenne a speciális fúziós kulinária… Meg hát amúgy is feje tetejére állt a…..
Fémkereső 2023 – ius murmurandi 2023.12.31 07:00:00
Morogni szabad. Kicsit vénemberesen. Nemcsak a grind/death/black albumokon, de úgy egyáltalán. Hogy már megint följebb kúsztak a koncertjegyárak, hogy micsoda árkülönbség van az elővételes (pláne early bird) és a később vásárolt tikettek között, hogy honnan a fenéből tudjam idén novemberben, el…..
A metal, akárhogy is nézzük, művészi szinten évtizedek óta stagnál: forradalmai a táboron belül (kivételes pillanataiban világszinten) hatalmas hullámokat vertek, aztán elcsendesedtek, sztenderdekké váltak, így aki valós progressziót vagy innovációt vár ettől a műfajtól, véleményem szerint rossz…..
Maci és Krisz shortlistjét AdamG évösszegző listái és részletekbe menő summázata követi: ha szívszorító szavakat szeretnél, vagy jobban szereted faltól falig olvasni, akkor görgess tovább! Ha nem, akkor éljen a lista mámora! Az év külföldi lemezei: 1. Tenhi: Valkama2. Soen: Memorial3. Dawn of a…..
Az évvégi listázást Maci után Krisz folytatja a blogon, némi groove-val fűszerezve és visszakacsintással egy évvel korábbra. 1. Prong (US): State of Emergency2. Asinhell (DK/D): Impii Hora3. Malevolence (GB): Malicious Intent (2022)4. Noble Victory (H): Minotaur 5. Angertea (H): Darkmind 6.…..
Ahogy tavaly, úgy idén is felkértem a metáltesókat – a barátaimat, akik aktív koncertjárók; a fémzene elkötelezett hívei évtizedek óta; alkalmanként vagy rendszeresen ezt írásaikkal is tanúsítják a blogon –, hogy lista vagy listák állításával összegezzék, véleményezzék az elmúlt évet (egyben a saját…..
Az év talán levárósabb bulija volt részemről. És most megfázás sem gyengítette az élményt, ahogy 4 éve az A38-on. Az Arisztokraták hatalmasat muzsikáltak, a jókedvükkel-humorukkal derűt fakasztottak, elláttak egy hónapra való tartalékenergiával – hazatérve feldaraboltam és tűzre dobtam a…..
A szombat esti szónikus gyilkolást – Rivers Ablaze lemezbemutató az Exodikonnal és a Noble Victoryval a Dürer-kert kistermében – nem kipihenve eredtem útnak a vasárnap éjjeli szeánszra. Mert nem mindennap jár erre a kaliforniai Unida, jelesül, most koncerteztek először hazánkban. A megfáradt…..
Rendkívül mód ki voltam éhezve egy Primordial-koncertre. Az ír zenekar 5 és fél éve járt nálunk utoljára, akkor a Moonsorrow társaságában. Ráadásnak az új lemezük is egy hete jelent meg, amit azóta egyfolytában hallgatok. Persze – kapcsolt áruként, bocs – a Paradise Lost sem megvetendő, főleg, hogy…..
Kurt! – kiáltott bele a mikrofonba a nagyszakállú basszer Greg Orr, a csapat énekese után érdeklődve, mert már vagy 10-15 perce álltak a zenészek a színpadon, de Brecht úrnak se híre, se hamva nem volt. Aztán hála égnek megérkezett a merchpult irányából, át a tömegen, és 21 óra magasságában…..
Heeey marijuana! A mexikói drogkartell grindshow Budapestre érkezett első magyar önálló klubkoncertjére, hogy dealereivel és fogyasztóival együtt ünnepelje meg a 30 éve kiadott első lemezét. Igazi boszorkányság zajlott a színpadon, makarénázó lányok, levágott fej, bozótvágók – a poroltó ezúttal nem…..
A tavalyi Gojira koncert után nem volt kérdés, hogy idén sem lehet kihagyni a francia metál szcéna óriásbálnáját. Nagy bánatomra az őslénytárs Mastodon (micsoda páros!) az európai körre nem csatlakozott, de mind az Urne, mind a Conjurer igen figyelemreméltó albummal jelentkezett legutóbb, így igazi…..
„Tinédzser voltam még, amikor Away megkérdezte, nem akarok-e csatlakozni a zenekarához – eltelt 40 év, s itt vagyunk” – foglalta össze Snake a zenekar történetét. Repesett a szívem, hogy az évfordulós turnénak magyar állomása is van, így együtt ünnepelhetünk. De még hogy! (Mert én is kamasz voltam…..
Kétségtelen, hogy az utóbbi időben kevés koncert kapott ekkora visszhangot, mint a két egykori tag által életre hívott Pantera-emlékturné. Magam is a jegyvásárlás „bűnébe esve” tartottam a helyszínre, hiszen a mai napig nagy kedvenc, és élénken él bennem nem csak a zene egykori hatása, hanem hogy…..
Két nap, 20 zenekar, 80-100 fellépő zenész, kétszer 11 órás program, a metál durvább-érdesebb-hasítósabb műfajaiból, az underground bugyraiból, elsősorban magyar bandákat felsorakoztatva, de olasz, lengyel és osztrák zenekarokkal megspékelve, igen baráti áron – ezt kínálta ez a remek kezdeményezés,…..
A héten hömpölyögtek tovább a hellén hullámok hazánk felé. Ezúttal az Analog Hallba vezetett az út, és bár a korábbi tapasztalatok után kissé furcsálltam a helyszínválasztást a mérete miatt, a célobjektumot elérve láttam, az épület kisebb bárrészlegén leszünk, így garantáltan családias környezetben…..
Szép lassan kijelenthetjük, hogy miközben számos izgalmas nagy produkció elkerüli hazánkat, a klubszinteken szépen pezseg az élet, ennek köszönhetően többek közt a kortárs görög rock/metál színtér színe-java is már megfordult nálunk. Így volt ez a legutóbbi hétvégén is, amikor az athéni Godsleep és…..
A Nile manapság olyan ritkán látni, mint az egyiptomi íbiszt a Duna felett, így nem volt kérdés, hogy kötelező a megjelenés az A38-on. Máig emlékszem, kölyökként milyen mágikus hatással volt rám az Among The Catacombs of Nephren-Ka album fenséges egzotikuma és nyers brutalitása. Gyakorló blackerként…..
Tiszta őrület, és van benne rendszerellenesség!Egy sörfőzde és egy fesztiválszervező team összefogott és létreálmodott egy rendkívül impozáns underground fesztivált. (A részleteket lásd itt és itt.) Évadnyitóként az újra működő, az egykori kőbányai sörgyár területén lévő Mad Kertben – 3 nap, 26…..
Sorra érkeznek a hírek az újabb és újabb görög bandák magyarországi látogatásáról, én pedig nem győzöm bevésni a piros betűs napokat a naptáramba. Vajon a viccnek szánt kulturális hétből valóban kénytelen leszek komolyabb sorozatot készíteni? A március végi Mother of Millions után az áprilisi…..
Két okból tértem vissza a pénteki thrashszeánsz után a Barba Negrába szombaton. Az egyik a tunéziai Myrath fellépése, akiket legutóbb 2020. március 1-jén láttam még a The Magical turnén a régi Dürer-kert nagytermében – a lockdown előtt éppen –, és nagyon megkapó volt a produkciójuk. A másik, hogy…..
Csak a tavaly novemberi Headbangers Ball turné csomagjával (Artillery, Whiplash, Xentrix, Vio-Lence) mérhető kvalitásában ez a mostani thrash attack, akár az intenzitást, akár a zeneiséget tekintjük. Noha a 80-as évek speed/thrash metalja a kiindulópont náluk is, a Ravaging Europe turné csapatai már…..
Ha az ember kellően sokáig bámulja a monitort, akkor gyakran igazi kincseket fedezhet fel a budapesti lokálok zenei kínálata közt. A történet úgy kezdődött, hogy a drága jó Fülelőnek köszönhetően felkaptam a fejem a The Curious Kind neveztű magyar formációra, pár hete-hónapja jelent meg ugyanis…..
Itt a tavasz, süt a nap, nyílnak a virágok, csiripelnek a madarak, persze, a nagy francokat, gondolom, rohadt hideg van épp, télikabátban battyogok ismét a Barba Negra felé, és már érzem, hogy nem kellett volna futás után kutyát sétáltatnom a tóparton az északi szélviharban. De legalább a hullámok…..