Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csorba István

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap szembejött velem a Magyar Értéktár honlap, és hihetetlen büszkeséggel töltött el, hogy a Zempléni hegységben se szeri se száma a Hungarikumoknak és a kiemelkedő nemzeti értékeknek. Egymást érik a magyarság jelképei és el is döntöttem, hogy Hungarikum túrát fogok szervezni, de addig is így…..
A szlovákok eredete a románokéhoz hasonlóan érdekes és összetett, de teljesen más szempontok miatt. Itt a problémát, vagy az érdekességet nem az képezi, hogy egy hamis, dicső múltat kreáltak volna maguknak, hanem az, hogy a szlovákok kialakulása és története nehezen…..
Csorba István 2017.12.27 15:19:33
@PSG70 (törölt): Az azért a szálka-gerenda hasonlatnál figyelembe kellene venni, hogy az utódállamokhoz csatolt területeken rekedt magyar lakosság lélekszáma - akik ma "még" magyarnak vallják magukat - legalább olyan arányban, de inkább nagyobb arányban csökkent mint a hazai nemzetiségek. Ennek oka egyrészt az erőszakos asszimiláció, vegyes házasságok, elköltözések. Talán így teljesebb a megközelítés!
Az EU-projekt átadását 2015-re ígérik, és mivel nem magyarok építik, kész is lesz addigra. M00 néven készül körgyűrű Magyarország köré, hogy a teherforgalom gyorsabban és kockázatosabban tehesse meg a Záhony-Hegyeshalom távolságot – így döntött tegnap az Európai Unió…..