Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oldyopty

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre többen hangoztatják, hogy a magyar rendszerváltás még korántsem ment végbe. Én azoknak a táborát erősítem, akik szerint az igazi rendszerváltás abban a pillanatban következik be, amikor a társadalom általános szemléletmódja is megváltozik. Ebben természetesen sokat…..
„...nincs gazdasági válság, hiszen az OECD prognózisa szerint jövőre már meghaladja a 3 százalékot a növekedés, az államháztartás közeledik egy egyensúlyi helyzethez és a forint erős árfolyama sem azt mutatja, hogy bizalomvesztés tapasztalható a magyar gazdaság…..
Nos, mi van hát itt -- két és fél éves tömény jogfelforgató, jövedelemátrendező, gazdaságszűkítő, intézményromboló... tenyérbemászó, korrupt, hazug kormányzati politika után, alig egy évvel a választások előtt? Vastag Fidesz-előny. Az elementáris elkeseredésnek és…..
oldyopty 2013.02.02 12:37:14
Egy újabb rafinált blogbejegyzés a Viktoriánus rendszer bebetonozásához.

Időben el kell kezdeni a lehetséges kormányváltók lejáratását...

1) Megvásárolt ( állami megrendelések) közvélemény kutató (manipuláló) cégek rendelésre összeállított rangsorolási.
2) Az egyre nagyobb kormányhű média folyamatos huhogása.
3) A magukat függetlennek kikiáltó internetes médiák elmúlt hónapokban tapasztalt pálfordulása a nem MSZP-s ellenzéki erők ellen.
Teszik ezt egyre nyíltabban.
4) Ugyanezen médiumok egyre nagyobb teret adnak a minimális tárgyilagosságot is nélkülöző, gyakran ordenáré stílusú az ellenzéket becsmérlő bloggereknek.

A választások szűk másfél év múlva lesznek.
Az október 23-án színre lépett Bajnai féle alakulat pontosan azt teszi, amit eredendően megfogalmazott. Óvatos távolságtartással az MSZP-től, elindult a pártalapítás felé, közben járják az országot. Szakszerűen és emberi hangnemben elmondják a terveiket és a váltáshoz szükséges teendőket.
Őszre kell eljutniuk oda, hogy érdemben megtudják szólítani a jelenleg 50 %-os pártot választani nem tudó szavazók aktivizálható részét (kb. a felét).
Akkor kellene egy le nem kenyerezett közvélemény kutató cégnek egy a valóságot valamennyire tükröző kutatást készíteni.
Ha akkor is a mai számok jönnek ki, ez a náció megérdemli a jelenlegi hatalom tartós és "áldásos" tevékenységét.
A miniszter tegnap irreálisan magas ponthatárokat húzott meg a 16 diszkriminált szakon. Utánanéztünk a 2011-es pontszámoknak és a bekerülési arányoknak, mivel a miniszter elhangzott ígérete szerint a szakmai érvek nélkül diszkriminált 16 szakon a pontszámok…..
oldyopty 2013.01.23 15:05:13
@Csokis: "Én megfordítanám a kérdést, miért akar mindenki közgazdász, jogász, andragógus, nemzetközi tanulmányok szakos, kommunikáció szakos, stb., stb. lenni, akkor is ha magas a ponthatár, akkor is ha még fizetni is kell, akkor is ha egy mérnöki diplomával sokkal jobb elhelyezkedési esélyek vannak?"

Fura észjárás.
Legyen egy humán vs. közgazdaságtan érdeklődésű ifjú egy csapnivaló építész, gépész, stb. csupán azért, mert a jelenlegi fő döntéshozók saját maguk és a klientúrájuknak szánják az állami ösztöndíj lehetőségéből kizárt szakokat, ehhez igazítva az önköltség mértékét is. (Természetesen a saját zsebükhöz igazíva azt.)
Ez a mai magyar igazságosság.
"Mindenki annyit ér, amennyije van....."
2011 telén és tavaly nyáron (!) elfogadott közigazgatási reformtörvényeket módosított most ősszel is az országgyűlés. Ennek a sietségnek látszólag nincs oka, ám alaposabban megvizsgálva látható, hogy az új szabályozással már a következő választások utáni…..
oldyopty 2013.01.12 07:33:18
@ésmi nem foglalt: "Régebben, annó.. voltak...
járások"
1983-ig, tehát nem a rendszerváltáskor, hanem még a létező (Kádár) időben szűntették meg.
Az újraélesztését, illetve annak időzítését racionális érvek nem bizonyítják. Az ejtőernyőzéshez viszont kétségtelenül jó lehetőség.
Egyelőre még távolinak tűnik a döntés, a szerdai sajtóhírekben mégis felmerült a 13. havi nyugdíj újbóli bevezetésének ötlete, amely szerint kormányzati berkekben nemcsak játszanak a gondolattal, hanem háttérszámításokat is végeznek. Az intézkedés költsége éves szinten…..
oldyopty 2013.01.10 12:25:26
@smartdrive: Mari nénit, Pista bácsit seholnincsfalváról és a 6-8 elemis panelnyugdíjasokat egyértelműen.
Akik azonba képesek önálló gondolkozásra, véleményalkotásra nagy valószínűséggel akkor is az ilyen, vagy olyan okkal választott pártra fognak szavazni, ha a kormány 14. 15. havi nyugdíjat ad nekik.
Úgy emlékszem, azzal kezdtem az erededti hozzászólásomat, hogy erre a szavazatvásárlásra nincs az országnak pénze.
A generációs ellentétek szítása azonban a firkásztársadalom részéről teljesen egyértelmű és mélyen elítélem. Nem csak én.
Elég csak a netes hírportálok címlapjait, illetve a támával foglalkozó címek többnyire célzatos címeit.
Az ellenzők egyik érve szerint  az ún. gyermekbetegségek hozzátartoznak a gyerek egészséges fejlődéséhez.Tessék mondani, a gyerek megnyomorodása, esetleg halála mennyire tartozott hozzá az egészséges fejlődésükhöz? A Faceook egy csoda, ott mindennel találkozol. A…..
oldyopty 2013.01.08 08:45:09
Vannak és lesznek valóban szükséges és hatékony védőoltások, gyógyszerek.
De!

1) A gyógyszervegyipar manapság az egyik legkifizedődőbb üzletág. Ügynökök tömkelegei látogatják és bombázzák az egészségügyi intézményeket és a praktizáló orvosokat, csábító jutalékokat ígérve az ajánlott "termékek" megrendelésének esetére.
2) Kemoterápia. A fő és segédgyyógyszereik a daganatos sejtek pusztítása mellett rommá bombázzák a páciensek immunrendszerét, ami miatt egy hirtelen jött influenza, vagy megfázás is a halált okozhat. Ráadásul akezelés alatt a legtöbb kezelt iszonyatos kínokat él át. Akiknek sikerül isteníti a kezelést és növeli az eredményes statisztikát, akiknem nem, azoknál a Median v. más statisztikák szerint egyéb szövődmények, betegségek okozták a halált, vagy már túl későn kezdték a terápiát.
3) Vannak az egyre szaporodó autoimmun betegségek, amiről az orvostársadalom is elismeri, hogy semmit nem tudnak róla, illetve csupán feltételezik, hogy az immunrendszer túlzott működése a saját szervezet ellen fordul.
Szóval, semmit nem tudnak róla, de immunszupressziós kemikálékkal elkezdik gyengíteni az immunrendszert. Olyan szerekkel, amelyek mellékhatásai nagyon súlyos, újabb gyógyíthatatlan kórral "ajándékozzák" meg a gyógyulni vágyókat.
Pl. RA-s betegeget előszeretettel kezelnek a szteroidok mellett kemoterápiás segédgyógyszernek mondott trexát származákokkal. Az eredmény, tüdőfibrózis, ami előbb-utóbb garantáltan halált okoz. Ugyanakkor az alapbetegséggel ésszerű szteroid adagolás mellett, tolerálható fájdalmakkal végigélheti a sors által neki szánt éveket.

Summa, summarum: A favorizált gyógyszerekről először a (megvásárolt) szakmédia, majd a napi (bulvár) sajtó hozsannákat zeng, ugyanakkor az egyébként a gyógyszer kísérőlapokon is meghamisított, elbaggatelizált gyakran halálos mellékhatásait meg sem említik.

Ez az érem másik oldala.
Alighanem csak kevesen emlékeznek az elmúlt évek talán legbénább politikai kampányára, amelyben a Fidelitas arra kérte az embereket, hogy „Gyurcsány a hibás” feliratú matricát ragasszanak minden helyre, amiről úgy gondolták, hogy az akkor még hivatalban lévő miniszterelnök…..
oldyopty 2013.01.07 14:27:12
@rockjano: "Karácsony Gergelyt tisztelem és szeretem de én inkább kiváncsi lennék arra hogy a saját pártjának mi a helyzete és a 2/3-ad lebontása, a fontosabb-e vagy az LMP hosszútávú pártérdekei."

Ugyanezt a kérdést szeretném én is feltenni a Karácsony Gergelynek, aki az általam tisztelt nagyon kevés politikus egyike.
oldyopty 2013.01.07 14:29:03
Egybites Petike szelleme ma kísért. Rogán "Blikk" Tonió a mai áldozat, mert Girosz Ász fapofája nem ment volna a mai bejelentéshez. Az Alkotmánybíróság olyan sallert osztott ma ki, amitől a fal adja a másikat, sőt a harmadikat is. De. Már megint de. Ez győzelem, kérem szépen. a…..
Ha igaz a sajtóértesülés, az alkotmánybíróság holnap bejelenti az előzetes regisztráció alkotmányellenességét. A Fidesznek innentől két választási lehetősége lesz: ragaszkodva az eredeti szándékához, kétharmados többségével élve alkotmányba erőltetni az…..