Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kulturblogger

16 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az üres adathordozók jogdíját érintő törvénymódosításról megjelent cikkek és blogok egyértelműen azt tükrözik, hogy a zenészek, a zeneszerzők és az előadók többsége egyáltalán nem érti, miről van szó. Ám ez nem zavarja őket, hogy sommás véleményt mondjanak,…..
kultura.blog.hu RTL, a király? 2013.08.21 15:29:52
Az, hogy ma mindenki az Alföldi Róbert rendezte István, a királyról beszél, vitatkozik és kinyilatkoztat, nem azért van, mert olyan nagy a szegedi Dóm tér befogadóképessége, vagy, mert hetek óta a Szörényi-Bródy klasszikust játsszák a napfény városában. Nem! Hanem azért, mert…..
Amennyiben politikailag korrekt tudósítást írnék, talán azzal nyitnék, hogy az idei Média Hungary is a kapcsolatépítésről és a kommunikációs szakma aktualitásairól szólt. Mivel azonban őszinteségi rohamot kaptam az egésztől, és éppen vélemény műfajban kalandozom, azt kell…..
Úgy tűnik, a tavasz a kerekasztal-beszélgetések szezonja. Május 8-án a harmadik hasonló felkérésnek tettem eleget az elmúlt bő egy hónapban, de a Heti Válasz és a Századvég áprilisi konferenciájával ellentétben ezúttal nem a kormányoldal volt túlsúlyban, hanem kétharmados…..
kultura.blog.hu Egy kézfogás ára 2013.03.23 15:58:26
Aki nem rokona, ismerőse vagy kollégája a március 15-e alkalmából kitüntetetteknek, fel tudna sorolni néhányat az idei művészeti díjasok közül? Azaz 2013-ban kik lettek Jászai-, Munkácsy-, Erkel- vagy József Attila-díjasok? Az világos, hogy legalább egy átmenetileg…..
kultura.blog.hu Múzeumi bobozás 2013.03.14 18:04:59
Van annak valami diszkrét bája, amikor a jelenlegi kormány egykori helyettes államtitkára oly módon próbál nyomást gyakorolni korábbi munkahelyének mai vezetőire, hogy telesírja a sajtót az általa lassan két éve vezetett múzeum nyomorával. Mindezt úgy, hogy közben úgy…..
A honi színházi szakma, önmagát meghatározónak tartó szelete ismét lebunkózta azt a nagyjából nyolcmillió embert, akiknek leginkább a vidéki teátrumok jelentik a színházi élményt. Az elmúlt bő évtizedben ez mondjuk rendszeres, hiszen a nem fővárosi színházak előadásairól…..
50%-os lefedettség Bemutatták a 2013-as év legújabb filmjét, amely a Nekem Budapest címet viseli, és nyolc fiatal SZFE-n végzett filmrendező Budapest tematikában elkészített vizuális történetét fűzi össze. Izgalommal ültem be a sajtóvetítésre, de felemás érzésekkel…..
Semmi – szól a dán ifjúsági regény címe, amely megrázó történetet tár elénk. Elsősorban talán a felnőtt világhoz beszél, azokról, akik ránk támaszkodva próbálnak utat találni a káoszban, amelyet felnőtté válásnak nevezünk. Róluk, a gyerekekről, akiket miközben…..
Kicsit furcsa ajándék lehet így Valentin napra, de stílusosabb és mélyebb, mint egy likőrös bonbon. A darab középpontjában a világhírű pszichoanalitikus, Sigmund Freud áll. Londoni otthonába látogatóba érkezik egy kevésbé híres fiatal professzor, Clive Staples Lewis, aki…..
A Szerelem egyszerre felkavaró és hideg, betegesen őszinte és naturalistán igaz. Haneke legújabb munkája a kiszolgáltatottság, az egymásra utaltság és a szerelem filmje, amely méltán érdemelte ki a tavalyi Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma-díját.  A Szerelem története…..
Vannak azok a bizonyos túlérzékeny emberek. Ami biztosan világossá válik a Pesti Színház Vágy villamosa című előadásából, az az, hogy ez a világ bizony nem nekik kedvez. Elbuknak, mert elvesznek a részletekben. Kitaszítja őket a társadalom, mert érzékenységüket, részletekben…..
  Ha azt mondanánk, félévenként egy is sok belőle, csak az állítás fele lenne igaz: ugyanis most már minden hatodik hónapban kettőt kapunk. Két csatornán nézhetjük párhuzamosan a zenés tehetségkutatókat, ahol három havonkénti váltásban kikiáltják az év hangját,…..
A nemzetis Hamletről már sokan sokfélét írtak, ki színházkritikai, ki más indíttatásból, és mielőtt alább elkezdődne egy csupán színházi szempontokat érvényesítő laikus nézői vélemény, azért valamit még meg kell jegyeznem. A nemzetis előadások karakteressége nem…..
kultura.blog.hu Volt egy tánc 2013.01.23 15:17:55
Lehet örökérvényű egy szerelem, ellent tudunk mondani a csábításnak, amikor egy harmadik személyben az kristályosodik ki a legvonzóbb formában, ami párunkból, és az egész kapcsolatunkból hiányzik? Ezt a kérdést feszegeti a Volt egy tánc. Vagyis körülbelül a háromnegyede,…..
Fel akartunk állni közben, de még mennyire. Ám valami visszatartott. Naivak voltunk. Az Ábel ugyanis nemhogy három felvonást (egyébként kettőt írtak a tájékoztatón), de még tíz percet sem ér meg az Új Színházban. Be csak az merészkedjen, aki sokat puffogtatott igazságokat és…..
  Mikor fölkél a nap,a sosem haragvók hajától eltéritődik a harmat,ne bántson téged az én haragom soha, kedves. Sokszor gondolok nagy futós terekre, ahol lehet el kell majd esnem,az árbocfaragók árbocokkal jönnek oda tömött sorokban,és győzvén ott, égnek hajitja…..