Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arch Stanton

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A debreceni 39-es közös gyalogezred harcai a 3. isonzói csatában A császári és királyi debreceni 39. gyalogezredet a Görz térségében várható újabb olasz offenzívára készülve 1915 szeptemberének végén vezényelték át Karintiából a Doberdó-fennsíkra. 1915. október 18-án robbant ki a 3. isonzói csata.…..
Dr. Kemény Gyula ezredorvos naplója az olasz frontról – 10. rész Ezredorvosunk 1915 júliusában az Isonzó partján éjjelente az állásokban a bakákkal beszélget, akik panaszáradatot zúdítanak rá. Máskor fényképeket hív elő ugyanott, majd részt vesz az olasz foglyok…..
Ott hagytuk abba az előző részt, hogy a török félhold igencsak fogyatkozott, a lófarkas zászló egyre délebbre húzódott, az országhatárig felszabadított területek sorakoztak. Nagyrészt üresen. Most ismét Minorkavidoré a terep, következik a második rész: A népesség száma a…..
Arch Stanton 2015.05.24 21:11:51
@GERI87:

Hát nem tudom, ilyen adattal én sehol sem találkoztam. ÉS ezek vajon honnan vehették? Saját kutatás? Kétlem.

Horvátországot és a katonai határőrvidéket ne számold bele mivel mindkettő külön közigazgatási egység volt (Horvátország mindig is). Szerintem a legszarabb arány nem lehetett kevesebb mint 35%. Több helyen is ilyen adatokat olvastam.
Arch Stanton 2015.01.31 19:05:38
@GERI87:

Honnan vetted azt a baromságot hogy a XVIII. század végén 23% volt a magyarság aránya? Ritka nagy hülyeség.

37-38% volt akkor, tehát ez volt a legalacsonyabb részarány az ország történetében. Még középiskolában is így tanultuk. 1848-as forradalomkor volt olyan 43%.
Hadkötelezettség, sorozás, egészségügyi alkalmasság az osztrák–magyar haderőben az I. világháború idején Az osztrák–magyar haderő kötelékébe történő belépéshez szükséges egészségügyi, testi alkalmasság alapfeltételeiről törvény rendelkezett. Az alkalmasság a…..
Arch Stanton 2015.04.16 00:28:13
@Sigismundus:

Kösz az adatokat. A nemzetiségek teljes százalékos(100) arányáról nincs valami adat véletlenül? Én pl. kíváncsi lennék a horvátok számára mint a tiszti, mint a legénységi állományon belül. Meg pl. az egyéb népek -román,ruszin, szerb,szlovák- arányára is a kriegsmarinén belül.

A Tegetthoff-osztály csatahajóin milyen volt az etnikai megoszlás? A Szent István hiába volt teljesen magyar építésű, mégis a tisztek nagy része német volt és a legénységnek is csak kis része volt magyar.
A „napfény városából” két Erdélyi Mihály is szolgált az első világháború idején a haditengerészetnél. Mindkettő művész volt, s további életükre meghatározó hatást gyakorolt a háború.      Erdélyi Mihály festőművész (Szeged, 1894. szeptember 17. – Szeged,…..
A debreceni 39-esek kárpáti húsvéti csata idején vívott harcainak nyomában 1915 tavaszán az osztrák–magyar csapatok elkeseredett harcokat vívtak a Kárpátokban a Magyarország területére betört orosz erőkkel. Április 5-én, húsvét hétfő hajnalán a debreceni 39-es…..
Arch Stanton 2015.04.08 21:06:17
@PintérTamás:
Kár, pedig szerintem itt biztos találtatok volna valamit. Annyira nem tűnik lerablottnak a terület. Néha azért ki kell egészíteni a kutatás tárgyi leletekkel is (bár lehet csak magamból indulok ki) :))).
„Városok pusztulnak, srapnelek zenélnek. Emberek vérétől piros a tarka rét. Halottak fekszenek az úton szerteszét.” A Nagy Háború egyik legismertebb, különleges és kegyetlen, a visszaemlékezésekben gyakorta emlegetett fegyvere volt a srapnel. Mi is ez a „zenélő”…..
Valami azt súgja nekem, a mai egy megosztó poszt lesz, hiszen szerzője, Bé egy németországi étteremben dolgozik pincérként és tapasztalata szerint, ha egy férfi picit odafigyel a külsejére, az öltözködésére, akkor gyakorlatilag bárkit megkaphat. „Hasonló írással még nem…..
Több mint ötven drágakövet és tizenhárom kilót kell magán viselnie annak, aki befizet a világ jelenlegi legdrágább ruhájára, egymilliárd forintért. Debbie Wingham autodidakta divattervező 18 évesen kezdte a szakmáját, egy évvel később pedig már saját bemutatótermet…..
Arch Stanton 2013.11.10 15:18:44
Ma folytatjuk Nóri történetét, aki idénymunkára ment Ausztria túlsó végébe egy hotelbe dolgozni. Kiderül, hogy a kezdeti hetek főleg lelkileg nehezek, különösen, ha egyedül van az ember és nagy kérdés, hogy a magyar mértékkel kifejezetten jónak számító fizetés sem mindig…..
Arch Stanton 2013.11.08 19:56:19
Ma három az egyben napot tartunk, azaz egy történetben tulajdonképpen hármat mond el Roland. Mindháromnak más a végkicsengése, és mindháromnak megvan a maga tanulsága, kezdve attól, hogy mennyire vigyázni kell a szállásközvetítő cégekkel egészen odáig, hogy lehet-e elégedett…..
Az ember viszonya a saját nevéhez időben ugyan változó lehet, de minden pillanatban pontosan kifejezi tudatát, függetlenül attól, hogy emócióval vagy értelemmel közelíti a témát. A gyermek először megtanulja, hogy „vagyunk mi, AZ ilyen-olyanék” (apa, anya, nagyi stb), majd…..