Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MiGeo

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második világháború utáni Budapesten rendet kellett tenni. Méghozzá gyorsan és kíméletlenül. Ez nemcsak a megszálló (akkor ugye felszabadító) Szovjetunió elvárása volt, hanem természetesen a lakosságé is, akiknek sötétedés után kilépni az utcákra felért egy istenkísértéssel. 1946. november 26.…..
Avasalján A király új ruhája 2018.01.08 12:01:50
Miskolc arculatot vált - megint. Mint egy öregedő színésznő, aki hiúságában azt hiszi, hogy a plasztikai sebész kése alatt eltüntetheti az elmúlt 30 évet. Pedig ez csak grafika. A vicc az egészben az, hogy a mindenhova félköröket csempésző régi arculatot szintén ugyan ez a városvezetés készítette…..
Nyilván hipotetikus a kérdés, hiszen magyar állampolgárként a Magyar Honvédségbe, annak tartalékos rendszerébe, végső soron a Nemzetőrségbe, vagy legalább valamilyen honvédelmi sportszövetségbe kell csatlakozni. Más ország állampolgárának meg nyilván a sajátjába. A megfelelő utánpótlás biztosítása…..
Megdöntötte a saját rekordját a köztévé híradója, és úgy beleállt a nyár talán legdebilebb ügyébe, hogy láthatóan nem hajlandóak engedni abból a rögeszméből, hogy Németországban polgárháborús állapotok uralkodnak, migránsok tombolnak az utcákon, a rendőrség tehetetlen, itt a vég. Még akkor sem, ha…..
MiGeo 2017.07.23 10:34:31
Már javában tombol a kánikula, melynek egyenesági következménye, hogy szó szerint fejvesztve rohansz a fodrászhoz valami rövidebb, de menő fazonért. Persze, nem mindegy hol, hogyan és milyen hajat választasz...
1868. Vadász egy Punt Gunnal. A hatalmas fegyverrel akár 50 madarat is lelőhettek, ha kellően közel repültek egymáshoz. A huszadik század fordulójára kihalt vándorgalambot is tizedelték ezzel a fegyverrel  ..
    Sok, a páncélosok iránt rajongó várta  türelmetlenül ezt a napot, mert ma mutatkozik be hivatalosan a moszkvai díszszemlén  az új orosz nehézpáncélos,  a T-14 Armata.  Ami  véleményem szerint a nem is annyira forradalmi és az ellentmondásai is megérnének egy misét.…..
Robert Capát még 17 éves koromban ismertem meg, mikor is egy iskolai napon választhattam: vagy kémia dolgozatot írok, vagy múzeumba megyek valami fényképész kiállítására. Az utóbbit választottam - mily meglepő - és végül megismerhettem egy olyan magyar származású, a világban is jól ismert személyt,…..
MiGeo 2016.05.27 13:04:50
Rengeteg számadatot hallani a menekültek létszámát és az ország befogadó képességét illetően, illetve ezek cáfolatait. Valóban rossz a helyzet? Igen és nem. Valóban több száz fős elfogások történnek minden nap, hétvégente akár több ezren is próbálkoznak átjutni a…..
MiGeo 2015.07.20 14:24:57
@f.t.b: mondjuk életszerű, hogy aki elgyalogolt idáig, ki tudja hány kilcsin keresztül, ki tudja mit megszenvedve, az megijed a kerítéstől és visszafordul :)

tény, a kerítés, lehet, hogy segít majd abban, hogy ellenőrizhetőbben lépjék át az államhatárt a menekültek
Csönd volt, egy bányában szokatlan csend, amikor a napokban lehetőségünk nyílt a bezárt bányába lemenni.  Ez volt az első – döbbenetes – benyomásunk. Nem működött már a frontfejtés, nem szállítottak szenet: a Márkushegyi Bányaüzemben befejezték a termelést. Egy…..
A diákhagyományok eredete a középkorban alapított egyetemek diákéletéhez köthető, melyekben a céhek szokásainak egy része jelenik meg. A selmeci diákhagyományok eredete a Selmecbányán 1735-ben alapított Bányászati Tanintézet, később Bányászati és Erdészeti Akadémia…..
Néhány hónapja kezdtem egy sorozatot a német "retrofuturisták" rajzaiból, most folytatom. A mai témánk a jövő városa. Elsőként Klaus Bürgle képeit láthatjuk. 1959...
Miért nagyon brutális és félelmetes, hogy az oroszok megszegik a Budapesti Memorandumot? Luboš Palata kommentárjában elmagyarázza. Ukrajna területi egységét az 1994-ben a világ nagyhatalmai által aláírt Budapesti Memorandum garantálja. Az aláírók között van Oroszország is.…..
Miközben az olimpián mindenféle sporteseményekkel bajlódnak, a köztévé Valentin-napozik, egy élőben (erre bezzeg van élő műsoridő) celebrált katonai vagy tengerész esküvővel. Fél 12 körül, pénteken, csak hogy ez is meglegyen az utókornak.  És eleve, milyen már, hogy a…..
MiGeo 2014.02.14 15:50:56
@netiltsálle: bob, szkeleton, szánkó, gyorskorcsolya, északi összetett, síugrás és hódeszka...ezek engem tutira érdekelnének sőt érdekelnek is, de biztos mondhatnék még 1-2 dolgot amit szintén szívesen néznék...ne magadból indulj ki, azért mert te sz*rsz ezekre más még nem biztos
Régen lezárult a nagy földrajzi felfedezések időszaka. A Földön már nem maradt olyan hely, amelyet ne járt volna be ember. Ha akadna is ilyen egészen biztos, hogy műholdak már feltérképezték. Megmásztuk a legmagasabb hegyeket, lejutottunk az óceánok mélyére, meghódítottuk a…..
Látványos és izgalmas előzetest rittyentett a brit BBC a 2014-es téli olimpiára. A mintegy egyperces videóban hófödte tájakon érkeznek az egyes sportágak képviselői és a Hobbit fantasy filmet idéző hangulatot teremtve reklámozzák az ötkarikás játékokat. A narrátor szerepét a…..