Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Who111

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A villanyautó, amit már mindenki epedve várt, akinek még nem volt alkalma vezetni. Röpke másfél órás tesztút során nagyon mély benyomásokat nem lehet szerezni, de annyit mindenképpen meg lehet állapítani, hogy piszkosul jó csomag ez így, ráadásul autószerű, könnyen használható, és egyik…..
Laptopok, okostelefonok, játékkonzolok és táblagépek - az okoseszközök többségének már van beépített kamerája. A technológia fejlődésének köszönhetően ma már nem számít, hogy egy barátunk az utca, vagy a világ másik végén él, a webkameráink segítségével bármikor beszélgethetünk (majdnem) szemtől…..
A klasszikus vagyonvédelmi megoldások mellett, mint betörésjelző rendszerek telepítése, sokan próbálkoznak innovatív megoldásokkal. Többszörösen megkárosított elkeseredett tulajdonosok, időnként a jogszerűség kereteit feszegető vagy azt túllépő módszerektől sem riadnak vissza.  Sokan emlékszünk arra…..
A rakétakilövések mindig izgalmas események. Legyen szó bármilyen típusú kémiai rakétáról két dologra biztosan lehet számítani az indításkor; a motorok hangos dübörgő zajára, és az óriási lángoszlopra, amely a rakéta felszállásakor látható. De elgondolkodott-e azon, hogy valójában mi távozik a…..
Jó pár hónapja, egy este nálunk járt a már felnőtt fiam, hosszú hajú, rasztás, tetkós, szakállas, alkarvédős farkasfogú nyakláncos, békés, nálam fejjel magasabb, asztalos-viking. Elég régen nem láttuk egymást, pedig Óbuda és Szigetszentmiklós annyira nincsen messze egymástól. Nagyon örültem, hogy…..
22 évvel a Mátrix és a méltatlanul elfeledett 13. emelet után Salma Hayek és Owen Wilson is leforgatták a maguk sci-fijét, amiben a valóságunkról kiderül, hogy igazából csak egy szimulált valóság, és a főhős, bár kezdetben maga sem hiszi el ezt az egészet, a történet előrehaladtával képes lesz…..
Az IWIW és a MyVip után új, cenzúramentes közösségi oldala indult Magyarországnak, a Hundub. A készítőknek elegük lett a Facebook egyoldalú politikájából, miszerint tiltja és cenzúrázza a neki nem tetsző tartalmakat, ezért elindították a Hundub-ot. A magyar közösségi oldal a napokban indult…..
Bájos magyarázat házibulinak nevezni egy gang bang party-t, de nem ez az, amivel Szájer József milliók arcára csalt mosolyt. Önmagában azzal, hogy lebukott, de még inkább, ahogy magunk elé képzeltük, ahogy kezét véresre súrolva az ereszcsatornán menekül a rendőrök elől, táskájában a nyilván…..
Az első mikrohullámú sütőt, Percy Spencer, amerikai fizikusnak köszönhetjük. Spencer a második világháború alatt radarkészülékek fejlesztésén dolgozott, amikor észrevette, hogy a nála lévő csokoládé hirtelen olvadásnak indult. Több kollégája is tapasztalt hasonlót, ezért vizsgálódni kezdett és…..
Kattints a Start-ra, és nyomd meg a futtatást. Írd be, hogy “regedit”, majd kattints az OK-ra Navigálj el ide: “HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWPAEvents”, és a jobb oldalon keresd meg az “OOBETimer” bejegyzést, és kattints rá kétszer. Töröld ki…..
Ez a poszt a harmadik része annak a sorozatnak, amiben a feltétel nélküli alapjövedelem (FNA) ellen felhozott érvekre próbálok válaszolni. Az első rész a FNA és a kommunizmus közötti három alapvető különbséget mutatja be, a második pedig arra a félreértésre hívja fel a figyelmet, hogy csak az lenne…..
Who111 2020.07.01 22:34:46
Azt még nem láttam, hogy bárki említette volna a robotokat. Pár éven belül rengeteg robot lesz (meg 3D nyomtató). Nagyon kevés kétkezi munkásra lesz szükség. Főleg olyanokra, akik most közvetítő cégeken keresztül végeznek betanított munkát pl. autóiparban. Beteszi az anyagot a gépbe és a végén kiveszi. Ha zöld a lámpa, megy a következő szintre, ha piros, akkor a piros dobozba (red box). Ez egy kb. 800e Ft-os automatával ma is megoldható. Tehát mi lesz ezekkel az emberekkel? Vagy éhen halnak, vagy alapjövedelem. Ha pálinkára költi, akkor arra költi. Legalább kevesebb ideig él. Ez is egy szelekciós feltétel. Idővel az okosabbak lesznek többségben, akik legalább egy egyszerűbb robotot be tudnak programozni, a többi kihal és nem kell alapjövedelem. Aki meg dolgozni (alkotni) akar, az mindenképp fog. Lehet, hogy naiv vagyok, és én vagyok kisebbségben, de szeretem látni, ha összerakok valamit és az működik. Egyébként meg én azt csinálnám, hogy csak az szavazhat, aki tesz is valamit az adott országért. Ha csak alapjövedelmet akar kapni, az a szíve joga, de az ilyen ne szavazzon az aktuális kormányról és csak alapszintű egészségügyi ellátást kapjon. Igen, első és másodrendű állampolgárokról beszélek, ha valaki nem hallotta volna ki! Az élethez való joga így megmarad, de nem juttathat hatalomra olyan erőt ami megígéri neki, hogy többet kap, így láncreakcióba sodorva a rendszert.
ZöldEnergia Atomreaktorok a Holdon 2020.05.22 06:00:00
A NASA 2024-re újra embereket szeretne küldeni a Holdra az Artemis program keretében. Ehhez 2020-ban megkapta az USA Kongresszusának 6 milliárd dollárra rugó támogatását, amely segítségével a Space Launch System rakétafejlesztés, az Orion űrhajó, a Holdon telepítendő felfedező egységek és az…..
Who111 2020.05.22 21:10:17
Egyszer elsőnek is kell lenni... :-)
Szóval az atomenergia addig biztonságos, amíg az embert nem engedjük a közelébe. Nem én mondom, hanem Teller Ede. Ő tórium reaktorokat javasolt anno. Az ábrán látható Stirling motorok ún. szabaddugattyús lineáris Stirling motorok. Ez ideális áram termelésre, mivel teljesen zárt, csak a drótokat kell kivezetni belőle. Viszont a probléma, hogy két belső része között kb. 400 Bar nyomáskülönbség kell ahhoz, hogy a hatásfoka elérje a robbanómotorét. Csak napjainkban (pár éve) találtak olyan anyagot (ferrofluid), ami képes tömíteni ekkora nyomáson. Igaz, ezt mágneses előfeszítéssel a sokszorosára lehet fokozni. Az amerikai űrsiklókon kísérleti jelleggel használtak ilyeneket áram termelésre. Talán 60 - 80 Watt volt a teljesítmény, nem most volt... A reaktor az ábra alapján tényleg rendkívül egyszerű felépítésű. Megfelelő automatikával sosem menne tönkre. A nagy "szárnyak" a hűtés miatt vannak, mert a Stirling motor nem hőből, hanem hőkülönbségből termel energiát. Ahol melegítjük, ott hűl, ahol hűtjük, ott melegszik. Ha beáll a hőegyensúly nem működik tovább. A vákuum meg nem túl jól vezeti a hőt. Véleményem szerint a 10kW kicsit kevés. Nem ártana ott fűteni, holdjárót, bányagépeket tölteni, esetleg fémet olvasztani kisebb mennyiségben, növényeknek világítani, különben az életben nem lesz önellátó a banda. 20 fős közösség esetén a 100kW sem tűnik soknak...
Profigrammer's Merj váltani! 2018.07.14 16:23:36
  Jó pap holtig tanul. Okkal lett ismert e mondás, és az sem véletlen, hogy az életvezetési tanácsadók, humán erőforrás-szakemberek és egyéb guruk is az élethosszig tartó tanulásra bíztatnak. A Lifetime Learning sem újkeletű. Régen is a sikeres ember egyik ismérve volt, hogy a szakmájában élete…..
Who111 2018.07.15 08:33:26
Én pont elmúltam 50, és a legkülönbözőbb helyekre és pozíciókra adok be jelentkezéseket. Azon a kevés helyen, ahová behívnak (műszaki szakmám van és értek is hozzá), vagy nagyon kevés pénzt ajánlanak, vagy három műszak van, ami 50 felett nem szerencsés (vagy ilyen 12/24 meg hasonló munkarendek), de a legnagyobb baj (bár oda nem is szoktak behívni), ha idősebb vagy a leendő főnöködnél. Az még annál is nagyobb baj, mint hogy okosabb vagy nála, pedig az is eléggé az. Ja, és bocsássanak meg, ha a tapasztalatommal nem érem be üveggyönggyel! Általában felvesznek egy fiatalt, aki kevesebbet kér, nincs tapasztalata, nem tanítja be senki, mert nincs rá ember, és hát műszaki téren elég húzós költségeket lehet okozni egy cégnek, ha valaki elront valamit. Kérdés, hogy mi éri meg a cégnek? Évente tegyen tönkre pl. egy 7000 eurós lézeres munkadarab jelölő fejet, mondjuk elégtelen hűtéssel. Megérte a tapasztalatlan munkatárs az alacsonyabb fizetéssel? Kell ilyen is, mert hol szerezne tapasztalatot, de tapasztalt munkatárs mellé kell beosztani. Most meg az megy, hogy a kezdők egymást okítják, és pár tönkretett gép árán lassan megtanulják a szakmát. Egyébként meg a jövő egyetlen műszaki szakmája a 3D nyomtató szervizes lesz. :-) Az mindent legyárt, csak akkor van baj, ha elromlik. Bár ha van kettő, akkor szervizes sem kell, mert az egyikkel legyártok egy másikat... :-)
Bizonyára Ön is, mélyen tisztelt Olvasó, áltélte már azt az elképzelhetetlen horrort, amit a magyar utakon tapasztalhatunk: balesetből származó roncshalmazok minden utcasarkon, letarolt óvodáscsoportok hullahegyei az út szélén… még jó, hogy szeretett gondnokuk, a nanny state Magyar Állam kiemelt…..
L-Style Bikini körkép 2018.05.20 21:16:35
Itt a nyár, mi mást is viselhetnénk ilyenkor, mint bikinit vagyis a 2 részes fürdőruhát. Azt ugye már tudjátok hogy, soha életemben nem viseltem még egyberészest, pedig nem vagyok egy hableány alkat. Mint minden ruhaneműnél itt is megfigyelhetőek a trendek. Emlékszem mikor népszerű lett a háromszög…..
Szépen lassan az állásinterjú klisék is fellazulnak. De vajon mi az, ami még belefér egy állásinterjú helyzetbe? Mi az, amit még megtehetsz, ha azt érzed, hogy Te vagy a befutó? Ezen a héten arra keressük a választ, hogy meddig is lehet elmenni egy interjú során és mi az, amit nem érdemes erőltetni,…..
Who111 2018.04.15 20:20:27
@gabcigirl: Nagyon egyetértek! Legutóbbi interjún a HR-es és a pénzügyi vezető hölgy volt jelen. Szakmaiság kipipálva. :-) Viszont megtudtam, hogy mi az igazán fontos annak a cégnek: Az, hogy a jelölt mennyiért hajlandó eladni magát. Semmi más. (Nem is én nyertem.)
Igazán nem értem, hogy egy műszaki szakembernek miért sok a nettó 380? Rohadtul nem tudják, hogy, ha csak félgőzzel maszekolok otthon, simán megkeresem ezt az összeget napi 4 - 6 órában. Merthogy abban a világban is munkaerő hiány van. Inkább felvesznek lelkes amatőröket, akik a csillagokat is lehazudják az interjún, mert 50 - 100 -al kevesebbet kérnek. Utána meg 1 - 2 hónap múlva keresnek, hogy mi lenne, ha mégis csak... Mert a csókos nem vált be. Hát én meg már nem fogok beválni. Ahol a kiválasztási rendszer így működik, képzelem, hogy a cég hogyan működhet? Ilyen céghez pedig nem... Ja, és ha szar a cég munkaerő politikája, akkor hiába még egy profi HR-es is (és messze nem azok, mert akkor tanultak HR-esnek, amikor még tucatjával ácsorogtak a jobbnál jobb emberek a gyárkapuban), az sem tud csodát tenni. Ilyenkor az a szokás, hogy vesznek fel még HR-est a meglévő mellé segíteni (legalábbis ezt mondják szerencsétlennek).