Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mginfo

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
GÉPKATALÓGUS A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal évek óta folyamatos lehetőséget nyújt a mezőgazdasággal és a vidékfejlesztéssel kapcsolatos beruházások finanszírozására pályázatok formájában. Az elmúlt években, kiosztott számos támogatás, sikeres pályázat…..
2013. február 1-jén nyílt meg az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) társfinanszírozásában megvalósuló egyes beruházási jellegű támogatások kifizetése iránti kérelmek benyújtásának újabb időszaka. Az alábbi jogcímek esetében elektronikus úton…..
Mezőgazdaság A családi gazdaság 2013.10.11 09:19:46
A termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény rögzít a családi gazdasággal kapcsolatos néhány alapvető fogalmat. A családi gazdaságok létrehozásáról, nyilvántartásba vételéről, működtetéséről, valamint kiemelt támogatásukról pedig a 326/2001. (XII. 30.)…..
1995. évi CXVII. törvény a személyi jövedelemadóról   6. számú melléklet I.Mezőgazdasági őstermelői tevékenységnek minősül a saját gazdaságban történő növénytermelés, ültetvénytelepítés, állattenyésztés, termékfeldolgozás, ha az a saját gazdaságban…..
Jogszabályi háttér: 2011. évi CLXVIII. törvény a mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről 143/2011. (XII. 23.) VM rendelet a mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás igénybevételi feltételeiről 80/2013. (V.08.)…..
2012-es év nem a húsfeldolgozó éve volt: Csőd közeli helyzetbe jutott több cég (Kométa ’99 Zrt., Gyulai Húskombinát Zrt., Pápai Hús 1913 Kft., Kapuvári Hús Zrt., Kapuvári Bacon Kft.), a kormányzat egy ideig hallgatott, nem tett konkrét lépéseket. Aztán valamikor 2012…..
Szórakoztató volt olvasni 2012 májusában, hogy egy új blog írását az MTI átvette és leközölte. Ez a blog azóta nem adott magáról életjelet, és nem tudjuk valójában ki és mit akart elérni a bejegyzésével. Röviden az írás: Sejtésünk azért van a dologról nem is olyan…..
Sarkalatos, azaz kétharmados többséget igénylő jogszabály lett a földtörvény.  Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter javaslatára az Országgyűlés az év eleje óta hatályos alkotmányt azzal egészítette ki, hogy a termőföld- és az erdőtulajdon megszerzésének és…..