Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tigris

456 bejegyzést írt és 661 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyára neked is van olyan ismerősöd (,szomszédod, vagy annak a kiskutyája), aki vette a bátorságot (mert ugye ehhez hatalmas bátorság is kell) fiatalként (Y generáció tagjai) székhelyet váltani angliába. Eleinte nem retúr, csak oda. Aztán a városi legendák elkezdtek terjedni, ahogyan a Londonban…..
Tigris 2014.11.16 20:50:03
Nos, Londonban élő magyarként rengeteg dologgal nem értek egyet.
Először is jó lenne tisztázni, hogy a cikk írója élt-e Angliában, Londonban. Nekem az a benyomásom, hogy felületes ismeretei vannak egy szűk rétegről, ami alapján véleményt alkotni merész dolog. Volt kérdés, hogy éltél-e Londonban, de mivel konkrét választ nem írtál, kénytelen vagyok feltételezni, hogy nem éltél.
Először is egy nagyon ordas ellentmondás. Napi 12 órát dolgozó emberekről írsz, miközben az egyetlen havi fizetés, amiről írsz, 252 eFt. Tegyük fel, hogy Gipsz Jakab legálisan (ezt azért hadd feltételezzem) dolgozik, rabszolgaként, 12 órát, miközben 8 órát fizetnek neki minimálbéren, de legalább hétvégén nem dolgozik. Ez ugye 40 óra heti, havi 168. Ezt megszorzom a minimálbérrel, 6.50-nel (forrás:
www.gov.uk/national-minimum-wage-rates), ez 1092 font, ez 430 eFt. Ez majdnem duplája annak a 252 eFt-nak. Ezt méréshibának, saccolásnak, kerekítésnek, árfolyamnak és hasonlónak nem tudom betudni, ez durva tévedés, ha nem szándékos torzítás.
C4rmin3, nincs igaza a cikk írójának igaza rengeteg, ténnyel cáfolható dologban. A nyelvtudás pedig csupán egy azon sok dologból, aminek hiánya itt jelentős hátrányt tud okozni egy idetelepülőnek, mondok példákat: nyitottság, tolerancia, munkakedv, tisztesség, törvénytisztelet, szorgalom. C4rmin3, senki nem állította, hogy mindenkinek itt a helye, valószínű neked sincs. Mondjuk azért, mert itt nem vagány dolog olyat mondani, hogy rohadjon meg mindenki, aki nem ért egyet velem.
A mai nap úgy látszik az alternatív megoldásoké, ugyanis most a letöltésekre ajánlott, nemrég megújult Orbit Downloadernek csinálok konkurrenciát. Persze a dolog nem ilyen sarkított, a két program nálam is remekül megfér egymás mellett, egyik sem váltja ki a másikat teljesen.…..
Tigris 2011.07.08 14:32:10
@GaborG: Nagyon szívesen, bármikor!
Szerintem tuti hogy tudtunk segíteni. Azt mondják, a blogokban található hasznos tudásanyag kétharmada a kommentekben található. Te most ezt alátámasztottad, köszönöm, hogy te is hozzátetted a magad infóját!
Tigris 2011.07.08 18:25:46
@nemguest: Nagyon szívesen! A letöltőoldalak nagyon gyorsan változnak, hogy a JD-hez hasonló, macerákat megkerülő programok működését megnehezítsék, ezért érdemes ezeket frissen tartani.
Örülök, hogy tudtam segíteni!
Tigris 2011.09.27 12:46:42
@Mara79: Gyanítom, hogy ez nem a te géped, vagy a JDownloader hibája, hanem az oldalé, ahonnan letöltesz. A letöltéseknél a szolgáltató határozza meg, mi történik szakadás esetén, hogy lehessen-e folytatni, vagy sem. Szerintem arról van szó, hogy az oldal, ami eddig támogatta a megszakított letöltést, már nem támogatja, vagy a fizetős szolgáltatás részévé tette a dolgot. A captcha felismerésénél is ez lehet a gond, sajnos, lévén hogy a letöltés megszakad ilyenkor.
Rég volt szó hangokkal foglalkozó alkalmazásról, ezért a mai második cikk egy hangszerkesztőről szól. A hangok, zenék felvétele, vágása, effektezése bár nem tűnik mindennapi feladatnak, mégis sokszor jól jöhet egy program, ami profi módon minden hangformátumot kezel és szinte…..
Tigris 2011.06.28 15:11:02
Szia Katisz!
Először is, le kell tölteni a
tigrisworks.freeweb.hu/lame_enc.dll
címről a fájlt. Tehát az előző sort másold ki, majd illeszd be a böngésződbe, majd mentsd el valahová, mondjuk az asztalra.
Ezután a saját gépen, a c: meghajtón, a program files között (lehet, hogy egy olyan üzenetet fogsz kapni, hogy a tartalmat a rendszer eldugta előled, hogy vigyázzon a rendszer biztonságára, de lehet erőltetni a tartalom megjelenítését), keress egy Audacity-vel kezdődő nevű mappát. Ebbe a mappába kell átrakni vagy másolni a letöltött lame_enc.dll fájlt. Miután újraindítottad az Audacityt, be kell állítani a lame_enc.dll helyét, ami az a c:\program files\Audacity…stb ahová a lame_enc.dll-t tetted. Ha a tallózásra kattintasz, elvileg rögtön a program saját mappáját nyitja meg, ahová eleve az előbb bemásoltad a lame_enc.dll-t. Rákattintasz, megnyitás, és már menti is mp3-ban a hangot.
Ha ennek ellenére vmi nem menne, kérlek, írd meg, melyik ponton akadtál el!
Tigris 2011.07.05 11:43:42
@Katisz: Olvastam és nagyon szívesen!
A zajos felvételnek sok oka lehet, lehet egy nem megfelelő csatlakozó vagy kábel is, de ha nagyon régi vagy lassú a géped, az is okozhat szakadozásokat. Vagy ha surrogás van, egy stabil, állandó sistergés, akkor valahol, valamilyen fém rész nincs kellően leföldelve. De egy potméter is tud recsegni, ha pl. poros. És akkor a mikrofon minőségéről már ne is szóljak.
Küldd át a felvételt, hátha elárul vmi jót!
Tigris 2011.07.05 20:25:32
@Katisz: Persze! tigrincs@tigrincs.hu
Kaptam egy levelet a 2011-es szociális konzultációról. Benne 10 kérdésre kellene válaszolni, aktuális topikok, nem részletezem, mert mindenki más is megkapta. Nem nyafognék azon, hogy milyen durván sugalmazzák a kérdések a válaszokat, meg hogy mire szolgál az egész, de. A…..
A fotózás, a videózás a drága hobbiból mára már egy mindenki számára elérhető, hétköznapi dologgá vált. Tonnaszám gyárthatjuk a képeket a filmeket szeretteinkről, ünnepeinkről, munkánkról, kikapcsolódásunkról, az általunk érdekesnek tartott dolgokról, sőt, az egész…..
Vannak dolgok, amelyek annyira rútak, hogy már szépek. A női nemiszerv sem az esztétikum csimborasszója, mégis többen kedveljük, mint ahányan kritizáljuk. A nyolcvanas évek eleji Honda Honda Beat 50 azonban másféleképpen is megítélhető.Ha lemegyünk transzba, és a 80-as évekbe…..
Csipp... csepp... akkor nekikezdek.Az őszi indulásra tervezett struktúránk teljes egészében készen van.Elsőként azt mutatom meg, a terveink szerint hogyan fog festeni egy hétköznap a majdani gyermek-, ifjúsági és családi csatornán. Amit a táblázatról…..
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
Tigris 2011.01.13 03:57:46
@Veg_: „hogy a gyereke szintjére nem leereszkedni kéne valakinek, mert az a baj, hogy sokan ereszkednek le, és lesz belőle egy rakat...”
Teljesen egyetértek. Nem hiszek abban, hogy akár egy ötévessel is az lenne a legjobb kommunikáció, hogy gügyögünk neki, és barbi-témákról csacsogunk vele, mint a legtöbb gagyi sorozat. Az inspirál egy gyereket, ha valami elég érdekes, és akkor ő akarja felfedezni, ő akar felnőni a feladathoz.

„Könyörgöm, ne programozást tanitsunk alapvetően!”
Na ez viszont fájt, bár valahol igazad van. De… Tudod, nekem, mint kockafejűnek, mindig nagyon fájt a magyar számtech oktatás. (Első programjaimat írógépen írtam, fejben futtattam, aztán lett egy Spectrumom, aztán Commodore 128, aztán a PC-k.) Addig morogtak, amíg szóltak, hogy vezessek számtech szakkört. Amikor már javában mindenki szines monitoron játszott, a szakkörön volt 4 fekete-fehér monitorom, egy 386-osom meg 3 286-osom, ezeken még a 3.1-es Win sem futott. DOS-t nem akartam tanítani, mert annál unalmasabb egy 10-12 éves gyereknek nincs. Elkezdtünk programozni, LOGO-ban. Ez egy eredetileg gyerekeknek, oktatásra kifejlesztett programnyelv, de a mai napig használják pl. a NASA-nál robotikai fejlesztéseknél. A sztori egyszerű, van egy teknőc a képernyőn, megmondhatod neki, hogy menjen előre ennyit, forduljon jobbra annyit, tegye le az orrát a homokba, akkor vonalat húz maga után, aztán három kanyar és három egyenes után megmondhatod neki, hogy ez egy háromszög, és onnantól már bármikor rajzol neked háromszöget. Egy gyereknek ez egy látványos játék, egy mese, amit ő ír. Nem szervezünk ciklust, nincsenek feltételes elágazások, függvények, mégis a gyerek megtanul programozni, és ami fontosabb, megtanul analitikusan, elemző módon, „matekul” gondolkodni. Nem akarom magam fényezni, indultunk négy gépen 24 gyerekkel, a harmadik félév kezdetére lettünk 150-en, de befulladt a dolog, mert a suli nem akart költeni rá, a gépek lerobbantak, és sokan lettünk. 150 lelkes, számtech rajongó gyereket kellett otthagynom. Programozni igenis érdekes lenne megtanítani a kölyköket, más kérdés, hogy nem úgy, ahogy és nem azt amit ők nem szeretnének megtanulni…
Példa videó a LOGO-ról:
www.youtube.com/watch?v=ohgPmdZgUmE

@Böszörményi Gyula:
Kedves Böszörményi Gyula!
Szerintem sem a lekezelő, sértett stílus, sem pedig a minden más ötletet lebecslő, saját ötleteket dicsőítő hangnem nem fog bárkit sem az ön, sem mások írásainak olvasására sarkallni, amit sajnálok. Szerintem nem egymást kéne minősítenünk, mivel itt mindenki hozza a saját ötletét és egyik sem zárja ki a másikat. Csukásnak nem egy könyvét olvastam, láttam feldolgozásait, természetesen fontosak azok is, ahogy más is, kár bárkiből tudatlanságot vagy rossz szándékot feltételezni, ha nem említette. Kérem, fogadja el tőlem, hogy volt köztünk olyan, aki Deltán nőtt fel, volt, aki minden hónapban a Cimborát várta, volt aki a teremfocit, és egyik sem jobb mint a másik. Talán abban egyetértünk, hogy mindegyik jobb, mint ha egy gyereket a pláza nevel. Továbbá nem vagyok benne biztos, hogy mindenkit a magyar szó kell hogy neveljen, engem pl. Rockenbauer magyar tájai, természeti világa sokkal inkább nevelt, de ezért sem ezt, sem azt nem fogom fontosabbnak tartani. Kérem, kicsit ízlelgesse a bejegyzés magyar címét: ötletláda, és lássa meg ebben a közös ötletelés lehetőségét mások leszólása, saját ötleteinek magasztalása nélkül. Szerintem a nagy emberek fontos jellemvonása a szerénység…
(és mindenkitől bocs, hogy eltértem a tárgytól…)

@Süveges Gergő:
„Valamit tisztázzunk: nekem nem kellett ez a feladatkör, jó, nevezzük pozíciónak…” stb.
Szerintem aki picit is néz tévét, látja, eddig mit és hogyan végeztél, az szerintem félszavakból érti, mi a le nem írt mese a háttérben. Ettől függetlenül sokkal inkább te ülj ott, mint más, pláne ha hozzáteszem a blogon tanusított igen konstruktív hozzáállásodat.
De hogy érdemileg is szóljak, johnny előttem jól szólt, a webet, a modern kommunikációs eszközöket, csatornákat sokkal közelebb kell magatokhoz húzni, mert akár tetszik, akár nem, egy mai kölyök facebookozik, a mobilján is meg akar nézni egy honlapot, mindenbe bele akar kotyogni, felnyomja a legbutácskább mobilos videóját a youtube-ra. Ha ehhez nem idomul egy korszerű, kölyköknek szóló csatorna, akkor az első kudarcra sarkon fordul a gyerek. Olyan ez, mint régen egy amúgy nagyon szép és jó 6-8 évvel ezelőtt weboldal, aminek a látogatói az első percben hagyták ott, mert a csillivilli helyett az oldal Flasht, Javát, meg minden vackot akart telepíteni. Ha van egy olyan M2 oldal, amit egy srác a szünetben telóról is meg tud nézni, és jó tartalom lesz kint, akkor már megfogtad, függetlenül attól, hogy mi megy az M2-n, és az adót is nézni fogja. Thomas a gőzmozdonyhoz, meg a többi ilyenhez pénz kell. De amikre most utaltam, ahhoz inkább ötlet és munka, az meg szerintem volna. Pénzben nem hiszem hogy tudnátok versenyezni mondjuk egy Disney Channellel, de ötletekben és magyar közönségre szabott ötletekkel már simán. Egy IWIW is jó darabig ellen tudott állni a Facebooknak, mert magyar agyhoz volt szabva. Bocs, hogy kicsit elkalandoztam a tévétől, de ez is egy ötlet.
Tigris 2011.01.13 04:03:43
@Veg_: „hogy a gyereke szintjére nem leereszkedni kéne valakinek, mert az a baj, hogy sokan ereszkednek le, és lesz belőle egy rakat...”
Teljesen egyetértek. Nem hiszek abban, hogy akár egy ötévessel is az lenne a legjobb kommunikáció, hogy gügyögünk neki, és barbi-témákról csacsogunk vele, mint a legtöbb gagyi sorozat. Az inspirál egy gyereket, ha valami elég érdekes, és akkor ő akarja felfedezni, ő akar felnőni a feladathoz.

„Könyörgöm, ne programozást tanitsunk alapvetően!”
Na ez viszont fájt, bár valahol igazad van. De… Tudod, nekem, mint kockafejűnek, mindig nagyon fájt a magyar számtech oktatás. (Első programjaimat írógépen írtam, fejben futtattam, aztán lett egy Spectrumom, aztán Commodore 128, aztán a PC-k.) Addig morogtak, amíg szóltak, hogy vezessek számtech szakkört. Amikor már javában mindenki szines monitoron játszott, a szakkörön volt 4 fekete-fehér monitorom, egy 386-osom meg 3 286-osom, ezeken még a 3.1-es Win sem futott. DOS-t nem akartam tanítani, mert annál unalmasabb egy 10-12 éves gyereknek nincs. Elkezdtünk programozni, LOGO-ban. Ez egy eredetileg gyerekeknek, oktatásra kifejlesztett programnyelv, de a mai napig használják pl. a NASA-nál robotikai fejlesztéseknél. A sztori egyszerű, van egy teknőc a képernyőn, megmondhatod neki, hogy menjen előre ennyit, forduljon jobbra annyit, tegye le az orrát a homokba, akkor vonalat húz maga után, aztán három kanyar és három egyenes után megmondhatod neki, hogy ez egy háromszög, és onnantól már bármikor rajzol neked háromszöget. Egy gyereknek ez egy látványos játék, egy mese, amit ő ír. Nem szervezünk ciklust, nincsenek feltételes elágazások, függvények, mégis a gyerek megtanul programozni, és ami fontosabb, megtanul analitikusan, elemző módon, „matekul” gondolkodni. Nem akarom magam fényezni, indultunk négy gépen 24 gyerekkel, a harmadik félév kezdetére lettünk 150-en, de befulladt a dolog, mert a suli nem akart költeni rá, a gépek lerobbantak, és sokan lettünk. 150 lelkes, számtech rajongó gyereket kellett otthagynom. Programozni igenis érdekes lenne megtanítani a kölyköket, más kérdés, hogy nem úgy, ahogy és nem azt amit ők nem szeretnének megtanulni…
Példa videó a LOGO-ról:
www.youtube.com/watch?v=ohgPmdZgUmE

@Böszörményi Gyula:
Kedves Böszörményi Gyula!
Szerintem sem a lekezelő, sértett stílus, sem pedig a minden más ötletet lebecslő, saját ötleteket dicsőítő hangnem nem fog bárkit sem az ön, sem mások írásainak olvasására sarkallni, amit sajnálok. Szerintem nem egymást kéne minősítenünk, mivel itt mindenki hozza a saját ötletét és egyik sem zárja ki a másikat. Csukásnak nem egy könyvét olvastam, láttam feldolgozásait, természetesen fontosak azok is, ahogy más is, kár bárkiből tudatlanságot vagy rossz szándékot feltételezni, ha nem említette. Kérem, fogadja el tőlem, hogy volt köztünk olyan, aki Deltán nőtt fel, volt, aki minden hónapban a Cimborát várta, volt aki a teremfocit, és egyik sem jobb mint a másik. Talán abban egyetértünk, hogy mindegyik jobb, mint ha egy gyereket a pláza nevel. Továbbá nem vagyok benne biztos, hogy mindenkit a magyar szó kell hogy neveljen, engem pl. Rockenbauer magyar tájai, természeti világa sokkal inkább nevelt, de ezért sem ezt, sem azt nem fogom fontosabbnak tartani. Kérem, kicsit ízlelgesse a bejegyzés magyar címét: ötletláda, és lássa meg ebben a közös ötletelés lehetőségét mások leszólása, saját ötleteinek magasztalása nélkül. Szerintem a nagy emberek fontos jellemvonása a szerénység…
(és mindenkitől bocs, hogy eltértem a tárgytól…)

@Süveges Gergő:
„Valamit tisztázzunk: nekem nem kellett ez a feladatkör, jó, nevezzük pozíciónak…” stb.
Szerintem aki picit is néz tévét, látja, eddig mit és hogyan végeztél, az szerintem félszavakból érti, mi a le nem írt mese a háttérben. Ettől függetlenül sokkal inkább te ülj ott, mint más, pláne ha hozzáteszem a blogon tanusított igen konstruktív hozzáállásodat.
De hogy érdemileg is szóljak, johnny előttem jól szólt, a webet, a modern kommunikációs eszközöket, csatornákat sokkal közelebb kell magatokhoz húzni, mert akár tetszik, akár nem, egy mai kölyök facebookozik, a mobilján is meg akar nézni egy honlapot, mindenbe bele akar kotyogni, felnyomja a legbutácskább mobilos videóját a youtube-ra. Ha ehhez nem idomul egy korszerű, kölyköknek szóló csatorna, akkor az első kudarcra sarkon fordul a gyerek. Olyan ez, mint régen egy amúgy nagyon szép és jó 6-8 évvel ezelőtt weboldal, aminek a látogatói az első percben hagyták ott, mert a csillivilli helyett az oldal Flasht, Javát, meg minden vackot akart telepíteni. Ha van egy olyan M2 oldal, amit egy srác a szünetben telóról is meg tud nézni, és jó tartalom lesz kint, akkor már megfogtad, függetlenül attól, hogy mi megy az M2-n, és az adót is nézni fogja. Thomas a gőzmozdonyhoz, meg a többi ilyenhez pénz kell. De amikre most utaltam, ahhoz inkább ötlet és munka, az meg szerintem volna. Pénzben nem hiszem hogy tudnátok versenyezni mondjuk egy Disney Channellel, de ötletekben és magyar közönségre szabott ötletekkel már simán. Egy IWIW is jó darabig ellen tudott állni a Facebooknak, mert magyar agyhoz volt szabva. Bocs, hogy kicsit elkalandoztam a tévétől, de ez is egy ötlet.
Tigris 2011.01.13 04:07:28
@Veg_: „hogy a gyereke szintjére nem leereszkedni kéne valakinek, mert az a baj, hogy sokan ereszkednek le, és lesz belőle egy rakat...”
Teljesen egyetértek. Nem hiszek abban, hogy akár egy ötévessel is az lenne a legjobb kommunikáció, hogy gügyögünk neki, és barbi-témákról csacsogunk vele, mint a legtöbb gagyi sorozat. Az inspirál egy gyereket, ha valami elég érdekes, és akkor ő akarja felfedezni, ő akar felnőni a feladathoz.

„Könyörgöm, ne programozást tanitsunk alapvetően!”
Na ez viszont fájt, bár valahol igazad van. De… Tudod, nekem, mint kockafejűnek, mindig nagyon fájt a magyar számtech oktatás. (Első programjaimat írógépen írtam, fejben futtattam, aztán lett egy Spectrumom, aztán Commodore 128, aztán a PC-k.) Addig morogtak, amíg szóltak, hogy vezessek számtech szakkört. Amikor már javában mindenki szines monitoron játszott, a szakkörön volt 4 fekete-fehér monitorom, egy 386-osom meg 3 286-osom, ezeken még a 3.1-es Win sem futott. DOS-t nem akartam tanítani, mert annál unalmasabb egy 10-12 éves gyereknek nincs. Elkezdtünk programozni, LOGO-ban. Ez egy eredetileg gyerekeknek, oktatásra kifejlesztett programnyelv, de a mai napig használják pl. a NASA-nál robotikai fejlesztéseknél. A sztori egyszerű, van egy teknőc a képernyőn, megmondhatod neki, hogy menjen előre ennyit, forduljon jobbra annyit, tegye le az orrát a homokba, akkor vonalat húz maga után, aztán három kanyar és három egyenes után megmondhatod neki, hogy ez egy háromszög, és onnantól már bármikor rajzol neked háromszöget. Egy gyereknek ez egy látványos játék, egy mese, amit ő ír. Nem szervezünk ciklust, nincsenek feltételes elágazások, függvények, mégis a gyerek megtanul programozni, és ami fontosabb, megtanul analitikusan, elemző módon, „matekul” gondolkodni. Nem akarom magam fényezni, indultunk négy gépen 24 gyerekkel, a harmadik félév kezdetére lettünk 150-en, de befulladt a dolog, mert a suli nem akart költeni rá, a gépek lerobbantak, és sokan lettünk. 150 lelkes, számtech rajongó gyereket kellett otthagynom. Programozni igenis érdekes lenne megtanítani a kölyköket, más kérdés, hogy nem úgy, ahogy és nem azt amit ők nem szeretnének megtanulni…
Példa videó a LOGO-ról:
www.youtube.com/watch?v=ohgPmdZgUmE

@Böszörményi Gyula:
Kedves Böszörményi Gyula!
Szerintem sem a lekezelő, sértett stílus, sem pedig a minden más ötletet lebecslő, saját ötleteket dicsőítő hangnem nem fog bárkit sem az ön, sem mások írásainak olvasására sarkallni, amit sajnálok. Szerintem nem egymást kéne minősítenünk, mivel itt mindenki hozza a saját ötletét és egyik sem zárja ki a másikat. Csukásnak nem egy könyvét olvastam, láttam feldolgozásait, természetesen fontosak azok is, ahogy más is, kár bárkiből tudatlanságot vagy rossz szándékot feltételezni, ha nem említette. Kérem, fogadja el tőlem, hogy volt köztünk olyan, aki Deltán nőtt fel, volt, aki minden hónapban a Cimborát várta, volt aki a teremfocit, és egyik sem jobb mint a másik. Talán abban egyetértünk, hogy mindegyik jobb, mint ha egy gyereket a pláza nevel. Továbbá nem vagyok benne biztos, hogy mindenkit a magyar szó kell hogy neveljen, engem pl. Rockenbauer magyar tájai, természeti világa sokkal inkább nevelt, de ezért sem ezt, sem azt nem fogom fontosabbnak tartani. Kérem, kicsit ízlelgesse a bejegyzés magyar címét: ötletláda, és lássa meg ebben a közös ötletelés lehetőségét mások leszólása, saját ötleteinek magasztalása nélkül. Szerintem a nagy emberek fontos jellemvonása a szerénység…
(és mindenkitől bocs, hogy eltértem a tárgytól…)

@Süveges Gergő:
„Valamit tisztázzunk: nekem nem kellett ez a feladatkör, jó, nevezzük pozíciónak…” stb.
Szerintem aki picit is néz tévét, látja, eddig mit és hogyan végeztél, az szerintem félszavakból érti, mi a le nem írt mese a háttérben. Ettől függetlenül sokkal inkább te ülj ott, mint más, pláne ha hozzáteszem a blogon tanusított igen konstruktív hozzáállásodat.
De hogy érdemileg is szóljak, johnny előttem jól szólt, a webet, a modern kommunikációs eszközöket, csatornákat sokkal közelebb kell magatokhoz húzni, mert akár tetszik, akár nem, egy mai kölyök facebookozik, a mobilján is meg akar nézni egy honlapot, mindenbe bele akar kotyogni, felnyomja a legbutácskább mobilos videóját a youtube-ra. Ha ehhez nem idomul egy korszerű, kölyköknek szóló csatorna, akkor az első kudarcra sarkon fordul a gyerek. Olyan ez, mint régen egy amúgy nagyon szép és jó 6-8 évvel ezelőtt weboldal, aminek a látogatói az első percben hagyták ott, mert a csillivilli helyett az oldal Flasht, Javát, meg minden vackot akart telepíteni. Ha van egy olyan M2 oldal, amit egy srác a szünetben telóról is meg tud nézni, és jó tartalom lesz kint, akkor már megfogtad, függetlenül attól, hogy mi megy az M2-n, és az adót is nézni fogja. Thomas a gőzmozdonyhoz, meg a többi ilyenhez pénz kell. De amikre most utaltam, ahhoz inkább ötlet és munka, az meg szerintem volna. Pénzben nem hiszem hogy tudnátok versenyezni mondjuk egy Disney Channellel, de ötletekben és magyar közönségre szabott ötletekkel már simán. Egy IWIW is jó darabig ellen tudott állni a Facebooknak, mert magyar agyhoz volt szabva. Bocs, hogy kicsit elkalandoztam a tévétől, de ez is egy ötlet.
Azok aztán vannak tömegével... most még több, mint a bizonyosság. Egyik kolléga féltő és jószándékú leveléből idézek - nyilván név nélkül. Vitaalapnak sem rossz.Ha érdekel, (ha nem,) elmondom, hogy őrültségnek tartom az egész napos ifjúsági csatornát. Talán még nem…..
Tigris 2011.01.11 01:29:41
„Délelőtt ki a csudának adunk gyerekműsort?”

30 évvel ezelőtt is volt délelőtt gyerekműsor, pedig a kérdést biztos akkor is feltette valaki. Amikor beteg voltam, akkor pl. tuti néztem, sőt, örültem, ha akkor volt mondjuk fogászat miatt rövid nap, amikor épp vmi érdekes ment délelőtt és haza tudtam érni rá. De ez 30 éve volt. Ma már egy gondos szülő, de egy értelmesebb gyerek is tudja rögzíteni a műsort, hogy mondjuk akkor nézze/nézesse meg, amikor ideje van. Régebben kevés adó és műsor közül válogathattunk, de ma sem mondhatom, hogy tele lenne a tévé sok-sok adója jó műsorral. Egyáltalán nem lesz baj, ha lesz jó műsor akkor is, ha kevesen nézik, mert akkor érdemes lesz rögzíteni.

„De még délután is miért gondoljuk, hogy versenyezni tudunk az csacskaságokkal…”

A kereskedelmi adók dolga a versengés. A ti dolgotok, hogy színvonalat közvetítsetek. Nem örülök a profilváltásodnak, ugyanakkor úgy érzem, a te kezedben jó helyen lesz a poszt, és tényleg színvonal lesz az adón. Ne versenyezzetek, mert a szemétben nem tudtok versenyezni, de akinek szemét kell, az fogyassza két pofára. A ti dolgotok, hogy olyat adjatok, ami más, ami jobb, és ami az értelmesebb, érdeklődőbb kölyköknek való. Aztán egy idő múlva, ha lesznek értékes műsorok, akkor az értelmesebbje magától fog átcsábulni az M2-re, nem kell őket csalogatni még csacskább csacskaságokkal.
Tigris 2011.01.13 03:14:35
@Süveges Gergő: Nézd, Gergő, azzal, hogy blogot indítottál, kikérted a jónép véleményét, szerintem sokaknak a szimpátiáját elnyerted (és akkor most nem nyalni akarok). Szerintem ha valaki tényleg szeretne valami javulást valamilyen közéleti vonalon, és mondjuk nem diktatórikus eszközökkel operál, akkor a szép lassú változásnál többre úgysem számít. A legjobb amit szerintem te is, meg mi is tehetünk, hogy egy jó irányba indulunk el. És ebbe beletartozik az is, hogy minket megkérdeztek. Lájkolom. ;)
Kijött a Snow Leopard 10.6.6 update, ami egyet jelent azzal, hogy az Apple megnyitotta a Mac App Store-t. Az operációs rendszer  frissítését a szokásos módon, a Sofware Update-ből vagy az Apple weboldaláról letöltve telepíthetjük, az újraindítás után a Finder ikonja mellett…..
Az elmúlt két évtizedben divattá vált az, hogy külföldre rohangálnak bal-, és jobboldali újságírók, publicisták, azon megszentelt oknál fogva, hogy külföldi elítélő véleményekkel támasszák alá itthoni politikai kritikájukat. Hogy e veretes hagyomány mikor alakult ki,…..
Nesze!szer Test-túra 2010.12.30 15:26:00
  A Google interaktív emberi anatómia oldala részletes betekintést enged testünkbe.A Google Lab újszerű test-túrát ajánl nem csak feltörekvő orvostanhallgatóknak, de minden – boncolási lehetőségtől megfosztott – nesze!szer olvasó számára, amely…..
Michael Jackson - Michael (Sony Music) Új lemeze jelent meg a napokban Michael Jacksonnak. A szupersztár persze már másfél éve halott, de hát az ilyesmihez nem kell élni. Pláne manapság, és főleg akkor nem, ha róla van szó. Ha nagyon cinikus akarnék lenni, azt mondanám, az egészben…..
Tigris 2010.12.20 22:42:37
@stabika: Csak mellesleg jegyzem meg, hogy a cikkíró által kiemelt Behind the mask egy Greg Phillinganes szám, amit '86-ban Eric Clapton juttatott fel a slágerlistákra. Ennyit a slágergyanúról…
Az már más mese, hogy nekem a két korábbi szám valahogy sokkal jobban bejön.
Részletek itt: www.whosampled.com/cover/view/10243/Eric%20Clapton-Behind%20the%20Mask_Greg%20Phillinganes-Behind%20the%20Mask/
Tigris 2010.12.20 23:24:55
@MorningGlow: És igen, igazad van, ezt a verziót is ismertem, csak sajnos nem tudtam előadót és évet kapcsolni hozzá. Mondjuk Jackohoz Phillinganes-en keresztül jutott el, ugyanis Jackonak és producerének, Quincy Jonesnak is haverja, zeneszerzőtársa volt a kezdetekben. Mindenesetre a lényeg, hogy a szám egyáltalán nem új és nem saját…
Volt már szó az Adobe PDF formátumáról, mint ismert, és általánosan elfogadott, mindenféle nyomtatható dokumentumot hitelesen megjelenítő szabványról. Ha PDF, akkor mindenkinek az Adobe Readere, vagy régebbi nevén az Acrobat Reader jut eszébe. Ez a dokumentum-olvasó mára már azon…..
Indafilm blog Hibabejelentő 2009.11.11 18:34:00
Drága néző és reménybeli néző! Jó sok álmatlan óránk ment rá, hogy az Indavideó Film minél egyszerűbben és megbízhatóbban működjön. Mivel azonban a számítástechnika ingoványos terület, az ember pedig gyarló, lehet, hogy egyes felhasználóknál gondok adódnak.…..
Tigris 2010.12.03 18:56:06
@Nyiri: Szerintem egy évre vették meg a közzététel jogait, s ez lejárt. Már régóta nincsenek fenn új filmek, haldoklik az oldal, annak ellenére, hogy nem egy javaslatot tettem kisebb költségvetésű, illetve független filmekre a szerkesztőknek. Az, hogy nem látok ezekből megjelenni egyet sem, sőt, a meglevő állomány is radikálisan leépült, ez szerintem egyáltalán nem jelent jót. Kár érte, de ennyi inaktivitás után, pláne hogy a szerkesztők sem hajlandóak hozzászólni a kommentekhez, már kijelenthető, hogy az oldal elhalálozott.
Tigrincs blogja Költözés! 2010.11.03 10:18:00
Eljött hát az idő! Kinőttem a blog.hu által biztosított technikai kereteket, ezért a blogom költözik. Ezentúl a többi, velem kapcsolatos dologgal egy helyen lesz megtalálható a tigrincs.hu-n. A művelet első darabja a Tigrincs blog, hogy aztán lassan kövesse a többi oldal is. Ez a…..
Checkpoint Charlie Ivy Lee 2010.10.23 21:20:00
Olvastam egy nagyszerű könyvet Barabási Albert-Lászlótól. Az a címe, hogy Villanások, és mondjuk a humán mobilitással foglalkozik. Van benne egy rész, ahol leírja C. M. Schwab és Ivy Lee történetét. Az előző az első dollár milliárdos volt, a vasiparban nyomult, az utóbbi a…..
  Változott a Mátrix. A webkettes forradalmár már nem a kocsmából indul rabot szabadítani. A webkettes forradalmár közösséget szervez, csetel, fórumozik, iwiwez, fészbúkozik. Kommentel, blogol, lájkol, megoszt. Varázsszavak? Meglehet. Ám, tetszik-nemtetszik némely…..
Tigris 2010.10.22 16:04:57
Tigris 2010.10.22 16:06:42
@agyvihar: Nem csak a politikusaink… Orwell agyrémének fordítottját éljük: mindenki a nagy testvért figyeli. :)