Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aranyosi

0 bejegyzést írt és 562 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                    Sziasztok! Én 1992 óta vagyok Jehova Tanúja. De. Mivel pilóta vagyok és járom a világot és látok sok mindent ezért úgy gondolom, hogy az értelmi képességemet nem szeretném a Királyság Terem kapujában hagyni. Ott…..
"Jehova angyala nyomban lesújtott rá, amiért nem Istennek adta a dicsőséget. Férgek ették meg, és meghalt." A fenti szavak nem csupán a Cselekedetek 12:22 -ből lehetnek ismerősek, mivel tulajdonképpen ugyanazt állítja magáról Jehova Tanúi vezetőtestülete is, mint a Heródesről az őt imádó tömeg, bár…..
Aranyosi 2019.01.03 21:07:05
@Igazság Kereső: Örülök, hogy széleslátó egyén vagy. A gerinces kifejezés csak szemléltetés volt. Mivel erős nyomást gyakorol a szervezet a tanúkra,hogy semmi képpen ne kutakodjanak. És az ebből fakadó félelmet legyőzve kell a gerinc,az az erős független elmebeli szabadság.
Aranyosi 2019.01.04 22:08:28
@Igazság Kereső: Tudom .Én mindent elvesztettem.
A Jóisten megint alkotott. Nem elég, hogy az ő kegyelméből egy hitvalló keresztény kormány áll Magyarország élén, most kiderült, hogy Mészáros Lőrincet is ő tette Magyarország és ezzel a világ egyik leggazdagabb emberévé. Én nem tudom, hogy ezeknek az embereknek milyen istenképük lehet, de…..
Aranyosi 2018.12.25 20:05:19
Hát a Marci barátom törölte magát. A törlésével automatikusan eltűnt a blogja és minden korábbi írása. Ezzel egy újabb exjt blog szűnt meg, de ez most más. A márciusi botránynak köszönhetően azok a blogok szűntek meg, amelyek hazugságokat tartalmaztak. Kitalált történetek, hazugságok és bizalommal…..
Aranyosi 2018.09.06 21:04:01
ISMERED A TÉNYEKET?  (Őrtorony 2018. aug. 3.o.) Az utolsó alcímmel kezdem: "A bibliai alapelvek megóvnak minket" De mitől is kellene megóvni bárkit bibliai alapelvekkel?A tények megismerése veszélyeztetne valakit?Ha mellőzöm a szarkazmust, a komoly szavak láttán gondolhatnám, hogy csakis hiteles…..
Aranyosi 2018.08.14 20:11:27
@a századik juh:
idáig 22 hamis világvégepróféciáva
fel sorolnád, köszi
Aranyosi 2018.08.15 20:37:26
Aranyosi 2018.08.20 16:44:01
@a századik juh: A 75 nagyon is direkt beharangozás volt. Saját bőrömön tapasztaltam.
Illusztrációk a “Segédeszköz a biblia tanulmányozásához” kiadványban. 2. rész “Isten neve a Keresztény Görög Iratokban” Az adott rész írói szerint “meggyőző bizonyítékok szólnak amellett, hogy a tetragram szerepelt az eredeti görög kéziratokban”. Az Őrtorony Társulat - saját állítása…..
Egy nemrég megjelent "kiemelt videó"-ban (jw.org), melynek címe Szeretik és tisztelik az igazságot, hangzottak el a következők: "Néha rengeteg időt és energiát fektetünk a kutatásba és előfordul, hogynem találjuk meg azt amit keresünk." Értem én, hogy nem mindig végződik kudarccal a kutatás. De…..
Aranyosi 2017.12.25 12:53:13
@ORION: Áldott, békés karácsonyt ,neked és kedves családodnak is!
45… 46… 47. A számolásomat megszakítva középre nézek, a hang irányába, keresve a forrást. Az előre hozott Őrtorony tanulmányozás fonalát már igen korán elveszítettem valamikor 10 és 13 között. Ja igen, majd elfelejtettem ez az én egyik túlélési technikám az elmém kikapcsolására, a világítótesteket…..
„Kedves Egonymus! Nem tudom, hogy miért pont neked írtam le ezt, ami velünk történt. Talán a személytelen mivoltod, ami miatt terád esett a választásom. Csak az írásaidon alapján ismerlek de érződik az együttérző hozzáállásod az emberi lelkekhez. Bízom a tisztánlátásodban (meg Jehova Tanúja is…..
Aranyosi 2017.11.22 20:18:27
@Marci kérdez:
/jehova_tanui_szerint_az_oralis_es_az_analis_szex_termeszetellenes ez is az én írásom volt
Aranyosi 2017.11.26 11:22:54
@Marci kérdez:

Üdv Marci!

Válaszolva kérdésedre a társulati levelet illetően. Igen a levél hiteles. A volt feleségem unoka öcse kért ebbeni tanácsot a szervezettől. Amit részünkre is meg mutatott. Onnatól kezdve a mi intimitásunknak is be fellegzet. És a tanítás megkérdő jelezés miatt ,engem ki közösítettek. A levelet le fényképeztem, ami látható. Az eredetit az exem elvitte, az az rejtegette is előlem,nehogy bizonyíték legyen. Mivel fotó készült azért megosztom,ha ez a téma valamikor is elő kerül. Látva mindeki számára ,hogy szervezet hogyan vélekedik e témában ,amihez semmi közük nem lenne. Remélem elfogadható volt számodra a válaszom.
Aranyosi 2017.11.26 11:25:09
@Marci kérdez:
És nem mindig vagyok itt, bocsi ,hogy várnod kellet.
    Jehova Tanúi szétverik a családokat !   Marhaság,  mondtam mikor Tanúként először találkoztam ezzel a felvetéssel.... És hoztam fel az érveket, hogy miért is hamis ez az állítás....miért is rosszindulatú. Ekkor azt gondoltam, ilyet csak az mondhat,  ki nem ismeri…..
Jehova Tanúit súlyos kritikákkal illették az elmúlt években a közösségmegvonási eljárásmódjuk miatt. Akik számára ez nem ismerős, a vallás úgy rendelkezik, hogy azokat a megkeresztelt tagokat, akik kilépnek a vallásból vagy kizárják őket a szabályaik vélt megsértése…..
"Egyes papok világias magatartásáról, mint például némely tv-lelkész erkölcstelen és fényűző életmódjáról az utóbbi időben a hírközlő eszközök is közöltek tudósításokat. Egy mai dalszöveg-író olyan dalt szerzett, amelynek a címe: „Vajon Jézus hordott volna [10 000 dolláros] Rolex karórát televíziós…..
Aranyosi 2017.10.07 12:04:18
@Válaszolj a kérdésemre légy oly elragadóan bájos:
De! Bátran írhatsz. Nagyon sokan át éltek, hasonló esetet. Kíváncsian várjuk a Te meg élt történetedet.
Na nem a blog szerkesztőinek vagy esetleg olvasóinak véleményét tükrözi ez a cím. Jehova Tanúi egyik felvigyázója kápráztatja el időről időre rajongóit ezekkel a kijelentésekkel. A szervezetben, bibliai vagy logikai okból szinte semmi ellen nem szokás és nem is szabad felszólalni. Ha azt tanítja a…..
Aranyosi 2017.09.04 17:33:21
Aranyosi 2017.09.09 09:11:17
@Alvirág: Lehocky is egy dilettáns személy volt.Vácot már nagyon unták. Szinte mindíg egy témát adott elő,unalmas volt.
Előszó Kedves egykori hittársaim! Miután évtizedeket töltöttem köztetek, meg vagyok győződve arról, hogy Jehova Tanúi többsége jó szándékú, igazságszerető ember! Tudom, hogy rengeteg áldozatot hoztok azért, hogy mindig a teremtő akarata szerint járjatok. Átérzem, mennyi…..
Aranyosi 2017.07.04 20:34:09
A Jehova (יְהֹוָה) szó és kiejtés egy nyelvészeti furcsaság, mely egy helytelen értelmezés és olvasat eredményeként jött létre[1] a 16. század elején, mivel a kor keresztény héber grammatikusai még nem voltak teljes mértékben tisztában a héber olvasatok rendszerével. (Az első keresztény héber nyelvtan Johannes Reuchlin 1526-ban megjelent De rudimentis hebraici című munkája volt.) A szó 1520-ig nem volt ismert, ekkor vezette be Galatinus, amit azonnal meg is támadtak nyelvészeti, valamint történeti-teológiai alapokon.

A héber bibliaszöveg hagyományozási tradíciójának egyik alapja, hogy a szövegben szereplő valamennyi szó kap pontokat. A szövegben vannak olyan szavak, melyeknek más az olvasatuk (qeré), mint ahogyan le vannak írva (ketív). Ezekben az esetekben az olvasandó szó magánhangzói (pontjai) kerülnek a szövegbe írt „helytelen” alak alá, míg a szó „helyes” írott alakja a margón szerepel. Ekkor a szövegben a szó alatt található magánhangzókat és a margón szereplő mássalhangzós alakot kell összeolvasni – ez lesz a helyes olvasat. (Másként: a javítás a szövegben lévő helytelennek tartott alak megváltoztatása nélkül úgy történt, hogy a helyes szót megbontották: mássalhangzói kerültek a lapszélre, magánhangzói a rontott alak alá. A szövegben eredetileg található szónak tehát nincsenek meg a magánhangzói. Az így kapott – immár kipontozott – szövegbeli alak neve scriptio mixta vagyis kevert írás és egybeolvasása súlyos hiba. (Legegyszerűbben onnan ismerhetőek fel, hogy a héber olvasás szabályi szerint kiolvashatatlanok, de a szövegben lévő szó felett mindig ott áll a lapszéli jegyzetre utaló circellus masoreticus, a maszoretikus köröcske is: ° .)

E jelenséget a héber nyelvészet כְּתִיב קְרֵי ketív qeré-nek nevezi – körülbelüli fordítása: írva van [de] olvasd [másként]. E ketív-qerékből rengeteg van, túlnyomó részük egyszerű helyesírási variációkat (pl. י j / ו w variációkat) tartalmaz.

Azoknál a szavaknál azonban, amelyek tömegesen fordulnak elő, az olvasandó szó magánhangzói ugyan továbbra is bekerülnek a szövegben lévő szó alá, a lapszélre azonban a helyes mássalhangzós alakok már nincsenek kiírva, mivel úgy vétetik, hogy azokat mindenki tudja. Ennek neve qeré perpetuum – állandó qeré, állandó olvasat. Ilyen szó Jeruzsálem héber neve, a hí ő nőnemű személyes névmás a Tórában és még néhány más szó, és ide tartozik az istennév is.

A zsidóságban a יהוה jhvh-t tiszteleti okokból (és a hetedik parancsolat értelmében) nem ejtették, azt csak az engesztelés napja alkalmával mondhatta ki a főpap a Szentek Szentjében. Helyette az אָדוֹן ádón úr szóból képzett אֲדֹנָי ʾădōnāy: Adonáj Úr, Uram, Urunk szót ejtették. (Mindig hosszú á-val, a rövid ă-s forma אֲדֹנַי ʾădōnăy: adonaj a szó egyes szám 1. személyű י ַ- -ăj enyém birtokraggal ellátott alakja, jelentése uram és mindig emberre vonatkozik. Az Adonáj vagy ennek pauzális (pluszhangsúlyos) alakja, vagy egy külön tiszteleti י ָ- áj raggal van ellátva, de ebben az irodalom nem egységes.)
Az אֲדֹנָי Adonáj magánhangzói ְ ֹ ָ ə-ó-á tehát bekerülnek a יהוה jhvh alá (az ֲ „ă” nem más, mint a svá („ə”) ְ álef alatti formája): így jön létre a kevert írású יְהֹוָה yəhōwāh alak, aminek téves egybeolvasása eredményezi a Jehova szót.
A zsidóságban az istennév szentsége már korábban áttevődött az Adonáj-ra is, így jelenleg többnyire a הַ‏‏שֵּׁם hassém, moder kiejtéssel: ha-Sém a Név szót ejtik helyette.
A kereszténység is az Adonájt vette át. A görög Szeptuaginta fordításában helyén a κυριος küriosz (görögül: Úr) szót találjuk, a latin Vulgátában pedig az ugyancsak Úr jelentésű Dominus-t.

A Jehova ejtéssel további probléma, hogy a szó így héberül megfejthetelen lesz, illetve értelmetlen (sőt bizonyos értelemben blaszfémikus) jelentést ad ki, alakilag ugyanis egy fordíthatatlan nőnemű(!) qal particípium passzívum lesz. Ugyancsak probléma, hogy míg ezt az alakot kiemelték, addig az alább következőt nem.
Pontozás 3: Elohím

Ha a יהוה JHVH mellett a szövegben már az אֲדֹנָי Adonáj is megtalálható, az Adonáj Adonáj olvasatot elkerülendő, az Istennév az אֱלֹהִים Elohím Isten szó magánhangzóit kapja meg, s kiejtése is ez lesz.

יְהֹוִה / יְהוִה yəhōwih, ejtsd: Elohím (soha nem olvassuk Jehovi-nak)
Az יְהוִה אֲדֹנָי tehát Adonáj Elohím Úr Isten / Örökkévaló Isten
Segélykérő levél a mo-i fiókhivatalhoz címezve, amire sohasem érkezett válasz...
Aranyosi 2017.06.24 14:25:32
@M.Kriszti: Legjobb ha szóba sem állsz velük, ha oda kerülne a sor. Így legalább meg óvod az emberi méltóságodat,hogy nem adol alkalmat nekik,hogy meg alázanak.
MI A CSALÁS AZ ÚJ KÖNYV MEGJELENTETÉSÉBEN? Természetesen nem a levéltári dokumentumok vagy a szemtanúi beszámolók meghamisításának gyanúját veti fel ez a kérdés, bár volt már példa ilyesmire is a szervezet történetében, gyülekezeti szinten mindennaposak a szervezet helyi képviselőitől, de…..
A 2017. februári Őrtorony két főcikkének elemzése. Április 23. és 30-án tanulmányozzák. A válasz egyszerű lenne, ha egyértelmű szentírási alapra lehetne rámutatni. De mivel ilyen nem létezik, a vezetőtestület kénytelen volt fabrikálni egyet. Azt, hogy mennyire ingatag magyarázatok ezek, a leginkább…..
Miért vetődik fel egyáltalán egy ilyen kérdés? 2012. első félévében legalább egy körzetfelvigyázó témája, amivel minimum 20 héten keresztül járta akkori körzetét és tanított vele több száz keresztényt a következő volt:"Hogyan készüljünk fel a nyomorúságra?" A legtöbb hallgató először hallotta…..
Aranyosi 2017.04.21 17:18:44
@leslie07:
Majd erőteljesebb gyüjtést szerveznek.És megszavazák, hogy ki mennyit akar adni. Lehet felajálani öröséget aranyat házat. Pontosan úgy, mint már többször tették ez a Mi királyság szolgálat oldalán.
2017. április 11-én, napnyugta után (Niszán hónap 14-e) az Őrtorony megrendezi az éves emlékünnepét, megemlékezve Jézus haláláról, ami “Úrvacsoraként” is ismert. A kenyér és bor eljut minden résztvevőhöz, mint ahogy az más gyülekezeteknél is szokás. A nagy különbség az, hogy világszerte szinte az…..
Írta: Jon Atack         2016. szeptember 22. A kritikai gondolkodáshoz feltétlen szükséges, hogy képesek legyünk ellenőrizni az információ hitelességét. Ebben az első akadályt az jelenti, hogy hajlamosak vagyunk elfogadni azokat az információkat, melyek megegyeznek nézeteinkkel - ezt hívják…..
Gyülekezeti "könyv"-tanulmányozás kr 5. fej., 1–9. bek. A Király fényt áraszt a Királyságra (5. fejezet) A szemléltetések csalóka eszközök a szervezeti eszköztárban. Némelyik teljesen félre viszi az értelmezést, mint például a 3.fej.-ben is. Nem a szemléltetések, hanem a felhasználás módja és…..
Teljes szívemből sajnálom, de alávaló és sunyi támadás célkeresztjébe kerültem. Nem ismerem ennek a feldolgozásának és a kezelésének a módját. Én még elviselném valahogy, de nem akarok más kontójára bátor lenni. A jt-exjt blogszférában sajnos van olyan sunyi g.ciláda, nem is egy, akik kétkedőnek…..
Aranyosi 2016.11.02 21:48:33
@sefatias: Szintén ez a véleményem. Ugyan mi baj lenne!
Ha valamiről, két egymásnak ellentmondó állítással találkozol, és semmilyen módon nem tudod ellenőrizni, hogy melyik az igaz, mire következtetsz? Kétféle következtetést is le lehet vonni:                  - Az egyik állítás nem igaz                  - Egyik állítás sem igaz..
Aranyosi 2016.10.16 10:17:31
@sefatias: Igen! Köszönöm.
Az elmúlt egy év egyik leggyakrabban használt idézete a Bibliából a János evangéliuma 10:1. Olyanok is boldog önelégültséggel lobogtatták Jézus szavait, akik amúgy addig azt se tudták, hogy Jézus szavai fel vannak jegyezve valahol. A határokon átmenekülő, átszökő menekültekre alkalmazva úgy…..
Aranyosi 2016.08.28 13:08:43
@sefatias: Talán nem Jézustól , de a tulajdonostól igen.
Annácska és kis Peti nagyon szeret játszani. boldogok, ha kint vannak, egész nap csak ugrálnak. De a királyságteremben nem játszanak, csendesek Mert ha ugrabugrálnának Végül még bajt okoznának. "mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak" Prédikátor 3:1 A fenti…..
Aranyosi 2016.03.05 13:58:43
@Brigi40: Emlékszem egy mikulás ünnepségre. Hetedikes voltam. Az osztály társak egymást ajándékozták meg. Mivel tanúként ebben nem vettem rész, volt érzelmi feszültség bennem. Sőt mivel páros számot képviselt az osztály velem együtt. De mivel én nem vettem részt, az egyik osztály társam pár nélkül maradt.Így az osztály főnök helyettesített. Meg történt az ajándékozás az osztály főnöki órán. Én a hátsó padban ültem, szótlanul, és csak figyeltem. Egyszer az osztály főnök elindult a padok között, és egy pár csomagból édességet vett ki. Össze gyűjtött pár darab édességet. Elindult felém és szótlanul letette a padomra, és azt mondta ez a tied, és közös ajándék a társaidtól. Nem kell gondolom le írni azt hogy mit éreztem, azt a meg alázottságot. És akkor eltört bennem valami. Isten óvja mindenkit a tanúktól. A lelkében ölik meg az Őszinte Istenkereső embereket!