Regisztráció Blogot indítok
Adatok
korporál jolán

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 100. és 150. adásunkat is hangosító Runyai Stúdió vezetője, Runyai Gábor podcastot is készít, és a legutóbbi adásba bennünket hívott meg vendégnek. Szó esett arról, hogyan vesszük fel a Checkpointot és milyen tanulságokat szűrtünk le így a negyedik évadot taposva, hogyan készülnek a cikkek a…..
korporál jolán 2018.06.28 15:04:53
IDDQD Checkpoint Mini #70: Wizball 2018.04.19 16:11:44
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
korporál jolán 2018.03.28 07:35:56
Megsorozunk benneteket adásokkal a héten és a jövő héten, hogy tudjatok mit hallgatni az ünnepekben (és hogy legyen mire hivatkoznunk, amikor január első hetében pihenünk kicsit). Tegnapelőtt ment ki egy Mini, de máris itt a következő Checkpoint visszatérő vendégünkkel, Hancuval. Ebből következően…..
korporál jolán 2018.01.14 22:00:37
A shownotesban rosszul van feltüntetve, nem a Giana Sisters zenéje hallható az adás végén, hanem a Ghosts'n Goblinsé, mégpedig ez a változat: www.remix64.com/track/johan-andersson/ghosts-and-goblins-surf-mix/
Vagy nem is annyira véletlenül került oda az a Giana Sisters cím? :)

Egyébként, ha már a kezdetektől fogva a Creatures zenéje hallható a podcast bevezetőjeként, igazán megérdemelne ő is egy mini adást. Mellesleg itt azt írják, hogy a nemrég feltámasztott Thalamus kiadó tervezi a játék harmadik részének elkészítését C64-re: commodoreformat.wordpress.com/thalamus-digital-will-release-creatures-3-for-the-c64-exclusive/
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
korporál jolán 2018.01.02 22:24:24
@Savior: Ez lehet a magyarázat, bár úgy vettem észre, hogy Stökiék az adásokban, ha a játék szóba kerül, akkor mindig mint egy etalonként hivatkoznak rá. Ebből gondoltam, hogy már C64-en is ismerték és szerették.
korporál jolán 2018.01.02 22:33:56
@Bobby Newmark: Kár hogy nem ismertem az ELITE-nek ezt PC-re írt PLUS változatát, mert a sima verziójának CGA grfikája, pontosabban a megjelenítés színpalettája nagyon illúzióromboló volt, emiatt nem is játszottam vele.
(Aki alapból nem bírja a podcasteket, most be is csukhatja a posztot, mi pedig megígérjük, hogy podcastes napon mindig lesz más kontent is a blogon.) Az IDDQD egyik alapítójával, Grath cimbivel nagyjából fél éve folyamatosan beszélünk arról, hogy kéne csinálni egy jó kis gémer…..
korporál jolán 2016.12.27 14:17:40
Nyaralásaink alatt jól felgyűltek a Vakondok 4-werkfilmek (tudjátok, ez az a dokumentumfilm, ami a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát dolgozza fel, és aminek rendezőjével nemrég beszélgettünk). Három is van, ami még nem szerepelt a blogban, de most behozzuk magunkat. Az első videóban ismét egy…..
korporál jolán 2016.07.21 14:45:18
@VikMorroHun: Az utóbbi 4-5 részt már nem tudtam megnézni, a korábbiakat igen, gondolom most azok sem mennének nálam. Nem tudom mire vélni a dolgot.
Már csak pár nap, és rátehetjük a kezünket a Fallout 4-re, de a 8 Bit Weapon nevű chiptune közösség nem bírt addig várni: készítettek egy apró, de elismerésre méltó demót, amivel a nagy előd előtt tisztelegtek. A demó egy elképzelt játék, a Fallout 84 egy bemutatója, és…..
korporál jolán 2015.11.03 23:03:16
@B-Bird: A Stealth Figter leírása az 1001/5 c. könyvben található, hozzám is szintén fénymásolat formájában jutott el annak idején. :) pcvilag.muskatli.hu/irodalom/CoV/E1p5/kep.php?kepparam=e1p5-113.jpg
Az F-15 Strike Eagle is rémlik, hogy az talán az 1001 egy korábbi részében volt benne.
Pár hete írtunk arról, hogy lelkes olasz fejlesztőket Bud Spencer és Terence Hill filmjei ihlettek arra, hogy verekedős játékot készítsenek. Úgy tűnik, a derék taljánok nem lazsálnak, máris kiadtak egy játszható demót, innen letölthető. A játék végleges címe úgy tűnik,…..
korporál jolán 2015.10.21 02:11:38
Tovább folytatjuk Checkpoint nevű podcastünk kistesóját, a Checkpoint Minit, amiben vendég nincs, és minden alkalommal csak egyetlen régi játékot vesézünk ki 10-15 percben. Persze a kivesézés része, hogy elmeséljük, milyen élmény volt újra kipróbálni ezeket a játékokat…..
A számos jubileumi, megajubileumi és millecentenáriumi adás után elérkeztünk a tizedikhez, amit úgy ünnepeltünk meg, hogy ezúttal egész jól sikerült a hang, mindenki olyan közel ült a mikrofonhoz, amennyire kellett, öröm volt vágni az anyagot. Vendégünk Horváth Norbert…..
IDDQD Hétvégi játékcsaj: Scotia 2012.07.07 18:01:00
Tudom, hogy Mother Brainnel már a múltkor kitoltam veletek, de most ráteszek egy lapáttal: megint nem csinos/dögös játékcsaj következik, hanem egy emlékezetes főellenség (aki mellesleg át tud alakulni dögös csajjá is, ha éppen ahhoz van kedve). Scotiáról van szó, a Lands of Lore…..
Valamiért azt gondolom, hogy jeles alkalom, amikor valaki először vesz életében egy játékot pénzért, úgy, ahogy azt elméletileg kell. Persze, ez manapság már sokak szemében idióta hozzáállás, hát minek, ott az ncore-bolt, meg a rohadék kiadók amúgy is milliárdokat kaszálnak,…..
Régen volt Játékvadászat, pedig tucatszám állnak hozzá a levelek a postaládámban. Legutóbb nem sikerült megfejteni a keresett játékot, talán most több szerencsénk lesz. Most p44 fedőnevű olvasónk keres egy régi autós cuccot: Egy régi, PC-s, DOS-os játékot keresek. Nem…..
Régen volt már toplista, gondoltam, a Flappy Bird kapcsán összeszedem azokat a játékokat – hovatovább kazuárságokat –, amik jellemzően picik, nagyon egyszerű szabályai vannak, viszont olyan addiktívak, hogy bármikor el lehet tölteni velük öt-tíz percet (órát, hetet,…..
IDDQD Heti retro: Lords of Midnight 2011.08.19 07:30:00
A ZX Spectrumra készült játékok közül a Lords of Midnight egészen biztosan ott van az első tízben – nemcsak sokrétű kaland/stratégiai játék, de briliáns programozói bravúr is egyben. Nekem mégis olyan volt a viszonyom vele, mint a Tir Na Noggal: amikor megismertem, még…..
korporál jolán 2013.01.01 21:37:07