Regisztráció Blogot indítok
Adatok
keresztszalag

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem elég, hogy hosszú órákat várunk, még akkor a bocsánat kérés helyett csapkodás és melegebb éghajlatra küldés is kijut az ember lányának? Kedves Praxis, kedves olvasók!   Sjanos én is rossz tapasztalatokat szereztem a magyar egészségügyben. Nem gondoltam volna, hogy egy…..
Egy lábujj műtéttel kezdődött: cukorbeteg volt,és sajnos muszáj volt leműteni kettő lábujját is! Mindenhol voltak problémák a nővérekkel. Édesanyámat is kórházban segítették a halálba! Nevezetesen a veszprémiben! Nem ott hunyt el,mert előtte még megjárta a…..
keresztszalag 2014.02.27 18:15:51
@Braincelle: Bennem felmerült, az agyi infarktus lehetősége, a férjem esetében, csak sajnos az orvosokban nem. A férjem is súlyos cukorbeteg. Négy éve egy éjszaka leesett az ágyról, a sajnálatos eset után már nem tudott lábra állni, zavarodott volt, és iszonyú gerinc fájdalmai voltak. A házhoz hívott ügyeletes orvos, lumbágót diagnosztizált, adott egy Algoporyn injekciót és elment, távozása előtt közölte hogy ez nem kórházi eset. Ezek után a férjem 2 hétig szenvedett otthon iszonyú fájdalmak között. Ez idő alatt, kétszer az ügyelet volt náa, egyszer a háziorvos. Végül nagy nehézségek árán a háziorvos bevitette a Neurológiára, ahol 2 kompressziós csigolya törést találtak a röntgen vizsgálaton, amit követett egy MRI vizsgálat is amit a kórháztól 80 km-re levő másik intézményben végeztek el. A mentő autóban ezt a hosszú utat ülve kellett végig utaznia a férjemnek. 52 éves volt amikor mindez megtörtént. A diagnózis többek között neurópáthia, csigolya törés, gyomorvérzés, mely a kórházi benn fekvés alatt történt, meg is kapta a megfelelő kezelést a bel osztályon. Elnézést hogy ilyen hosszúra nyúlik a hozzászólásom, de még nincs vége! Három hét kórházi kezelés, és három hét szanatórium után hazakerült, de most már sokkal rosszabb állapotban, mint ahogy a kórházba került. A jobb oldala, keze-lába nagyon gyenge volt, és csak rolátorral, illetve járókerettel tud járni. Az eset után 4 hónappal tudtam egy agyi MRT kieszközölni, melynek az eredménye mindenkit meglepett, csak engem nem mert ránézésre látni lehetett, hogy kiterjedt agyi infarktusa volt. Az MRI vizsgálat alátámasztotta. Kérdem én, miért nem csináltak a kórházi benn fekvés alatt megfelelő képalkotó eljárásokat, miért neuropáthiára koncertáltak az orvosok, a neorológiai osztályon, és a belgyógyászaton is. Így jártunk négy éve, és a férjem állapota most már úgy tünik hogy végleges. Most 56 éves. Hát ez a mi kálváriánk.
keresztszalag 2014.02.27 22:19:15
@Braincelle: Köszönöm az együttérzést! Sajnos én sem találom a válaszokat, hogy" mi lett volna ha". Nagyon bonyolult összetett eset a miénk. Igen áll a neuropathia is, de az agyi infartkus volt a fő oka a nagyfokú mozgásvesztésnek.Nem, nem volt előtte gyenge a féloldala az ágyról való leesés előtt. Ezek a tünetek az esés után alakultak ki, azért erőltettem az ügyeletet, és a háziorvost, de ők arra hivatkoztak hogy egy sima lumbágó. Pár hét után, mikor sikerült a kórházba beutaltatnom akkor erősödtek a tünetek. Pontos diagnózist csak 3 hónap után kaptunk. Ez van!! Nem vádolok én senkit, így utólag, távol áll tőlem, csak nem értem az egész folyamatot, hogy miért kellett ennyi időnek eltelni a betegség bekövetkezte, és a pontos diagnózis között. Azért szoktam kérdéseket feltenni itt a blogon, hátha, netán a szakemberektől választ kapok.
Sajnos későn tudtam meg, hogy a fizetős szárny mennyivel másabb! Modern bútorokkal, kényelmes ágyakkal, lapos tv, WiFi, hűtőszekrény, széf, fürdőszoba, WC bent, szőnyegpadló, zárható, fotócellás ajtó stb. Néhány szó a Soproni szanatóriumról . Januárban 2 hetet töltöttem…..
Praxis Dr. Laikus PHD emlékére 2014.02.19 09:51:48
Drága Laikusunk emlékét szívünkben örökké megőrizzük! Most búcsúzunk Tőle. Kedves állandó hozzászólók, olvasók, Mindenki!A Praxis blog sokak által eleget emlegetett (valószínűleg nem éppen pozitív kontextusban) megálmodója és szerkesztőjeként a lehető legritkábban…..
Még a személyzet sem állta meg szó nélkül az ügyeletes doktornő mulasztását. Egy orvos pl. így nyilatkozott a kollégájának: „Na, megint jó ügyeletesünk van!” Nem túl szerencsésen kezdődött az évünk. Már január végén meghalt a nagypapám, és valószínűleg ennek nagy…..
keresztszalag 2014.02.17 15:38:42
@Irkutszk: Isten nyugosztalja. A föld legyen könnyű rajta.
Nem ócsárolok senkit, sem a háziorvost, sem a kórházi szakrendeléseket, de tény, hogy megtapasztaltam, hogyan betegítenek meg lelkileg is egy addig makkegészséges, életvidám embert.  Kedves Szerkesztők, sziasztok!   Ma reggel teljesen véletlenül botlottam a blogba, azon…..
keresztszalag 2014.02.08 12:38:07
@DFK: Igenis van!! Meg kell fizetni a megfelelő embert, és akkor sínen lesz minden! Hidd el ez így működik. Sajnos hosszú évek tapasztalata ezt mutatja!!
Most  pereskedem,  de  a  kutya  kutyát nem  harapja. Röviden  ennyi  egy ember  élet,  na  és  kit  érdekel? Tisztelt  olvasó Nekem   a  kálváriám  Esztergom: Vaszari  Kolos …..
keresztszalag 2014.02.03 20:00:22
@Tempus-Anh: Köszönöm a választ. A hozzátartozóm esetében, Járásképtelenséggel, és jobb oldali átmeneti bénulással járt. Sajnos ennek már négy éve, és javulás nem látható. A járás csak rolátorral, sík területen, 20-30 lépés. Az első hetekben, az orvosok neurophátiára gondoltak, mert súlyos cukorbeteg. 52 éves volt amikor beteg lett. 5 hónap után tudtam kiharcolni egy MRT. ami végül is kimutatta a lezajlott agyi infarktust. Nagyon fiatalon tört ketté az életünk.
keresztszalag 2014.02.03 20:05:03
@csak néha benézek ha marhaságot látok: Köszönöm a választ! nálunk más a helyzet. A hozzátartozóm 52 éves volt amikor az eset történt, azóta csak rolátorral és járókerettel tud kis távolságokat megtenni. Engem az zavar hogy csak 5 hónap után tudtam MRT kiharcolni, mert előtte Neurophátiára gyanakodtak az orvosok, mivel súlyos cukorbeteg. A képalkotó eljárás egyértelműen igazolta, a lezajlott agyi infarktust.
keresztszalag 2014.02.03 20:11:21
@Tempus-Anh: Köszönöm az együtérzést, és a válaszokat. Engem azóta állandóan foglalkoztat, rágódom rajta hogy, hogyan történhetett ez meg velünk! 5 hónapig kétségek között élni, maga a pokol. Bár a pontos diagnózis után sem könnyű!
Anyu meghalt szombaton,vasárnap az egyik szobatársa,majd a harmadik szobatársa. Tisztelt Praxis blog!Elküldeném azt az üzenetet, amit a dombóvári kórháznak is eljutattam.Tisztelt Belgyógyászat 1-es osztály!  Az intenzív osztályon az ellátás megfelelő volt,gyógytornász nem…..
keresztszalag 2013.11.30 21:49:04
@Betli Lujza, riporter és álszerető: Márpedig elhiheted, mert ez így működik.
Undorítónak tartom a mentősök munka morálját és azt hogy telefonon keresztül eltudják dönteni a semmiből mikor szükséges és mikor nem szükséges kijönni a beteghez. Nagyon friss és negatív történet a mentősök hívásával kapcsolatban. Édesanyám szombati nap délután azzal…..
keresztszalag 2013.10.22 21:22:57
@zunuke: Hát igen!! Teljesen elvárható, hogy a nagy rosszullét alatt az ember, konkrét diagnózist állítson fel!! Azzal meg menjenek a p@csába hogy a laikus, mentőt kérő ember és családja, meg tudja állapítani a helyzet súlyosságát!! És akkor még szapuljuk itt a blogon, nem, tán, jó tanácsokkal látnánk el!
Gyakorlatilag MINDEN "szakmai" hozzászóló egyetért az elvvel, hogy a magáról nem tudó, valószínűleg emiatt agresszív beteget meg lehet ütni. Tisztelt Győrfi Pál!  Az alábbi linken egy betegpanaszokkal foglalkozó blog egyik bejegyzése olvasható. A lényege, hogy egy…..
keresztszalag 2013.10.17 15:17:37
@VaTi: Nem! Semmiképen nem áll! Ebben tökéletesen egyetértünk. De voltak utalások a posztban, hogy szinte kizárólag a beteg tehet a kialakult hipózásról. Holott a dolog nem annyira egyszerű hogy a betegre lehessen fogni. Sok esetben nincsen jól beállítva az inzulin adagolása, amit még tetéz az a tény, hogy a jó minőségű inzulinokat egyszerűen elvették azoktól a betegektől, akik nem tudtak jó eredményeket hozni a 3 havonta esedékes vérvételek alkalmából.
keresztszalag 2013.10.17 15:32:09
@kispotzak: Igen tudom! Igazad van. De a két posztot nem lehet elválasztani egymástól! Mert aki nem olvasta az előző posztot, az érdemből nem is tud hozzá szólni a mostanihoz, mert szorosan összefügg a két poszt. Igen én sem hiszem hogy az orvosok verik a betegeket, ez abszurd!! De!! Egy magatehetetlen, önkívületben lévő beteg embert egy mentő soför, ne üssön meg!! Ilyen nincs!! Nem fordulhat elő. Hozzá teszem hogy hihető a történet.
keresztszalag 2013.10.17 15:52:27
@kispotzak: Értelek, igazad van! Csak én nem tudom elvonatkoztatni a két posztot egymástól. Természetesen osztom a véleményed az itteni posztról.
A férjem vak, cukorbeteg, 1 veséje van,  parkinson kóros, 4 gerincműtét és most az amputáció. Fizikailag teljesen le van épülve, vérszegény (belső aranyere is van). Nem tudom, hogyan tovább.  A Mi történetünk  A férjemnek a jobb sarkán tavaly novemberben elején…..
keresztszalag 2013.10.13 23:05:10
@VaTi: Igen!! Sajnos elhunyt!! Utánanéztem és valóban ő az. És tudod mi a szomorú az egészben?? Hogy senki, de tényleg senki nem fejezte ki őszinte részvétét a posztoló felé!! Nagyon szégyenlem magam az itt irogató, jó tanácsokat adó, okos, intelingens hozzászólások miatt!!!
keresztszalag 2013.10.13 23:10:08
@keresztszalag: A Geréb gyíkká változott. Törölte a posztját, így a hozzászólásom, okafogyottá vált!
keresztszalag 2013.10.13 23:24:21
@keresztszalag: Erre a hozzászólásomra,miért nem válaszol senki, a nagyra becsült Szakmabeli Dr urak közül!! Engem igazából érdekelnének, a családom tönkremenésének, a szakmai félrefogásoknak, a konkrét ismertetése, mert mi a kórházakból ahol eddig jártunk, semmiféle tájékoztatást nem kaptunk. Maradt a Google, melyet oly gúnyosan tudnak a kedves Dr. urak emlegetni. De nekünk mint laikusnak, más választásunk nincsen, mert nem kapunk korrekt válaszokat kérdéseinkre, sőt semmiféle információt nem kapunk!! Na , ezen kellene sűrgösen változtatni!!! Nem gondolják, Dr. urak?? Várom a viszont kommenteket!! Bevállalom a leekézést, a le butázást, és az intelegincia hiányát!! Ti vagytok az Istenek, a Mindenható Dr URAK, Nagybetűvel!!
Nem tudom elfogadni, hogy egy orvosi műhiba, sőt úgy tűnik szándékos hiba miatt kellett meghalnia. 88 éves édesanyám nehezen tudott az utóbbi időben járni. Elment nyár elején doppler vizsgálatra, ott érszűkületet állapítottak meg. Azt írták, ha rosszabbodik, érfestés…..
keresztszalag 2013.10.13 22:30:19
@nemhiszem, hogy: Volt már rá precedens, hogy a doki a beteg után szaladt, mert "vaj" volt a fején!!
Léteznek gyógyíthatatlan betegségek, amelyekről nagyon keveset tud a közvélemény, mert nem kapnak nagy nyilvánosságot. A pulmonális hypertónia - kisvérköri magas vérnyomás - is ilyen. Léteznek gyógyíthatatlan betegségek, amelyekről nagyon keveset tud a közvélemény, mert nem…..
keresztszalag 2013.10.13 22:24:54
@Fejben Futó: Én sem igazán találok, stroke-ez fűződő tapasztalatokat, eseteket. Bár ma felvetettem az egyik blogban, de semmi reakció, esetleg hozzászólás nincsen!! Neked esetleg lenne hasznos tapasztalatod? Ha megírod én is megosztanám veled az én kálváriámat, mert a többi posztolót úgy látszik nem igazán érdekli a mi problémánk, " keresztünk " Várom szíves válaszodat a saját tapasztalataidról!