Regisztráció Blogot indítok
Adatok
susu64

0 bejegyzést írt és 650 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akinek szeme van, illetve az utóbbi 15 évben nem egy ürgelyukban élt, annak számára már tökéletesen nyilvánvaló, hogy mi az ügyészség dolga az Orbán-rezsimben...
susu64 2016.06.11 01:05:12
@a nagy hohoohooo: "És ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt sunyi parasztok." Bizony, így van ez. Hiszen itt vagy te is.
Fejszenyélfaragáshoz kéznél a minta. /Kínai bölcsesség/ Illyés Tibor  -eredeti foglalkozása szerint fotóriporter- egy igazi műalkotással nyert a hír, eseményfotó (egyedi) kategória első helyén. Tanuljuk el tőle azt, hogyan lehet műalkotás készítésével újságírói műfajban mégis nyerni. Illyés…..
A magyar társadalomnak semmilyen ismerete nincs az országba érkező EU-s pénzek felhasználásáról, és erős a gyanúm, hogy e pénzek nagy része a kormányhoz közeli zsebekben landol túlárazott és a politikai hűség alapján megítélt projektek keretében. A nyugati adófizetők pénze közvetett módon tehát a…..
susu64 2016.01.18 00:02:39
@naphegyi vince: ámde itt egyetlen baj van: Magyarország népképviseleti demokrácia. Azaz a választáson győztes társaság kap jogosítványt, s itt kapott is, nem is akármilyen arányban (a választással kapcsolatos ócska konyhai matekozást nyugodtan el lehet felejteni). akkor milyen alapon dönti el akárki akárhol, hogy mi az, amit egy országnak szabad és mi az nem megtennie? Tipikus liberális felfogás: azt szabad, amit ti, liberálisok jónak tartotok. Az meg különösen bájos, hogy a saját országotok ellen akartok lépéseket - pl. a felzárkóztatási támogatások befagyasztását - javasolni. Ezek szerződésben meghatározott, célzott pénzek, amit nem lottón nyert ez az ország. Bizony, amíg a boldog Nyugat annak idején szépen, békében Marshall segély árnyékában növekedhetett, mi egy alapvetően elb-- rendszerben voltunk kénytelenek szolgálni, egy olyan rezsimben, amihez semmi közünk nem volt. Az ilyen ötleteket hazaárulók szokták javasolni, hát íme. Miközben persze nem vitatható, hogy van korrupció, de az is biztos, hogy a körülötte kialakult hisztéria mesterségesen gerjesztett, sunyi politikai szándékból.
susu64 2016.01.18 00:14:49
@Moin Moin: már megbocsáss, de ez marhaság. Az összes volt szoci ország - beleértve a keletnémeteket is - képtelen finanszírozni a nagy beruházásait, mivel alapvetően tőkeszegény, lerabolt orzágokról van szó. Éppen ezért létezik a felzárkóztatái támogatás. S milyen érdekes, az EU irányítóinak "ócsárolása" lassan-lassan EU jelenséggé válik. Ez a támogató ócsárlásáról szóló szöveg színtiszta ökörség, érdemes kissé árnyaltabban nézni a dolgot: kit és miért. Az EU nem egyenlő néhány féleszű, senki által meg nem választott, levajazott háttérbeszélgetések útján kinevezett politikussal. (Ugye, pl. Junckernek, a hatalmas Luxemburg kiemelkedő politikusa...www.vasarnapihirek.hu/fokusz/elnoki_mult)
Jó szándékkal sodorta kínos helyzetbe az úszónőt a szövetségi kapitány. (Az úszótörténet 2. része)   Hétfőn várható újabb fordulat a Hosszú Katinka ötszörös világbajnok és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) közötti vita következtében kialakult helyzetben. Gyárfás Tamás elnök azt jelezte, hogy január…..
susu64 2016.01.10 22:28:41
@Bernik: ki az a "mi"? Beteg szöveg ez.
Már nagyon vártuk, hogy Orbán Viktor is megszólaljon a Hosszú-Gyárfás háború kapcsán, ám a semmitmondó tiszteletkörökön nem jutott túl a miniszterelnök. A péntek reggeli nyilatkozat után azonban hivatalosan is politikai ügy lett Hosszú Katinka lázadásából, ami végtelenül szomorú fejlemény. Persze…..
susu64 2016.01.09 13:28:17
@kutyás majmok: kishaver, amint látom, szövegértelmezési gondjaid neked vannak. Hiszen éppen te kérted számon, hogy más mennyi aranyat hozott az országnak. Nem kell minden funkcionális analfabétának kommentelnie, te is jobban járnál, mi is.
Aztán, ami az asztalra tételt illeti, azt gondolom, éppen eleget tettem le eddigi életem során viszonylag csöndben és szerényen, többet, mint amennyit te elképzelni képes vagy. De ez magánügy. Nem attól ember és példakép valaki, hogy hány aranyat tesz ide vagy oda. Az meg végképp szamárság, amit az egyéni teljesítményekről írsz: minden egyéni teljesítmény mögött ott van egy társadalom, egy ország. Így volt ez a komcsi időben is és így van ez most is. Hosszú Katinka nem sokra menne, ment volna, ha nem kapott volna és nem kapna folyamatosan támogatást. Nem is akármekkorát. (pl. a pénzdíjas kis "Világkupának" becézett versenyeihez utiköltséget, masszőrt, szervezést, stb.) És így van ez mondjuk az USA - ban is, csak ott más rendszerben történik mindez. Pl. állami támogatás helyett szponzorokkal, akik aztán az adójukból leírhatják a szponzori díjakat. Végső soron tehát ott is a társadalom támogatja az élsportot.
susu64 2016.01.09 15:41:36
@Leylandi: ezt nem vitattam egy percig sem, világon mindenütt így megy ez, van ahol nyíltan, van ahol burkoltan. (Vajon hogyan kaphatott pl. Katar foci vb-t, holott még saját csapata sincs? Hányan élnek azokból/ezekből nagyon jól? Többen, mint kellene.)
Kiss László, a világszinten elismert edző és sportember, egy kommunikációs háborúban úgy lett szereplő, valamint Hosszú Katinka karaktergyilkosságának egyik eszköze, hogy nincs felvértezve azzal a tudással, amely megvédte volna őt. Így csak végrehajtó volt a Magyar Úszó Szövetség oldalán. Lemondása…..
Az éves várakozások, prognózisok nagyjából arra jók, hogy utólag lehessen magyarázni a hülyeséget, többségük nyilván nem jön be. Nem csak a gazdaságban, a politikában is a váratlan események okoznak általában felfordulást, nyilván így lesz ez 2016-ban is. Ezzel együtt…..
susu64 2016.01.07 23:39:00
@Börtönbe most már a fideszesekkel!: ezzel mindannyian így vagyunk, még te is. Egyre kevesebb napunk van hátra (vagy előre?). Nem mondtál semmi újat.
susu64 2016.01.08 00:01:36
@Börtönbe most már a fideszesekkel!: kisöreg, nagyon gyönge ez. Igazi tudatlan birka vagy.
susu64 2016.01.08 00:06:37
@1ghost: köszi a gratulációt, te ezt a medált már rég megkaptad, ne osztogasd. (mellesleg a narancshoz annyi közöm, mint neked a kókuszpálmához. Nem kell narancsosnak lenni ahhoz, hogy rühelljem a hozzád hasonlók lármázását.)
Mekkora demagóg hülyeség már az adófizető emberek részéről (mocskos libsik fujj) , hogy mostanában egyre többet aggódnak a kórházak és az egészségügyünk állapota miatt? Egyáltalán honnan veszik a bátorságot, hogy a nemzeti stadionépítési program inverzeként tálalják a…..
susu64 2016.01.05 15:28:11
@5perc: Ilyen válaszra vagytok képesek. Egyébként nem, anyám mostanában nem volt kórházban, ennek pedig egyetlen oka, hogy 1968 - ban meghalt. Azaz 48 éve. Amikor nagy valószínűséggel te még gondolat sem voltál, talán jobb is lett volna neked is meg nekünk is. A tanulság meg annyi, hogy nem illik más anyjával szórakozni. Én sem írtam arról, hogy hagytam anyádat.
Hogyan lesz ebben a Jabbává terebélyesedett Fidesz által megerőszakolt, megalázott és kirabolt országban végre olyan ellenzék, amely képes megszólítani a polgárok azon nagyobbik részét, azokat, akik egyformán vannak torkig Orbánnal és Gyurcsánnyal, akik utálják a magát cukinak…..
susu64 2016.01.04 00:55:34
@tralalala: pamut vitaképtelen, sajna, de ezért nem szabad haragudni rá.
De Berkecz Balázsra sem, mert akinek annyi a valóságérzete, mint amennyi ebből a 47 bekezdésből (4564 szó, 29361 kerekter) előbújik más jellegű, ámbár öléggé súlyos problémái vannak. A hosszúság nem pótolja az igazi tartalmat. Ez egy roppant szar, demagóg és közhelyes kortesbeszéd.
Az Ébredő Erő, micsoda plágium.
susu64 2016.01.04 00:57:01
@pamut: bocsi, te magadtól vagy ennyire, netán benne vagy a 800 ezerben? Istenem, félve fogok holnap (ma) kilépni az utcára.
Nagy volt a híráradat 2015-ben annak köszönhetően, hogy a magyar kormány kommunikációs gépezete úgy hányta ránk az információkat, mint sztahanovista fűtő a brikettet az óriáskazánba. Így aztán az év végi viszonylagos nyugalmat kihasználva igyekszünk néhány hányaveti…..
Sok butasággal megtűzdelt interjút adott a házelnök Széles Gábor lapjának. A butaságok nem annyira az amerikaiak által felemelendő "új SZDSZ" körül koncentrálódtak (ebben az észrevételében ugyanis lehet akár egy szemernyi igazság is, time will tell, ahogy lehet igazság a Jobbik…..
susu64 2014.12.28 12:06:37
@Brumm Brumi: arról csak csöndben szóljunk, hogy a Kamaz autógyár 51% -nyi részvényeinek tulajdonosa a Daimler. Lehetne még sorolni. Magyarország egyszerűen a méreténél és a kb szntén 51% -nyi hazaáruló értelmiségénél fogva megfelelő alany, hogy padlót mossanak vele. Lehet példát statuálni. Közben meg röhögni, hogy sok balfék posztoló meg kommentelő egymás torkának ugrik.
susu64 2014.12.28 12:25:04
@HaFr: nézd, itt a kleptokrácia nem nagyobb, mint bárhol máshol a világon (beleértve az USA-t is). Persze erre nincsenek adatok, legföljebb úgy érezzük. Vagy nem. Máshol ezt a szisztémát kliensrendszernek vagy lobbizásnak becézik. Sokkal kifinomultabb demokráciákban ez így működik. Nálunk kicsit szlávosabb ez a szisztéma, de nem is csoda. A politikai elit (de pl. az egyhái elit is!) nálunk sajna történelmileg úgy alakult, hogy leginkább a társadalom ellenében működött, leszámítva néhány üdítő embert és rövid időszakot. A "fékek és ellensúlyok rendszere" című szlogen kb. annyira releváns, mint a politikai korrektség. Nagy blődli, ráadásul a kifejezés az amerikai jogrendből, a hatalmi ágak szétválasztásának elvéből került bele a hazai köztudatba. Itt és így nem sok értelmét látom. A nyugati szövetségi rendszert pedig nem veszélyezteti semmi, monhatnánk erre azt, hogy tetszettek volna nekünk atomerőművet építeni, hasonló pénzügyi feltételekkel, mint az oroszok. Visszatérve még néhány momentumra: valóban igen sok visszataszító dolog fűződik a mostani kormány tevékenységéhez. De: ennek legnagyobb részét 1990-91 körül kellett volna megtenni. Akkor sem lett volna elegánsabb, legföljebb a rendszerváltás körüli eufórikus légkörben kevésbé tűnt volna föl. Csakhogy, akkor is ott volt az a liberális baloldal, amelyik néhány hónap után taxisblokáddal akart kormányt buktatni másrészt poziciójánál fogva szétlopta az állami vagyon jelentős részét. Ami maradt, azt meg 1994 után, hivatalból.
susu64 2014.12.28 12:27:30
@HaFr: Kire gondolsz, amikor az elfogulatlanságot említed: csak nem magadra? Mert ez azért mókás lenne.
Mikor Don Luí eljátszott a veszprémi indulás gondolatával és tikkelő frászba hajszolta a kormányapparátust, akkor az esélyeket és lehetőségeket sorba véve mondtam:  Nem lennék meglepve, ha tegnap/holnap valami úton-módon Lajos kapna egy üzit őfelségétől, hogy inkább…..
Meddig cseresznyézik még egy tálból Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin? Valószínűleg addig, amíg valaki le nem vizeli a cseresznyét, így sem az orosz elnöknek, sem a magyar miniszterelnöknek nem lesz kedve a tálba nyúlkálni.       Fotó: nepszava.com Lázár János szavaival…..
Deutsch Tamás a Facebook-on jelentette be, hogy be fogja perelni Juhász Pétert, aki ugyanott azt állította, hogy több közös ismerősük van, akik akár a bíróság előtt is tanúsítanák, hogy együtt drogoztak Deutsch-csal. Deutsch Tamás egy bátor ember. Kevés ember van az…..
susu64 2014.12.15 08:21:16
@aritus: @balmoral: miért, esik? (amúgy, tréfás fiúk vagytok, nem győzök röhögni. Rajtatok, miattatok?)
susu64 2014.12.15 09:29:37
@jotunder: hehe, milyen jó, hogy vannak még jótündérek. Köszi. A posztot olvastam, csakhogy a nagy kihagyás utáni "megfejtést" valóban nem. Ez itt az öncsalás tipikus esete, belátom. Így már valóban. De ettől még nem érzem szerencsétlennek magam (legföljebb egy átdolgozott - nem drogozott! - éjszaka után álmosnak), egy jótündér különben is, nem mondhat ilyet. S így már vincent is örülhet.
susu64 2014.12.15 09:46:40
@jotunder: ok, ok.
A kérdésedre a válasz: általában Ca(OH)2, azaz oltott meszet.
Ezért nem iszom, csak tündérvizet.
www.tunderviz.hu/index.php
Jó, tündér? (vagy valamilyen jobbfajta veresbort, de ezzel már várni kell karácsonyig).
Viktor Orbánovicsról köztudott, hogy a: önmaga szerint még sosenem, detélleg sose hazudott, b: szerintünk ettől függetlenül azért rendszeresen előfordul ez vele. De azt mondhatjuk, hogy - indexes kifejezéssel élve - az igazságot elgörbíteni azért ő sem szokta akkora mértékben…..
susu64 2014.12.15 08:14:22
@dr. jenőke (jenőke): gratula, ez frankó. Így, reggel éhgyomorra különösen! Legyen szebb mindenkinek a napja, több verssel és kevesebb gyalázkodással.
Alapvetően nem baj, hogy az állam megpróbált okoskodni a Déli Áramlattal. Minden tagállam megpróbál a lehetőségekhez mérten elmenni a határig saját érdekei védelmében, szerintem Magyarország így tett a gázvezetékkel. Hasonlóképpen cselekedett Franciaország, amikor az orosz…..
susu64 2014.12.14 20:34:35
@wolves84lb: ez a "Putyin pincsizés" milyen végtelenül szánalmas. De az egyszerű agyatokkal másra nem is futja. Kb. azonos színvonalú a blog mondandójával, azaz hogy Orbán Putyin csettintésére zárta el a gázcsapokat. Mentális deficit, bizpony bizony, alaposan. Le kéne már állni ezzel az alantas és oktalan hőbörgéssel. Ha hasznot hajtani nem tudtok, legalább kárt ne okozzatok.
Az amerikai kitiltás önmagában nem nagy szám. Akit nem látnak szívesen, annak udvariasan megmondják, hogy ne verje magát költségekbe a vízum igénylésével, mert nem fogja megkapni. Magyarországon az a probléma, hogy a kitiltottak egy része kormánytisztviselő. De az amcsik itt is…..
susu64 2014.12.12 18:59:34
@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: magyarázd meg kérlek, milyen alapon beszélsz így bárkivel? Előbb a saját szemedből vennéd ki a gerendát, s csak utána keresd máséban a szálkát.

Mellesleg. a blog egy igazán sötét, buta iromány. Lerágott csont, foglalkozhatna pl. a méhecskék nemi életével inkább, abban legalább ennyre tájékozatlan.
Az elmúlt hetekben a Fidesz sorozatosan lövi az öngóljait, és a politikus közönség ellenzéki része blogjaiban, újságcikkeiben, elemzéseiben és kommentjeiben egyre többször és egyre elevenebben jelenik meg a kép arról, hogy Orbánnak mennie kell, és menni, vagy talán menekülni…..
susu64 2014.12.12 13:58:08
@turista a saját országában: kicsit képezd magad a fogalmak világában: próbáld megérteni, hogy mi is az, hogy fasisztoid. Addig meg ne irkálj és főleg ne tudatlanozz seggfejezz le senkit, miközben az alapvető fogalmakkal sem vagy tisztában. Neked is jobb lenne így.
susu64 2014.12.12 14:01:25
@s: "S" urat/hölgyet, vagy ki tudja nem lehetne esetleg kitenni innen, vagy legalábbis beiratni valamilyen képzésre, nem igazán jó a stílusa. Sőt, kifejezetten bántó.
susu64 2014.12.12 14:04:06
@lófüle elemér: miért is rossz? (Roszatom). A finneknek jó?
Van itt egy szenátusi jelentés a CIA kihallgatási módszereiről. Fúrógép és kikötözés, ébren tartás és koporsó, "waterboarding" és "rectal feeding". Fékek és ellensúlyok, ugye? Good Morning, USA  ..
susu64 2014.12.10 23:17:22
@Baldrick68: vizsgáltasd ki, jelents föl.harcolj. Évek óta működik a "fékek és ellensúlyok" rendszere a Nagy Testvérnél, oszt mégiscsak kiderül, hogy mégse? Ami tegnap volt az múlt, ne is beszéljünk róla. de itt ez a korrupt, ilyen-olyan Magyarország. Azt meg lehet és meg is köll fingatni. Igaz, se bizonyíték, se semmi, csak maszlagolás, hazudozás, csúsztatás. (Mellesleg: a "fékek és ellensúlyok rendszere" egészen mást jelent odakint, mint amire itthon jókedvvel és bőséggel használja a bal/lib társaság. Méretes irodalma van az Interneten is.
ProgBlog A bukás 2014.12.09 16:26:04
„Nous ne sommes rien, soyons tout!” („Semmik vagyunk, s minden leszünk!”) Eugène Pottier: Internacionálé - 1871   „I went down, down, down…”1 Nem véletlenül vettem kölcsön a Hitler utolsó napjait bemutató híres német film, a Der Untergang címét: a Fidesz végéről…..
susu64 2014.12.10 12:44:25
@high up!: Csak a 9. pontodra válaszolnék, a többi szóra sem érdemes, annyira szamárság. 2010 óta 330 milliárd Ft ment egészségügyi beruházásokra, azaz kórházépítésre, felújításra, korszerüsítésre, berendezésekre. Ehhez képest a stadionok összesen sincsenek sehol, még az ezután épülő Puskással sem.
susu64 2014.12.10 12:49:49
@high up!: az a baj veled, koma, hogy igencsak sötét suttyó módon levelezgetsz. Vedd figyelembe, hogy veled szemben is emberek vannak. Milyen jogon, milyen alapon merészelsz te ilyen hangnemet megütni? Miközben dől belőled a tudatlanság és surmóség. Több szerénységet.
susu64 2014.12.10 13:20:33
@Bársony és Selyem: már hogyne támogatnám, de ez az állam csöppet sem kevésbé transzparens, mint a hozzánk hasonló volt szoci országok bármelyike. Mégha szeretnétek ezt másképp láttatni is. A császár hobbija című felütés szimpla ostobaság, csakúgy mint a drogos hasonlatod kb. azonos szinvonalú, mint az egész blog. Ugyanis tényeket összemosni, a vágyakat összekeverni a valósággal és abból egy ilyen hosszú lére eresztett (sok beszédnek sok az alja) episztolát szerkeszteni abszolút kontraproduktív. Gyermeteg módon szedsz össze idézeteket és hivatkozásokat, hogy ezzel a vágyott eseményt valóságos lehetőségnek láttasd. Majd hea pedig nem jönnek a jóslatok (pl. választások előtti MSZP-DK-PM beszédek az ő 2/3- jukról), akkor jön a birkázás meg miegyéb. Mást nem tudtok, mint hergelni az egyébként dologra és békességre vágyó embereket, addig-addig, amíg valahol valkinél tényleg elszekad a cérna, s akkor lehet majd igazán sikoltozni, hogy ja kérem, mi van itt. Az egész mostani hajcihő - túl azon, hogy a kormány és a Fidesz egetverő hülyeségeket csinál - kívülről és belülről, mesterségesen gerjesztett hatalmi játszma (lád: Soros és Gáti urak levelezése). Azt hiszitek, hogy a szabadságért és miegyéb szép és hangzatos eszmékért vonultok, miközben egészen egyszerű játékszernek használnak benneteket. Hasznos idióták vagytok, hogy Lenint idézzem. Politikai célokért handabandázó álcivilek. Nagyon jó példa erre az amerikai ügyvívő zseniálisan mocskos játszadozása: minden riportban, nyilatkozatban mást mond, s már senki sem tudja, mit is mondott az elején. Az igazságot meg végképp nem. Szóval minderről azt gondolom, hogy érdemesebb és értelmesebb volna egymás megértésével foglalkozni, békét teremteni. De azt is tudom, sajnos, hogy ti nem ebben vagytok érdekeltek.
Az Orbán nélküli Fideszről nyilván sokan gondolkodnak most a világban, és kétségtelenül meg is van a lehetőségük az ilyesmi iránt elkötelezett nagyhatalmi szereplőknek arra, hogy a rendelkezésükre álló erőforrásokkal és információval egy ilyet kisakkozzanak, illetve…..
susu64 2014.12.08 09:32:07
Most, éhgyomorra hétfőn reggel meglehetősen vicces olvasni ezt a határtalan észmenést, filozófiai és mindenféle egyéb köntösbe öltöztetett bornírtságot, ami a blogból és a hozzászólások jelentős részéből árad. Mint a tavasz jeges árvíz. Hogy mi lenne, ha nem így lenne, hanem úgy, ahogy nincs. Csakhogy, egy valami közös ebben az egészben: egy 20-22 éve (pontosan: 1992-93 óta) tudatosan gerjesztett és gigászira növesztett Orbán fóbia. Ennek meg az a veszélye, mint általában a bűnbakkeresésnek: minden valós vagy vélt hibát egy valakinek a nyakába varrunk, aztán azt gondoljuk, ha nem lenne, minden más lenne. Közben szépen szemet húnyunk a saját bűnein fölött. Pedig csak egy valamit nem volna szabad figyelmen kívül hagyni - s nem csak nekünk, hanem "igaz nyugati barátainknak" - akik miközben kvázi segítségnyújtás címén a hónunk alá nyúltak, szépen orrba vágtak bennünket és kiraboltak, kb. annyira - vagy mág jobban - mint anno a KGST. Ez a szempont pedig az, hogy a társadalom nem képes olyan gyorsan változni, mint ahogy azt szeretnénk. Kell itt még legalább 25-30 év ahhoz, hogy a múltból örökölt bajokat, torzulásokat kinőjük. Ezért aztán ennek a "polgári konzervatív pártnak" a gazdáján keresztül megnyilvánuló szellemisége is erősen fertőzött. Az MSZP-DK meg miegyéb bal/lib formációk természetesen szóba sem jöhetnek: "tudták, merték, tették". Elévülhetetlen szerepük van az ország padlóratételében. De az úton végig kell menni, különban sosem lesz megtisztulás. Nem Orbán itt a fő baj: mindenki nézzen először magába, és kezdje ott a nagytakarítást.
Büdös mocskos szabályszegő lettem, tiszta szerencse, hogy nem lőttek tökön a kataszrófavédelmisek. Én vétkem, én vétkem, én igen nagy vétkem: bementem a szétbaszódott erdőbe. Megnéztem, mekkora kárt okozott az ónos eső a kedvenc útvonalaimon, egyáltalán, mi a helyzet a…..