Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mayt200

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Január 7-én kezdődött a Vörösmarty tér felújítása, a munkák a tervek szerint augusztus 31-ig tartanak. Ahhoz hozzászokhattunk, hogy egy ilyen dátumot nem kell komolyan venni, azonban nagyobb baj, hogy a felújítás ideje alatt a lezárásokról, kerülőutakról a járókelők nincsenek megfelelően…..
Furdancs Blog A halott fűtőszál 2020.06.19 05:00:00
Az áldozatra a félig átsült pizzák hívták fel a figyelmet. Látszatra minden rendben működött, szépen világított, meghitt melegséget és csodás illatokat árasztott a kombinált tűzhely elektromos sütője, ám a saját készítésű pizzák alja mégis nyers maradt. Egyéb ötlet híján átcsúsztattam őket egy…..
Április 19-én, vasárnap a Salgótarján Kupával vette kezdetét a mountain bike XCO Magyar Kupa sorozat, amely igazán színvonalas versenyt hozott, mind rendezői, minden versenyzői oldalról, ám volt olyan, aki ezt szerette volna megakadályozni, ugyanis - döbbenetes módon - a pálya egy…..
mayt200 2015.04.20 13:28:23
@Jankove:
Na és ha nem való a biciklis az erdőbe akkor a túrista miért is jár ott ? A kettő között ( bringa vagy gyalog ) semmi különbség nincs, erre próbáltam rávilágítani de eszerint nem ment át.
A autó/motor/quad meg persze hogy nem való az erdőbe, mert hangos, büdös, és tényleg rombolja a talajt.
De akkor magyarázd meg hogy miért is rosszab a bicajos mint a gyalogos, és ígérem nyitottan fogok hozzáállni a felvetéshez.
Amúgy az állatok az ösvényeket nappal nagy ívben elkerülik, mert kilométerekről érzik a "büdös" emberszagot.
mayt200 2015.04.20 13:31:52
@csoio csagasz:
Mint írtam vannak hülye biciklisek, de ugyanúgy vannak hülye gyalogosok, túristák autósok is.
Én ha túristát/gyalogost látok mindig lépésre lassítok,
köszönök, és megköszönöm ha félreállnak. Még soha
nem veszélyeztettem senki. Szóval akkor én is kerekes cigány vagyok ? S akkor mi a helyzet azzal a túristával aki minden illedelmességem és figyelmességem ellenére beszól nekem ?
Ezek a megbélyegzős dolgok csak a haragot, és gyűlöletet növelik, ezért értelemes ember már valamikor középiskola táján kinő belőle. :)
mayt200 2015.04.20 13:33:37
@chepunk:
Igen, igazad van. De itt most az alapproblémával kellene
megküzdeni miszerint a biciklis nem való az erdőbe, meg kerekes-száguldózós-cigány mindegyik.
Az elmúlt évtizedek elképesztő ütemű technológiai fejlődése megváltoztatta a különböző termékekhez való hozzáállásunkat, fogyasztási szokásainkat. Ha úgy tetszik, a fogyasztói társadalom új állomásához érkezett az upgrade-jelenség elterjedésével. Joshua Topolsky…..
mayt200 2014.01.18 12:01:47
Hát ez a poszt remélem valami vicc, mert durva lenne
ha valaki ennyire komolyan istenítené ezt az eldobós
felpörgetett turbó fogyasztó rendszert.
Azért az remélem megvan hogy évről évre egyre nő a különbség
a szegények és a gazdagok között. Meg hogy a vagyon is egyre
jobban koncentrálódik, egyre kevesebb ember kezébe.
És az rémlik-e hogyKínába mennyi biorobot görnyed 12-14 órákat
a gépsor fölött hogy te megvehesd és egy év múlva eldobhasd az épp
aktuális kütyüt, vagy Nike cipőt, ruhát, vagy akármi.
S hogy Afrikába mennyi szerencsétlen hal meg hogy középkori
módszerekkel kibányássza neked a ritka földfémeket amikből
a telefonod is készül, amit megint csak eldobsz egy év múlva.
Vagy hogy nyugaton az étel 50%-a a szemétbe kerül, hogy neked
mindig a szép friss termék legyen ott a polcon.
S akkor még arról a mérhetetlen környezetszennyezésről még nem is
szóltam amit az egész rendszer okoz a bányászattól kezdve a termelésen
át a kukába kerülésig. S hogy a kukából tudod hova jut a szemét ami
már így is elég szenvedést okozott a harmadik világba ? Hát konténeretekbe
vissza ugyanoda, ahol a szerencsétlenek sima tűz fölött égetik le a műanyagot
az alkatrészekről hogy valamit visszanyerjenek az értékes fémekből.

Persze én is használok telefont (4-5 éves) meg laptopot (4-5 éves) de
tisztában vagyok hogy milyen a rendszer, és tízszer is meggondolom hogy
vegyek-e vagy fejlesszek-e valamit. Ha meg mégis akkor próbálok olyan
típust venni ami valamennyire fejleszthető és kibír 4-5 évet ( Thinkpad
laptop pl. ) De főleg nem istenítem ezt az elbaszott rendszert, és
nem közlök, továbbítok ilyen posztokat.
 "Az orvoslás a bizonytalanságok tudománya és a valószínűségek művészete."(William Osler)Életünk tele van kockázatokkal.Hogy még rosszabb legyen a helyzet, ezek egy része kikerülhetetlen kockázat. Ha kimegyünk a házból, kockáztatjuk, hogy elüt egy autó. Ha nem megyünk ki, kockáztatjuk, hogy ránk dől…..
Írtam már egyszer egy bűnről, az irigységről. Ez egy politikailag bocsánatos bűn. A politikus dédelgeti az irigységedet, ő kelti fel benned, táplálja és minden tettével azt sugallja, hogy igazad van, nem tehetsz róla, nem is érezhetsz másképp, nem bűn akarni a másét. Most…..
mayt200 2013.01.03 18:34:23
@Quadrille Lobster: Szerintem azért ez nem ilyen egyszerű hogy bárki kijöhet bármilyen szituból, csak akarni kell, és nem gyávának lenni. Szép volna ha ilyen lenne a világ, de sajnos nem ilyen. Bizony bizony vannak áldozatok, akik akkor sem tudnak kijönni az adott szituból ha mindent beleadnak. Én ismertem ilyet, de persze ezt akárki mondhatja ezért inkább elővenném az afrikai gyerekkatonákat akiknek 8-9 évesen kell lelőni saját rokonaikat/szüleiket. Aztán az is eszembe jut hogy amikor én viszonylag könnyen kijöttem egy adott szituból akkor utána mekkora arcal tudtam osztani az észt a többieknek. De én is nagyon szeretnék egy olyan világot ahol mindenki megkapja az esélyt. Az hogy eddig nem találkoztál a töréspontoddal csak a te szerencséd, de tudd hogy neked is megvan ez a töréspont mint mindenkinek, csak máshol. Ennyi a negatív kritika, a pozitív meg hogy jó az írás mert fontos dologra irányítja rá a figyelmet, elgondolkodtad.
mayt200 2013.01.03 18:46:50
@Herr Metikus:Olvasott, dühös, ingerült, utál mindent, és mindenkit. Ezek jutnak eszembe. Én is voltam ilyen, és csak lassan tudtam kijönni. Nekem
az segített hogy nagyon-nagyon lassan rájöttem, vagy inkább az élet megmutatta az okok és okozatok láncolatát amik ehhez az állapotomhoz, és a későbbiekhez vezettek. Ilyen voltam már 3, 6, 9, 12 évesen is ? Mikor változtak meg a dolgok és miért ? Bennem volt már ez a változás a szüleim frusztrációja által már születésemkor, vagy gyerekként kaptam, vagy mikor szedtem össze, és miért ? Sokszor egész mélyen hordozzuk magunkba az okot, amit gyerekként még körülnövünk mint fa a belé vert szöget, de ez később kijön, és törést okoz, s ekkor nagy nézünk szét és nem tudjuk miért van ez vagy mitől. Az okok visszakeresése, és annak észrevétele hogy a bennem lévő dühöt adom csak át másoknak, vagy verem le rajtuk előrébb tud vinni.