Regisztráció Blogot indítok
Adatok
()

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az ügyészi szervezet mai gyűlésén a kormányfő megtartotta 2030-ig tartó programbeszédét. Elmondása szerint az európai gondolkodásban még nem történt meg - de meg fog történni - a váltás a szociális jólét korszakából a rend korszakába. Nyugaton a politikai elit a gazdasági sikereket tekinti…..
A tegnap megjelent olvasói levélre érkezett egy válasz, amely a női szemszögből írja le mindazt, amit már egy férfi tollából elolvashattunk. Úgy tűnik számomra, hogy mindenki - kivételtől és nemétől függetlenül - küzd azzal a problémával, hogy nem kap meg 1-1 találkozó…..
() 2008.01.08 19:20:51
Az eredeti blog-bejegyzésre visszatérve, a fő tenor ott az volt, hogy ha egy ismerkedés során a férfiak egy ponton úgy érzik, hogy mégsincs kedvük a dologhoz, egyszerűen eltűnnek ahelyett, hogy ezt becsületesen megmondanák. És hogy ez egy rossz dolog, hogy sokkal jobban fáj, mintha hajlandóak volnának egy búcsúra.

Én is túl vagyok jópár hallgatásos/eltűnéses kapcsolaton, oda-vissza, minden kombinációban. A konkrét, leírt esetekben, meg egyébként is lehet az ilyennek oka az egyszerű (és a korszellemnek teljesen megfelelő) ignorancia ill. önzés. Én már látom, hogy ez a dolog halott, minimalizálom hát a saját káromat, törlöm az agyamból az ügyet és vissza se nézek - mindegy mibe kerül ez a másiknak.

De ez nem az egyetlen lehetséges motiváció. A kikosarazás sem egyszerű ügy. Nagyon is empatikus okai is lehetnek annak, ha valaki ettől húzódozik. Kosraztak már ki titeket? Ha igen, akkor tudjátok hogy ez alapvetően sohasem esik jól (furcsa is lenne máshogy). Akkor hát nyilván a másiknak sem fog jól esni, ha én kosarazom ki őt. Oda kellene állni, és megtalálni a megfelelő szavakat, leginkább úgy, hogy senkinek se fájjon. Meg kellene mondani, hogy... mit is? Hogy a másiknak ferde a foga, vagy a homloka egy régről utált emberére emlékeztet, hogy aranyos, de buta, hogy kövér, hogy túl hangosan beszél, hogy te még nem akarsz gyereket, félsz az összeköltözéstől, hogy nem pattognak a szikrák kettőtök között, és ha eddig nem pattogtak, hát ezután sem fognak, hogy túl szegény, túl gazdag, túl szerény vagy túl felvágós, túl művelt, túl műveletlen, túl katolikus, túlságosan zsidó vagy túlságosan ateista, de mindenképpen valamilyen módon túl-, nem is beszélve az ízléséről, ami ugye tök más mint a tied, és egyébként sincs jó szaga, és, és, és. A legegyszerűbb esetben csak azt kellene megmondani, hogy te sem tudod hogy mi van, de valami nem stimmel, "nem illetek össze". Bármit mondasz, az kikosarazás. Az indokaid lehetnek egyszerűek vagy bonyolultak, kifinomultak vagy primitívek, odavetheted három szóban vagy magyarázhatod három órán keresztül, az még mindig kikosarazás. A másik pont azt fogja érteni alatta, amit te is értesz alatta, hogy ő nem elég jó neked. Általánosan, ő nem elég jó. Pont. Ez kurvára fáj, csak néha úgy teszünk, mintha jó képet tudnánk vágni ehhez, de persze nem.

A történet itt nem ér feltétlenül véget. A kikosarazott habitusától függően sok érdekes dolgot hallhatsz cserébe te is. Legjobb esetben (hahaha, legjobb??) a másik többé-kevésbé elszontyolodva, lelombozva, letörve-lesújtva távozik, adott esetben sírdogál egy kicsit (na nem pont előtted, de azért később talán mégis), de előtte még jól beleég a retinádba az arckifejezése, ami a mondandódat megelőzően még olyan szánnivalóan naív optimizmust sugárzott. (Persze ki nem szarja le, ha történetesen szociopata vagy? Akkor még jól is esik, gondolom.) De elmondhatja cserébe, hogy te is mennyire egy utálatos alak vagy, hogy ekkora seggel minek vágsz fel, a cipőd sarka is le van taposva, a szemüveged olcsó bazári vacak, és te vágsz fel a műveltségedre? Néha elmehetnél kozmetikushoz, az úszógumid meg a sírig veled lesz, a kezed meg kacska. De lehet hogy szó sem lesz ilyesmiről, nem fognak bántani, csak rákérdeznek remegő hangon erre-arra, hogy mi is pontosan a probléma, kérlelhetnek hogy várj még ezzel, hiszen meg sem ismerted őt rendesen, hogy nem úgy van, rosszul látod, csak hagyd őt kibontakozni, stb.

Az elutasítás mindenképpen szar ügy, empatikus emberek között. Mindegy is majdnem, hogy a mondatokat te mondod, vagy neked mondják. Ezért hát van, aki halogat. Aki gyűjti a bátorságot. Keresi a szavakat. Szorong, hogy mi lesz ebből, húzza az időt. Közben a mit sem sejtő másik telefonál, sms-t küld, emailezik, nyomul minden vonalon. Pokol az élet. Most már három emailt nem válaszoltál meg, most már ötöt, és ott van még 18 sms is, Skype-ot már nem indítasz, hogy magyarázod meg hogy hova tűntél 24 órára? Két napra, négyre, tizennégyre?
Csütörtök este a Fábry-showban fellépett a magyar stand up comedy legújabb csillaga, valami ifjú tehetség, aki velem együtt csak úgy két és fél millió tévénézőt fakaszthatott sírásra. Talán még a kősziklák is vizet okádtak utána, és az, hogy a legutolsó ikon is vért…..
() 2007.12.27 01:59:03
Uraim, proxy-ügyben van itt egy kis tévedés. Az eredeti ötletelés streaming videoról szólt, webkameráról. Ha megfeszülsz sem tudsz ilyet egy menetben proxy-serveren keresztül futtatni, mert annak ugye épp ellenkező a kapcsolati iránya. A streaming azt tételezi ugyanis fel, hogy a kliens - esetünkben a tehát néző - az, aki felcsatlakozik egy serverre, és onnan folyamatosan letöltve veszi az "adást". Azaz valahol kell lennie egy gépnek, amely serverként működik. Ha ilyened nincs, a proxy semmit sem segít.

Server valóban lehet egy feltört gép, pl. egy botnet egy eleme. Eddig jó. Csakhogy nem olyan könnyű botnetet bérelni - rövid körkérdés, közületek hányan tudnák ezt egy hét alatt megoldani? Én már legalább egyszer belebotlottam egy köcsög oroszba, akivel ICQ-n keresztül lehetett volna kapcsolatba lépni, és egy többezres botnetet bérelni asszem kb. napi 200 dollárért. Ezek a botnetek azonban specializáltak, mégpedig a DDoS támadás különböző fajtáira, tehát nem csak úgy van hogy bérelek Szergejtől egy botnetet, és átfuttatom rajta a streaming videót. Lófaszt. Szergej összehorgolt trójaija túlterheléses támadást tud, streaming videót nem tud, meg egyénként is, olyan hogy distributed streaming video nem is igazán létezik, legfeljebb ötletelés szinten, gyakorlati haszna jelenleg nulla, a rendőrség így használni (nézni) sem tudná.

Botnet tehát kilőve, hacsak nem vagy hackelésben kimondottan járatos, mert akkor megírhatod a magad trójaiját, aztán a terjesztő progikat és a kamu website-okat hogy elterjeszd és felépítsd a saját botnetedet. Ez azért eléggé illuzórikusan hangzik.

Van járhatóbb út. Tessék google-ben keresni a "bulletproof hosting" kifejezésre (pl.
en.wikipedia.org/wiki/Bulletproof_hosting). Egy ilyen szolgáltatót kell találni, lehet orosz, kínia (ilyenből rengeteg van, de nem árt kínaiul tudni), de elvben bármilyen megfelel, úgyis mind kívül lesz a nyugati világon. A szolgáltatónak Western Unionnal fizetsz, itt megoldható a névtelenség (nem egyszerűen, de itt nem részletezem). Tehát ha égig bűzlik a szar, bekapcsolják az Interpolt meg akit akarnak, és tökön ragadják az észak koreiai hosteredet (csak képletesen, ilyen természetesen nincs), az sem tudja elárulni senkinek a nevedet, mert ő sem tudja. Ha eddig megvan, akkor most már van egy saját root vagy virtual root servered. Ez lesz tehát a streaming video server, amiről a rendőrség nézi majd az adást. Itt jön csak be a proxy, a webkamerás feltöltést ugyanis mindenképp proxy serveren keresztül kellene végezni, ugyanis a konkrét szolgáltatói hálózati topológia függvényében elvben akkor is logolhatják a feltöltő streamer IP-jét, ha a saját bulletproof hosting servereden a logolást gondosan kikapcsoltad. Nem is olyan egyszerű, ugye?

Még egy megjegyzés. Ha egyszer névtelenül akartok ügyködni, akkor eszetekbe ne jusson a Lődörgő Hollandi tanácsát megfogadni: "egy negyedik rabló utazhatna egyik internet kávézóból a másikba és küldhene óránként más hotmail címről videó felvételeket". Hiába lehet adott esetben névtelenül használni egy ilyen kávézóban egy gépet, fizikailag nem bírsz láthatatlan lenni. Adhatnak rólad a tanúk személyleírást, sőt, lehet a boltban vagy az utcán ipari- ill. megfigyelőkamera, hagyhatsz a gépen vagy a környékén ujjlenyomatot, DNS-mintát (pl. hajszál), stb. Ha meg kávézóból kávézóba jársz, annál rosszabb.

A vázolt bűnténynek van azért még jópár gyenge pontja. Pl. lehet hogy elengedik a túszejtő csapatot a kért kocsival, de abban lehet jeladó, meg amúgy is követnék minden lehetséges módon. Nem is beszélve LOLZ felvetéséről. :D