Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adamb18b25

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasom a plakáton, hogy a srácnak jó érzés, hogy az egyetem, ahova jár kívül-belül megújul. Az egyetemet, ahova én járok szintén kifestették kívül-belül; szebb, mint új korában. Ez jó, de azon töprengek, vajon pár száz liter festéktől változik-e valami az egyetemen,…..
  Én is unom már ezt a devizahitel-dolgot, annyit írtam most róla, de a beérkezett kommentekből kirajzolódott előttem a tévhitek egy meglepően szövevényes hálózata, sőt, még egy olyan elképesztő múltbeli történés is, amitől ez az egész egy ilyen összetett ezoterikus…..
adamb18b25 2013.08.05 22:29:01
en.wikipedia.org/wiki/Eye_for_an_eye

Ősi törvény: a bűnöző; aki erőszakkal, csalással, vagy furfanggal megkárosítja a másikat annak szemét a szemért, fogát a fogért, életét a másik életért - kell venni. Ha a fenti bűnöző hozza az őt védő törvényeket, akkor a korábbi, sok ezer éves törvényt kell érvényre juttatni.
Természetesen a károkozást nem a társadalommal kell megfizettetni hanem a bűnözővel. Családjával, vagyonával, hetedíziglen.
Vannak még országok, ahol egy hibáért is jár a halálbüntetés vagy életfogytiglan (melaninos tápszer, közlekedési baleset okozása, stb.)a szándékos bűnelkövetésért pedig statáriális bíróság.
Az én véleményem csak egy vélemény, de nálam primitívebb és szegényebb embermilliárdoknak is eszébe jutott már és félek, baj lesz.
Sajnálom, de a bejegyzéseket nem követem mert nem kívánok vitatkozni, de ettől eltérő, 5-6000 éves társadalmi törvényszerűségeket szívesen meghallgatok ímélben. Jóestét.