Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hunyadi zokogna... ha látná......ezt

0 bejegyzést írt és 306 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdjük azzal, hogy ez a háború nem 2022 február 24-én kezdődött. A két ország közötti konfliktus ennél sokkal régebbre nyúlik vissza és abban, hogy ki tehet róla, hogy idáig fajult a helyzet nehéz egyértelmű és objektív módon állást foglalni. Hogy ebben mennyire játszik szerepet Ukrajna…..
Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2022.03.16 15:53:05
@arthurthedent: Csak a technológia változott, ugyan azok vagyunk akik több ezer éve....
A hasonlat pont csak az emberi viselkedésre mutat rá. Más cél nem volt. Nem biztos, hogy megéri azért az 1 székért az egész csehót szétverni..... Persze beledögölhetünk a vélt szabadság kokainos ködébe.
Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2022.03.16 16:11:56
@arthurthedent: Teljesen félreértesz, kérlek vonatkoztass el a mostani brutális reakciótól.
Az európai és amerikai gondolkozásmód eléggé aljas volt, nem gondolod? Beugrasztani egy országot ilyen vérontásba?
Arra próbáltam rávilágítani, hogy a bunkót basztatni nem szabad, mert üt. Véreset. Nem kímél semmit.
Nyugodtan lobogtasd a szabadságot Ukrajnának zászlót, de sajnos nem az. Ésszel kellett volna ezt csinálni, nem pedig a felbujtókra hallgatni, mert jócskán átverték őket, nem gondolod?
Egyetértek veled csak sajnálom a több ezer kiontott emberi életet..... ennyi. Nem érte meg.
Ha a honfoglalás utáni magyar hadjáratokra gondolunk, akkor a szemünk előtt általában keresztény államok jelennek meg ellenfélként. A magyarok azonban nem válogattak a célpontjaik között, ha érdekeik úgy kívánták, akkor földrajzilag távol eső vidékekre is eljutottak. Nem tettek kivételt a nagyrészt…..
Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2021.09.06 15:19:26
Lám, lám a hivatalos történetírásban is van csipetnyi igazság. A tény, hogy a "vandál" törzsek a mai Erdély és Bulgária területéről a korai hunokkal már 400-ban elindultak Hispániába.

Az írott források többsége továbbra is avarokról beszél, ugyanakkor az onogur népnév különböző formái is előfordulnak. Néhány latin forrás a 790-es években az avarokat wandalnak nevezik, amely feltehetőleg a wangar forma tudatos elferdítése (Bóna 1981, 107-111). Ezt az alakot 860-ból Wangarorum marcha kifejezés őrizte meg (Olajos 1969, 87-90).”

Hogyan is hívnak minket az oroszok?
„(…) régészeti leletekkel megalapozható, hogy 680-ban – Kuberrel – ’onogur-bolgár-vanger’ hullám érkezik Erdélybe, ami feltűnő jelekben mutatkozik meg, párhuzamosan a Duna-Tisza közében végzett ásatások eredményeivel. És éppen ez a ’vanger’ az, ami bennünket érdekel, hiszen az oroszok ma is vengernek neveznek bennünket /vengerszki/.”
A Vandál hódítást már mindenki ismeri a töriből csak máskor más idősíkba helyezve.
Nyelvi emlékeink rengeteg van ott és Észak-Afrikában egyaránt.

Az „avar” szó nem egyéb, mint a vandál-vangár-venger-hungárok egyik alternatív megnevezése! A teljes avar korszak pedig egy olyan mesterséges képződmény, amely részint a magyar korszak visszadatálása, részint pedig a hun korszak későbbre datálása által keletkezett!
Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2021.09.07 10:31:01
@t74: Nem vettem semmibe. Csak annyi volt a közölni valóm, hogy akiket avarnak hívunk azok már a szkíta, hun népek nagyon közeli szinte egyenesági változatai. Itt nem tűntek fel népecskék 200 évenként, hanem egy folytonos ittlét és a testvértörzsek beáramlásáról szó minden.
Erwin Rommel a második világháború egyik legtehetségesebb katonai vezetője volt és a német hadsereg talán legkiválóbb tábornoka. A legfiatalabban kapta meg a legmagasabb német katonai rendfokozatot és lett tábornagy (generalfeldmarschall) Hírnevét az Afrika Korps élén szerezte (mint a hírhedt…..
Szülőnek lenni egyáltalán nem sétagalopp és nem is való mindenkinek. Persze a legtöbb ember olyan értelemben alkalmas rá, hogy ha már helyzet van, el tudja látni a szülői feladatokat, de ettől még nem biztos, hogy úgy érzi: neki való ez a szerep és jól csinálja. Ha azonban valaki nyíltan bevallja,…..
Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2021.07.16 14:16:21
@erol:
Nincs már meg a reprodukciós képesség, vágy. A férfiak nagy száma majdnem steril a fizikum és egészség eléggé le van pusztulva. A hölgyek sem állnak jobban, max 1 szülés és 80%nak tönkremegy a fizikuma. Városi élet, szar kaja, mindenre csak fájdalomcsillapítót szedünk, stb.
Egyébként igazad van. Sokan vagyunk. Szerintem is jó lenne egy kicsit kevésbé zsúfolt élet, de azért a napi 15 millió újszülöttnek aminek 80% nem európai, kell majd a hely.
Na hova mennek majd?
A nem kormánypárti magyar focidrukker hihetetlenül ellentmondásos érzelmi állapotokat élhetett meg az elmúlt hetekben, melyek szinte hullámvasút szerűen repítették fel és le. Jó volt magyarnak lenni és szégyen volt magyarnak lenni. Illetve, dehogy volt szégyen magyarnak lenni, sőt, inkább mihamarabb…..
Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2021.07.05 11:14:48
@szajer_jozsef_1:
figyuka..... én nem szóltam be neked, Pajti!
Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2021.07.05 12:04:55
@szajer_jozsef_1:
2. Ez megtörtént, nem hoax.

www.washingtonpost.com/education/2021/06/09/yale-lecturer-talks-about-killing-white-people/

The Washington Post hozta le és mosdatta is kicsit.

Csak arra világítottam rá, hogy bizony létezik egy másik oldal is akik alig várják, hogy odabasszanak a genya fehéreknek.

Nálad ez a nácizás megszokott dolog?

Ha arra gondolsz, hogy a hazámat szerető és szociálisan érzékeny ember vagyok, akkor valóban kijön a nemzeti-szocialista..... hahaha

Nyugodj meg, én nem bántalak.
Igazán alávaló, talán minden eddiginél alávalóbb háborút folytatnak a NER propagandamédiái azon ellenzéki - különösen DK-s fővárosi - önkormányzatok ellen, akik idén úgy döntöttek: felhagynak azzal a hagyományos menetrenddel, hogy tavasztól egy-másfél havonta egyentarrá nyíratják a parkok és egyéb…..
Adolf Hitler (1889-1945) a világtörténelem egyik legismertebb alakja, hiszen az emberiség krónikájának eddigi legpusztítóbb világégésében játszott kulcsszerepet, amikor Lengyelország 1939-es lerohanásával kirobbantotta a második világháborút. A történelem legnagyobb fegyveres küzdelme körülbelül…..
USA OFF, a nap, amikor a modernkori demokrácia meghalt! Európából nézve blazírt nyugalommal néztem mindig is mi történik az USA-ban. Tetszett a gyakorlatiasságuk, profizmusuk, önbizalmuk, erejük, de dühített az álszentségük, a mindent a profitnak alárendelő szemléletük, a történelmükben…..
Pár hete A leghosszabb naptári év majd A legrövidebb naptári év  bejegyzések után szóba került a 'kitalált középkor' elmélete, amelyről néhány szóban itt próbálok elmélkedni :) Heribert Illig 1998-ban megjelentetett egy "Kitalált középkor" című művet, amelyben egy rendhagyó történelmi hipotézist…..
Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2020.09.25 12:55:50
A jelenleg érvényben lévő hivatalos kronológia szerint Attila a Krisztus utáni négyszázas évek első felében élt, míg a magyar honfoglalás a Krisztus utáni nyolcszázas évek legvégén, 895-ben következett be. A kettő közötti időbeli szakadék legalább 450 év, ami már valóban egy jelentősnek mondható időbeli távolság. A magyar krónikák Attila koráról mégis meglehetősen nagy terjedelemben és a lehető legapróbb részletezettséggel számolnak be. Ugyanez a krónikás hagyomány hasonló terjedelemben és hasonló részletezettséggel ismerteti a magyar honfoglalás korát is. Ezek után teljes joggal elvárhatnánk, hogy krónikásaink, miután részletesen ismertették e két történelmi időszakot, a kettő között húzódó, és körülbelül háromszáz évig tartó avar korszak eseményeit is megemlítsék! Ezzel szemben nem, hogy nem említik, hanem azt a szót, hogy „avar" le se írják! Hovatovább úgy datálják az eseményeket, hogy idő se marad semmiféle avar korszak számára, hiszen Attila halála és a magyar honfoglalás között mindössze ötgenerációnyi távolságot, és mindössze 104 évet vezetnek le! Kálti Márk és Kézai Simon teljesen azt a benyomást keltik, mintha az Attila kora és az Árpád kora közötti események tekintetében egyfajta történelmi amnéziában szenvednének! Háromszáz évet olyan pazar eleganciával lépnek át, mintha az a korszak valóban meg se történt volna! Kihagyna krónikásaink történelmi emlékezete? Hogyan lehetséges, hogy jobban emlékeznek az időben tőlük sokkal távolabb lévő hun korszakra, mint arra az avar korszakra, amely honfoglalásunkat közvetlenül megelőzte? Valljuk be: ez felettébb különös! Hiszen akárhol is éltek eleink az avar korszak háromszáz éve alatt, mindenképpen valahol a Kárpát medence közelében kellett lenniük! Első kézből való információik lehettek volna a Kárpát-medencei központú Avar Birodalomról! Feltéve persze, hogy volt egyáltalán Avar Birodalom. Mert ha nem volt, akkor nem csoda, hogy krónikásaink is mélyen hallgatnak róla.
Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2020.09.25 17:07:04
A krónikáink Attila halála és a magyarok második bejövetele között mindössze 100 vagy 104 évnyi különbségről beszélnek:

„Az Úr megtestesülésétől számított hatszázhetvenhetedik évben, száznégy esztendővel Attila magyar király halála után, III. Constantinus császár és Zakariás pápa idejében - miképpen meg van írva a rómaiak krónikájában - a magyarok másodízben jöttek ki Szittyaországból ..." (Képes Krónika)

Néhány bekezdéssel lejjebb pedig:

„Az Úr megtestesülése utáni hatszázhetvenhetedik évben, száz évvel Attila király halála után, a nép nyelvén magyarok vagy hunok, latinul pedig ungarusok, III. Constantinus császár és Zakariás pápa idejében ismét benyomultak Pannóniába.” (Képes Krónika)

Ha Attila halálának Képes Krónika szerinti dátumához, vagyis 445-höz hozzáadjuk azt a 104 évet, ami Attila halála és a magyarok második bejövetele között szerinte eltelt, akkor eredményként az 549-es dátumot kapjuk! (445 + 104 = 549) Kézai Simon 1272-ben írt krónikájában a magyar honfoglalást már jóval későbbre, a Krisztus utáni 872-es esztendőre rögzíti! Felmerül a kérdés: Van-e a kapcsolat a két dátum között? Nos, e két dátum tulajdonképpen egy és ugyanaz, csak az egyiket (549) a Krisztus születése óta eltelt években kell érteni, míg a másikat (872) a Nagy Sándor halála óta eltelt években! Nagy Sándor ugyanis Kr.e. 323-ban halt meg, s tudjuk, hogy a halála évétől útnak indult egy időszámítási rendszer. Ha valaki a középkor során következetesen a Nagy Sándor halála óta eltelt években gondolkodott, akkor pontosan 323 évvel nagyobb dátumokat használt, mint azok, akik már Krisztus születésétől számították az időt! Tehát:
445 - Ekkor halt meg Attila a Képes Krónika szerint.

104 - Ennyi év telt el Attila halála és a magyar honfoglalás között a Képes Krónika szerint.

323 - Ennyi év a különbség a Nagy Sándor halála utáni időszámítás és a keresztény időszámítás között.

872 (445 + 104 + 323) - Kézai szerint ekkor volt a magyar honfoglalás!!!
Könnyen elképzelhető tehát, hogy a középkorban szándékosan vagy véletlenül összetévesztették e két párhuzamosan futó időszámítási rendszert!

Abban az időszakban az akkori ember nem is sejtette, hogy Jézus születése a 0. pont. Már eleve számoltak valamiben.

Kálti Márk a magyar honfoglalást a Krisztus utáni 677-es évre rögzítette. Logikájából azonban levezethető egy másik honfoglalás-dátum is! Felmerül azonban a kérdés: Ha Kálti kijelenti, hogy Attila 445-ben halt meg, a honfoglalás pedig 104 évvel később következett be, akkor az 549-es dátum helyett miért a 677-es dátumot emlegeti? Nem ellentmondás ez? Nos igen, ez valóban ellentmondás! Az ellentmondás gyökere azonban éppen a naptárhamisítás logikájában rejlik! Illig ugyanis világosan kifejtette, hogy a három fiktív évszázad megléte az időszalagon nem azt jelenti, hogy semmi sem igaz, ami időben 614 és 911 közé esik! Sokkal inkább arról van szó, hogy a fiktív korszak peremterületeit előre és hátradatált eseményekkel, megtöbbszörözött és sorszámokkal ellátott uralkodókkal töltötték ki! Kálti tehát azért említi meg a 677-es évet is, mert nem csak arra figyel, hogy mikor halt meg Attila, és nem csak arra, hogy hány évvel később jöttek be a magyarok, hanem arra is, hogy abban az időben ki volt az éppen regnáló bizánci császár! Kálti tehát azért ír 549 helyett 677-et, mert III. Konstantin meghamisított uralkodási idejéhez akar szinkronizálni! Ahhoz a III. Konstantinhoz, akiből időközben gyártottak egy IV. egy V. egy VI. és egy VII. Konstantint is! A végső hivatalos verzió szerint 677-ben történetesen éppen egy IV-es sorszámmal ellátott Konstantin uralkodott! Kálti Márk tehát ellentmondásba keveredik saját magával, mert adatait szinkronizálni akarja a hamis nyugati krónikákkal! Szerencsére azonban korrekt módon közli a tiszta magyar forrásból származó dátumokat is.
Amit ugyanis mi a honfoglalásunk koráról és az azt közvetlenül megelőző időkről tudunk, azt zömmel VII. (Bíborbanszületett) Konstantin bizánci császár „De Administrando Imperio” (A Birodalom kormányzása) című művéből ismerjük! Tekintettel arra, hogy a magyarok hadat viseltek Bizánc ellen, és azt egy időre adófizetőjükké is tették, felmerül a kérdés: Vajon pártatlannak tekinthető-e a magyarokkal szemben az a bizánci császár, akinek eleink oly sok borsot törtek az orra alá? Nyilván nem! De mi ennek ellenére mégis készpénznek vesszük minden egyes szavát, miközben saját középkori krónikásainkat hiteltelennek tekintjük! VII. (Bíborbanszületett) Konstantin művében valóban mindent elkövet, hogy eleinket minél dicstelenebb színben tüntesse fel.

Nem írok többet, mert félek meddő ez, de ha van aki valóban kíváncsi és nem mindent a Wikipédiából tanul annak tényleg érdemes ezeken elgondolkoznia.
Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2020.09.25 17:07:08
A krónikáink Attila halála és a magyarok második bejövetele között mindössze 100 vagy 104 évnyi különbségről beszélnek:

„Az Úr megtestesülésétől számított hatszázhetvenhetedik évben, száznégy esztendővel Attila magyar király halála után, III. Constantinus császár és Zakariás pápa idejében - miképpen meg van írva a rómaiak krónikájában - a magyarok másodízben jöttek ki Szittyaországból ..." (Képes Krónika)

Néhány bekezdéssel lejjebb pedig:

„Az Úr megtestesülése utáni hatszázhetvenhetedik évben, száz évvel Attila király halála után, a nép nyelvén magyarok vagy hunok, latinul pedig ungarusok, III. Constantinus császár és Zakariás pápa idejében ismét benyomultak Pannóniába.” (Képes Krónika)

Ha Attila halálának Képes Krónika szerinti dátumához, vagyis 445-höz hozzáadjuk azt a 104 évet, ami Attila halála és a magyarok második bejövetele között szerinte eltelt, akkor eredményként az 549-es dátumot kapjuk! (445 + 104 = 549) Kézai Simon 1272-ben írt krónikájában a magyar honfoglalást már jóval későbbre, a Krisztus utáni 872-es esztendőre rögzíti! Felmerül a kérdés: Van-e a kapcsolat a két dátum között? Nos, e két dátum tulajdonképpen egy és ugyanaz, csak az egyiket (549) a Krisztus születése óta eltelt években kell érteni, míg a másikat (872) a Nagy Sándor halála óta eltelt években! Nagy Sándor ugyanis Kr.e. 323-ban halt meg, s tudjuk, hogy a halála évétől útnak indult egy időszámítási rendszer. Ha valaki a középkor során következetesen a Nagy Sándor halála óta eltelt években gondolkodott, akkor pontosan 323 évvel nagyobb dátumokat használt, mint azok, akik már Krisztus születésétől számították az időt! Tehát:
445 - Ekkor halt meg Attila a Képes Krónika szerint.

104 - Ennyi év telt el Attila halála és a magyar honfoglalás között a Képes Krónika szerint.

323 - Ennyi év a különbség a Nagy Sándor halála utáni időszámítás és a keresztény időszámítás között.

872 (445 + 104 + 323) - Kézai szerint ekkor volt a magyar honfoglalás!!!
Könnyen elképzelhető tehát, hogy a középkorban szándékosan vagy véletlenül összetévesztették e két párhuzamosan futó időszámítási rendszert!

Abban az időszakban az akkori ember nem is sejtette, hogy Jézus születése a 0. pont. Már eleve számoltak valamiben.

Kálti Márk a magyar honfoglalást a Krisztus utáni 677-es évre rögzítette. Logikájából azonban levezethető egy másik honfoglalás-dátum is! Felmerül azonban a kérdés: Ha Kálti kijelenti, hogy Attila 445-ben halt meg, a honfoglalás pedig 104 évvel később következett be, akkor az 549-es dátum helyett miért a 677-es dátumot emlegeti? Nem ellentmondás ez? Nos igen, ez valóban ellentmondás! Az ellentmondás gyökere azonban éppen a naptárhamisítás logikájában rejlik! Illig ugyanis világosan kifejtette, hogy a három fiktív évszázad megléte az időszalagon nem azt jelenti, hogy semmi sem igaz, ami időben 614 és 911 közé esik! Sokkal inkább arról van szó, hogy a fiktív korszak peremterületeit előre és hátradatált eseményekkel, megtöbbszörözött és sorszámokkal ellátott uralkodókkal töltötték ki! Kálti tehát azért említi meg a 677-es évet is, mert nem csak arra figyel, hogy mikor halt meg Attila, és nem csak arra, hogy hány évvel később jöttek be a magyarok, hanem arra is, hogy abban az időben ki volt az éppen regnáló bizánci császár! Kálti tehát azért ír 549 helyett 677-et, mert III. Konstantin meghamisított uralkodási idejéhez akar szinkronizálni! Ahhoz a III. Konstantinhoz, akiből időközben gyártottak egy IV. egy V. egy VI. és egy VII. Konstantint is! A végső hivatalos verzió szerint 677-ben történetesen éppen egy IV-es sorszámmal ellátott Konstantin uralkodott! Kálti Márk tehát ellentmondásba keveredik saját magával, mert adatait szinkronizálni akarja a hamis nyugati krónikákkal! Szerencsére azonban korrekt módon közli a tiszta magyar forrásból származó dátumokat is.
Amit ugyanis mi a honfoglalásunk koráról és az azt közvetlenül megelőző időkről tudunk, azt zömmel VII. (Bíborbanszületett) Konstantin bizánci császár „De Administrando Imperio” (A Birodalom kormányzása) című művéből ismerjük! Tekintettel arra, hogy a magyarok hadat viseltek Bizánc ellen, és azt egy időre adófizetőjükké is tették, felmerül a kérdés: Vajon pártatlannak tekinthető-e a magyarokkal szemben az a bizánci császár, akinek eleink oly sok borsot törtek az orra alá? Nyilván nem! De mi ennek ellenére mégis készpénznek vesszük minden egyes szavát, miközben saját középkori krónikásainkat hiteltelennek tekintjük! VII. (Bíborbanszületett) Konstantin művében valóban mindent elkövet, hogy eleinket minél dicstelenebb színben tüntesse fel.

Ez nem hit vagy nem hit kérdése kedves DJP. Minden le van írva.
Nem írok többet, mert félek meddő ez, de ha van aki valóban kíváncsi és nem mindent a Wikipédiából tanul annak tényleg érdemes ezeken elgondolkoznia.
Ez a bejegyzés hosszú lesz, azt meg minek olvasni ilyen melegben, lapozzanak. Ámbár a magyar történelem - máig ható - tragédiájának új szempontú megközelítése talán megér félórácskát. Mérsékelt elitistaként őszinte csodálatomat és elismerésemet szeretném kifejezni dr. Orbán Viktor Mihály korszakos…..
Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2020.08.13 14:17:18
@nincs1agy:
Pedig igen.
A vezérek nem, de az adószedők és rendfenntartók pont az elhurcolt területekről kerültek ki, de már iszlám hitre térítve. Gondolom rémlik a százezres számban elhurcolt gyermek, fiatalkorú....
Őket használták minden meghódított országban parancsosztogatónak. A másik a török csak katonanéppel jött és ment, kisebb "táborokat" hátrahagyva.
Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2020.08.13 16:45:27
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Túl lírai voltam....
Szóval, igen élt itt egy nép és most is él. A nyelve alig változott. Az elnevezése annál inkább. Most az utolsó testvérnép (sokan voltak) nevét viseli. Magyar.
Sosem vitattam, hogy más etnikumú csoportok nem éltek itt, hiszen mindig voltak vándorlók. Ők nem hagytak nagy maradandó nyomot sem írásbeli sem építészeti szinten. Az új beköltözők szaporasága és a rablása rajzolt határokat.
Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2020.08.13 16:47:06
@Európai téridő:
Köszi, végre...
Csak reményt ne adj! Amikor olvastam Bogdán László haláláról, reméltem, hogy valami kamu hír. (fotó:Internet) Élt az országban egy ember, aki felemelte a faluját a reménytelenségből, akinek vezetésével csodát hoztak létre. Élt az országban egy ember, aki elhitette a vele…..
Gavrilo Princip 1894. július 25-én született a Bosznia nyugati részén elterülő Gornji Obljaj-ban. Mivel Szent Gábriel napján született, így a keresztségben a Gavrilo nevet kapta. Kilenc testvére született, akik közül hatan 10 éves koruk előtt életüket vesztették. Életben maradt testvérei közül a hét…..
Magyarország lelépett a színpadról, ezzel pedig elhalkultak a Dalfesztiválban kétkedő hangok is. Pontosabban azért időről időre még felbukkannak véletlenszerű oltások, így legutóbb a Will Ferrell és csapata által készített Netflixes film kapcsán. De miért szúrja sokak szemét ez a nagy múltú…..
Az elmúlt napok az Egyesült Államokban a George Floyd halálát követő egyre erőteljesebb tiltakozásokról szóltak. Ezek az események különös aktualitást adnak egy 2015-ös, Mutassatok egy hőst! (Show Me a Hero) című minisorozatnak, amely a New York állambeli Yonkers városában a 80-as évek végén…..
Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2020.06.09 14:17:59
@kewcheg: ..félreértesz, én nem a mienket ecseteltem, hogy milyen isteni. Egy csuti Napóleon szerkupaca közepén még mindig itt érzem magam jobban. Bár a pénzmágia istene itt is öli a normalitást, de az USA-t hazavágta. Egy senki vagy ott pénz nélkül, itt is, csak ott rád is olvassák. Annyi fegyver van a kezükben, hogy azzal Kubát lerohanhatnák a civilek. A közbiztonsága vetekszik egy borsodi zsákfaluéval. Na, igen a magánhadsereggel körülvett "lakóparkokban" más az élet, paradicsomi, de a többi egy nagy szutyok. A magyar iskolarendszer roskatag, de ott aztán annyi buta, ostoba szűk agyú él, hogy na. Túl turbózott emberi jogok, ha előre engedsz egy nőt a liftben le ordíthat, hogy nyomorult soviniszta paraszt vagy, ha nem vagy meleg és yiddish nem igazán kapsz munkát bizonyos munkahelyeken, ami a befogadott honfitársainkat érinti az 60 évvel ezelőtt volt. A mostani amerika le se szarna.
Bocsi, ez egy másik nézőpont. Nem vitázom veled, mert lehet pozitív tapasztalatod. Azt én sem zárom ki.
Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2020.06.09 14:22:07
@Irbisz: kicsit nézd távolabbról. Elég gyorsan kvázi lehülyéztél, de sebaj. Nagyon sok az infóm, némelyik személyes. Igen vannak nyugis szép helyek még, de sokasodnak a mordori részek. Morálisan vállalom a véleményem. Ha neked más, szíved joga. A jövő eldönti.....
Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2020.06.09 15:18:25
@Matyika Ápolója:
......A gyakorlati életben ez persze a praktikusság szem előtt tartásával módosulhat: a férfiak, a fiatalabbak vagy az alacsonyabb rangúak a lift típusától függően, miután meggyőződtek arról, hogy nincs odabenn veszélyforrás, általában nem lépnek be előre a fülkébe, hanem az ajtót vagy az ajtó csukódását gátló érzékelőt tartva biztosítják a hölgy, az idősebb, a tekintélyesebb személy vagy a segítségre szorulók (babakocsival vagy kerekesszékkel lévők, betegek) biztonságos beszállását............
csak erre gondoltam.... :)
S.A. kedves olvasóm figyelmébe Ha van olyan kérdés, mely évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget, az az, hogy vajon mi történik halálunk után. Az ember többek közt azért is emelkedik ki minden más élőlény közül, mert egyedül rendelkezik tudattal, lelkiismerettel és annak tudatával, hogy bizony…..
Megfertőződött koronavírussal Habsburg Károly, a Habsburg-dinasztia feje - írta meg az osztrák Kronen Zeitung. A hírt már az Azonnali is átvette. A dinasztia vezetője valószínűleg egy genfi konferencián kapta el a betegséget, amin milánói olaszok is részt vettek.  "Csak semmi pánik, az…..
Touché! Trianon 100 2020.02.12 23:25:57
Trianonról gondolkodni - hogyan és hogyan ne? Idén 100 éve, hogy a trianoni döntés megszületett. Ennek kapcsán egyre többen írnak olyan módon, ami korábban nem volt annyira jellemző. Azt lehet mondani, hogy korábban leginkább két véglet volt, és nem nagyon volt ezeken kívül értelmes alternatíva. És…..
Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2020.02.14 15:42:45
Az a nép aki kiadja a kezéből a saját koronáját egy idegen népnek, családnak ne csodálkozzon, hogy akkor már csak egyfajta gyarmat lesz a saját otthonában. Mi ezt remekül megtettük Mátyás után. Ezután mélyrepülés.
A legnagyobb szerencsétlenség ami velünk megtörtént az a Habsburg család kezébe kerülés volt. Soha és semmikor nem néztek egyenrangúnak, de ha kellett pár birtokért remek talpnyaló nemességet hozhatott létre. A török irtás után szándékosan hozattak több ezer szerb, román, szlovén, tót családot, mondván kell a munkaerő. Le se szarták, hogy ezzel egy ország belső etnikumú rendjét verik szét, sőt még inkább jobban ki tudták használni az oszd meg és uralkodj elvét.
A legaljasabb szarzsák az a Ferenc Józsi volt aki a szabadságharcunkat csak orosz dragonyosokkal tudta leverni, majd a külpolitikai rossz helyzetük miatt köt velünk látszat egységet a kiegyezésnek nevezett alkalomkor. Ezután elsöpri útjából a modernebb gondolatokkal megáldott rokonokat és karöltve bevisz minket egy egyértelmű német - osztrák érdekeket képviselő háborúba.
Aki azt írta, hogy mi magyarok nagy örömmel támadtuk meg Szerbiát, hazudik. A teljes hadügyi vezetés osztrák kézen volt. Mit jelent ez? A besorozott kiskatonák magyarok, de a tisztek osztrákok. Lehet kérem kiabálni, hogy nem megyek harcolni, de akkor azt lelőtték. Nos ilyen módon voltunk mi belerángatva háborúba. Tudom, kellett volna megnyerni.....
Sikerült is a németeknek, de 2 hét a vége előtt valahogy Amerika aki addig német szimpatizáns volt "valahogyan" beszállt és ez eldöntött mindent. Igen, szerintem is győznie kellett volna a németeknek.
Ami a határaink módosítását érinti, azt csak gazdasági érdekek és pitiáner bosszú, hosszan tartó irigység határozta meg. Méghogy autó utak mentén kellene meghatározni egy határt?? Hát igen nézzük meg a térképet és sírhatunk rajta. Félreértés ne essék ez már sokáig így marad, talán örökre. A 42es határ megtartása talán enyhített volna valamit. A mai utódállamok pedig annyit sem adnak meg az ott élő magyaroknak amit mi anno az 1900as évek elején megadtunk nekik. Temetőt rabolni? Sírokon levakarni a régi magyar neveket? Átírni régi magyar családok neveit szlovákra, románra? Sorolhatnám éjfélig. A tény, hogy ezek a kis nemzetek egyszerűen túlnyerték magukat és állandóan bizonygatniuk kell nagyságukat, erejüket ilyen kisstílű, hitvány módon.
Orbán gyenge magyarkodása akkora lózung, hogy beszakad a mennyezet. A románokat csont nélkül beengedtük az EUba.... ???
Kitétel nélkül.... teccik érteni....? ennyit erről.
Egyáltalán csoda, hogy létezünk.
Az idén még nem írtam le a nevét. Emlegetésével tavaly februárban hagytam fel, amidőn Bangóné kolléganőjével megjelent a képviselőház folyosóján, és az újságíróknak felmutattak egy A/4-es papírlapot. Rajta a szöveg: „Képviselőkbe folytani a szót illendő?” Akkor azon tűnődtem, hogy a magyar nyelv…..
Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2020.02.10 12:12:47
@Kukubenko: ... :D....
Besírós válaszok.
Tényleg 1 meló jó neki: PornHub - Milf bang....
Gyöngyöspata ügyében olyan mértékű hülyeségáradat zajlik, hogy azt gyakorlatilag nagyon nehéz komolyan venni. A kormányunk, ami gyakran hangoztatja, hogy ők a magyar emberek akaratát képviselik, viszont éppen akkora kavarást hajt végre az amúgy is ezer sebből vérző közéleten, hogy ilyet tényleg…..