Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bömböcz

0 bejegyzést írt és 1846 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a lényeg, hogy olyan nők lépjenek be a politikába, akik képesek megvívni a maguk harcát – mondja Csontos Sandra, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) egyik elnökjelöltje, aki a hétvégén méretteti meg magát a szervezet választásán. Csontos „coollá” tenné…..
bömböcz 2015.03.20 16:51:54
Vendégszerzőnk, Stefano Bottoni történész írása.Első gondolat: iszony és felháborodás.Második: mérhetetlen és egyben beletörődő harag. Éveken át kinevették, megfenyegették vagy hallgatásra kényszerítették azokat a lényeglátó elméket, akik megjósolták a mai és az ehhez…..
„Pannónia nem Franciaország, nem a voltaire-i hagyományokon (Écrasez l’infâme) alapuló vallásellenesség és a szabad szatíra hazája. Pannónia nem a Charlie-k földje. (...) A (szólásszabadság) a demokrácia működésének egyik legfontosabb garanciája, és ha normális helyen…..
A Charlie Hebdo elleni támadás két dolgot mutatott meg. Egyrészt, hogy nem jól működik Nyugat-Európában a bevándorlók integrációja, amit nagyon is folytatni kellene a bevándorlók második generációjában is. Másrészt, hogy a szólásszabadság még itt, Európában is védelemre…..
Amerikának rendkívül mély tartalékai vannak, egy olyan elnökkel pedig, aki kiáll az ország érdekeiért, változni fog a helyzet – vallja Joshua Muravchik amerikai író, külpolitikai szakértő, a neokonzervatívok egyik vezető egyénisége. A fiatalkori baloldaliságából…..
Idén 2010, 2011, 2012 és 2013 után immár ötödik alkalommal értékelnek évet a Mandiner szerzői. Pintér Bence írása. * „2013-ban sem jött el tehát a konszolidáció. Én hiányolom” − írtam tavalyi évértékelőmben. Nos, a konszolidáció, az 2014-ben sem jött el, sőt!…..
És egy pár üveg sörtőlMajd mindenki elfelejti,Hogy az lett, amit ígyPont nem akart itt senki.Az ördög tudja csak,Hogy mi volt a célja,De a húsunk kerültBele a moslékba.S a disznók mind felzabálták,S a holdnál nézik a maguk árnyátAz ól falán és járnak körbe- körbe,Hátha úgy…..
bömböcz 2014.01.21 15:31:22
@Sapika:
Hm...amikor régi vélemény-háborodottak új nickneveken osztják a tudást...
demokracy forevor... hahaha!
bömböcz 2014.02.26 22:34:17
@Doomhammer:
Az eu-s pénzeken gyakorolják a fejlett üzletpolitikát...
(Fotó: Orbán Viktor FB) Idén 2010, 2011, 2012 és 2013 után immár ötödik alkalommal értékelnek évet a Mandiner bloggerei. Lakner Dávid (VS) írása. * Október végén, a netadó visszavonása előtt számolt be arról az atv.hu: az „Orbán-paradoxon” miatt rossz a hangulat a…..
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
bömböcz 2014.08.25 21:49:38
@Doomhammer:
Természetesen -mint mindig- most is igaza van!
De persze polkorrekt módon elhallgatják a feminim verbál erőszakot!
(Sokat tudnék mesélni erről, de sajnos nagymamám, anyukám, (drágajó) hitvesem emléke (legyen könnyű a föld nékik) visszatart a férfilélek mélyén lappangó összetettségének tényfeltárástól...)
bömböcz 2014.11.11 22:06:58
@picur3ka:
Kegyed annyira sekélyértelmű, hogy egy doomhammert homárdoom-nak néz!
(Tanulság:Ne vegye komolyan a házibuzikat, mert csak...)
A látszat ellenére bármikor visszafordulhatnánk a liberális haladó politika útjáról, hiszen a történelemnek nincs meghatározott iránya – mondja Megadja Gábor eszmetörténész, akinek a Molnár Tamás Kutatóközpont kiadásában jelent meg Az utópia hegemóniája című…..
bömböcz 2014.11.11 21:34:30
@Bloodscalp:
Mi van majomúr, nem néz áltévét?!
Ott pedig mindkét promines szerző pofázmányát láthatná!
Házhoz mennek magukhoz:
Lemennek kutyába a kis buzik.
Mandiner blog Fanni örök 2014.02.15 12:01:00
Október, délutánMellettem alszik a tölgy alatt Fanni,s mióta alszik, annyi makk hullt a fáról,hogy minden jámbor lombbal veszekszem érte, -mikor átkarolt, kérte, őrizzem pihenését.De nap kacsintgat át fodrán a lombnak,vad darazsak dudolnak körül haraggal.És a lomb makkal felel és…..
 Mit csináltak a „hidegháborús harcosok” a berlini fal megnyitásakor? Mit gondolnak 1956-ról, s hogy látják napjaink kihívásait? Joshua Muravchik, az amerikai neokonzervatívok egyik vezető személyisége épp paradicsomokat gyomlált a kertjében. Muravchik úgy emlékezett, amikor…..
bömböcz 2014.11.11 20:35:59
@Mr Falafel:
Üzenjük nékik:
Ózd....
bömböcz 2014.11.11 20:52:54
@Veridicus76:
Judapesten díszpolgárrá fogják avatni idejejekorán, majd meglássa és rácsodálkozik, még maga is hogy: Hé, ez igy most hogy?!
De ki nem szarja le ott fönt a demokratikusan választottak közül, he...?
Pontosan egy éve az Origo címlapján megjelent egy interjú Bajnai Gordonnal, amelyben magabiztosan kijelentette: egy év múlva ő lesz a miniszterelnök. Ez volt az interjú címe is. Az interjú kinyomtatott nyitánya azóta szerkesztőségünk szépen gyarapodó politikai…..
Egy spanyol férfi sikerrel perelte be a Google-t, amiért évtizedes tartozásait és ezzel kapcsolatos árverési ügyeit dobta ki a nevére a kereső. Az ügyben az Európai Bíróság május közepén kimondta, hogy a férfi jogosan kérte a találatok eltávolítását. A Google-hoz azóta…..
bömböcz 2014.09.28 00:47:07
@bbjnick:
+1
@ALFI:
:-P
„Mutasd meg nekem, mi újat hozott Mohamed, és csak rossz és embertelen dolgokat fogsz találni, mint az a rendelkezése, hogy az általa hirdetett hitet karddal kell terjeszteni” – szólt XVI. Benedek pápa egyik idézett mondata Regensburgban, ami kiakasztotta az európai…..
bömböcz 2014.08.28 19:34:13
@rasztaszív:
Ezt a "lion of cion" mondatja veled?
bömböcz 2014.08.28 20:41:04
@rasztaszív:
elemi iskolást akartál írni maki!
A keleti nyitásról, már megint és még mindig. De most egy másik szemszögből. Nem egyszer írtam már arról, miért téves és zsákutcás ideologikusan megközelíteni ezt az ún. keleti felemelkedést; és miért ne tegyük példává, miért nincs értelme modellként látni tőlünk…..
bömböcz 2014.08.28 18:53:50
@Jean Sol Partre:
Sorold !
(De nehogy a buzis demokratikus faszágokkal gyere, mert azok csak irányelvek...)
bömböcz 2014.08.28 19:28:28
@Jean Sol Partre:
Ezt valami nünbergi jegyzőkönyv alapján kéne eldönteni, a "hiteles" szemtanúk és a "töredelmes" vallomások alapján.
Esetleg egy k-európai szabotázs koncepciós per?
(Maga egy igazi (született) Demokrata lehet, bár a felmenői a kommunista pártba születtek...)
Mondja meg maga a tuti-frankót!
Szexi csapat fogott össze a XVI. kerületben az önkormányzati választásokra, aminek épp úgy tagja az ifjú DK-s, Szarvas Koppány Bendegúz, mint a Molnárgörény néven közismert blogger és kommentelő Büki Tamás (utóbbira a Hír TV hívta fel a figyelmet). Az összefogást az…..
bömböcz 2014.08.28 18:31:49
@Molnargoreny:
Ne terelj.
Fejes Endre (érintett): Szerelemről bolond éjszakán című könyvében tökéletesen leírja az Ausztriában összegyűlt "mihasznák" káajrópai egyvelegét!
És ezt a könyvet kurvára be fogják tiltani...
Ugyanabba a folyóba nem lehet kétszer belelépni, szól a bölcsesség... A baloldali pártok a 2014-es parlamenti választás előtt olyan ostoba tragikomédiát adtak elő, hogy ország-világ csodálta. Ahelyett, hogy szünet nélkül lőtték volna a trafikmutyit, a földmutyit, és olyan…..
Mandiner blog Magyarország? Az mi? 2014.08.25 18:01:00
2014 januárjától megváltozott a magyarországi menekültintegráció rendszere. Az eddig külön-külön igényelhető támogatásokat összefogta az állam, a menekültek gondozását pedig rábízta az egyébként leterhelt családsegítő szolgálatokra. A nyolcadik kerületben néztük meg,…..
A latin meg a görög. A második világháború óta középiskoláink túlnyomó többségében beszüntették a latin (és görög) nyelv és irodalom évszázadok óta megszokott tanítását. Olaszország kivételével ugyanez történt Európában és egész Amerikában. Ennek megfelelően…..
bömböcz 2014.08.25 20:59:44
@S=klogW:
A mai humanizmus az, amikor turul2k és rajcsányi(rg) az atv-n egyesül (hivatalból kiküldve) a mainstreammel.
(köszönöm, hogy segíthettem)
A magyar közélet 2014-es állapotát történetével, szimbolikájával és stílusával tökéletesen leképező német megszállási emlékmű funkciója mára kristálytisztán látható: ez a hely, ahol a Váci utca-Bazilika kör letudása után a Kossuth tér felé tartó külföldi turista…..
bömböcz 2014.08.15 21:25:26
@a-kjudíit:
Csá, holotúlélőkém!
Nem fogsz hiányozni.
A Forma 1-et irányító brit milliárdos üzletember szerdán átutalt 99 millió dollárt a bajor igazságügyi minisztériumnak, további egymilliót pedig a német gyermekhospice alapítványnak, és így az ellene 44 milliós vesztegetés miatt indított büntetőeljárást szépen…..
Ibrahimovic és a svéd fogyatékosválogatott Amikor Gripenek húznak el hatvanmillióért a becslések szerint pár száz millióért meghívott Chelsea-vel játszott gálameccsel átadott, 13 milliárdba kerülő új Fradi-stadion fölött; amikor százmilliárdra becsülik az új…..
bömböcz 2014.08.15 16:10:16
@gyalog.galopp:
Alfi nyilatkozz: itt az idő, a hely, a kíváncsi szakember...
bömböcz 2014.08.15 16:32:18
@gyalog.galopp:
Szakma?!
Azért ne túlozzon.
Nem akarok tajgetoszozni a spenótot kiköpők miatt, de:
Egy brancs által kitalált és menedzselt buliról van szó.
Az arra érdemesek örök álomban tesznek-vesznek, mások meg kint aktivizálódnak politikai, pénzügyi igény szerint...
bömböcz 2014.08.15 16:55:30
@gyalog.galopp:
Nézze!

Itten magori fodballistákról volt eredetileg szó...
Mindegyik NB I-es fodbalista fogyatékos és lám, mindegyik milliomos...
Kitermeltük ezt is.
Egy újabb sikertörténettel gazdagodtunk!

Egyébként én sem tudok meglenni egy gyépéssel egylégtérben...ez van.
Megint a bevándorlóktól félti Magyarországot a Jobbik. A radikális párt még mindig komoly identitásválsággal küzdhet: a magyar radikáljobbosok antiszemita, illetve Izrael-kritikus nézetei és ebből fakadó arab-, vagy éppen iszlámbarátsága nehezen egyeztethető össze az európai…..
bömböcz 2014.08.15 15:26:16
@Virág et.:
Akkor most mennyi "menekültet" fogadtál be a saját otthonodba, te makimajom?
Fogadjunk, hogy egyet sem, pedig 200 rugóval per kopf keringenek judapesten szállás/munkahelykeresés címén...
Elmész a picsába te kis bibsi-libsi buzi!
bömböcz 2014.08.15 15:43:33
@Virág et.:
Mióta kibasztak a Népszavából, azóta itt vigéckedsz, metszettkém ?
bömböcz 2014.08.15 15:59:42
@Virág et.:
Egy szavad sem igaz, hazudsz korcs keverék!
Ha egy csöpp kárpát-medencei vér lett volna az őseidben, nem fosnád tele a fórumokat a faszságaiddal.
Vendégszerzőnk, Kardos Gábor filozófus írása. Mitől lehet hoax gyakorlatilag bármilyen hír a neten, a social vagy tömegmédiában és mennyiben válik evolúciós zsákutcává átköltözésünk a mátrixba? Érdekes esettanulmány lehetne a „fertőző Balaton-víz” mém…..
bömböcz 2014.08.15 15:19:38
@jm padilla:
egyszerű "figyelemelterelésről" van szó jól látó májszter uram/asszonyom:
ami igaz az hamis és fordítva, de ha élni akarsz akkor akkor kuss.
Pofád befogod: felmosod a szart, vagy független nagyfiúnak érzed magad, tök mindegy.
(legeltetett marhából való szegy, hátszín van eladó...)