Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marha2

210 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai bejegyzést nem egy könyv, hanem egy anime inspirálta. A Kyokou Suiru nevü mű, a felszíenn nem több egy kissé nehezen emészthető, de szórakoztató műnél, viszont a felszíne alá tekintve meglehetősen érdekes gondolat tűnik elő. A történet nagy vonalakban úgy néz ki, hogy egy lányt elraboltak a…..
Az előző bejegyzésben az alapgondolat megfogalmazására tettem kísérletet, amivel annyira nem vagyok megelégedve, de egyellőre így marad. Úgy gondolom, hogy egy ilyen tömör, lényegi definiáláshoz még nekem is jobban meg kell ismernem ezt a világot, ezért folytatom a téma taglalását és később újabb…..
A legrövidebb módon úgy fogalmazható meg a prüdéria fétis alapgondolata, hogy olyan dolgokra történő szexuális önkielégítés, melyek a szexuális önkielégítés gátlására szolgálnak. Szándékosan hívtam "dolgok"-nak ezeket, mivel meghatározhatatlanul sokfajta gátló mechanizmus vagy teljesen hétköznapi,…..
GTV A "jó"-tól fájni 2020.03.19 13:13:57
Ezt a bejegyzést a nem értés hozta létre. Ezúttal köze sincs semmilyen olvasmányhoz, csak puszta történéshez, ami meglehetősen mélyen érintett. Mint már korábbi bejegyzésekben említettem, egy könyvesboltban dolgozom, és most akció van. Egy kifejezetten pofátlan akció ráadásul. A könyveket…..
GTV 120 centiméternyi megértés 2020.02.25 22:33:35
Ma nem volt különösebb oka annak, hogy nekiüljek egy újabb poszt megkreálásának, de úgy éreztem, van egy rövid gondolatom, amit  kiadnék magamból. Nemrég olvastam el Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton könyvét, ami meggyőzött róla, hogy nem járok rossz úton a gondolkodás ösvényén. Viszont, ami…..
GTV A végtelenül türelmes arc 2019.12.16 20:27:20
A mai bejegyzést egy könyv és a munkám során tapasztalt jelenség inspirálta. Alapvetően egy könyvesboltban kezdtem el dolgozni, ami a helyi legnépszerűbb vásárló területen található. A kollégáim már riogattak engem nem sokkal munkábaállásom után, hogy a december bizony kegyetlen lesz, és azt kell…..
GTV Alapvető normák 2019.10.22 23:01:12
A mai bejegyzés oka egy beszélgetés, melyet újdonsült ismerősömmel folytattam. Az előzményre már nem emlékszem, de elmeséltem neki a tapasztalataimat, melyek az országunk történelmével kapcsolatosak. Törökországban a 150 éves vendéglátásként tanulnak arról a bizonyos időszakról, prágában pedig…..
Nemrég fedeztem fel egy igazságot a világgal kapcsolatban, nem olyan nagy meglepetésre, ismét egy könyv kapcsán. Ezúttal volt más is, mert elég rendesen közrejátszott a mostanság igen csak megkedvelt videósorozat, ahol Puzsérék elmélkednek mindenről. A kezdőgondolat is tőlük, konkrétan az említett…..
1.      A cél megismerése   Egy mesterséges nyelv megalkotásának első lépése annak a kitalálása, hogy milyen célt szolgáljon. Ez legtöbb esetben eleve adott, mivel egy már létező probléma megoldásához van szükség rá. Azonban előfordulhat az is, hogy valaki(k) puszta szórakozásból hoznak létre…..
3.      Írásrendszer   A nyelvek többsége kétféle módszerrel adja át az információkat. Az egyik ezek közül jellemző módon az írás, melyet ebben a fejezetben fogunk taglalni. Az írás megléte nagyban megkönnyíti a kommunikációt, főleg ha két eltérő létforma vagy két azonos, de eltérő anyanyelvű…..
4.      Kiejtés   A mesterséges nyelv megalkotásának a következő lépcsőfoka a leírt dolgok másodlagos írásának strukturális felépítését megtervezni. Ennek lényegében három változata van, és azok között létezik átjárás, de tisztán csak írás szerint, nem írás szerint és kiejtés nélküli kiejtés…..
6.      Nyelvtan   A 2.-dik pontban már szó volt róla, hogy a földi nyelvek egészét 4 nyelvtani felépítés uralja, valamint ezek keverékei. Arról viszont nem, hogy a nyelvtani rendszer ezekkel az adottságokkal milyen megoldásokat képes létrehozni. A Lojbannál is látható szófaji összemosódás…..
7.      Mesterséges szerkezetek: a Vénusz mondatai   A vénuszban a szavak mondatnyi vagy hosszabb betűsorok, ezért itt kétfajta mondat kerül előtérbe. Az élő nyelvek által használt és a vénusz hosszúságú, amit itt normál mondatnak fogok hívni. Az élő nyelvek kis mondatai pontosan elegek a…..
10.      Források   N.N. Hogyan alkossunk mesterséges nyelvet http://sanawad.bplaced.net/mau/Hogyan_alkossunk_mesterseges_nyelvet.html 2009   Wikipédia Nyelv https://hu.wikipedia.org/wiki/Nyelv 2009   Wikipédia Mesterséges…..
GTV Hinni 2018.11.29 21:42:31
Jelenleg egy meglehetősen vaskos könyvet olvasok, ami a vallással kapcsolatos "érdekességeket" taglalja. Ez pedig a Richard Dawkins által írt Isteni Téveszme. A felső sorban látható kis alcímecskét a szerkesztő rakta a könyv borítójára, és meg is értem ennek az okát.  A könyv tényleg olyan, mint…..
Yuu Solk A blog vége 2017.10.23 15:20:09
Mint már ti is észrevehettétek, semmi sem kerül fel a blogra egy ideje, ami alatt több hónapot értek a legutóbbi bejegyzés és ez között. Mikor elmentem egyetemre úgy döntöttem, hogy hagyok egy kis szünetet és visszatérek, ha úgy gondolom, hogy készen állok a folytatásra, van rá időm és akarom is…..
Yuu Solk Az elmúlásnak neve van 2017.05.27 18:51:38
Egy napot voltam ott, csak egyet, mégis miért kellett megint ennek történnie? Megismétlődött, ami már olyan sokszor és háború tört ki, egymást ölik megint. Kardot rántanak, bombákat hajigálnak, lövik egymást. Kirobbantottam a második világháborút, pedig már azt hittem, hogy az elsőből tanultak. Én…..
Yuu Solk Holnap este a gyermeked... 2017.05.24 18:39:28
Körbenéztem a kocsmában és nem láttam semmi változást az elmúlt évekhez képest. A lányok egyre fiatalabb korban járnak ide és isszák magukat eszméletlenre. Ma sem volt ez másképp és az sem változott, amit a jelenlétemre reagáltak.  A sarokban egy csapat kislány ünnepelte a legfiatalabb tagjuk…..
Yuu Solk A nőfa 4.rész 2017.04.29 20:24:43
A férfiak körbeállták a szent fát és nem engedték közel a halhatatlanokat. Mind a négyezer-négyszáznegyvennégyen vártak, hogy az öt kiválasztott egyike parancsba adja a négyszázharminckilenc halhatatlan lemészárlását. Vérre szomjaztak, hogy jelenlegi valóságukat védjék, de nem mozdulhattak.eEfülad…..
Yuu Solk A nőfa 3.rész 2017.04.29 20:22:38
A férfiak szinte napról napra érkeztek, mikor a fa épp termő időszakában volt, és nem töltötték idejüket semmittevéssel. A halhatatlanokkal ellentétben a jövevények egyből szerveződni kezdtek és felfedezték a világot. Sokat tanultak az alkotóikról, a fákról, a szent fáról, de legtöbbet a halálról,…..
Yuu Solk A nőfa 2.rész 2017.04.27 21:18:51
Nem telt bele egy hét sem, és a szent fa új termést hozott, azonban a várt nagyobb gyümölcs nem volt szokványos. Vöjd teste táplálta, ettől pedig szert tett egy halhatatlan testére. E halhatatlan képére kifejlődött a magas fa alacsonyabb ágán egy új ember.A halhatatlanok csodájára jártak az új…..
Yuu Solk A nőfa 1.rész 2017.04.27 21:17:40
Egy teremtő unalmában életet adott pár értelmes és gondolkodó lénynek, melyeket embernek nevezett el. Azonban hamar rájött, hogy túl fárasztó minden halott után újabb embert teremteni, így megajándékozta őket a halhatatlansággal, de ez sem volt elég. Évmilliók teltek el semmittevéssel, mikorra a…..
Yuu Solk Az ostoba 4.rész 2017.02.26 16:38:27
Az egész hely koszban úszott, csatornák és különböző föld alatti terek bonyolult hálózatába csöppent Kai, ami ráadásként le lett zárva. A lezárásnak egyetlen oka van, amit csak az internet eldugott zugaiban lehet megismerni, mint ahogy ennek a helynek a létezését is. Itt és az ehhez hasonló helyeken…..