Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Önkéntes Véradó

69 bejegyzést írt és 177 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Árnyékmandátum Talpra, Magyar! 2024.03.15 13:28:52
Néhány óra múlva elkezdődik Magyar Péter rendezvénye, melyet magabiztosan az Andrássy út 400 méter hosszú, a Bajcsy-Zsilinszky úttól az Operáig húzódó szakaszára hirdettek meg. Kérdés, hogy könnyedén megtelik-e érdeklődőkkel az a terület, még nagyobb kérdés, hogy hány kulcsfigurát ismerhetünk meg a…..
A Worldometers.info egy nagyszerű oldal, ahol órákat lehet eltölteni pörgő számsorokat bámulva. Egy oldal, ami a bolygónkat bemutató legfontosabb és/vagy legérdekesebb mérőszámokat foglalja össze, valós idejű változásként szemléltetve a statisztikai adatokat. 2015-ben azzal zártuk az évet, hogy…..
       Orbánék kiadták a parancsot, hogy meg kell győzni a magyar lakosságot arról, hogy Amerikában elcsalták a választást. Hihetetlen mennyiségű hülye tombolja most ki magát, ami úgy 1944 óta nem lepi meg a magamfajtát .      Az egyik baromság az, hogy az amerikai választás nem ment át a Benford…..
Önkéntes Véradó 2020.11.07 10:55:46
@Pista Bácsi: "Aha, ezek szerint igazából fogalmad sincs arról, hogy milyen adatokat elemez a reaktor posztja."

Ööö... a posztban tényleg ott van az adatbázis linkje. Ennek mintájára a többi államét is megtalálod.

chicagoelections.gov/en/election-results.asp?election=251&race=11
Önkéntes Véradó 2020.11.07 11:31:35
@Pista Bácsi: "Ebből nekem az következik, hogy nem lehetséges az, hogy az összesen adatok, meg két (három, négy) jelölt adatai megfelelnek a Benford törvénynek, csak Biden adatai nem felelnek meg."

Ez abban az esetben igaz, ha átsorolásos módszerrel csalsz. Pl. az a szabályod, hogy 'minden n-edik X-re leadott voksot írd át Y-ra'

De monduk akkor, ha X szavazatait jól számolod, de kvázi "bedobsz az urnába" m db Y szavazatot, akkor előállhat ez a jelenség.

Ha jól értem a trumpistákat, ők az utóbbit valószínűsítve háborognak.

A gond az, hogy ez esetben csak a szavazói adatbázis átfésülésével bizonyítható vagy cáfolható a csalás. Pl. regisztráltak-e elhunytak, érkezett-e 70%-ban republikánus, 10e fős körzetből 5500 db demokrata szavazat stb.

Egy biztos: ez még hosszú meccs lesz mindkét félnek.
... valami készül.....
Hivatalosan a magyar munkavállalók több mint 42%-a a minimálbért vagy a garantált bérminimumot kapja. Ismétlem: hivatalosan a magyar munkavállalók több mint 42%-a a minimálbért vagy a garantált bérminimumot kapja. Tehát a magyar munkavállalók több mint 42%-a minimálbér után fizeti az adókat…..
"A világ legszomorúbb cégére" lett volna eredetileg a titulus. Amúgy mit látunk?   ..
Mi más lehetett volna a Trend FM rádió Fintech című műsornak témája ma délután, ha nem a BKK és a T-Systems szenzációs mutatványa? Érczfalvi András mai vendégei Suppán Márton és Inotay Balázs voltak, akik szakmai szempontból sem voltak elragadtatva, és ennek igen szórakoztató stílusban adtak…..
Minden évben megy a poénkodás a sajtóban az Akadémia által engedélyezett és elutasított keresztnevek kapcsán. Persze, roppant vicces az Anakin meg a Skolasztika, de sajnálatosan kevés szó esik a idióta névadás spektrumának másik végéről...
Ha valaki szeretne átfogó képet kapni a mai magyar baloldalról, legjobb, ha ellátogat május elsején a Városligetbe. Mi is így tettünk. Illusztrált élménybeszámolónk olvasása közben egy dolgot nem árt észben tartani: jövőre választások lesznek...
"12 millió forintot tüntetett el a Momentum dúsgazdag vezetője" - az Origo nevezetű hörrportálon éppen ez a vezető hír. Külön aranyos, hogy a webcímben az "üdvöskéje" szó szerepel "vezetője" helyett, vagyis a cikk írója még lucskosabbra szerette volna nyalni gazdái kenyéradó kezét, még mélyebbre…..
Hétköznap dél a Váci út irodaházakkal tűzdelt részén. Gyorsétkezde az utcasarkon, a pénztárgépnél sor alakul ki, mert az egyik hölgynek nincs elég pénz a kártyáján. Már legalább öt perce álldogálunk, de senki sem hőbörög: a sorban csupa dolgozó ember ebédideje ketyeg, irodisták és építőmunkások…..
Reggel 8:45, a Nyócker közepe, Kun utca. A járda gyönyörűen letisztítva, dermedt ónos eső  és visszafagyott hófoltok sehol.   Délelőtt 10 óra, Újlipótváros, Hegedűs Gyula utca és Vág utca sarka. Emberek próbálnak oszlopba-kerítésbe kapaszkodva átevickélni az egybefüggő jégmezőn...
Árnyékmandátum Idiokrácia 2016.11.09 10:00:31
Az Idiocracy - Hülyék paradicsoma című film 2006-ban került a mozikba. Akkor még senki sem hitte volna, hogy 10 év alatt ekkorát lépünk az ott ábrázolt világ megvalósítása felé.Ez lehetett volna egy érdekes és komolyan vehető választás is, de nem lett. Lehetett volna két értelmes jelölt,…..
A naptári ősz első napja alkalmából úgy döntöttem, hogy szabadságra megyek - úgy egy-másfél hónapra. Ezt természetesen azt jelenti, hogy sem az Áder Jánost ellepő keresztekről (Gotta Catch 'Em All, Jani!), sem pedig az álkormányunk ál-népszavazásáról nem kívánok írni. Ja, spoilerezném az utóbbit:…..
Az idei tusnádfürdői illiberális dzsemborin fellépett a Quimby együttes, és ezzel beállt az ottani szellemi ámokfutást jelenlétükkel legitimáló muzsikusok közé - akár tetszik ez a zenekarnak, akár nem. Habár a gázsi és a fellépési lehetőség jól jött, az utólagos rajongói felhördülésekre kellőképpen…..
Önkéntes Véradó 2016.07.28 11:52:30
@Ballib cenzúrázók réme 16: 16???! Miért 16? Ki sem tiltottam a 15-öst! (Nem szokásom.)
Vagy te minden reggel regisztrálsz egy új profilt?
Önkéntes Véradó 2016.07.28 11:55:05
@Andy73: "Szerinte attól válik egy rendezvény legitimmé, ha a homoszexualitást propagálja és Clinton pártján van."

Idézd azt a szövegrészt, ahol ilyet állítok.

@Ma Baker: Nem, ez nem így van. Csak sajnos nem lehet megérteni klasszikus egybites fidesztroll aggyal.
Önkéntes Véradó 2016.07.28 15:36:37
@Andy73: "Te emelted ki pirossal, hogy mit kifogásoltál Tusnádon."

Nem emeltem ki pirossal, ennél a blogtémánál így működik a linkelés (ha ráviszed a piros szövegekre a nyilacskát, kézzé változik). A konkrétumok mögé szeretek cikkeket belinkelni, hátha valaki utána akar olvasni az eseményeknek.

De bárcsak ez lenne az egyetlen dolog, amit nem fogtál fel a posztból...
Törökország újabb hatalmas lépést tett előre az iszlamizálódás útján. A sikertelen puccskísérlet után megerősödő Erdoğan az eddiginél sokkal szabadabb kézzel tizedelheti a hadsereg vezérkarát, hiszen a puccs nagyszerű hivatkozási alapot szolgáltat neki. Hogy ez miért baj? Azért, mert más…..
Magyarország döbbenten áll. Néhány Tippmix-hazardőr, aki 1:0-ás hendikep-győzelemre játszotta meg a magyar csapatot 10-20 ezerrel, most pálinkát rendel mindenkinek a kocsmában. Pár közíró, aki a fociban nem lát többet, mint az Orbán-kormány szimbólumát, most dühödten törli ki csőre töltött…..
Önkéntes Véradó 2016.06.14 21:53:04
@dunántúli gyerek: Hidd el, a politika belekeveredik magától. Csak nézd meg holnap reggel a nyilatkozatokat és a véleménycikkeket. (Vagy nézd meg az itteni kommenteket 2 óra múlva.)
Én ennek mentem elébe a posztommal.

A többi kijelentéseddel egyetértek. :)
Rubovszky György elszólását valóban komolyan kell venni, Dull Szabolcs cikkének felvetése helyes. Azonban a valódi indok mintha csak nem akarna elhangzani sehonnan. Nem a kijelentések konkrét tartalma az igazán aggasztó, hanem az a kormányzási mechanizmus, amelybe betekintést nyerhetünk általuk.Hogy…..
Önkéntes Véradó 2016.05.19 18:27:11
@N. Barbie: Tettél egy határozott kijelentést, totális műveletlenséged csillogtatva. Ezt én tételesen, érvekkel cáfoltam. Erre jön a prolizás meg a hiszti.

Csőlátású nem én vagyok, kedves write-only üzemmódban ragadt Barbie. ;)
Önkéntes Véradó 2016.05.19 18:27:58
@N. Barbie: Mondd, te olvastad is a posztomat, vagy csak szóltak, hogy kommentelj be alá?
Árnyékmandátum Koleszszoba Zrt. 2016.04.28 16:09:40
Az MNB-alapítványok körül kialakult botrányt bátran nevezhetjük az évtized mutyijának: a Magyar Nemzeti Bank 260 milliárd forint közpénz jellegét nem elvesztett közpénzt szervezett ki egy alapítványokból álló, gyanús hálózatnak, hogy azok bénábbnál bénább és felháborítónál felháborítóbb célokra…..
Az, hogy egy 77 embert lemészároló neonáci tömeggyilkost háromszobás luxuslakosztályba zárnak, már csak mifelénk, Európa barbár és elmaradott alvégén készteti hörgésre az embereket. Aztán ez a figura megnyeri az embertelen tartási körülmények miatt indított perét a norvég állam ellen. Én pedig azt…..
Önkéntes Véradó 2016.04.21 17:14:18
@Serrin: Ugye te is érzed, hogy ez egy álkérdés, aminek ráadásul az égvilágon semmi köze nincs a témához?

@bontottcsirke: Avass be, kérlek. Miről nem tudok. Ha az volt a célja, hogy rávilágítson a túlhajtott polkorrektség irrealitására és antihumanizmusára, akkor sikerrel járt. Csak az nem látja, hogy ez a gondolkodás már 10-20 éves időtávon belül sem életképes, aki a homokba dugja a fejét.
Önkéntes Véradó 2016.04.21 20:05:57
@bontottcsirke: Te megfogalmaztad más szavakkal a posztom mondanivalóját, ember! :-)

A "szélsőbaloldali rendezvény" azonban súlyos csúsztatás: annak a Munkáspárt nevezetű szociáldemokrata formációnak az ifi tagozata táborozott ott, amely ebben az időben a kormányt alkotta. Azért nem egy bolsevik csürhéről beszélünk, lássuk be.

Kiemelném a lényeget a fenti posztomból, amit a jelek szerint nem olvastál el:

"(...) most vagy az van, hogy a skandináv társadalomnál sikeres volt az elmúlt évtizedek agymosása, és mostanra az életképtelenségig polkorrektek lettek, vagy az ilyen nyilatkozatok mögött ott van ugyan az ember, aki otthon zokogva üti a falat a hír hallatán, de a mindent leuraló píszí-terror és a társadalmilag elvárt pacifista képmutatás miatt csak így mer nyilatkozni. Ha Európában ez lesz az irány, akkor nagy a baj. (...) Egy olyan Norvégia, amihez képest a Bolygók Egyesült Föderációja egy koponyapiramisokat emelő barbár hordára emlékeztet, életképtelen a 21. században. Ha Európa ezt az irányt követi, akkor Európára sem vár más sors, mint arra a 77 emberre (...)"
Önkéntes Véradó 2016.04.21 20:14:43
@bloglegelő: "az önigazoló, álhumánus felsőbbrendűség terrorja"

Ha a Facebookon lennénk, ezt most lájkolnám.
Lázár János a múlt héten még azt mondta, jó dolog a vasárnapi boltstop, és a kormány nem is gondolkodik az eltörlésén. Ma Rogán Antal kijelentette, hogy a kormány mindig is azt tervezte, hogy egy év után újragondolják a törvényt, és most a tapasztalatokat látva a visszavonását javasolják. Óceánia…..
Tegnap rádöbbentem, hogy ez nem a Nemzeti Együttműködés kormánya, nem az illiberalizmus kormánya, de még csak nem is a rezsicsökkentés kormánya. A jelenlegi magyar kormány legfőbb szimbolikus ügye a vasárnapi boltstop, ez az, amit tűzzel-vassal védelmez. Szerelmesek ebbe az ötletbe. De vajon miért…..
A taxisok és az Uber mostani vitájában nem az az érdekes kérdés, hogy jogos-e elállni az utat, hogy az Uber-e a jövő személyszállítása, vagy hogy jogosan keresnek-e autós magánszemélyek feketén kétszer annyit, mint egy kórházi szakápoló, hanem az, hogy a cikkek és posztok alá miket kommentelnek be…..
Kis Grófo maga a muzikális herointúladagolás: már egyetlen dala is bőven elegendő ahhoz, hogy a hallgatóira eszméletlen állapotban találjanak rá a mellékhelyiségben, a színarany vécékefe mellett egy roma keresztelőn. Most azonban irgalmat nem ismerő módon két újkeletű mesterművet is az olvasók…..
Önkéntes Véradó 2016.01.04 18:14:24
@Ernoke: Olyan, mint David Lynch rémálma a bérbaltavári búcsú után, ahol jégoldós pálinkával öblítette le a kecsapos-fokhagymás lángost.