Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Az_Öszvér

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Európának sok vége van, térben és időben is. Ez az egyik. Anglia óceánba nyúló, göcsörtös karja Cornwall; annak a legvége a Golf-áramlat állandó hullámverésének kitett, három oldalról nyaldosott Land's End, a föld vége. Kelták, kövek, kőkörök. Dolmenek, cromlechek,…..
Szőke hajú lányok Ada 2013.06.20 07:34:00
..
Az_Öszvér 2013.06.20 18:45:55
..
Az_Öszvér 2013.05.18 18:54:22
Mi a család? Elsőre egyszerűnek tűnik a kérdés és a válasz is, de valójában nagyon bonyolult. Sőt, egyre bonyolultabb a legújabb alkotmánymódosítás után. És ha azt hisszük, ez csak egy paragrafus a sok közül, nagyobbat már nem is tévedhetünk. Mert mi is az új helyzet?…..
Az_Öszvér 2013.04.12 21:14:22
@neoteny:
Példának okáért, lehet elvi kérdés. Netalán úgy gondolja, hogy a házasság nem a párjának bizonyít, hanem az államnak és más embereknek. Másoknak meg bizonyítson akinek két anyja van.
Proszektúra Vaddisznók 2013.04.02 13:30:33
Vaddisznók mindig is voltak Budapesten, hallhattuk a Tv2 ma reggeli műsorában is. Mostanában főleg a budai kertvárosi övezetben jelennek meg. Azt is megtudtuk, hogy a vaddisznók egyébként békés állatok, csak akkor támadnak, ha ingereljük őket.  Ezért lehetőleg ne menjünk a…..
A miniszter tegnap irreálisan magas ponthatárokat húzott meg a 16 diszkriminált szakon. Utánanéztünk a 2011-es pontszámoknak és a bekerülési arányoknak, mivel a miniszter elhangzott ígérete szerint a szakmai érvek nélkül diszkriminált 16 szakon a pontszámok…..
Az_Öszvér 2013.01.23 11:26:12
@Pempős Pista, a lokális világsztár: Igazad van, szégyellje magát a mocskos burzsuj melós, aki egész éves non-stop robotolás után kétszer elmegy wellness hétvégére. Tényleg undorító.
Abban egyet értek, hogy a szülő feladata a gyerek oktatásának biztosítása, de egész egyszerűen itthon, ebben a helyzetben nem lehet tandíjat bevezetni, mert belerokkannának a szülők. Persze lehet félretenni a gyerek születésétől, de nem csak az egyetem kerül pénzbe. Ha lenne normális gazdasági alapja, ha a beleférne a társadalom anyagi tűrőképességébe, akkor legyen tandíj. Azt viszont nem hiszem, hogy akár te is ujjongva fizetnél a gyermeked egyetemi oktatására (főleg ilyen színvonal mellett) fél évenként 500 ezer - 2 millió forintokat.
Ja igen. Az egyetemistát a nyugdíjassal összehasonlítani veszélyes. Az egyetemista, ha egy MekDögleszben is, de fog termelni az államnak. A nyugdíjas már nem.
Az_Öszvér 2013.01.23 11:45:50
@Pempős Pista, a lokális világsztár: Lehet, hogy a nyugdíjas már termelt, de ha az egyetemistát leírjuk, miszerint csak nagyszájú kéregetők, akkor azok is megorrolnak, akik nem ilyenek. A nyugdíjas élvezze azt, amiért megdolgozott, bár tudom, ezt az állam nem igazán hagyja. A diákokat viszont motiválni kell pénzzel, lehetőséggel, tisztességes oktatással, különben elmegy és nem ide termel hasznot.
Amúgy nem azt állítottam, hogy nem támogatnád szívesen a gyerekedet, hanem hogy nem mindegy, mennyiből, milyen körülmények között. Az meg külön elkeserítő, hogy itthon egy szülőnek választania kell: VAGY taníttatja a gyerekét VAGY egyszer-kétszer pihen egy wellnesshétvége keretében.
Az_Öszvér 2013.01.23 22:45:23
@Zabaalint: Csak a tisztánlátás kedvéért, én is humán érdeklődésű vagyok. Igen, hülye vagyok a matekhoz, fizikához, de a kettő nagyon nem egy és ugyanaz.
A történelemszak rossz példa, én is azon vagyok. Aki csak jól tud magolni, az nem ide jön, mert az itt magában kevés. Ha valaki CSAK magolásból akarja megcsinálni ezt a szakot, annak felfekvései lesznek a seggén.
Mellesleg lehet, hogy sok humán beállítottságú diák lógatja a lábát üresben, de az én érdeklődésmentes ismerőseim jelentős többsége valamilyen pénzügyi szak felé vette az irányt anno.
Ja igen. Nekem egyetemi nyelvtanár mondta, hogy aki matematikus gondolkodással akar nyelvet tanulni, az eleve elkárhozott.
„Az adófizetők is lázadhatnának a harminc évesen is az ő pénzükön lézengő, ingyenélő egyetemisták ellen” – ez is egy gyakran visszatérő, ám pillanatok alatt megcáfolható gondolat a kormány által szított lejáratókampányból. Az állami finanszírozás nem vehető…..
Az_Öszvér 2013.01.12 18:02:51
Tisztelt hallgatóság. Akad pár dolog, ami mellett szokássá vált szó nélkül elmenni.
Egy:
A finanszírozott egyetemista a legritkább esetben lógatja a lábát. Nem, most távolról sem a tanulásról beszélek. Rengetegen vagyunk (igen, én is), akik ilyen-olyan diákmunkából tartják fent magukat. Lakhatás, közlekedés, étkezés, etc.
Kettő:
Az egyetemi képzés egyik legnagyobb rákfenéje nem a hallgató, hanem az oktató. Nem akarok általánosítani, természetesen van kivétel. Ennek ellenére akkor is merem állítani, hogy tendencia szerint elkeserítő az oktatás. Amíg egy oktató (szándékosan nem írok tanárt) megteheti, hogy jegy adásakor feldobja a vizsgapapírokat és az asztalra esők kettesének kivételével mindenkit megbuktasson; hogy a szóbeli vizsgán a 10 másodpercet gondolkodó hallgatónak azt mondja, hogy "Meleg van, nincs erre időm, egyes!", hogy a saját presztízsének és tekintélyének megtartására a félelem keltését és a szándékos rosszindulatot használja eszközül... na addig semmi, de semmi nem fog javulni. Arról nem is beszélve, hogy a tananyag a legritkább esetben mutat relevanciát az aktuális követelményekre. (Értsd, a legújabb tankönyvek [2005-ös] az 1980-as és '90-es években megjelenteknek az új kiadásai.)
A fent leírtak személyes élményekre alapulnak az ország legnevesebb bölcsészkarának történelem szakán töltött két és fél év után.
Lehet "büfé szaknak" titulálni, de én speciel tudom, mit akarok vele kezdeni, erre tettem fel az életemet és megmondom őszintén, ennél azért valamivel többre számítottam.
Pézsma A romlás virágai 2012.12.29 05:01:37
Azóta voltam biztos benne, hogy újra megpróbálják kinyírni a Szimpla kertet és társait, amióta Rogán Antal szeptemberben bejelentette, hogy jól megrendszabályozza a belvárosi mulatóhelyeket. Ez a gumiszabály a drogterjesztés és a prostitúció visszaszorítására hivatkozva…..