Regisztráció Blogot indítok
Adatok
toroltfelhasznalo

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmdroid Dredd (2012) 2012.10.07 14:54:05
1995-ben elkészült a Dredd bíró Sylvester Stallone-val a főszerepben, amelyben kevés pozitívumot találhattunk. Egy agyatlan akciófilm volt, buta sztorival, és a színészi játék is hagyott kívánni valót maga után, a képregény rajongói gyűlölve néztek a filmre, hiszen teljesen…..
Akár a kritikaírás egyik első alaptörvénye lehetne, hogy "egy objektívnek, elfogulatlannak szánt ítélet annál gyengébb lábakon áll, minél közelebb vagyunk a vizsgált időszakhoz". A kanonizáció, a mögöttes folyamatok és a mélyebb összefüggések felismerhetősége az idő…..
toroltfelhasznalo 2013.01.30 23:52:52
@Huber Zoltán: Ezután is azt tudom mondani, hogy szerintem az Oldboyban csak látszólag van tartalom.

De hogy ne legyek akkora bunkó, egy kicsit dicsérlek is: a Nem vénnek való vidék nagyon jó helyen van ezen a listán. És A gyűrűk ura meg az Avatar is megérdemli, hogy itt legyen, ha másért nem, a látványért mindenképpen.
Bár nem is volt olyan nagyon régen, némiképp mégis meglepő, hogy a kilencvenes évek mind a mai napig alapvetően határozza meg a tömegfilm képét. A nagy sikerek, a működő trendek természetesen mindig tovább élnek a későbbiekben is, illetve a zsánerek is állandóan…..
toroltfelhasznalo 2013.01.30 13:33:48
@scorsesefan: Szerintem a Lidérces órák, A holtak útja (és A taxisofőr) az igazi Scorsese-filmek, amik a nagyvárosban vergődő, megváltás után vágyakozó emberről szólnak. Az, hogy sokan nem figyelnek oda eléggé, nem gondolkodnak el a látottakon, nem fedezik fel a mélyebb tartalmakat, nem képesek átélni azt a csodálatos élményt, amit ezek a filmek adni tudnak, az nem ezeknek a filmeknek a hibája. Ettől még szeretheti bárki a rendező gengszterfilmjeit, de attól, hogy azok népszerűbbek, ne gondoljuk, hogy feltétlenül értékesebbek vagy jobbak is. Az igazi művészet sajnos legtöbbször nem annyira népszerű, mint más alkotások.
toroltfelhasznalo 2013.01.30 23:45:26
@Huber Zoltán: Nem azt mondom, hogy rossz a Nagymenők, csak azt, hogy vannak sokkal jobbak. Legalábbis szerintem.
Egy ilyen rövidke áttekintőben sajnos képtelenség akár csak vázlatosan is összefoglalni, a hetvenes évek végére hogyan futott bele a hatvanas évek optimista Amerikája egy egyre mélyebb erkölcsi válságba. Címszavakban elég Nixon, Vietnám és az Olajválság hívószavait…..
toroltfelhasznalo 2013.01.25 12:43:12
@scorsesefan: A neved miatt érthető a rajongás, de azért ez A dühöngő bika szerintem nem annyira nagy mozi. Olyan, mintha Scorsese-nek éppen nem lett volna kedve igazán mély filmet készíteni. Mindenesetre hol van A taxisofőrhöz, a Lidérces órákhoz vagy A holtak útjához képest? (Azt hiszem, a különbség súlycsoportbeli.)
toroltfelhasznalo 2013.01.25 15:12:14
@Huber Zoltán: Elolvastam. Továbbra sem értem, mit keres a Szellemirtók meg a Dirty Dancing a listán.
A hatvanas évek nagy lendülete után a hetvenes évek moziját egyfajta fura kettősség jellemzi, ami érdekes módon kifejezetten jót tett a filmművészetnek. Az európai és a távol-keleti mozi fontos eredményei szivárognak át az Álomgyárba: a híres hollywoodi reneszánsz futószalagon…..
A kritikusok és az elitisták egy jelentős része úgy véli, a filmművészetben tulajdonképp minden fontos mozzanat a hatvanas években történet: ami előtte vagy utána zajlott, az vagy ide vezetett, vagy innen indult, ezért e sűrű évtized filmtermésén kívül másra csak zárójelben…..
toroltfelhasznalo 2013.01.16 16:04:27
@desertwolf25:
Megpróbálom picit tömörebben: miattam bárki szeretheti akár a legócskább, leghatásvadászabb, leggiccsesebb filmeket is, de könyörgöm, ha valaki esetleg kritizálni meri ezeket, ne az legyen az első reakció, hogy "mekkora nagyképű elitista sznob".
toroltfelhasznalo 2013.01.16 16:58:05
@pushalias:
A zsidóüldözéssel csak a "régen is ugyanolyan volt minden" ostoba közhelynek - amitől egyébként agygörcsöt kapok, ha látom - a hamisságára próbáltam rávilágítani.

Ezt akartam írni, csak az előbb véletlenül belekeveredett a "jó" szócska a "régen is ugyanolyan volt minden"-mondatba.
toroltfelhasznalo 2013.01.16 17:26:14
@scorsesefan:
Van igazság abban, amit mondasz.