Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Stevie

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekkoromban viszonylag kevés kávéház és pub jött szembe az emberrel a budapesti utcákon, viszont annál több eszpresszó és bisztró. Sose tudtam, hogy színvonalilag vagy kínálatilag pontosan mit jelentettek ezek a megjelölések (vagy hogy jelentettek-e egyátalán valamit), úgyhogy…..
Mr. Stevie 2013.12.10 15:00:05
@Hamster: Az hogy édesanyám van a fényképen az 100%, a családtagok közül mindenki rögtön felismerte. A helyszint, a szituációt és a süteményt is. Az esély valóban elég kicsi hogy egy harmincéves fényképen felismerjünk valakit, de édesanyámat, a beállását, tartását, széllel szemben 500m-röl is felismerném. Persze a helyszin, a Déryné és a sütemény is besegitett a dologba. :-)
Folytassuk a tegnapi játékot, először néhány fekete-fehér képpel a színes hetvenes évekből! Tiszai Vegyi Kombinát, Zrínyi Nyomda - az ember szinte Las Vegas-ban érzi magát a sok neon miatt :) Hol járunk, mi hiányzik a képről? És hány helyre mehet a villamos a…..
Mr. Stevie 2013.12.10 11:57:02
@Kicsi Kacsa: Kicsi Kacsa, tökéletes a leirásod a lottófogadástól. Egy doldog maradt csak le, amikor igy lottóztunk 3forint 30 fillérbe került a lottószelvény. :-)
Többször jártunk már hajón, ám úgy, mint ma, még nem. A mai poszt szerzője ugyanis egy bárzongorista, aki sokat dolgozik óceánjáró luxushajókon (is), és bár szinte látom magam előtt a kétkedő hozzászólásokat (hogy finom legyek), annyit előre le szeretnék szögezni, hogy a…..
Mr. Stevie 2012.12.30 00:31:33
Kedves kommentelök!

Elolvasva ezt az érdekes cikket néhány gondolattal hozzászolnék én is. Megtettem ezt a Facebookon is, mert ott szintén megjelent az irás, de a mai napig senki sem reagált rá, sajnos még a blog szerzöje, Kis ember sem. Tapasztalataim alapján minden hajo más, minden hajostársaság is mást szab és enged meg a bárzongoristának. Kedves Kis ember, ha most ilyen jo körülmények között dolgozhatsz az egy szerencse, becsüld meg, élvezd ki maximálisan, mert lehet hogy a következö szerzödésed már nem ilyen lesz.
Amit viszont a szakmárol és egyáltalán a hozzáállásodrol irsz azzzal teljesen egyetértek, és mindez bizonyitja azt, hogy igen tapasztalt és sok szerzödést maga mögött tudo zongorista vagy. (Üdv még Majan Bakennek és bisztosjomunkásembernek is akik ugy látom sizntén kollégák)
Az otthon lenézik a muzsikust fejezetedben irt gondolatok -szomorú- de sajnos igazak. Fogalmuk nincs az embereknek, hogy mennyi munka árán lehet valakiböl elfogadható bárzongorista. Kell hozzá 8-10év tanulás utána vagy 10 év gyakorlat….....és már kezdö is az ember.
100%-ig igaz amit irsz: „Az igazán jó bárzongorista tanult ember kell, hogy legyen. Nem csak a zenében, általában is. A munkának csak egy része a zenei tudás, rá kell érezni, melyik ember mit szeret és ennek megfelelő dalokat választani. Figyelni őket, látni, ha fáradtak, nem akarnak tapsolni, ilyenkor összekötni a számokat és békén hagyni őket, ha jó kedvük van, rátenni még egy lapáttal. Ez teljes embert kívánó munka.” Nos ez bizony egyáltalán nem egyszerü, föleg hogy minden este azonos szinvonalat kell hozni.

Nálam is elöfordult hogy beleszoltak a munkámba /föleg pincérek/ de ilyenkor rögtön elejét veszem azzal, hogy elmondom nekik: cseréljünk. Én felállok a zongorátol és kiszolgálom a vendégeket. Ha valamit nem tudok, megkérdezem és megmutatod, azután ugy fogok felszolgálni. De te most itt leülsz a zongorához és én megmutatom hogy mit és hogy játsz el.
Zongorázni a világ legegyszerübb dolga, két választásod van: vagy fehér, vagy fekete. Ennyit csak meg tudsz csináli?
Általában ilyenkor egy nagyobb nevetés a válasz és ezzel a közvetlen személyzet „már el is fogadott”

Mindig van olyan szám amit kérnek. Hiába játszik fejböl a bárzongorista 3-4000 számot /és van még a laptopján 10ezer/, a vendég a 14001.-et fogja kérni. Ilyenkor kell hogy a zongorista internetközelben legyen, és jo ha van a kabinjában valami billentyü, hogy éjjel kikereshesse és leskiccelje, kigyakorolja, /MUNKAIDEJÉN KÍVÜL/ a nótát, hogy másnap a vendég elégedett legyen, ha meghallja. A zongorista csak idejön, mosolyog, játszik 4 -5 orát de én 8-10 orákat dolgozom -mondja a pincér- És az áttanult éjszakákat ki veszi figyelembe?

Otthon valoban megalázoan kevés fizetést adnak a bárzongoristáknak. Már ahol alkalmaznak, mert nagyon kevés helyen van ma már élözene. A lenézö bánásmod miatt pedig valóban nagyon megkeseredtek és sokan abbahagyták, mert nincs értelme. Ebben hozott egy kis változást a Bárzongoristaverseny 2003tol. Még a Müvészetek Palotájába is eljutottunk 2007-ben. Jó érzés volt végignézni a teltházas gálakoncerten, és sajnáltam azokat, akik helyhiány miatt nem jutottak be /sajnos sok régi kolléga is/
Akit érdekel valamennyire a
www.barzongorista.hu oldalon mindent /fényképek, sajtocikkek,/ végigkövethet.
Kedves KIS EMBER köszönöm, hogy leirtad a gondolataid és szeretném ha privátban is levelezhetnénk a jövöben, mert amit a szakmáról és a vendégekkel valo bánásmódról irsz
azzal teljes mértékben egyetértek. Kérlek keress meg a www.istvantaborosi.com cimen.