Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lilli_Csiribiri

0 bejegyzést írt és 164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán nem ritka, de annál sokkolóbb, mikor egy válás után valamelyik fél újraházasodik és az új partner gyakorlatilag megtiltja, vagy rendkívül nehézzé teszi a párja számára a korábbi családjával való kapcsolattartást. Olyan hisztisen viselkedik, annyit siránkozik és problémázik, hogy a párja…..
Lilli_Csiribiri 2021.08.16 00:00:00
@Andy73: Aki nem fizet és nem hordja a gyerekeket annak úgy tudom együtt vannak a szülei - bár ebben nem vagyok biztos. Az a barátnőm akit kb faképnél hagyott két gyerekkel a férje, neki együtt vannak a szülei. Az utolsó esetben ami éppen most zajlik ott gáz a háttér, de az apja akkor se hagyta ott a családját anno. Azt mondják, hogy a nők adják be a válást - ez mind a három esetben így is volt - de ugye elég nehéz a válást nem beadni ha férjed elköltözött egy másik nőhöz.
Lilli_Csiribiri 2021.08.16 00:03:21
@Andy73: Nem lehet mindig másra vagy a hozott mintákra mutogatni. A férjem csonka családban nőtt fel, de pl mi nem állunk válás szélén. Eleinte voltak ebből nehézségek, amik szerintem ebből adódtak, de ennyi. Apám is csonka családban nőtt fel, de sose hagyta el a családját, egész életét anyámmal élte le. Döntés kérdése az egész.
A c-peptidről írt cikk egészen vad indulatokat gerjesztett, bár volt már pár hasonló a blog történetében (kaptam én rendszeresen a vegánoktól, homeopátia-hívektől meg a Hamer-féle csapattól is), de szerintem ilyen elemi szintű, ordítva epét hányós történetre nem volt példa...
Lilli_Csiribiri 2020.02.25 20:38:16
@sellőlány: Kedves Sellőlány engem érdekelnek a tapasztalataitok ha azóta vannak.
Ismerjük a kérdést, és persze tudjuk: azt akarják a munkáltatók hallani, hogy meg tudod oldani, van nagymama, van apja is a gyerekeknek, stb. Aztán ez vagy elég a győzelemhez, vagy nem. Tulajdonképpen lehetsz te akármilyen felkészült szakmailag, akármilyen kedves-rendes személyiség, akivel jól…..
Lilli_Csiribiri 2020.02.18 14:23:07
Találva érzem magam ezzel a témával kapcsolatban, mert épp most intézem a felmondásomat a jól fizető gyes előtti munkahelyemen. Nincs más választásom, mert egyszerűen a két gyerekünk mellett nagy nehezen tudnánk megoldani a következő 2 tanévet, utána pedig az iskolai 2,5 hónapos nyári szünetet sehogy, így inkább elengedem most a céget és igyekszem új kezdetként tekinteni a jövőre. Lesz egy rosszul fizetett állami állásom, ahol már az interjún bemondtam hogy milyen munkabeosztást tudok megoldani és ezt ők ezt jobb nem lévén el is fogadták. Sajnos egy fenékkel nem lehet több lovat megülni. Gyes után a régi állásba kapaszkodni eleve csak annak éri meg akinek legalább kilátása van arra, hogy az iskolai éveket is meg fogja tudni oldani, akinek ez nem opció annak az az érdeke, hogy minél hamarabb egy másik megoldásban gondolkodjon. A legnagyobb hazugság a mai világgal kapcsolatban, hogy egy nőnek lehet családja is és karrierje is és hogy e kettő között valami egészséges egyensúly is megteremthető. Ez nincs így, egy nap ma is 24 órából áll ugyanúgy mint 100 éve. A lányokat sokkal tudatosabban kéne pályaválasztáskor olyan szakmák felé terelni, amit később akár egyéni vállalkozóként is végezhetnek, ha a családi időbeosztás miatt úgy alakul az életük. Nekem csak a vakszerencse miatt van egy olyan végzettségem is, amivel most gond nélkül el tudok helyezkedni.
Örülünk, Vincent? Brexit Day One 2020.02.01 15:45:49
         A hatvanas években Morecambe volt Észak-Anglia Riviérája. A yorkshire-i bányászok, a bradfordi munkások idejártak nyaralni, a pályaudvartól pár méterre volt a tengerpart. Aztán bezártak a bányák, a malmok, a kohók, a munkásosztály maradéka a Kazinczy utcában vagy Mallorcán issza meg a…..
Lilli_Csiribiri 2020.02.03 00:02:06
@Szaktanár: UK nagyon veszélyes hely és ráadásul magyar ésszel először fel se fogod mibe csöppentél. Mert alapvetően egy rossz környék sem néz ki feltétlenül olyan lerobbant módon mint egy borsodi zsákfalu, észre se veszed hogy besétáltál egy olyan helyre ahol bármi megtörténhet fényes nappal is.
Amikor haza költöztem 2011-ben és a Nyócban laktam többen kérdezték hogy nem félek-e? Miközben az egész nyócker kb egy játszótér UK nagyvárosaihoz képest.
Lilli_Csiribiri 2020.02.03 00:11:05
@Mackósajt: "Szerintem David Cameron nagyjából Semjén szellemi szintje." - ez így van és nem is ő a legdurvább Boris Johnson és Nigel Farage olyan szellemi mélységet képvisel, hogy hasonlítani se tudom őket egyik magyar politikushoz se. Ezt a brexit drámát is azért követem fél szemmel, mert sokszor el vagyok keseredve a magyar állapotok miatt. De, ha olvasok egy kis skynews-t, bbc-t, sokkal kompetensebbnek és felelősségteljesebbnek látom az összes magyar politikust és némileg jobban is érzem magam, hogy ha ez van a világ egyik legrégibb demokráciájában akkor ne legyünk mi elégedetlenek annyira ezzel a harmincéves balkáni demokráciával.
A hazai állatvédelem rendkívül felkapott témaköre a szaporítók „áldásos” tevékenysége és mindaz, amit ez okoz. És ez egy jó ideig még így is lesz. Viszont meg tudjuk-e határozni azt pontosan, kiket is nevezhetünk szaporítóknak?..
Etan Patz története minden szülő rémálma. A hatéves kisfiú 1979 májusában iskolába indult, de soha többé nem látta senki. Egészen 2012-ig nem lehetett tudni, mi történt vele.          Etan Patz - Fotó: CNN A fiú eltűnése megrázta a világot, minden korábbi ügynél nagyobb visszhangot keltett: ő volt…..
Lilli_Csiribiri 2019.09.05 14:02:45
@And37: Szerintem más a szülői felelősség mértéke abban az esetben ha valaki általánosan gondatlan mintha valaki egyszer tér el a rutintól bármi okból és abból lesz baj. Utóbbi esetben - és szerintem ebben az esetben is - általában azért történik meg a baj mert valaki már kifigyelte őket és várja az alkalmat. Szülőként erre a legnehezebb felkészülni, ugyanis nem élheted úgy az életet, hogy reálisan azt mérlegeled nap mint nap, hogy valaki titeket figyel a csatornából/kisboltból amint az utcán sétáltok és csak az alkalomra vár hogy elragadja a gyerekedet. Normális ember nem gondolkodik így, csak az aki paranoiás.
...akkor végre eljön a mi időnk -- gondolják kb. az ellenzéki pártvezetők (vagy azok legalábbis, akik nincsenek Orbán zsebében). Ez a legbiztosabb ellenzéki stratégia egy ideje. A második -- már bizonytalanabb -- remény az, amit egy komoly nemzetközi erő-átrendeződéshez kötnek, pl. a liberális…..
A Coca-Cola lekaparja a plakátait, Toroczkai kólát löttyint a betonra, a sajtóban és a közösségi médiában mindenki nyilatkozgat a családvédelemről, meg a buzikról. Virágkorát élik az alternatív megállapítások: az a nő, aki élvezi az anális szexet, annak meleg lesz a gyermeke, az a nő, aki teherbe…..
Bizonyára sokan elgondolkodtál már azon, hogy vajon mit csinálhatnak a pedagógusok a nyári szünetben. Na jó, tudom, hogy igazából nem sok mindenkit érdekel, de hadd mutassam be egy átlagos általános iskolai tanár tipikus nyarát.   A hírhedt három hónapos nyári szabadság… Ha minden áron ki akarsz…..
Lilli_Csiribiri 2019.07.19 15:02:17
@marczy: Egy óra előkészítése rengeteg időt vesz igénybe egy kezdőnek - így igaz a mondat. Ha valaki komolyan veszi az óratervezést és megírja az óravázlatokat az első 1-2 maximum 3 évben akkor élete végéig megvan az alap amiből dolgozhat. Én nyelviskolában tanítottam felnőtteket és ennél sokkal kevesebb idő alatt belejöttem a felkészülésbe, használtam fel az egyik órára elkészített dolgokat a másik csoportban. Pedig egy csomó különböző helyre jártam tanítani és majdnem mindenhol más könyvből tanultak, ellentétben egy általános iskolával ahol a tanár v a suli kiválaszt egy tankönyvcsaládot és azon mennek végig. Teljesen alkalmatlan a munkájára az a tanár aki 5+ év után még mindig a nulláról kell hogy felkészüljön a másnapi órára.
Arról nem beszélve hogy diákéveimben nem láttam ezt a fene nagy felkészülést a tanárokon akik tanítottak minket. A töritanárral konkrétan olvastuk a törikönyvet, ez volt az oktatás a középsuliban. Történt mindez egy olyan iskolában ami kategóriájában a 26. legjobb iskola volt akkor és ugye töriből érettségizni is kellett.
Angolból se volt jobb a helyzet, 4 év heti 5-6 angol óra arra volt elég hogy egy csomóan hasalatak az írásbeli érettségin. Ki volt ezért a hibás? A tanár persze nem, akinél 4 év alatt óravázlatot egyszer se láttam, csak a tanári könyvet. Én se neki köszönhettem hogy angolul megtanultam, hanem anyámék fizettek egy zsák pénzt magántanárnak így középfokúztam le. Ez oktatás visszasírt színvonala a 2000-es évek elejéről.
Az eszközhiányról meg annyit hogy amikor elkezdtem suliba járni a 90-es évek elején akkor úgy kezdtük el a tanévet, hogy még hónapokig nem voltak meg a tankönyvek amiből tanulnunk kellett volna. Főleg a nyelvi könyvek jöttek meg későn. Amikor nyolcosztályos gimibe kerültem, akkor ott mindenféle kísérleti tankönyvekből tanultunk, olyanokból amik fénymásolt lapok voltak, könyvé összetűzve és legkésőbb félévkor elkezdett széthullani. Ezek nem voltak eszközhiányos idők, amikor nem jött meg a könyv amiből tanítani kellett volna és internet se volt amilhez nyúlni lehetett volna, sőt fénymásoló se nagyon? De a mostani idők azok bezzeg nagyon eszközhiányosak amikor konkrét könyveket lehet pdf-ben a netről leszedni, és óravázlatokat, teszteket megoldókucsokkal a netről letölteni?
Az anyagiakról meg annyit, hogy igen a tanárok és általában az állami szféra nincs jól fizetve, sem itt sem máshol. Ez azért van mert az állam nem tud versenyezni magánszféra béreivel. Nyugaton nem is tudott soha, itt volt néhány évtized amikor nem voltak jelentős különbbségek a bérekben egy mérnök valamivel jobban keresett mint egy képzettebb tanár - de ugye ezt a rendszert szocializumusnak csúfolták, aminek 30 éve vége lett szóval szakadjunk már el ettől.
Ahhoz képest hogy az egészségügyi dolgozók milyen őrült órákat dolgoznak és milyen felelősség nyomja a vállukat és még mindezért egy jelentős részük kevesebbet is keres, mint a tanárok, a pedagógusok nincsenek rosszul fizetve. Csak nem az IT-s szakemberekhez kell mérni a bért, hanem a többi állami szférában dolgozóéhoz.
Egyébként minden tanárnak jót tenne, ha elmenne dolgozni egy pár évet a versenyszférába hogy legyen rálátása arra, hogy mi a különbbség követelményben a magán szektor és az állami szektor között, mert nem reális hogy mindig csak a béreket hasonlítgatják.
Koczy blogja Tinder '19 2019.07.14 13:52:44
Vannak, amik nem változnak. De nem is kell nekik... Több évvel ezelőtt, amikor ugyancsak eladó sorban voltam, már regisztráltam erre a remek Tinder nevű alkalmazásra. Akkoriban ez a dolog még eléggé gyerekcipőben járt, egyszerű platform, jobbra-balra huzogatós, képes dizájn. Ha match van,…..
Páros héten mintha jobb lenne, páratlan héten meg mintha rosszabb. Egymás érik a hírek újabb és újabb tanulmányokról, amik szerzői kiszámolták, kimutatták, összehasonlították, és megmondták a tutit arról, hogy a villanyautó vagy a benzines, dízeles használatával védhetjük inkább az éghajlatunkat.…..
Lilli_Csiribiri 2019.07.10 13:45:11
@midnight coder: +1 világszinten propagálni kéne hogy, vallási képzelgésektől függetlenül, családméret 2 maximum három gyerek legyen, hogy a Föld népességnövekedése megálljon és 1-2 generáció múlva csökkenjen.
Ugye, lezajlott Budapesten egy előválasztás, amely a magyar demokrácia szebb napjait idézi. Hogy miért? Azért, mert egy több körös választással megválasztott vezető nagyobb legitimitással bír, és persze ez redukálja az esetleges csalást szervezők esélyeit, valamint esélyt ad azoknak, akik a második…..
Lilli_Csiribiri 2019.06.29 14:57:10
@Republic Forever!: Egyébként én azért nem gondolom azt hogy Budapesten az ellenzék csak úgy/könnyen legyőzi a Fideszt. Egyrészt tavaly listán a Fidesz a legtámogatottabb párt volt, és bár itt liheg a legjobban a nyakukban az ellenzék, azért azt mégse lehet állítani hogy a kormánypártnak úgy általában nincs támogatottsága Budapesten. Másrészt a helyi önkormányzati választás a helyi dolgokról szól leginkább. Mi az agglomerációban lakunk egy kis településen, a polgármester független, és tuti hogy marad mert elégedett vele a település. Teljesen mindegy, hogy kit állítanak ki ellene, milyen színben.
Nagy győzelmi esélyek csak azokban a kerületekben vannak ahol nagy az elégedetlenség a helyi dolgokkal. Az önkormányzati választáson hatalmas a helyzeti előnye egy sikeres kerületi csapatnak, akkor is ha amúgy a választóknak tele van mindene a kormánnyal. Ezen logika mentén teljes komolysággal megnézve hány kerület lenne nyerhető?
Még áprilisban volt egy szerény, de határozott javaslatom a Párbeszéd vezetőinek: mivel Ferencvárosban még nincs megnevezve a közös ellenzéki polgármester-jelölt, és a jelölés joga hivatalosan az övéké, jelöljék a helyben népszerű, a kerületi (és a fővárosi) közélet, valamint a környezet…..
Amikor Máté megszületett, és megtudtuk, hogy Down-szindrómás, az első, legsötétebb gondolataim egyike az volt, hogy az egész családunk élete romba dőlt, és a testvéreinek egyszer s mindenkorra befellegzett. Mostantól bizonyára semmi időm nem lesz rájuk, el lesznek hanyagolva, és borzasztó életük…..
Lilli_Csiribiri 2019.06.27 15:16:00
@Haloperidol: "Amilyen ütemben fejlődik a genomika, genetika, nemsokára egy csomó kondició szűrhető lesz. Designer babák." - ettől még nagyon messze vagyunk, ha egyáltalán lesz ilyen. A dolog kb most ott tart hogy a legdurvább és viszonylag gyakori dolgokra tudnak szűrni.
De, hogy egy igazi példát is mondjak a fiammal elég komoly gondok (nem genetikai jellegű) voltak születésekor, viszont ezt semmilyen előzetes vizsgálat nem jelezte, minden lelete negatív volt, pedig fizetős magánhelyeken csináltattuk a komolyabb vizsgálatokat.
Ahol nagy az előrelépés, ahogy én látom az a problémák megoldásának a szintje. A műtétnek és a fejlesztéseknek hála a gyerekem ma egy egészséges 2 éves, holott a 80-as években túl se élte volna élete első két hetét. Másik ismerősöm néhány hete vitte haza egészségesen a kórházból a fiát, aki 24- hétre született. Sokkal inkább fejlesztik az orvostudományt ebbe az irányba, minthogy azt méregessék, hogy kékszemű lenne-e a gyerek vagy sem. Ez a sci-fikben meg az összeesküvéselméletekben létezik.
Lilli_Csiribiri 2019.06.27 18:48:13
@Haloperidol: A tudomány halad előre, és ennek hatását élvezzük legalábbis a nyugati világban. Ha amit megtudtunk a genetikáról felhasználható arra, hogy bizonyos betegségek eltűnjenek az tök jó, nincs vele semmi gond. És hogy ettől lesz egy olyan ága az emberiségnek akinek ez elérhető meg lesz egy másik akinek nem, hát figyelj ez most is így van. Itt ebben az országban is él egy csomó olyan gyerek, ember akinek modern orvostudomány segítségével meggyógyították a baját teljes életet él és tovább is fogja örökíteni a genetikáját. Míg a világ másik felén a harmadik világban, Indiában ahol akarod, pontosan ugyanabba a dologba rég meghaltak volna hiába írjuk ugyanazt az évet. Most sem elérhető mindenkinek az orvostudomány jelenleg elérhető teljes repertoárja.
És igen persze, mint kb mindent ezt is lehet rosszra használni, de az atommal se robbantottuk fel magunkat eddig pedig erre kevesen fogadtak volna nagy összegben a 40-es években. Egyébként ha tippelnem kéne akkor ezek a technikák pont az elmaradott részeken lesznek károsan alkalmazva, ott ahol a nemek aránya is megborult amiatt mert 12 hetes ultrahangon meg tudják mondani hogy lány vagy fiú.
Orbán Viktor keresi a konfrontációt a saját pártcsaládjával: azokkal, akik eddig megvédték. Nem tetszett a véleményük, amit addig ignorált, hogy felfüggesztették; s így már nem tetszik a Néppárt által Európai Bizottság élére szánt Weber sem. Orbán Viktor hallgatja Sargentini képviselő asszonyt az…..
Én magam is egyetértek azzal, hogy egy gyereknek az a legjobb, ha egy szerető és féltő, igazi anya és szigorú, erőt mutató, de segítő és bizalmat érdemlő, igazi apa mellett nő fel, normális családban...
Lilli_Csiribiri 2019.05.17 20:09:38
@élhetetlen: Összekevered azt a társadalmi réteget akinek a gyerekei leginkább az életvitel miatt állami gondozásba, örökbefogadásra kerül azzal a társadalmi réteggel aki örökbe fogad. Annyit sem látsz, mint aki fehér bottal közlekedik.
Lilli_Csiribiri 2019.05.17 20:28:17
@Boycie: Ha megnézed a büntető törvénykönyvet akkor betű szerint nem gyilkosság az abortusz. Az meg hogy te milyen erőket képzelsz még a felhők közé az a te mentális problémád. A pénzt amit az egyházadnak leadsz inkább mentális kezelésre fordítsd és hidd el még ebben az életben jobb lehet számodra minden.

ui.: a szüleimnek sok örömet és büszkeséget okoztam.
Lilli_Csiribiri 2019.05.17 20:59:18
@Boycie: Még szerencse hogy a te szüleid jó munkát végeztek és ilyen szépen megtanítottak beszélni is.
Szóval visszaköltöztem apuhoz. A kemény, következetes, addig-fel-nem-állsz-az-asztaltól-míg-meg-nem-etted-a-kaját hétköznapokba. Más sírva futott volna el, nekem viszont a fegyelem, a rendszer az életet jelentette.   A költözést anyutól és tőle nagyon hamar lezavartuk, a bírósági tárgyaláson ott…..
A, mint autizmus Ovit keresünk 2019.03.30 08:01:39
Ovikeresésben vagyunk. Bármilyen bagatell is, most ekörül forog a világunk, hónapok óta. Tavaly is próbálkoztunk, sajnos utóbb kiderült, nem eléggé, nem is jutottunk be sehová, még a körzetileg illetékes oviban is azt mondták, ha tehetjük, inkább várjunk még egy évet. Nagyon kedves és őszinte volt a…..
Lilli_Csiribiri 2019.03.31 15:27:26
@Lord Ickenham: Nem akartam védeni a pedagógust, én sem rajongok értük túlságosan, csak gondoltam szólok hogy lehet ez volt a dolog racionális háttere. Egy pedagógusnak iq-val és eq-val kéne közelítenie egy ilyen gyerekhez, ez itt nyílván nem történt meg. Viszont a szülőnek is reális elvárásokat kell támasztani, vannak dolgok amiket otthon meg tudnak neki engedni és az óvodában nem. Márcsak azért sem mert a másik 29 gyerek is villát akarna akkor. Egy 3 éves gyereknek nem tudod elmagyarázni hogy ő autista ezért ehet villával ő egyedül. Nekem kis korkülönbbséges gyerekeim vannak és napom 80%-át ezek a viták teszik ki
hogy a 3,5 évesnek már lehetne valamit amit a 2 évesnek nem és egyszerűen nem tudom nekik elmagyarázni ezt.
Mellesleg az integrált oktatásnak az lenne az értelme, hogy a közösség toleranciát tanul az érintett gyerek pedig megpróbál beilleszkedni egy közösségbe (némileg lazítani a kőbe vésett szokásain). Nekem a lányom hiperaktív gyanús jelenleg, az első két hónap az oviban túlzás nélkül borzalmas volt. De most hogy beszokott és némileg lecsillapodott, és közben az óvónők belesúlkyolták hogy nem lehet rohangálni, elszaladni elszökni stb nekem is sokkal könnyebb lett vele itthon, mint előtte volt. Nyílván egy autista nem fogja minden megszokását levetkőzni, ugyanúgy mint ahogy az én lányom is ugyanaz a gyerek mint aki volt, de lehet hogy egy két dologban jobban tudna otthon is engedni ha jó hatással lenne rá az óvodai nevelés. Ezt csak úgy általánosságban mondom, a sztoriban szereplő pedagógus nyílván nem volt képes arra hogy megfelelően álljon a gyerekhez.
Egyébként a falusi iskolát javasolta valaki fentebb és ez amúgy személyes tapasztalatom alapján is azt kell mondjam hogy nem rossz ötlet. Itt ugye nincs másik óvoda ahova át lehet dobni a problémát. Meg ugye 20-30 év alatt egy óvónő végülis mindent látott, mégha akkoriban nem is adtak papírt egy problémáról, és rá volt kényszerítve arra hogy a dolgot ő oldja meg. Az én lányomhoz is sokkal jobban állnak itt hozzá mint egy pesti oviban álltak volna, ahol van még egy jó hosszú várólista is azokkal a gyerekekkel akit oda akarnak beiratni.
Lilli_Csiribiri 2019.03.31 19:08:42
@Lord Ickenham: Én másképp látom. Nagyon sok 3-4 éves gyereket ismerek mert körülöttünk most minden unokatesó, meg a haverok ennyi idősek kb és ebben a korban elég komoly korlátai van annak hogy mit ért meg egy gyerek. Mondhatod neki hogy autista, de nem tudja hogy ez mit jelent. Ennél egyszerűbb dolgokat sem feltétlenül tudsz megértetni egy amúgy átlagos 3 éves gyerekkel. Ez persze változik 6-7 éves korukra akkor már egy pedagógus ha akarja és tudja kezelni az ilyen helyzetet akkor meg tudja értetni az osztállyal hogy ez a kisfiú miért kapja meg ezt vagy azt. Nekünk van itthon műanyagvillánk és nem hiszem hogy azzal fel tudnál szúrni egy darab almát.
Egyébként a fenti sztorival kapcsolatban azt gondolom hogy ez a kisfiú 20 éve simán elkezdte volna a területileg illetékes ovit és mindenkinek az lett volna a legjobb. Ma sok olyan gyereket rugdosnak körbe akikkel amúgy nincs olyan komoly gond, ami miatt nem tudnának a normál oktatáson végig menni, csak találnak kibúvót hogy miért nem kell ezt a melót elvégezni nekik, az osztálylétszám úgyis 30 és így kint vagy a gyerekkel az utcán.
Lilli_Csiribiri 2019.03.31 19:20:10
@]{udarauszkasz: Hát nézd vannak dolgok amik elmondhatsz egy gyereknek 1000-szer és rávezetheted szép lassan hogy megértse és vannak dolgok amiket meg kell értenie még hozzá azonnal. Mint már írtam az én lányom hiperaktív gyanús. A hiperaktív gyerekeket sokkal több baleset éri nem véletlenül. Nagyon sok dolgon keresztül mentem vele, voltunk balseben agyrázkódás miatt, futott ki előttem kereszteződésbe annak dacára hogy ordítottam utána hogy ÁLLJ MEEEEG, szökött tőlem meg tescoban és még tudnám az élményeimet néhány bekezdésen keresztül sorolni. Roppant hálás vagyok az óvodának hogy ezen a vonalon fejlődést értek el nála, mert bár a lányom nem agresszív kicsit se, amikor kap egy flasht szinte önveszélyes és balesetveszélyes az amire képes. Ez egyébként egy sima falusi ovi ahova járunk. Tudod lehet nem volt sétamenet neked a közoktatás, de biztos szerencsésebb voltál, mint az átlag mai autista gyerek, mert láthatod a fenti sztorit, ma egy ilyen gyerek kap egy pecsétet, aztán viheti az anyja ahova akarja.
Robert Shafran, Eddy Galland és David Kellman mind azt hitték, hogy egyedüli gyerekek, aztán egy véletlennek köszönhetően kiderült a sötét igazság sorsukról. Ami végül tragédiával végződött...
Gébics Angyalként mosolyog? 2019.02.20 23:45:47
De ne így legyen!  ..
Lilli_Csiribiri 2019.02.21 10:39:52
@Macropus Rufus: Én egyébként úgy tudom, hogy az egyetlen aki hatáskörét túllépve igyekezett segíteni ezen a gyereken az a védőnő volt és hogy pont emiatt nagyon hamar tisztázták is (őt egyedül). Az ügyben kétségtelenül hunyó a gyerekorvos és a gyámügy akinél az "anyának" előétele volt és ez a probléma is jelezve volt nekik, viszont cselekvés helyett tologatták az aktát. Nagyon nehéz ez az ügy anyaként, a fiam kicsit több mint másfél éves és annak ellenére hogy vékony testalkatú 13 kiló. Elképzelni sem tudom hogy nézhet ki egy másfél éves 3,5 kilós gyerek. Szerintem is indokolt lett volna a tényleges életfogytiglan, az anya esetében mindenképp (a másik három gyerekével is volt ilyen ügye).
Forrás: Tízperc - Blog.hu Nem hoztam ma se meleg, se hideg ételt ebédre magamnak a munkahelyre. Este nem foglalkoztam a pakolással, reggel pedig túl álmos voltam, hogy eltegyek valami ennivalót. Sebaj, van a munkahelyem mellett egy kávézó, ahol a kávé mellé nem csak édes süteményt lehet kapni,…..
The but(t) girl Akcióba lendülök 2019.02.10 19:49:12
Drágám!   Tudom, hogy ma estére mozit terveztünk, és ugyan továbbra is kíváncsi vagyok rá, hogy Anne Hathaway-nek hogy áll a vásznon a kiszőkített haj, de ha te is olvastad a friss híreket a családvédelmi akciótervről, tudhatod: fordulóponthoz érkezett az életünk. Minden, ami eddig meggátolt…..
Lilli_Csiribiri 2019.02.12 16:11:52
@látjátok feleim szümtükkel: Olyan faluban lakok ahol 2000-nél kevesebb ember lakik. Igen rossz lenne az a rendszer ami "ezer gyerek szülésére" ösztönöz egy nőt. Egy gyereket nevelni kell, figyelni rá megismerni. Ha jól akarod csinálni a 3-4 az abszolút maximum, úgyhogy helyes irány senkit sem ösztönöznek 1000 gyerek megszülésére főleg egzisztencia nélkül.
Lilli_Csiribiri 2019.02.12 18:09:24
@látjátok feleim szümtükkel: Általában nem válaszolok olyannak aki csak kötözködni akar, most már neked sem fogok bármit írsz ide. Szevasz.
Lilli_Csiribiri 2019.02.12 18:10:39
@látjátok feleim szümtükkel: ui: soha életemben nem voltam állami alkalmazott, ismét tévedtél
A középfokú végzettséggel rendelkező szakmunkások bérminimuma utolérte a kezdő tanári fizetést, pár éven belül országszerte komoly gond lesz a pedagógushiány. Milyen – akár szokatlannak tűnő – megoldási javaslatok léteznek? Egyszerre forráshiányos, pazarló és alulteljesítő a köznevelés, a…..
Lilli_Csiribiri 2019.02.09 22:16:29
@LebensraumamOsten: Szívemből szóltál. Nekem az az osztálytársam vitte a legtöbbre aki úgy került hozzánk 9-ben hogy 4 tantárgyból bukott. A segítőkész pedagógusok mindent megtettek a következő egy-két évben hogy inkább húzzon el az iskolából ne rontsa a színvonalat. Szerencsére csak azért is leérettségizett, matekból puskával. Ma saját cége, márkája van Londonban. Az egyik dolog amiből bukott és utána is többször meg akarták buktatni pont az angol volt.
Lilli_Csiribiri 2019.02.09 22:57:08
@chrisred: A pedagógusok szeretik - mindig is szerették - a saját fizetésüket máséhoz, a piaci világban dolgozókéhoz hasonlítani. De ez teljesen téves olyan mintha az almát hasonlítanád a birkapörkölthöz. Nekem volt olyan munkatársam akit nem sokkal azután hogy az év dolgozója lett, elbocsájtották mert a munkáját átvitte a cég távolkeletre. Ha én kimondtam volna a főnökömnek hogy én ezt a problémát azért nem tudom megoldani mert 15 évvel a főiskolán nekem ezt nem tanították engem ott azonnal kirúgtak volna, míg ezt egy tanár a simán a szemedbe mondja ha olyan gyereket viszel elé aki valamilyen szempontból nem a nagy átlag. A villanyszerelők ebben az építkezési őrületben tavasztól őszig hétvége nélkül dolgoznak, amikor a húgomék a házat festették a 3 vidéki festő az üres házban aludt hálózsákban 3 napig, és amikor az építőiparnak leáldoz - mivel ciklikus - akkor utána kevés pénz van pár évig. Hogy tudja ezt bárki összehasonlítani azzal a helyzettel, hogy adott esetben bemegy valaki egy suliba, a pénz bár nem sok de kiszámítható, a munkabeosztás is, kis szerencsével szolgálati lakás kapható és ha akar onnan 43 év múlva megy nyugdíjba?

A világ nagyobbik része nem Finnország, és a legtöbb nyugati országban - pl UK - az állami iskolában tanító tanárok közel se keresnek annyit, mint egy pincérnő egy nagyon menő helyen. Ezen ott miért nem lázadozik senki?