Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LabradorMatador

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt tudtam, hogy kemény lesz és megszenvedjük a felújítás minden mozzanatát, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy mikor vége lesz, a fellélegezés és az öröm helyett, a csalódottság és a kétségbeesés lesz rajtunk úrrá… Pedig milyen szépen elterveztük: lesz új konyhabútor, csempe, járólap, szép…..
LabradorMatador 2021.09.09 22:46:07
@Androsz: mondani mondhat, csak igen komoly büntetés jár érte. A számlaadás a vevő kérése alapján kötelező, neki még a NAV felé jelenteni is kell.
Köszi, jól vagyok Az oltóponton fiatal doktornő adta be az injekciót. Nem volt vita köztünk, harmadiknak is Pfizert kértem és azt kaptam.Ugyanis én hallgatok Karikó Katalinra, akit jobb egészségügyi szakembernek tartok, mint Szíjjártó Pétert :-) Márpedig Karikó szerint nem szerencsés az oltások…..
LabradorMatador 2021.08.27 07:31:44
@mcc: " A delta lényegében egy gyengített élő vakcina"
És a post-Covid tünetekről hallottál? Azért van hangyányi különbség egy vírus és egy vakcina között, javaslom hogy ezt az elméletedet gondold át meg egyszer!
MoneyCoach Közös kassza? Kizárt! 2021.07.12 07:46:36
Adja magát a válasz, amikor tartós kapcsolatban élőknek az közös anyagiakról kell határozniuk. Első hallásra logikusnak tűnik az igen, de amennyire egyszerűnek mutatja magát, koránt sem annyira triviális a felelet. Sarkalatos pontja tud lenni egy kapcsolatnak, amikor megérik a helyzet arra, hogy…..
LabradorMatador 2021.07.13 07:35:24
@Real_Time: ha ezt így látod, akkor rosszul választottál. Az általad leírt helyzetek nagyon szűk merítésről tanúskodnak. Ha meg nem leszek apa, akkor merre tovább? Csak úgy kérdezem.
LabradorMatador 2021.07.13 10:11:13
@Real_Time: a társadalom remélhetőleg szűk (bár hangos) rétegére jellemző az, hogy "Amint apa leszel mehetsz is a levesbe", vagy "egy kétlábon járó ATM-el leszel egyenértékű".
Sajnálom azokat, akik ilyen közegben élnek. Itt nincsenek igazi kapcsolatok, a "barátságok" is attól függnek, hogy meddig tudod a klub szintjének megfelelő kocsit/órát/cipőt/hajót/repülőt/.... villantani.

A rossz airány pedig az, hogy "a gyereket ki kell hagyni az egyenletből, aztán boldog élet van". Ez inkább szánalmas. A gyerekvállalás nem egyenlő az végleges önfeláldozással és a boldogtalansággal. Az persze óriási gond, ha egy kapcsolatot csak a gyerek tart össze.
Gyurcsány titokban oltásellenes? Illusztráció: MTI/Kiss Dániel Korunk egyik nagy problémája, hogy ha egy eredendően súllyal bíró jelzőt ráhúzunk mindenre, akkor elveszíti a súlyát. Így ha minden sértő és bántó, akkor semmi sem az, ha minden rasszista és kirekesztő, akkor semmi sem az és még…..
LabradorMatador 2021.04.05 08:46:32
@chrisred: nem azt írta hogy "szabadon" mászkál az oltási kártyájával hanem hogy "vígan". Vagyis semmi baja sem lett a vakcinától.
Konyha, háztartás, ruházat, de minden Xiaomi és minden akciós...
LabradorMatador 2021.03.21 20:20:13
@Sákif za morro?: nem tudom szabad-e linket elhelyezni itt, de egy videó van erről:
youtu.be/26qYrSNYJXM

Elsősorban a műszerek leolvashatósága miatt. A műszerek kijelzőinek egy része polárszűrővel működik. Ha egy másik polárszűrőn át nézed (és az pont a kijelző által polarizált fényt nem engedi át) akkor a műszer nem látható.
Ezt egyébként autókban is lehet tapasztalni a nem hagyományos műszerek esetében.
És valóban, egy régi LCD kijelzővel szerelt kvarcórát forgatva egy polárszemüveg mögött bizonyos szögben teljesen fekete lesz a kijelző.
Mi választja el a feldolgozást a nyúlástól? Honnan számít valami tiszteletadásnak, s honnan közönséges lopásnak? A YouTube-videók fel- és letöltése közben gyakran összeakadunk a szerzői jog fogalmával. Ez a kifejezés alapvetően a szellemi tulajdont védi. Hiszen egy dalszöveg, vers, vagy zenemű…..
Kultúr Krimó 5+1 dal Hofitól 2019.07.15 08:39:00
Néha igazán el vagyok komorodva, és ilyenkor mindig segíteni szokott Hofi. Felledhetetlen humorával és eszével mindig javít a búval kent szíveken. De nem csak az előadásai, hanem zenéi is emlékezetesek, ebből szedtem össze most az 5 kedvencemet! 1. Tóni - részlet a Hofélia c. előadásból A…..
Szenvedsz a melegtől? Úgy érzed még plusz egy fokot nem bírnál el elviselni, pedig a lakás hőmérőjében a csík kitartóan tör a magasba? Klíma vásárláson töröd a fejed? Mielőtt rohannál vásárolni egy légkondit olvasd el az általunk gyűjtött tudnivalókat!..
LabradorMatador 2019.07.14 15:15:46
@konrada: igen, és mi is utólag téliesíttettük a klímát, így jóval nulla fok alatti külső hőmérséklet esetén is működik.
Nem - ezt a kettőt nem együtt ettem! Viszont a legutóbbi szuvidáláskor felfedeztem, hogy lehet egy kis vizet is hozzáadni a zacskóhoz, és akkor a borjúlábakból kifő annyi, hogy még alaplé is lesz. Ezt egyes elvetemült receptírók kiöntik a csapba (fineszesebb szakácsok persze…..
LabradorMatador 2017.12.14 16:35:37
@Attilajukkaja: javaslom, hogy olvass több szakirodalmat.

A vákuumnak van mértékegysége, nem a "NULLA".
pl. Elővákuum = 100 – 3 kPa... és így tovább. Képzeld, a porszívó is vákuumot hoz létre.
A tökéletes vákuum a valóságban nem létezik.
LabradorMatador 2017.12.14 16:55:27
@pizzaszeletvágó: "akkor a zacskóban lévő egyéb anyag gázneműsödve kiegyenlíti a nyomást." - vagyis elpárolog a csülök?

Jópofa dolog volt beidézni a Gibbs féle fázisszabályt, (ahogy írod: "több komponensű anyagokra egyébként is másképp érvényes" - mivel a hivatkozott fázistörvény ELEVE a több komponensű heterogén rendszerekről szól, emiatt nem lehet ott máshogyan érvényes. Mihez képest?), de ezzel nem magyarázol semmit.

"de botorság lenne azt hinni, hogy ez tartaná alacsonyabb hőmérsékleten az anyagot." - nem. Alacsonyabb hőmérsékleten a szuvidáló gép (ami a blog esetében egy Anova, ha jól látom) tartja.

Egy 10+ órás szuvidálás után már nincs akkora vákuum (ha van egyáltalán), mint a kezdetén. Ez ennek az eljárásnak a lényege. Mi a gondod ezzel?
LabradorMatador 2017.12.14 17:02:40
@Andrass9: " Szerintem nem tudna kisütni egy 5 centi vastag wagyu marhasteaket sem " - valóban nem. Ezzel ott a pont.

Emberek! A vákuum egy olyan fogalom, mint a sebesség! Ha a sebességről beszélsz, akkor sem csak a fénysebességre gondolsz. Ha ennyire nem megy, guglizzatok már egy kicsit!
Az, hogy Elővákuum-nak nevezik, az olyan mint pl. hogy "hangsebesség". Egy fokozata, bevett elnevezése valaminek.
Érdekes napot zárt a Sziget, hiszen túl vagyunk az egész héten legjobban várt Rihanna fellépésén, aminél rosszabbat könnyen lehet, hogy már nem is fogunk látni a hátralévő öt napban. Voltunk azért jobb koncerten is, MØ ugyanis tök pörgős bulit csinált, és igazából Jake Bugg sem volt rossz, csak…..
LabradorMatador 2016.08.13 08:55:59
@dr. mesterseges szinezek: pipa. Az ilyen beszámolók után a kisegér felkiáltása jut eszembe, ami a denevér láttán szakad ki belöle: "Nézd mama, Tündér!"...
Most tekintsünk el azoktól, akiknek ez a végzettsége, és a munkája. Ők tudják, hogy nem értenek mindenhez az informatikán belül. Inkább azokról legyen szó, akik zsenik, mert soha nem tanulták, és mégis mindenhez értenek. A legfőbb jellemzőjük, hogy mindegyik takarékos felhasználó.  Megveszi a…..
Aki naponta vezet a fővárosban, főleg a reggeli órákban és késő délután, tudja, hogy az utak durván túl vannak terhelve. Az óriási forgalom nem csak a dugókban való dühöngés miatt nyomasztó, a légszennyezés hatásait mindenki érezheti. A környezetvédelem érdekében végre…..
#494 Aki utazott már repülővel Sármellék – Debrecen viszonylatnál picit komolyabbat, az észrevehette, hogy két pont között nem az egyenes volt a legrövidebb út. Ha például Londonból New Yorkba repülünk, akkor a gép először Izland irányába repül, hogy egy elnyújtott…..
LabradorMatador 2015.05.19 11:22:09
@Horváth_Kálmán: szaggatott vonallal... :)
Belsőség Ne rohanj! 2014.11.20 10:52:27
Talán fel sem figyelünk erre a majd kétéves videóra, ha nem a híres Abbey Roadon készül. Igen, ott, ahol a Beatles legendás fotója készült. Ezen a zebrán gyakran turista tömegek fotózgatják magukat, hogy leutánozva a világhírű lemezborító fényképét egy igazi londoni…..
LabradorMatador 2014.11.20 12:20:44
@Arcade Macho:
"Út: a gyalogosok és a közúti járművek közlekedésére szolgáló közterület"
"Úttest: az útnak a közúti járművek közlekedésére szolgáló része."
"Járda: az útnak a gyalogosok közlekedésére szolgáló - az úttesttől szintkülönbséggel, kiemelt szegéllyel, vagy más látható módon elhatárolt - része"

A KRESZ nem tartalmaz definíciót a "Gyalogos átkelőhely"-re (legalábbis nem találtam).
Logikailag azonban a gyalogos átkelőhelyre nem igaz az a definíció, ami az úttestre, viszont ráhúzható az, ami a járdára vonatkozik ("más látható módon elhatárolt").

Valóban eléggé elméleti kérdés, de ha úgy tekintjük, hogy a gyalogos átkelőhely a JÁRDA egyenes folytatása, és azon a járművek csak azzal az egyedi feltétellel haladhatnak át, hogy biztosítják a gyalogosok áthaladását, akkor minden szabály a helyére kerül.

És piknikezni a zebrán? Más mondok. Ha egy fekvő részeget a zebrán "találsz el", vagy az úttesten, akkor más a megítélése?
LabradorMatador 2014.11.20 12:35:56
@Csák Morritz AKA Alibiman:
Összességében itt az igazság.
A gáz akkor van, amikor megállítanak és közlik, hogy 3 utcával korábban nem adtad meg az áthaladási elsőbbséget - közben emlékszel a két kedves idős hölgyre a járda szélén, akik valószínűleg a hókifli receptjét beszélték meg és eszükben sem volt lelépni a zebrára.
És ez 15eFt + 6 büntetőpont.
Na ezért állom meg inkább és dudálok rá hasonló helyzetben a bamba gyalogosra, hogy döntse el. Végső érvem meg az, hogy "én láttam, hogy intett a kezével és lemondott az elsőbbségéről..." - aztán vagy bejön, vagy nem.
LabradorMatador 2014.11.20 14:38:02
@Szputya:
Valóban így van, valamilyen megfontolásból a gyalogosnak akkor is elsőbbsége van a zebrán, ha még le sem lépett. Még csak "ráutaló magatartást" sem kell tanúsítania.
Vizsgán húztak meg embert azért, mert a gyalogos közeledett a járdán a zebrához, még az sem volt biztos hogy át akar jönni, és a sofőrpalánta nem állt meg. Négysávos út belső sávjában.
Ezért írom azt, hogy jobb fordítva szemlélni a dolgot: zebra esetében nem a gyalogos van az úttesten, hanem a jármű van a járdán. Nem vagyok tízzel tötymörgő autós a zebránál, de inkább lassítok (sőt megállok), mint hogy egy lerohanó gyerek kerüljön a kerekek alá. Még akkor is, ha felháborodhatnék azon, hogy a szülő miért nem vigyázott rá. És ez nem csak a zebránál igaz, mert véleményem szerint a közlekedés nem verseny és harc, hanem társasjáték, amiben nem az győz, aki előbb ér oda.
Az oroszok előszeretettel szerelnek fedélzeti kamerát autóikba, motorjaikra. Ezeknek számos megdöbbentő és érdekes videót köszönhetünk: olykor hatalmas mentéseket, hajmeresztő manővereket, durva baleseteket, vagy akár verekedést is rögzítenek.Nem lehetett könnyű annak a…..
Úgy tűnik, Európa teljesen megkergült, egyre feleslegesebb dolgokat írnak elő minden új autóhoz. Azonos című írásunk kommentposztja...
LabradorMatador 2014.03.12 21:20:56
@Shadowbull: ("ezt az isofix maniat sohasem ertettem igazan, anelkul is tokeletesen be lehet kotni a gyereket.") - ja, csak isofix nélkül a gyereked tartja meg a gyerekülés nem elhanyagolható tömegét a ráfutásnál. Te sem szeretnéd megtartani a vezetőülést csak az övvel.
Azt már megállapítottam az elején, hogy az autós lábpumpa, mint műfaj, szinte teljesen halott. Járkáltam egyik barkácsáruházról a másikra, gyakorlatilag mindenhol ugyanazokat a pár ezer forintos, 12 voltról üzemeltethető kompresszorokat árulták. Nem mintha valamiféle…..
LabradorMatador 2013.09.16 20:54:20
Hát én belecsaptam a lecsóba, de nem bántam meg.
Black&Decker akkumulátoros csodapumpa.
i.cdn.nrholding.net/15654446/800/600/

Matracot, medencét, kocsikereket, biciklit, focilabdát... mindent fúj, belső akkuja van. Gyors, hasznos és pedálozni sem kell.