Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trin9

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közoktatási törvény legújabb változata szerint jövőre a hároméves gyerekeknek kötelező lesz napi négy órában az óvodai foglalkozáson részt venni, tekintet nélkül arra, hogy hároméves korban a kicsik még nagyon különböző érettséggel rendelkeznek. Hívjuk ezt a…..
trin9 2013.08.29 00:49:48
a mindennapos testnevelés talán még jó is lehetne...
a valóság azonban az, hogy legtöbb helyen nincs hozzá elég tornaterem. a gyerekeimnek pl. a fenn már leírtakhoz hasonlóan csak két napon volt rendes tesi (hétfőn kettő, szerdán egy - lehet, hogy egy suliba járnak? :-)
@Bakacsin:) a többi napon pedig az ebéd utáni udvaron levés (rohangálni nem szabad....) számított annak. alibi volt az egész...

az erkölcstanból már az évzárón kaptunk ízelítőt, amikor az (államtitkári jelenlétben lezajlott) évzárón a beszéd a "hurrá, itt a vakáció" helyett az erkölcsről, az alázatosságról meg ilyenekről szólt, miközben tűző napon sorra ájultak el a kiskölykök...

@Béka53: a vallásosak szerintem sem jobbak semmivel erkölcs tekintetében. sajnos tudok olyan mélyen vallásos (...) (végtelenül ostoba) nőről, aki erőszakosan mászott bele egy kis család életébe (igen, sajnos elsőkézből származó tapasztalat) mert "van, ami ellen ember nem tehet"... (aztán azóta úgy tűnik, mégsem akarta ezt annyira az a mindenható...)
trin9 2013.09.03 00:56:31
@sajtohuba:
ezt hozta ma haza a gyerek, döbbenten vettem a kezembe...

Tájékoztató füzet (új kiadás)
1. oldal: személyi adatok (ez rendben, eddig is ez volt)
2. oldal: fogadóórák (ez is oké)
3. oldal: mulasztások igazolása (most komolyan: ez a legfontosabb?)
4. oldal: meghívó (gondolom nem zsúrokra, hanem jó esetben szülőire, a többit most nem szeretném átgondolni... korábban ez teljesen jól elfért a fogadóórák oldalán, mert évente két szülőihez az ottani 8 sor éppen megfelelt, még maradt is hely)
5. oldal: a tanuló magatartása
6. oldal: a tanuló magatartása (vajon a sok dicséretnek szánják a két egész oldalt?)
7. oldal: a tanuló szorgalma
8. oldal: a tanuló szorgalma (miért van összesen 30-30 sor ezek értékelésére? eddig elég volt feleennyi is... kéthetente fogják osztályozni? vagy mi?)
9. oldal: belső címlap, innentől jönnek majd a tantárgyak osztályzatai
10-11. oldal: és végre eljutottunk a magyar nyelvhez,
13-14. oldal: a nyelvekhez
15. oldal: és a matematikához (igen. ez csak ennyire fontos... szerintük. tényleg, Jótündér, ehhez mit szólsz?)

innentől jön a többi tárgy, többek között a technika és életvitel című... nem sorolom. a féléves bizi a 34. oldalon, csak az arányok felméréséhez.

szomorú ez az egész, komolyan mondom.

bár már tavasszal lehetett sejteni, hogy ez lesz, amikor rendkívüli szülői értekezletet hívtak össze, ahol jelenléti ívet írattak alá, majd felolvasták, hogy innentől kezdve ha hiányzik a gyerek és aznap (!!!) reggel fél 9-ig nem igazolja a szülő személyesen (!!!) a hiányzás okát, akkor a kormányhivatalnak lejelentik a hiányzást... ja, és ez egy budapesti, jóhírű iskola, csupa válogatott gyerekkel, tehetős szülővel...

... ha például azért hiányzik a gyerek, mert beteg, akkor reggel fél 9-kor lelkiismeretes (írhatnám: erkölcsös...) szülő orvoshoz rohan, nem az iskolaigazgatóhoz... szerintem.

(és persze bőszen szervezi, hogy ki marad otthon vele, amíg ő dolgozik)
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd* ugyanott... *augusztus 20 után..
      "Portálunk arról értesült, hogy az OTP elnök-vezérigazgatója visszavonulására készül. Úgy tudjuk, hogy a döntés hátterében egészségügyi probléma állhat. "   (mno.hu)       "Csányi Sándor nem fontolgatja a távozást az OTP Bank…..
Az egész ügy, amennyire rekonstruálni tudjuk, egy aránylag tipikus munkahelyi konfliktusból nőtt ki. Egy jó képességű és ambíciózus fiatalember, bizonyos Demeter Tamás úgy érezte, hogy munkahelyének — a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Intézetének — szakmai…..
— Szia, Gyuri, lenne egy kis problémám. Beteg a ló.— Azért, Viktor, mert szénával eteted! Térj át az abrakra, és rendbe fog jönni!  — Adjon Isten, Gyurikám! Család rendben, de ez a ló, ez még mindig beteg.— Viktor, megmondtam, hogy adjál neki nyalósót, vagy nem mondtam…..
trin9 2013.05.21 22:07:17
@Wolff: szépen készítik elő az új királyságot...
trin9 2013.05.22 20:20:13
@Kettes: igen, ez amolyan mindentvivő dolog, mint a lambordzsíni az autóskártyában...

a városligetes cserét sehol nem írták le - a szakmailag nagyon kérdéses múzeumnegyed zavartalan megvalósítása a cél - nem akarnak mégegyszer olyan fiaskóba futni, mint az emlékezetes nemzeti színház építésénél.

most készül a rendelet a teljes Duna-part mentén fekvő területekről, a főváros amolyan koncesszióba kapná kilencvenkilenc évre. itt többek között érdekes részlet: hová állhatnak (világörökség ide vagy oda) a nagy szállodahajók - de legfőképpen ki szedhetne pénzt utánuk... ez bazi sok pénz, nem is gondolnátok.

a múzeumnegyedről: most 180Mrd-nál tart (előzetes becslés, lehet rögtön szorozni 1,5-tel) ehhez összehasonlításként az elkövetkező EU programozási időszakban (2014-2020) összesen 240Mrd jut a fővárosi projektekre. (ebben az önrész nélküli, építésben megvalósuló, nem infra projektek vannak.) ez nagyjából le is fedné a nagyon fontos, nélkülözhetetlen múzeumnegyedet, így sajnos a megvalósításhoz szükség lesz még hozzányúlni a konvergencia régió pénzeihez is, hiszen múzeumba a szabolcsi gyerekek fognak járni osztálykirándulásra...

végtelenül cinikus az egész.

írhatnátok róla. (és köszi, hogy vagytok :-) meg kösz a halakat
A kormány által bevezetni tervezett új reklámadó-törvény 20%-os marginális árbevételadóval sújtja a médiavállalkozások reklámtevékenységét, ami egy döntően reklámbevételeiből élő médiavállalkozás számára akár 100%-os vagy azt meghaladó méretű társasági adóval…..
trin9 2013.05.26 13:58:51
@Kőmíves Kelemen: könnyen megtehetik a német tulajdonú RTL segítségével.
trin9 2013.05.27 22:37:37
@sárkányfő: pontosítanék: EU pénzből, magyar elbírálás/szétosztás útján történt pályázatokból. (ebben minden benne is van, hasonlóan működött, mint a trafikmutyi...)
de ezt a pályázatosdit a következő programozási időszakban egészen közvetlen leosztássá fogják/akarják alakítani... közelről látom, ijesztő és cinikus az egész. értsd: közvetlenül szétosztják, a "megfelelő helyre", már hozzák a "támogatási rendeleteket"... nagyrészét már most felosztották előre... 2020-ig.
trin9 2013.05.27 23:06:18
@sárkányfő: eddig ugyanis megvolt a pályázatoknak egy legalább formai rendszere. most viszont azt tervezik, hogy nagy zsák pénzeket (ITB néven) előre leosztanak majd - megfelelő színű, pedigréjű - projektgazdáknak, akik már saját maguk "pályáztatnak" a projekteken belül... aki most ebből kimarad, annak annyi.
      Tegnap a Magyar Színházban hangszóróval megzavarták a Magyar Fesztivál Balett bemutatójának tapsrendjét. Gulyás Márton és krétakörös társai az ellen tiltakoztak, hogy a kormány különösen bőkezűen támogatta Markó Iván társulatát.     …..
trin9 2013.05.25 20:49:38
@ámbátor: kösz, inkább kihagynám. nehogy megint beleszeressek egy helyes, okos, jóseggű fiúba, aki szex után megkérdezi, hol voltam 2006-ban és miért nem látott a Kossuth téren. (megtörtént esemény :-)
trin9 2013.05.25 21:01:20
@Pelso..: ez milyen jó ötlet, majd én is felkészülök előre, mondjuk azt fogom mondani, hogy hímzőkörbe jártam :-)
      A Magyar Rektori Konferencia közleményt adott ki a felsőoktatás pénzügyi helyzetéről.        "Mint az közismert, az elmúlt öt évben a magyar állami felsőoktatási intézmények költségvetési támogatása jelentősen,  reálértéken…..
trin9 2013.05.19 13:09:40
@dioretek: pindur-pandur
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
A trafikügyben kiszivárgott hangfelvételben és a hvg erről szóló cikkében azt hiszem könnyen átsiklottunk egy már a trafikokon is túlmutató momentumon: azaz vesézzük ki, hogy mit jelent ország vezetés meg korrupció szempontjából a következő mondat: „kurva sok megrendelést…..
trin9 2013.05.12 21:03:20
@csermelyi:
ma hosszan beszélgettem (aztán még hosszabban veszekedtem) egy (számomra nagyon fontos és közeli) fideszes lénnyel.

ezt a listát, amit felsoroltál, ő pontosan ellenkezőleg látja... és semmivel nem tudtam meggyőzni...

a végső érve az volt, hogy szemellenző van rajtam, azért látom úgy, hogy nem jól mennek a dolgok...
és szerinte ideje lenne, ha nem lennék ennyire elfogult.

(okos, intelligens fiúról van szó egyébiránt.)

szóval, ezt valahogy talán a hit oldaláról lehetne megközelíteni...
trin9 2013.05.12 21:19:43
@Chaoyang: a leszokáshoz az kevés sajnos, hogy kevesebb helyen lehet venni majd cigit - mármint településen belül kevesebb helyen. ezt dohányosként mondom: akkor az ember kettesével veszi. én például ritka márkát használok, amit eleve kevés helyen lehetett és ettől nem leszoktam, hanem többet gyalogoltam érte.

azt mondják, hogy a drasztikus, egy ütemben történő áremelkedésnek van nagy leszoktató hatása.
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
trin9 2013.05.05 18:11:53
@Pásztörperc: az árnyékokból: csak budai oldal lehet.
trin9 2013.05.05 18:46:56
@royslade: és a Bem tér déli sarkán ma háború utáni épület van - annak a helyén akár lehetett a kép középpontjában lévő ház. ez lesz az.
Örülünk, Vincent? döbbenet.. 2013.05.05 01:12:30
A ki-be-tiltogatós része a dolognak az már meg se üti nálam a reagálás szintjét. Ellenben az ov-tarlós videó valami félelmetes számomra. Megdöbbentő az a pökhendiség, ami a tábornok viccelődéseiből árad. Láthatóan tökéletesen otthon érzi magát az önmaga teremtette…..
trin9 2013.05.05 17:33:05
@Buga.Jakab:
és az ismered, hogy ha "magyar a barátod, nincs szükséged ellenségre"? Vonnegut egyik könyvében írta amúgy. (talán a Kékszakállban) egyébként szarul esett nagyon, de értem, miért tartják így rólunk, külföldön...
trin9 2013.05.05 17:55:17
@Buga.Jakab: valóban, nem rasszista, hanem mélyen humanista.

minket külföldön nem feltétlenül aranyos, kedves, lovagiasnak tartanak... könnyen felismerhetőek azok a honfitársaink, a szájuk kinyitása nélkül is, akik az elejéről állnak a sorba, és mindent "okosba" "szereznek" stb. mert ez a feltűnőbb viselkedés, bármilyen rendesen viselkednek is a többi magyarok. és ezt nem rasszizmusból mondom, ahogy Vonnegut sem. talán a realizmusnak nevezhetnénk.

szerettem volna mutatni, hogy tényleg nagyon szarul eshet az embernek, amikor általánosítanak rólunk. és hogy kerüljük másokkal szemben is az általánosítást, legalább ezen a blogon.
Sok olyan kapcsolatról láthattunk már jó filmeket, amikor a barátok gabajodnak össze. Néha a túl sok alkohol miatt, néha mert nem csak lelkileg van szükségük egymásra. Az okok hosszasan sorolhatóak, de fentartható egy ilyen kapcsolat? Ha a barátok szinglik, nagy gond nincs, de mi van…..
Publius Majd az Anonymous megmondja 2013.04.26 14:32:16
(kép forrása) Jeszenszky Sándor ex-jobbikos tisztségviselő, jelenleg a Nemzeti Érzelmű Motorosok elnöke az Élet Menetével párhuzamosan akart "Adj gázt!" címmel motorosfelvonulást tartani. A felháborodást és a - több jogvédő által is kifogásolt - betiltást követően…..
     A leideni egyetem nyilvánosságra hozott egy egyetemi rangsort kizárólag a tudományos publikációk száma és minősége alapján. Az ilyen rangsorokkal érdemes nagyon óvatosan bánni, nem lehet belőlük nagyon komoly következtetéseket levonni.     …..
trin9 2013.04.23 21:49:53
@jotunder: saját tapasztalatom egyik elit egyetemünk egyik karáról, egy számtan példával illusztrálva:

leosztottam a karunk finanszírozását a dolgozók létszámával (beleértve dékántól egyetemi tanáron át a hivatalsegédig minden dolgozót) és nettó

_nyolcvanötezer forint_

az eredmény. a külsősök, óraadók már évek óta ingyen oktatnak.
és nincs benne az intézményi rezsi (terembérlet, fénymásolópapír, ilyesmi). arra már nem futja...

(másik számtan példa: egy századvég finanszírozásból hány éves finanszírozása jönne ki a karnak?

_tíz évig_ működhetnénk belőle a mostani finanszírozást alapul véve... viszonyításképpen: ezernégyszáz hallgatót oktatunk egy évben elsőtől ötödévig...)
Mi a család? Elsőre egyszerűnek tűnik a kérdés és a válasz is, de valójában nagyon bonyolult. Sőt, egyre bonyolultabb a legújabb alkotmánymódosítás után. És ha azt hisszük, ez csak egy paragrafus a sok közül, nagyobbat már nem is tévedhetünk. Mert mi is az új helyzet?…..
trin9 2013.04.13 00:26:54
@sárkányfő: üdvözlet, kedves Sárkányfő :-)
mindig örömmel olvasom a hozzászólásaidat.
trin9 2013.04.13 00:31:59
@anyadmajma: nagyon rendes emberek vagytok (vagy legalábbis nem ezen múlik, hogy azok vagytok-e :-)

minden jót kívánok és bátran éljétek az életeteket, úgy, ahogy jólesik :-)

nem a papíron fog múlni, hogy boldogok lesztek-e ebben az életben, hanem rajtatok.

(tanács: közjegyző előtt még mindig nyilatkozhattok, viszonylag kevés pénzért. kérdezzetek rá.)
trin9 2013.04.13 00:38:28
@anyadmajma: reméljük a legjobbakat, és nemcsak ezügyben :-)
Úgy látszik a közmunkásokra csak akkor szeret hivatkozni a kormány médiakutyája ha a foglalkoztatásról beszél, vagy hazugnak nevezi. Egyéb esetben képtelen felismerni a benne résztvevőt, még ha az ott is van előtte, de az is lehet nem is szabad beszélni róla. A Marcal gátján…..
trin9 2013.04.10 22:11:07
@Firk: matematika...
a gyerek utáni adókedvezményt az adóból lehet levonni, a 6 órás közmunkásbérből még az egy gyerek utáni sem jön ki, ha meg kettő vagy több van, azt bukta.
trin9 2013.04.10 22:15:28
@dr. saint555:
kellenek a statisztikába...
legalább három hónapig foglalkoztatják, minél kisebb órában, hogy minél több darab közmunkást mutassanak fel...

"visszavezetni a munka világába" hányszor hallottam ezt magyarázatként...

mennének maguktól is, ha lenne munka.
       Széles Gábor, a Nemzeti Zombihadsereg tábornagya az elmúlt 500 év legnagyobb növekedését és újabb Orbán-kétharmadot vár valamitől, ami heveny érdeklődést váltana ki az OPNI szakembereiben, ha sajnálatos (de kétségkívül előrelátó) módon nem…..
trin9 2013.03.29 19:48:08
@nandras01: szerintem inkább Dzsabba.
starwars.wikia.com/wiki/Jabba_Desilijic_Tiure?file=Jabba_SWSB.png

kis városunkat tönkretette úgy húsz éve, amikor a fillérekért privatizált üzem gyártósorát a MÉH-be szállította... több ezren lettek munkanélküliek évekre. egy fél város...

... és ő az, aki Bajnait sározza állítólagos elvesztett egzisztenciák miatt...
trin9 2013.03.29 20:22:18
@bebe tv:
@ob.szerver:

és kérdezd meg egy ajkaitól, hogy mit csinált az ottani üzemmel...
(de óvatosan, állj fedezékbe, nagyon idegesek lesznek...)

akkor, egyszerre lett a fél város évekre munkanélküli...
olyan helyen, ahol semmilyen más munkalehetőség nem volt. mert akkor zárták be az aluban a kohót is és csak az iszonyatosan környezetszennyező timföld maradt.

szóval abban a városban elég nagy pusztítást csinált. "családok mentek tönkre." ahogy éppen ő szokta Bajnairól mondani.
    Áder Jánosnak nincs választása. Az Alaptörvény S cikke szerint az Alaptörvény módosítását a köztársasági elnök öt napon belül aláírja. Pont. Nincs szó kivételekről. Megtehetné-e azt, hogy nem írja alá, arra hivatkozva, hogy őrködik az államszervezet…..
trin9 2013.03.13 00:03:03
@ipartelep: ő bólogatóJános.
A negyedik alaptörvény-módosítás 1. cikkében kimondja: "(1) Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fenntartásának alpját. A családi kapcsolat alapja a…..
trin9 2013.03.10 18:05:56
@_Molly:

"Nopláne a gyermekét egyedül nevelő szülő jóval több állami támogatásra jogosult, mint egy szülőpár."

egyedülálló, gyermekeit egyedül nevelő szülőként ezt az állítást cáfolnám, sajnos...

ugyan a családi pótléknál van néhány ezer forint különbség az egyedül nevelt gyerekek javára, de több kedvezményről nem tudok.

de például:
- minden iskolai költséget teljes áron kell megfizetni. igaz, három gyerek esetén (szülőszámtól és jövedelmi viszonyoktól függetlenül) automatikusan járna a filléres ebéd, az ingyen tankönyv.

- akinek három gyereke van, az adókedvezményt is csak akkor tudja érvényesíteni, ha egyedülállóként eleget keres a levonáshoz, merthogy kétszülősre van méretezve...

sorolhatnám.

két munkahelyen dolgozom (12-16 órát, magasan képzett értelmiségiként), hogy a gyerekeimet egyedül eltartsam. igaz, a költségeink azért is magasak, mert az állami megítélés által "selejtesnek" tartott, szerintem gyönyörű, okos, intelligens (és az átlagtól eltérő) gyerekemnek a nehezen megtalált, de kincset érő speciális ált. iskolája nagyon drága. és nem vagyunk jogosultak támogatásra.
Egy mondatban Meselemez 2013.01.07 19:16:58
A hír: Túlkombinálják, mi van a regisztráció váratlan ejtése mögött? Egy mondatban: Gyerekkorom egyik kedvenc meséje az, amelyikben az a jelentkező kapja a király lányát és fele királyságát, aki olyat tud mondani, amit a király nem hisz el – nos, a Fidesz most jutott el oda,…..