Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Simabor

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2011 évi C. jelzésű egyházak jogállásáról szóló törvényt támogatják mind a hazai, mind a nemzetközi ateista társadalmi szervezetek, és szerintük már csak a maradék 14 egyházat kellene hasonló civil szervezet státuszba tenni mint a többit, és teljes lenne a…..
Simabor 2013.02.01 23:26:31
@Böjtös Attila:
Ki mondta, hogy Darwint ezzel hoztam kapcsolatba? Még csak nem is említetettem az elméletét.
"Nem vagyunk isten gyermekei ,a földnek,és annak evoluciojának, fejlődésének gyermekei vagyunk." Ezzel kapcsolatban hoztam fel Darwint. (nem az elméletét) és nem akkora hiba kicsivel használni és nem is kötekedésnek szántam, csak jeleztem, hogy más értelmet nyer a kifejezés.

De ebben is megmutatkozik, hogy téves kép él benned a vallásos emberről... Szerintem nem ilyen idejét múlt sztereitípiát kéne ismételgetni.

"Van élet az Oráng után?" Költői, vicces kérdésnek szántam... nem vártam rá választ, azt hittem leesik a "poén"
Az tény, hogy elég materialista felfogású ember vagy.
Túlvilági zagyvaság... Érdekes. Álláspontos értem, de kíváncsivá is teszel, mert érdekel, hogy mit gondolsz mivan az után, hogy meghalunk???
Simabor 2013.02.01 23:29:13
@Böjtös Attila:
Ja és ehhez kapcsolatban, csak annyit, hogy akkor kedves IGe-t is felkéne világosítani, hogy a katolikusos sem sátánisták, azért mert elfogadják a sátán létezését. Nem attól lesz valaki sátánhivő mert elhiszi a sátán létezését.... (csak a blog készítőjének jelezném)
Simabor 2013.04.07 01:13:45
@Koós István:
Értem. És hogy lettünk? Mármint mitől lett lelkünk, tudatunk, szellemünk? (nem a lepedős kísértetekre gondolok) A fent említettekkel mi lesz miután a szívünk megáll dobogni?
A gondolataidra reakció
1. Nem. Attól, hogy elhiszed/tudod, (utóbbi szó a fontos, mert a keresztények tudják) hogy létezik, még nem leszel sátánhívő, se sátánista, ahogy azt tévesen gondolja a blogkészítő.
Nem vetítünk rá a egy képzeletbeli figurára. Ezt azért gondolhatod, mert egy vörös, vasvillás kis alaknak "képzeled" (mármint azt képzeled, a keresztények ennek hiszik) az ördögöt akinek szarvai vannak. Nem, ez nem igaz. Hallottad már a Diabolosz kifejezést?
Igazad van, meg kell érteni a rossz működését, és szerintem értjük ki... Védekezünk is ellene, csak nehéz, egyedül nem is megy (ez már az én hitem)

2. Ebben igazad van, az semmi jóra nem fog jutni, de aki azt mondja, hogy Isten mindenható és jó és közben meg tudja megmagyarázni, honnan van a bűn, és sátán, akiben nem hisz, hanem tudja hogy létezik.... (direkt nem fejeztem be a gondolatot)
Várom a reakciód. Érdekes beszélgetésnek ígérkezik :)
Ez a Zeitgeist c. film egyik állítása. Ebben azt állítják és bizonyítják is - ami sokunknak és persze egyre többünknek nem újdonság - hogy a keresztény vallás majdnem teljes egészében plagizálás, tehát egy nagy átverés. Ez sajnos a megdöbbentő igazság. A film egy az egyben rámutat és be is…..
Simabor 2013.02.19 23:35:44
@Jyll:
Akarja és tudja is, csak még nem most fogja...
Biztosan hallottál róla Kölcsey Ferenc  sírhelye környékén is csónak alakúak a sírjelek. Hiszen a kereszténység olyan, mint a ruszki kommunizmus, idegen a magyarságtól. (Valláskritika Virtuson is olvasható) Mifelénk a szatmári vidéken gyerekkoromban nem nagyon volt divat a  világuralomra törő…..
Simabor 2013.01.29 22:16:35
@Barisnya:
Erről csak annyit, hogy egy ismerősöm világosított fel, hogy ez a sora a Szózatnak nem a magyar népről szól, hanem a lengyelekről. Ugyan is akkor oszották fel először Lengyelországot.
Simabor 2013.01.29 22:24:09
@Gogol:
Laczkónak van igaza.
Nekem is volt olyan ember akit nagyon szerettem, aki fontos volt nekem és még mindig fáj, hogy nincs már velünk, de ezt feldolgoztam, elfogadtam.
De te persze görcsösen ragaszkodsz azon elképzelésedhez, hogy akkor még most is önmagam kéne marcangolnom miatta, hogy jajj de fáj és milyen rossz illetve Istent átkoznom, hogy miért tette ezt. De a hálál az élet része... El lehet fogadni, fel lehet dolgozni. Fájni fog a veszteség ez így van, és????? Az élet megy tovább.
Attól hogy téged megtört az élet, ne Istent hibáztasd és legfőképp attól még nem kell másról is feltételezned, hogy megtörik annyitól amennyitől te.
Ha a geometriát szó szerint értelmezzük a két egymást metsző vonal nagyon sok helyes lehetőséget adhatna ki szavazásra. A zindex egyik cikke alapján mi se maradjunk le erről a lehetőség özönről, amelynek íróját minden bizonnyal ezen blog olvasgatása közben rúgta homlokon a múzsa. Mert nem kell ám…..
Simabor 2012.12.30 23:23:02
@IGe:
Nem sérül szerintem a demokrácia. Mivel aki szerint egyikre sem kéne szavazni, az nem megy el.
Értem én, hogy mire célzol, de akkor azt mond meg, hogy az a 10-15% körzentenként minek megy el szavazni?
Világnézet Kiszínezett Jézus 2007.06.12 10:17:00
Menny és pokol és sok minden más, már legalább több száz évvel létezett a bibliai mitoszalak Jézus állítólagos kora előtt. Albert Einstein: Meglehet, Jézusnál nagyobb dolgokat is véghez tudunk vinni, mert a Bibliában róla írottak költőien kiszínezettek.  W. Hermanns: "A Talk with Einstein\"…..
Tényleg nem egy értelmes dolog az, hogy a KDNP-vel az élen, egyes érdekcsoportosulások be akarják tiltani az abortuszt. Mert a legutóbbi már feldolgozott 2001-es népszámláláson különféle csalásokkal kihozták, hogy a népesség kb. 53% katolikus és van még egy rakás más…..
Simabor 2012.12.26 01:04:09
@IGe: Te most nem értem, ez hogy jött a fentiekhez?
A South Park - képzeletfölde című rész (3 rész) neked való. Szólj ha megnézted :D
A hagyományos abortusz és az abortusztabletta használatának tiltása bizony biznisz. Egy ilyen döntés kierőszakolása mögött senki se higgye, hogy van bármiféle etika. Pénz és hatalomvágy van csak. Fel is vázolom a logikáját: Amennyiben sikerül elérni, hogy az abortuszt betiltják, ennek egyik…..
Simabor 2012.12.26 00:44:18
Csak egy apró felvetés.
"Amennyiben sikerül elérni, hogy az abortuszt betiltják,..."
Tudod, hogy lehetne a legegyszerűbben elejét venni ennek? Felvázolom a logikát. (kéretik véleményed leírni ezen logikáról kedves IGe)
"A lényeg, hogy a káposzta is elfogyjon, és a kecske is megdögöljön."
Na már most az abortuszt is betilthatják és mégse lenne az a következménye amit leírtál ("... ennek egyik következménye, hogy lesz egy rakás állami pénzen fenntartott szociális gyerekotthon.")

Szerintem ezt úgy lehetne elérni, ha nem lenne abortusz, ha nem mennének abortuszra, DE azért nem mennének mert nem lenne miért menniük (szerintem az abortusz betiltásával ezt akarják elérni)
Hogy ne felelőtlenül az élvezeteket hajtsák csak az emberek, mondván, hogy "óóó, úgysincs baj, majd max...." Hogy tudatosuljon mindenkiben, hogy a tettünknek következménye van.

Ha nem csak szexelnének az emberek (pusztán azért mert jó) hanem tudatosan csinálnák... ha nem úgy, csinálják, hogy "ha mégis gyerek lenne, majd max. abortusz és "minden rendben""
Akkor abortusz se lenne és sok gyerekotthon se kéne...
De ha rosszul gondolom, várom véleményed, hogy miért rossz a gondolatmenet?

@dBLOOD: ujjal mutogatni mindig egyszerű... de tény, igazad van, a cölibátust ezért találták ki. De ha annyira nem tetszik ne menj papnak. Ha valakinek ez nem tetszik ne menjen papnak. Nem értem mit vagy ezen úgy felháborodva...